Şimdi Ara

GIGABYTE Aero 15W

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam
    https://www.amazon.com/GIGABYTE-Aero-15W-v8-BK4-i7-8750H/dp/B07CD9VVVZ/ref=sr_1_1_sspa?ie=UTF8&qid=1541947661&sr=8-1-spons&keywords=gigabyte+aero+15w&psc=1

    Amazon'da bu laptopu gördüm ve çok beğendim. MSI GS ve GP serisi bakıyordum ama bu laptop daha bir hoşuma gitti. İncelemerine baktım gerçekten çok başarılı. Şimdi sorulara geliyim;

    - Gigabyte laptop kullanan var mıdır ?
    - Türkiye'de satışı oluyor mu ?
    - En önemlisi 2 sene uluslararası garantisi var. Bu Türkiye'de geçerli olur mu ?
    - Amerika'dan gümrüğe takılmadan getirtme olasığım nedir ?







  • Hocam ben de bunu kestirdim gözüme. 3 ve 4. sorularınıza cevap vereyim. Gigabyte'ın RMAsı bildiğim kadarıyla EVGA'nınki gibi işliyor. Ancak internette çok fazla olumsuz yorum var, arıyoruz yetkili bulamıyoruz diye. 4. sorunuz için Amazon.com'ın kendisinden alırsanız hiçbir şey olmaz hocam. Vergiyi zaten ayrı kesiyor.

    Bu bilgisayar ile alakalı tek kötü yön işlemcisi. Sağolsun Intel AMD'ye gövde gösterisi yapayım derken birazcık rezil oldu. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler, işlemcinin performansı 10 numara ancak hiçbir soğutma sistemi soğutamıyor Tek çare olarak liquid metal ile thermal paste'i değiştirmek ve undervolt yapmak gözüküyor şuanlık. Aksi takdirde oyunda 90 derece sabit kalıyor işlemci Bu işlemlerden sonra biraz da işlemcinin silikon kalitesinin iyi olanın denk gelmiş olması gerekiyor. Öyle olursa max 80 derecede çoğunlukla 70-75 derece arası geziniyor işlemci oyundayken. Reddit'te birçok kullanıcı oyun oynarken 95 dereceleri gördüğünü söylemiş. Bazıları ise daha düşüklerde kalmış.

    Amacım bilgisayardan soğutmak değil, ben de seneye Eylül gibi bunu kapmayı düşünüyorum da, soğutma işi kara kara düşündürüyor. Birde garanti olayı sıkıntı olacağı için bir şey olsa bilgisayara RMA'ya yollasak cevap alabilecek miyiz orası da var




  • Toyoda kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Gigabyte Turkiye'yi aradım. Servisleri olmadığını söylediler. Amazondan alıcam galiba.
    Peki bu söylediğiniz bütün 8750h işlemciler için mi geçerlidir ?? Yani mesala msi laptoplardada aynımı ? Ya açıkçası ben bunu adobe programları alıca ama servis olmaması kötü oldu. MSI nasıl acaba servis konusunda bilginiz varmı ? MSIlarda en kıl olayda upgrade yapmak istersek anakarta kadar sökmek gerekiyormuş.
  • MSI'larda en son garanti geçiyordu diye biliyorum uluslararası. Ama TR'den almadığınız için buradaki hakları sahip olmuyorsunuz(30 iş gününde tamir gibi). Birde şayet anakart arızalı çıkarsa o garanti kapsamına girmiyordu diye hatırlıyorum. Daha çok ekran, klavye ve touchpad için geçerli yani. Ama bu koşullar değişti mi bilmiyorum, arayıp bilgi almanız en sağlıklısı.

    Bildiğim kadarıyla MSI'in 1-2 laptobu bu soğutma konusunda başarılı ve yük altında 80 derecelerde çalışıyor.(Hangileri onu hatırlamıyorum). Ona güzel bir undervolt yapıp, liquid metal kullansak büyük ihtimal 65-75 aralığı görülebilir diye düşünüyorum.

    Adobe için bir şey diyemeyeceğim, açıkçası hiç kullanmadım.(Reader dışındakiler tabi ) Yani Adobe kullanırken balance'da mı çalışıyor yüksek performansta mı bilmiyorum. Kullanım senaryosuna göre bakarsınız hocam sıcaklık değerlerine. Bence bu laptobun tek eksiği bu ne yazıkki işlemci soba olmasa Gigabyte için diyebileceğim tel şey "biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu"




  • Toyoda kullanıcısına yanıt
    Bugün arayıp bilgi alıcam. Açıkçası Dell xps 15'ide araştırmaya başladım. Gigabyte'ın tekik desteğe sahip olmaması başka markalara yöneltti beni. Hocam photoshopu ortalama bir bilgisayar çalıştırıyor fakat premiere için güçlü bir bilgisayar gerekiyor. Gigabyte benim içinde 1 numara ama destek olmazsa çok zor =(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.