Şimdi Ara

Gigabyte 8800GT Bozuldu :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün tanıdık birinden aldığım Gigabyte 512mb 8800GT TurboForce ekran kartı daha doğru düzgün oyun oynayamadan bozuldu. İşte kartı aldığımdan beri oyunlarda test yapıyordum. Sonuçlar falan iyiydide crysiste takılma oluyordu. İşlemciden değildi çünkü işlemci 3.4 ghz de idi ben pci ex hızı ile oynadım. İşte 115 değerinde takılma falan gitmişti.Sonra işte oyunu deniyodum , girdim warhead e 1 dkka geçti geçmedi görüntü birden bozuldu aynen şöle oldu:

Sonra yine pci ex. değerleri ile oynadım belki ondandır diye. ama hep aynı idi. sonra biosu tamamen defaulkt ettim yine aynı sorun devam ediyordu. artık anladımki kartta birşey var. Driveri komple sildim cd deki driveri kurdum yok yine aynı yine aynı. Ve sorun sadece oyunda olmuyor. Oyunda bu sorun oldu diyelim res atıp pc yi bida başlatınca pc açılana kadar hatta biosdada görüntü bozuk bozuk oluyor. kapatıyorum komple pc yi. bekliyorum bi süre ama yine devam ediyor sorun. anca kartı kasadan söküp bida takınca geçiyor. Acaba sorun nedir? Ben ramleri bozuldu diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 21 Ekim 2008; 19:07:50 >

Didier Yves Drogba Tébily

• abı walla baya uzuldum senın adına ıns bılgın bı abılerımız tarafından soruna cozum bulunur ıns ekran kartının sorunu yoktur ıns kolaybı cozumu wardır ıns sorunun kısa surede cozulur

G T A IV P C
  • Oc yaparken pciex hızını 100'e boşuna sabitlemiyoruz değilmi sistem kararsızlığına yok açar ve donanıma bile zarar verebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 21 Ekim 2008; 19:30:49 >
  • Tamam da ben zaten normalde 100 de kullanıyodum pci ex. hızını. Fakat o.c bilgisi iyi olan birine sorduğumda pci ex. hızını 115 e falan alabilirsin dedi zaten daha önce ogz de bi incelemedede 115 te tutyorlardı. ama yinede pic ex hızından oldu diyorsanız yapcak birşey yok . Offf ya kartın orjinal soğutucusuda bozuk garanti kabul etmez orjinal soğutucusunu bulmam lazım bide bunun.

• evet ekran kartın mevta oldu bu haliyle tabii ki pci exp hızını 100 e sabitlemediğin için işlemci ram ve ekran kartıyla beraber oca yüklenince vga kartın bozuldu garantiye yolla arkadaşım yenisini versinler geçmiş olsun
    not: oc bilgisi olan birine sormuşsun 115e sabitlemişsin al ekran kartını onun kafasına firlat çok biliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 21 Ekim 2008; 19:41:47 >
    GA-X38-DQ6-ZALMAN CNPS 9700 NT-ASUS A-55GA 550 WATT-OCZ REAPER DDR2 800 CL4-SAMSUNG 1 TB+250 GB SEAGATE 410AS -LOGİTECH G15-SPARKLE 512 8800GT 256 BİT-Q6600 QUAD CORE 2.4 GHZ-ASUS 1814 SATA-PHİLİPS HD1500 KABLOSUZ KULAKLIK-LOGİTECH Z2300-LOGİTECH V450 MOUSE
  • 1 kac fsp almak icin güzelim kart gitti yani. Bu oc olayına ben karşıyım zaten iyi bir kart gayet yeterli bence tabi. Neyse gecmiş olsun arkadaşım umarım sorunu cözersin

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_99593895/tm.htm]▓▓►Xiaomi Mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    p35 ds4 anakart ekra kartı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle yanlış anlamayın. Ortada bir kaç fps fazladan alma gibi bi durum yok. İşlemci default ile 3.4 ghz arasında 1 fps fark ya oluyor ya olmuyor ama asıl sorun o.c yapmassam çok fazla takılma oluyor oyunlarda. Yani işlemcinin etkisi ile düzeliyor bu. Neyse Rockford Fosgate adlı arkadaşımdan bu kartın orjinal soğutucusunu geçici bi süreliğine alıyorum. Soğutucuyu bana kargolayacak soğtucu gelince bende nova ile irtibata geçip garantiye yollayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 21 Ekim 2008; 20:20:42 >

• ABI INS SORUNUN CABUCAK COZULUR O SOGUTCUT-YU WEREN ABIDENDE ALLAH RAZI OLSUN

G T A IV P C
  • quote:

Orjinalden alıntı: anNKe

ABI INS SORUNUN CABUCAK COZULUR O SOGUTCUT-YU WEREN ABIDENDE ALLAH RAZI OLSUN

Sanada iyi dileklerin için teşekkür ederim.

• çok üzüldüm . inş orjinal bir soğutucu bulurda garantiye yollarsın. bende o.c yaparken 1 2 defa pci ex'i 100 e sabitlememiş auto'da bırakmıştım. tahminimce o.c değerleri ile 120 yi buluyordu. allahdan fazla oyun oynuyan birisi değilimde kartıma bişi olmamış. kart g80 8800 gts.
  • pci-ex hızını 115 e çıkarmanla alakalı bir durum değil.o olay yani pci-ex hızının 100 ün üzerinde tutulması ekran kartına zarar vermez.genelde 3dmark testlerinde yüksek skor almak için yapılan bir tweaktır.ama normalde yani bench harici pek 100ün üzrinde tutulması stabilite açısından iyi değildir.bozulacağı varmış bozulmuş,geçmiş olsun.orjinal soğutucuyu tak garantiye yolla hallolur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 21 Ekim 2008; 22:31:09 >

Orjinalden alıntı: _prozac_

pci-ex hızını 115 e çıkarmanla alakalı bir durum değil.o olay yani pci-ex hızının 100 ün üzerinde tutulması ekran kartına zarar vermez.genelde 3dmark testlerinde yüksek skor almak için yapılan bir tweaktır.ama normalde yani bench harici pek 100ün üzrinde tutulması stabilite açısından iyi değildir.bozulacağı varmış bozulmuş,geçmiş olsun.orjinal soğutucuyu tak garantiye yolla hallolur.

Da demin bi arkadaşla konuşuyodum senin gibi dedi pci ex ile alakası yoktur dedi.
    Bende Biliyorum 3dmark 2001 de mesala pci ex hızı ile skor artıyorda, bana biri dedi bi 115 çek dene diye(warheadde fazlasıyla takılma vardı ondan dolayı sebebini sormuştum ) bende taş çatlasa 3-4 dkka pci ex 115 teyken warhead test ettim. bozuldu işte. acaba dedim pci ex yuvası zarar falan görmüş olabilirmi diye 30-40 dkkadır crysis oynuoyrum eski kartım 1650xt ile herhangi bir performans kaybı, bozulma , vs. yok. %99 kart cortladı . Ama yinede arkadaşımın moboda deniycem ondada sorun olursa garantiye göndercem.

• ee sero 34 abı hayrlıyla yollıcan dımı kartını abı ıns alırlar kartı sana sıfır gusel bı 8800 gt werırler abı ıyı dılekrım senınle abı allah sana yardım etsın abı ıns sana yenı ekran kartı werırler abı yaw gecen senede bn zar zor 130 ytl bırıktrp 2600 pro almıstım para kolay bulunmuo yaw ıns sanan sorgusuz hemn yenı kart werırler

G T A IV P C
  • quote:

Orjinalden alıntı: dephyr

not: oc bilgisi olan birine sormuşsun 115e sabitlemişsin al ekran kartını onun kafasına firlat çok biliyor

Valla ben sorduğum kişiye sonuna kadar güvenirim. Tecrübeli bilgili birisi. Yani zaten deneme amaçlı 115 e çek demişti bende öle yaptım ama kart hassas çıktı oyuna gireli 1 dkka olmadan birşey oldu.

• geçmiş olsun..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.