Şimdi Ara

GIF görüntü formatının mucidi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • GIF görüntü formatının mucidi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti



    GIF formatı (Graphics Interchange Format), Steven Wilhite tarafından 1987 yılında CompuServe'de geliştirildi. Bu buluş, bir dizi görüntüyü sıkıştırılmış formata sığdırmayı ve o zamanki düşük güçlü elektronik ekipman koşullarında grafik verilerinin daha hızlı aktarılmasını mümkün kılmıştı.



    Ayrıca Bkz.Apple, iPhone 15 Pro'da Face ID'yi ekranın altına gizleyecek



    Telaffuzu çok tartışılmıştı



    Ayrıca GIF, grafikleri ve basit animasyonları göstermek için uygun bir araç haline geldi. 2013 yılında Wilhite, İnternet'in gelişimine yaptığı katkılardan dolayı Webby Ödülü aldı. Wilhite 2000'lerin başında emekli oldu ve kendini seyahat etmeye, kamp yapmaya ve model trenler inşa etmeye adadı.



    GIF görüntü formatının mucidi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti



    GIF'in nasıl telaffuz edilmesi gerektiği konusunda yıllar boyunca birçok tartışma yaşandı. 2013 yılında Wheelhite, Jif marka fıstık ezmesi gibi yumuşak bir "g" ile telaffuz edildiğini iddia ederek yasal bir anlaşmazlığı da çözmüştü.




    Kaynak:https://nypost.com/2022/03/24/gif-inventor-steve-wilhite-dead-from-covid-19-complications/







  • Allah rahmet eylesin. insanların hayatını kolaylaştırmak için çabalayan herkesin mekanı cennet olsun.
  • Kendisine teşekkür ederiz ruhu şad olsun
  • Şimdilerde ucubeler tarafından yapılan saçma sapan çizimler sanat eser nft diyerek para ile enayilere satılmaya çalışılıyor, ve herkesin dolandırılması için sürekli bu saçmalıkların reklamı yapılıyor.
  • Apple kiralık katil ile öldürttü...
  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    "Onlara ister bağışlanma dile, ister dileme, farketmez. Onlara yetmiş defa bağışlanma dilesen de Allah onları asla bağışlamayacaktır. Bu, onların Allah'ı ve Rasulünü inkâr etmesinden ötürüdür. Allah fasıklar güruhuna hidayet vermez." (Tevbe, 9/80)


    Allah dediğinize göre müslüman olduğunuzu farz ediyorum. Allah kendi kitabında boşuna rahmet dilemeyin diyor o yüzden yazdım. Din bekçiliği yapan birisi değilim de belki haberiniz yoktur diye  


    Toprağı bol olsun ne diyelim çok kullanıyoruz gif'i.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 25 Mart 2022; 10:47:35 >
  • Compuserv demek o kadar olmuş. Vay be...

  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    GIF görüntü formatının mucidi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettikuran.diyanet.gov.tr
    Tevbe Suresi 80. Ayet Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı
    https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Tevbe-suresi/1315/80-ayet-tefsiri

    "Hz. Peygamber münafıkların bağışlanması için yetmiş defa yalvarsa da Allah’ın onları bağışlamayacağının bildirilmesi değişik biçimlerde yorumlanmıştır. Hâkim kanaate göre belirtilen sayı çokluktan kinaye olup bununla, Resûlullah ne kadar dua ederse etsin, artık âyette işaret edilen münafıklar için bağışlanma ümidi taşımaması istenmektedir (Zemahşerî, II, 164-165; Şevkânî, II, 441). Münafıklardan Hz. Peygamber’e gelip özür dileyenler için onun Allah’a yalvarması, onların samimi olabilecekleri ihtimaline dayanıyordu. Âyet ise onların dürüst ve samimi davranmadıklarını haber vermiş olmaktadır. Tefsirlerde, münafıkların başı Abdullah b. Übeyy’in ölümü ve iyi bir mümin olan oğlunun ricası üzerine Hz. Peygamber’in onun cenaze namazını kılmasına Hz. Ömer’in itiraz ettiği, Resûlullah’ın bu âyete dayanarak istiğfar sayısını arttırma hakkını kullandığını söylediği, bunun üzerine de 84. âyetin nâzil olduğu yönünde bir rivayet yer almaktadır (Taberî, X, 198-200; Şevkânî, II, 443).

    Kanaatimizce bu ve benzeri rivayetlerde geçen ifadelerle ilgili tartışmalardan çok, âyetten kolayca anlaşılan şu iki hususun üzerinde durulması âyetin sağlıklı anlaşılması bakımından daha önemli görünmektedir: Birincisi, Resûlullah’ın, yıllarca gösterdiği engin hoşgörü ve iyi niyete türlü entrikalarla karşılık veren, kuyusunu kazmak için her fırsatı değerlendiren münafıklar hakkında dahi ümidini yitirmemeye ve kendisinin herkes için rahmet olduğu hitabının (Enbiyâ 21/107) gerektirdiği biçimde davranmaya çalışmasıdır. Münafıkların cehennemin en derinlerine atılacağını bildiren âyetlerde dahi istisna yapıldığını, bunlardan tövbe edip kendini düzelten ve gönülden teslimiyet içine girenlerin Allah’ın büyük mükâfatlara lâyık gördüğü müminlerle beraber olacaklarının bildirildiğini (Nisâ 4/146-147) dikkate alan Hz. Peygamber’in bu tutumu, müslümanlara şu mesajı vermektedir: Asıl erdemlilik, güçlü olduğu halde yanlış yoldaki insanları dışlama yönüne gitmeyip, onların ıslahı ve kazanılması için çaba harcamaktır.

    Âyetten anlaşılan ikinci husus da, kendilerinden söz edilen müna­fıkların affedilme şanslarını tamamen yitirmiş olduklarıdır. Bunun gerekçesi âyette şöyle açıklanmıştır: “Çünkü onlar Allah ve resulünü inkâr etmişlerdir. Allah (böylesine) kötülüğe saplanmış kimseleri doğru yola iletmez.” Öyle görünüyor ki bu istisnaî bir durumdur. Zira âyette işaret edilen kimselerin, Hz. Peygamber’in Medine’de dış düşmanlara karşı verdiği mücadelede ne büyük bir kambur oluşturduğu herkes tarafından biliniyor, onlar da ilâhî vahyi insanlara tebliğ eden Resûlullah’ın hak peygamber olduğunu ayan beyan görüyorlardı. Böylesine büyük bir imkânı değerlendirmeyen ve gönüllerini imana bütünüyle kapatmış olan bu kimselerin durumu Allah tarafından Hz. Peygamber’e haber verilmekte ve artık dış görüntülerine göre muamele gören bu kesime karşı açık bir tavır ortaya konması istenmektedir."


    mühim nokta burası sanırım ;

    " Âyetten anlaşılan ikinci husus da, kendilerinden söz edilen müna­fıkların affedilme şanslarını tamamen yitirmiş olduklarıdır. Bunun gerekçesi âyette şöyle açıklanmıştır: “Çünkü onlar Allah ve resulünü inkâr etmişlerdir. Allah (böylesine) kötülüğe saplanmış kimseleri doğru yola iletmez.”


    yani malum kişi allah inancına sahipse kurtulma şansı var. yoksa eğer , artık gittiğimizde sorar öğreniriz





  • Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Allah demiyor ki Allah ve Rasülü diyor. Genel olarak İslam'a girmiş olması lazım. Zorlama anlam çıkarmaya gerek yok hocam dini sohbete girmeyeceğim şimdi siz bilirsiniz bana göre ihtimali yok açık açık yazmış üstü kapalı bi anlatım da yok yani

    Adamın en iyi ihtimalle hristiyan olarak öldüğüne eminim. Başka bir şekilde öldü ise Allah bilir. Ben ne olur ne olmaz genel bi bilinçlendirme olsun diye yazdım onu.

    Konuyu şey yapmayalım şimdi
  • Huzur içinde yatsın, porno dünyasından bir yıldız daha kaydı.
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt

    salafi sen bu kafa ile devam et GIF görüntü formatının mucidi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti 

  • Zamanında internet camiasında gifler çok faydalı ve eğlenceliydi.

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Müslüman mıydı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.