Şimdi Ara

GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.826
Cevap
144
Favori
630.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • recebim59 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Belgeleriniz işleme alınmış eski firmanızdan onay beklenmektedir.

    iyi günler dileriz.
  • Schi20phrene kullanıcısına yanıt
    maalesef fiber için modem gönderemiyorlar. ttkom altyapısı altında fiber internet kullanmak için ttkom'un kendi verdiği modemi kiralama yöntemiyle kullanmak zorundaymışız. herhangi bir değişiklik olduysa ya da olursa gibirnet yetkililerinden güzel haberler bekliyoruz tabii ki :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Türk Telekom çalışanı kurulum için geldi (taşıma değil, sıfır kurulum). Şu an Superonline fiber kullanıyorum, önümüzdeki pazartesi günü aboneliğim sonlanıyor. Kuruluma gelen arkadaş şu bilgileri verdi:

    Türk Telekom bina kutusuna kadar bağlantıyı yapıyor, bina kutusundan dairelere CAT5/CAT6 kablolama işini üstlenmiyor. Bizim apartman müteahhit ile davalık durumda, bu kutudan dairelere kadar kablo çekme işi müteahhitlik bir iş mi yoksa sonradan apartmanın ortak yaptırması gereken bir iş mi bilmiyorum ancak yapılmamış. Daire içinde ethernet kabloları takılı, ancak birleştiği nokta daire içinde değil, apartman boşluğunda bir ankastre. Superonline 2 sene önce internet kurulumu yaparken, daire içine kadar fiber kablo çekmek için, bu ankastreden salona gelen ethernet kablosunu çıkartıp, yerine fiber kablo sokmuştu (çıkan kablo elimde duruyor).

    Bu bilgiler ışığında, kuruluma gelen arkadaş dedi ki; bina kutusundan daire ankastresine (apartman boşluğunda olan) kablo çekilmesi ve eğer ki modemi salona koymak istiyorsam, ankastreden salona gelmesi gereken fakat Superonline'ın fiber kablo geçirmek için çıkardığı kablonun da geri takılması ve sonrasında telefonla arayıp tekrar çağırmam gerekiyormuş.

    Konu hakkında bilgisi/tecrübesi olanlar var ise;

    1. Elektrikçi çağırırsam bunun maliyeti ortalama ne olur
    2. CAT5 / CAT5e / CAT6 hangisi tercih edilmeli (performans ve maliyet açısından)

    Bir de ankastre dışarıda olduğundan, modemi oraya koyamıyoruz. Modemi oraya koyamadığımız için evdeki odalarda bulunan ethernet çıkışlarından internet alamıyoruz. Ben salon haricinde bir odadan (PC kullandığım oda) daha kablolu internet almak istiyorum. Bu durumda salondaki modemden ikinci bir ethernet kablosunu ankastreye döndürüp, diğer odaya giden ethernet kablosuna bağlamamız gerekiyor. Ancak kabloların geçtiği yerden 2 adet ethernet kablosu yanyana geçebilecek yer var mıdır? Biri bina kutusundan modeme interneti besleyen, diğeri modemden diğer odaya interneti besleyen kablo olacak. Gelen arkadaş ethernet kablosu içinde 4 kablo olduğunu, bunların ikisini interneti getirmek, diğer ikisini de interneti diğer odaya götürmek için ters yönlü kullanabiliriz ama ileride sıkıntı çıkarabilir gibi bir şey dedi. Ne gibi bir sıkıntı olabilir?
  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Taksitli vermiyorlar bildiğim kadarıyla nakit ödedim ben.
  • kaganus K kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Benzer bir işlem için bende elektrikçi çağırıp bina boşluğundan evin içindeki ankastreye kadar kablo çektirdim.160TL kadar bir ücret ödedim.aynı boşluktan 2 kablo geçirdi sorun yaşamadık.Ehli bir usta ise sorunsuz çözebileceğinizi tahmin ediyorum.
  • r_E_J_i kullanıcısına yanıt
    armut.com dan gelen tekliflerde en düşük fiyat 100 tl işçilik + CAT5 metresi 4 tl CAT6 metresi 6 tl diyor. 8. katta olduğumu varsayarsak en az 35-40 metrelik bir kablo gerekecek o da 300 tl civarı yapıyor en ucuz. bu işe girişmek yerine mevcut superonlinedan devam etsem aynı fiyata denk gelecek ben anlamadım bu işi
  • kaganus K kullanıcısına yanıt
    Daireye kadar fiber takılı demişsiniz neden peki ankastre ve ethernet kabloyla işiniz var anlamadım. Gıbırnetten yine fiber kullanabilirsiniz. Bu arada ankastreden ethernetin iki teli baglanir çünkü telefon hattı o, VDSL olur. Daireye kadar fiber varsa gpon kullanın VDSL gerek yok bir karışıklık var senaryonuzda açıklarsanız sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaştaki Fiber Superonline'a ait, gibirnet şuan sadece Türk Telekom altyapısı üzerinden hizmet verebiliyor.
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    Anlaşıldı teşekkür ederim. Ben geçen donanımlı bir telefoncu çağırdım iki kişi geldiler kablo çekmenin oluruna baktılar gerek yokmuş modemi kabinin yanında taktık yine aynı hızda bağlanıyor. Onun yerine dairedeki ekleri iptal ettirdim bakım yaptı soketlere 60 lira istedi. 100de diyebilirdi fikir olması açısından söylüyorum. siz çağırın buvatlara baksın olur mu olmaz mı söyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygar87 -- 29 Temmuz 2020; 14:44:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • neredeyse tüm Türkiye yesil olacak ama ege de tik yok. nasil istir anlamadim gitti... Kibrisida yesil yapin oldu olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzdeger -- 29 Temmuz 2020; 14:32:14 >
  • Az önce aradım İzmir için ''bayramdan sonraki 10 gün içerisinde aktif olması bekleniyor'' dedi müşteri temsilcisi.
  • keşke şu sattığınız modemi 3 taksit olarak faturaya ek verseydiniz...
  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Ne satıyorlar kaça satıyorlar
  • GIBIRNET kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyor ve sabırsızlıkla firmanıza geçiş için bekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • agritux kullanıcısına yanıt
    ''VMG1312-T20B Antensiz (sorunsuz versiyon) modem, abonelerimize kargo ve vergiler dahil 160 TL olarak satışını yapıyoruz.''
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Fiyat piyasaya göre iyiymiş. Bende Huawei hg630a var. Arada milisaniyelik kopmalar yapıyor. Acaba bunu almaya değer mi biraz araştırayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joster35

    Az önce aradım İzmir için ''bayramdan sonraki 10 gün içerisinde aktif olması bekleniyor'' dedi müşteri temsilcisi.
    Yılan hikayesine döndü Ege bölgesi. Güya 1-2 güne kadar açılacak deniyordu. Hep traş hep traş.
  • Bugün geçiş talebim işleme alındı 6 saat sonra Turknet aboneliğimin iptal edildiğini SMS ile bildirdi. Şu an modem yeni bir ip almış ancak kullanıcı adı ve şifre olmadığı için internete çıkamıyorum yakında gönderilir diye umuyorum.

    Edit: derken sifreyi gönderdiler. Bağlandım. Hayırlısı olsun. İlk musteriyim galiba 01 ile bitiyor k.adı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygar87 -- 29 Temmuz 2020; 18:59:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joster35

    Az önce aradım İzmir için ''bayramdan sonraki 10 gün içerisinde aktif olması bekleniyor'' dedi müşteri temsilcisi.
    Bu haber hiç hoş olmadı mevcut operatöre bir fatura daha ödemek zorunda kalacağım. Gıbırnete de kızamıyorum çünkü İzmir'in insanını biliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.