Şimdi Ara

GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.826
Cevap
144
Favori
631.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Merhabalar:

    Yerleşik operatör ile yapmış olduğumuz sözleşme gereği işlemler bu şekilde yürütülmektedir.

    iyi günler dileriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GIBIRNET

    Merhabalar:


    Bağlantı ücreti, Kurulum ve Aktivasyon ücreti yoktur. yerleşik operatör ile yapmış olduğumuz anlaşma gereği. Fiber kullanıcılarda sadece + 10 TL aylık kira modem ücretlendirmesi mevcuttur. Vdsl / Adsl kullanıcıları kendi modemlerini kullanabilirler.

    iyi günler dileriz.
    Fakat bu ifadeniz abonelik sözleşmenizde, kalem olarak açıkça beyan edilmiyor.

    Bu beyana binaen şerh düşmek suretiyle sözleşmeye ek madde ekleyerek revize edebilirseniz derhal onay verip müşteriniz olacağım.


    Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dilerim

    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GIBIRNET

    Merhabalar:

    Değerli _EUA_, sadece alınan ücretlerin haksız bedel olarak alındığı konusuna değinmişsiniz, bir tüketici olarak haklılık payınız yüksek ancak bu yorumu normal bir tüketici yerine yüksek bilgisayar mühendisi birisinin yapması olaya tek yönlü bakması üzücü bir durum. Şöyle ki meydana gelen bir arızada siz cihazınıza müdahale ediyor ve müşteri temsilcisine yardımcı oluyor olabilirsiniz, ancak son kullanıcıların %80’i sizin kadar konulara hakim değil ve bir an önce sorununa çözüm istemektedir.

    ISS firmalar tarafından müşterilerin sorunlarına en kısa sürede çözüm bulmak açısından müşteri cihazına kadar ulaşıyor olabilmek veya cihaz resetlendiğinde konfigürasyonlarının otomatik olarak yeniden yüklenmesi önemli etken.

    Bu ve benzer bir çok sorunun çözümü aşamasında; Hem iş gücü açısından hem de müşteri memnuniyeti açısından ISS ler en kısa sürede müşteriye çözüm bulabilmek adına kendi modemlerini müşteriye kiralama veya satma yoluna gitmektedir.

    Ayrıca bir çok müşteri modemi satın almak yerine kiralamayı tercih etmektedir. Arz talep dengesinin kurulabilmesi adına böyle bir yol izlenmektedir. Ancak sizin gibi mağduriyet yaşayan müşterilerde maalesef ki olmaktadır.

    Kısaca, soruna hem müşteri tarafından hem de ISS tarafından bakıldığında problemlere en kısa sürede çözüm bulabilmek ve müşterilerden tek seferde yüksek modem ücreti almak yerine böyle bir sistem geliştirildiği aşikârdır.

    Durumu bir de bu şekilde değerlendirmenizi rica eder iyi günler dileriz.
    Evet, network vs. bilmeyen insanlar zaten sizlerin verdiği donanımı itiraz etmeden alacak, bir sorun oluştuğunda (FTTH GW de ne gibi sorun çıkabilir onu da hayal edemiyorum ya neyse) sizleri arayıp yardım istediklerinde sorunları hızlıca çözülecektir. Müşterilerin %90'ı da bu yolda gidebilir. Ama sorun bu değil.

    Sorun bunun herkese dikte edilmesi. Halkı koyun yerine koyarak tek tip şeklinde güdülmeye kalkılması, hakkının yenmesi.
    Hukuken, "eğer isterseniz kendi modeminizi alabilirsiniz" şeklinde beyan sorumluluğunuz vardır bu konuda.
    Hatta bu bu beyan yapılmadan kiralanan modemden para dahi alınamaz, eğer hukuk tam olarak işletilirse.
    Tüketici "kendi modemimi kullanabileceğimi bilmiyordum" dediği anda o ücretleri geri ödemek zorunda kalırsınız.
    Tüketici sizin sağladığı modemi uğraşmamak adına "tercih" etmelidir ve bu tercihte özgür iradesini kullanabilmelidir.
    Malesef bu durum, "BTK zaten onayladı" vb. doğru olmayan bilgilere başvurularak halkı yanlış yönlendirerek "kullansan da kullanmasan da ödeyeceksin" noktasına getirildiğinde ortadaki suç nitelikli dolandırıcılık görünümüne bürünüyor.

    Neyse, hakkını arayacak arkadaşlara yolu gösterdim. Uğraşmayacak kişiler de kendi bilir...

    Bir arkadaşa geçiş işlemlerini başlattırdım. Kobay olarak kullanacağım. Eğer internette sorun yaşamazsa kısa sürede ben de geçeceğim. 2-3 kişiyi de getireceğim.
    Başka operatörler gibi bir referans sistemi getirip arkadaşını getirene belirli kazanımlar sunsanız bence tüketici sayınız hızlıca çoğalacaktır.
    Açıklamanız için tekrar teşekkür ederim.
    İyi günler dilerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charmlander

    Bu konuda benimle birebir aynı düşüncede olan insanları görmek beni ne kadar mutlu ediyor bil bilsen
    Bu durum hukuki değil, normal değil, bunun adı kira bedeli değil haraç kesmek diye kaç defa yazdık foruma ama çoğu insan senin de dediğin gibi "amaaan ne uğraşacağım başım ağrımasın yeter" diyip bu ücretleri sorgusuz sualsiz ödüyorlar.
    2. bir durumda CGNAT'tan dolayı cihazlarına dışarıdan erişim sorunu yaşayanlara ISS'lerin Statik IP satışı dayatması.Sen bir cihaza uzaktan erişim sağlayamıyorsan ne anladım ben bu internet hizmetinden?
    Şimdi şöyle düşün telefon hattı almışsın, dışarıyı arayabiliyorsun ama dışarıdan kimse seni arayamıyor ve bunu telefon hizmeti diye ortalıkta satıyor.Dışarıdan aranabilmen için ekstra ücret ödemelisin diye dayatıyorlar.
    Ama müşteri yine aman başım ağrımasın işim görülsün diyip o ücreti ödemek zorunda kalıyor.
    CGNat olayı da büyük bir vurgun valla.

    Bence, benim ilim alanına girmesinden ötürü, kablolu ev bağlantısı kullanıldığında tüketiciye "dinamik IP" verilmesi ZORUNLUDUR. Ha tüketici buna ihtiyaç duymuyorsa sorun yok. Ama talep eden tüketicilere dinamik IP "ücretsiz" olarak sağlanmalıdır. Yoksa verilen hizmet "İnternet Hizmeti" olmaktan çıkar, bir firmanın "İntranet Hizmeti" olur. Reklamlarını buna göre yapmaları gerekir. İnternet dedikleri anda bana "gerçek" bir IP sağlamaları gerekir.

    Ha BTK zaten onayladı falan diye bin tane şey söyleyebilirler belki yine ama bu konu BTK yı da aşar. İşin tanımında var bu çünkü. IP. İnternet Protokol. BTK istedi diye internet tanımı değişmez.
    Ha IPv4 bulamıyorsan, IPv6 vereceksin. Alt yapı vs... her şey destekliyor ve hazır zaten. Bütün xDSL'ler zaten ATM ağı üzerinden çalışır ki o da IPv6 taşır. Yani hepsi IPv6 destekler. Modemler de destekliyor 20 senedir. Bunca yıl bu ülkenin yöneticilerinin beceriksizliğini bekliyoruz işte anca. 5G ile birlikte IPv6 gelecek diyorlar. Onu da kimlik bilgisi gibi, şahsa özel yapmaya çalışıyor ama gerizekalılar. Birisi o IP yi kullanarak her haltı yer ise ne olacağı düşünülmüyor malesef (tabiiki de mümkün). Çünkü cahiller. Bilmiyorlar. Birilerinin tanıdığı, yandaşı diye tepedeki koltuklara oturtulmuşlar. Onlarda eş,dost,akraba,hısım,rüşvet veren... kim varsa dolduruyor kadrolara. Sonra da onlardan doğru dürüst iş bekle... Sene olmuş 2020, 3-5GB cep telefonu kotalarıyla uğraşıyoruz... Yahu söylemeyeyim diyorum da sinyalizasyon olmadığı için kaza yapıp insanların öldüğü tren faciasından sonra "sinyalizasyon olmazsa olmaz değil" diyen sıfatını siz söyleyin ...... (sözde) ulaştırma bakanı gördük biliyorsunuz ki. (Ahirette ateşi bol olsun.)

    Yani CGNat konusunda, eğer bir tüketici mecburen almak zorunda bırakıldığı statik IP hizmetinin ücretine tüketici sorunları hakem heyetinde itiraz eder de, tshh dosyayı bana gönderir ise, ben kendi adıma "internet hizmetinin tanımı gereği; tüketiciye talebi halinde gerçek bir IP (dinamik IPv4 veya IPv6) adresinin tanımlanması, bu hizmetin ücretinin ise internet hizmeti ücretine dahil olması gerektiği değerlendirilmektedir" derim kardeş. Gitsinler üst mahkemeye itiraz etsinler.

    Şu an için ülkemizde IPv6 verilmemesi için herhangi bir teknik sorun olduğunu düşünmüyorum ben. Ha IPv6 ağının ayarlaması biraz daha karışıktır tabi. Onu yapacak adam bulamıyor olabilirler, o ayrı konu... Zaten dinamik IP talep edecek olan abone sayısı %1-2 dir. Bunlara da bir maliyeti yoktur. Ama ISS'ler, yine benzer şekilde Türk Telekoma eyvallah çekmek için zorla sabit IP satarak kâr etmeye çalışıyorlar. Eee para da tatlı tabi. Niye Türk Telekoma kafa tutsunlar ki zarar etmek için? Para ile Allah yan yana geldiğinde, parayı seçip "elhamdülillah" diyen milletiz sonuçta...

    Hadi kal sağlıcakla...




  • Çorlu'da tecrübe eden var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GIBIRNET

    Merhabalar:

    Yerleşik operatör ile yapmış olduğumuz sözleşme gereği işlemler bu şekilde yürütülmektedir.

    iyi günler dileriz.
    G-NET FİBER pakedinde 5 mbps upload mı 4 mbps upload mı vermektesiniz?
  • 2 günlük türknetten geçiş sürecimde belgeleri yollamama rağmen aramadılar whatsapptan yazdım gene aramadılar yarın da aramazlarsa ben açmayacağım geçecek arkadaşlara önemli not
  • vesaire86 kullanıcısına yanıt
    100/5 ama şuan upload 10 online eğitim için sanırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün internetimi kendim aktif ettim ttnet kutudan 30 cm lik bir kablo bırakıp üstüne etiket yazıp gitmiş sözde kurulum bedava kendim eve kadar kablo çektim. Ayrıca anlamadığım hız 35 mbps olmasına rağmen 20 mbps üstüne çıkmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vesaire86

    G-NET FİBER pakedinde 5 mbps upload mı 4 mbps upload mı vermektesiniz?

    Alıntıları Göster
    5 diye hatırlıyorum . Şuan 8 ama Telekom uzatmazsa yarından sonra tekrar 5 e düşecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre.Sefer

    100/5 ama şuan upload 10 online eğitim için sanırım.
    Rezillik diz boyu işte. 100Mbit bağlantıya 5Mbit nedir yahu? 10Mbit de lütuf olarak veriyorlar ha. Versinler 50 Mbit. Ama yok, batırdıkları telekom daha çok zarar eder mazallah... Dünyanın gerisinde kaldık bu yiyiciler yüzünden. Yazık ülkemin haline.
  • _EUA_ kullanıcısına yanıt
    Senin gibi forum üyeleri bu konu başlığına çok lazım.
    Bizler kendi çapımızda bu ISS bölümünde üyeleri bilgilendirmeye, cevap vermeye çalışıyoruz ama bir yere kadar yetişebiliyoruz.
    Firma üyesi web kameraya erişebilmen için Statik IP alman lazım diye forumda başka bir üyeye cevap yazıyor, ben hayır öyle bir zorunluluk yok bu hizmeti ISS olarak sağlamak zorundasınız diye cevap yazıyorum, başka bir forum üyesi (büyük ihtimalle ISS trolü) yok efendim almak zorunda, başka türlü bağlanmasının imkanı yok vb. mesajlar atıp kafa karıştırmaya devam ediyor.
    Bu forumda en az 50 defa söylemişimdir;Uzaktan erişim için Statik IP almak ISS'nin sadece bir dayatması, onlar zaten bu hizmeti internet sözleşmesi olarak vermek zorunda.He bunu CGNAT yaparak halleder, Dinamik IP/Statik IP tahsis eder ama bana noktadan noktaya (PTP) TCP/IP protokolüne uygun bir şekilde hizmet vermek zorundalar.
    Veremeyip eksikliklerini müşteriden para tahsil edip başka bir servisle vermeye çalışıyorlarsa bu durum ticaret hukukuna ve sözleşmeye aykırı bir durumdur.İnternet Servis Sağlayıcı hizmet sözleşmesine de senin dediğin gibi biz INTRANET kullanıyoruz ama INTERNET diye satıyoruz yazamayacaklarına göre kullanıcının uzaktan erişim sorununu ilave ücret almadan çözmek zorundalar.
    NOKTA.Bunun lamı cimi yok!!!

    Eyvallah...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: merok

    Bugün internetimi kendim aktif ettim ttnet kutudan 30 cm lik bir kablo bırakıp üstüne etiket yazıp gitmiş sözde kurulum bedava kendim eve kadar kablo çektim. Ayrıca anlamadığım hız 35 mbps olmasına rağmen 20 mbps üstüne çıkmıyor.
    Şimdi whatsApp görüştüm iyileştirme yaptılar ama 100 mbps geçmek istiyorum abonelik başlangıcında 80 mbps kadar hattınız destekliyor dendi ama şimdi atılan fotoğrafta durum bu şekilde modemden mi kutudan mı kablodan mı (cat 6 sıfır kablo çektim ) bilgi sahibi arkadaşlar görüşleriniz nedir.Şimdiden teşekkürlerGIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merok -- 30 Eylül 2020; 0:25:58 >




  • merok M kullanıcısına yanıt
    Valla ben sorguladığımda bana da 80Mbit gösteriyor kapasite ama modem içindeki verilerde 102Mbit'e kadar hız alabileceğim yazıyordu TP-Link modemde. Hangisi doğru derseniz, ben modem ne derse ona inanırım kardeş. Milletin internetini kısmak için böyle bir ali-cengiz oyunu yapabilir türk telekom. Modem içindeki verilere bakın, orda yazan ne ise odur. TPLink'inde bu yazıyordu. Şu an huawei'nin eski VDSL modemine geçtim, onda yazmıyor ama. Zyxellerde de yazması gerek...

    Cat6 kabloyu da modem ile bilgisayarınız arasına çektiyseniz hiç bir anlamı yok. Önemli olan apartman dışındaki telekom kutusu ile modem arasındaki kablo.
  • _EUA_ kullanıcısına yanıt
    Evet cat6 modem ile kutu arasında ama tt bir kablo bırakmış ona elle ekledim bu eklemeler hıza etki eder mi? Yukardaki foto gıbırnetin attığı foto 100 mbps yaparsak hattınız kopar dendi yarın modeme bakayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merok -- 30 Eylül 2020; 0:43:9 >
  • Internet gitti telekom upload hizlarinimi guncelliyor yoksa baglantidami sorun var anlamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mh ariyorum ulasilmiyor an itibari ile pes ettim acacaklari yok..pisman oldum gectigime ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merok

    Evet cat6 modem ile kutu arasında ama tt bir kablo bırakmış ona elle ekledim bu eklemeler hıza etki eder mi? Yukardaki foto gıbırnetin attığı foto 100 mbps yaparsak hattınız kopar dendi yarın modeme bakayım
    O kutu apartmanın içindeki kutudur. Esas kutu apartman dışındaki ana kutu. Asıl kayıp bina dışında olur, kutuya mesafe uzaksa...

    Ekleme = sinyal düşmesi demektir. İllaki bir ek olması gerekli kutuya bağlamanız için ama başka ek yapmaya gerek yok. Ek yerindeki kabloları uzun tutup, birbirine fazlaca kıvırıp yatay değme yüzeyini arttırmak bir tık daha iyi sonuç verecektir muhtemelen.

    Ayrıca CAT6 içindeki herhangi iki teli değil, birbirine sarımlı olan iki teli kullanın derim. Bunlar birbirine sarımlı vaziyette olduğundan EM parmak izini daha fazla düşürür, gürültüden daha az etkilenir. Zaten öyle yaptıysanız yapacak başka da bir şey yok büyük ihtimal. En fazla modemi kutunun üzerine koyar, CAT6 ile eve öyle giriş yaparsınız...




  • _EUA_ kullanıcısına yanıt
    Kutu evin dışında hocam mahalledeki kutu ama gördüğüm bir kablo çıkmış kutudaki porttan bir kablo daha var ona bağlanmış yani portan sonra iki ek var benim bağladığım dahil merak ettiğim bu derece sinyal düşer mi? Portaki kabloyu çıkarıp benim cat6 yı direk bağlasam mı ?
  • Bende de kesildi 02.00 gibi sanırım genel . İnternet ışığı yanmadı hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.