Şimdi Ara

(GG 9-10 MART) - Lenovo E495 ve E595 (3500U, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD) - 3181/3371TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
7
Favori
8.236
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • muratozgulz kullanıcısına yanıt
    Çıkabilirim sanırım hocam teşekkür ederim ilginiz için. Dediğim gibi en önemli kısmı ekran benim için ekran çok iyi olsun geri kalan sadece SSD olsun yeter ekstra performans beklemiyorum zaten.
  • drkayzer kullanıcısına yanıt
    Fazla performans beklemiyorsanız yukarıdaki e495 de fazlasıyla işinizi görür, fazla para harcamanıza gerek yok. Rica ederim hocam ne demek, şimdiden hayırlı olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Acer Swift 3 almıştım, yine benzer konfigürasyonlarda. Bataryası 10 saate kadar demesine rağmen doğru düzgün gitmiyordu. Bunda da aynı mı acaba? Web geliştirme ortamında kullanılacak bir bilgisayar olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 10 Mart 2020; 12:42:53 >
  • Erkka kullanıcısına yanıt
    Hiç bir bilgisayar o vaad edilen süreleri vermez zaten. 10 saat derler ama gerçekte kulkanım yoğunluğuna ve ekran parlaklığına bağlı olarak 4-6 saat falan gider. Pili 30-32Wh olanlar ise 3 saat civarında kalıyor.

    Bu bilgisayar da Swift 3 ile benzer pil süresi verecektir ama avantajı powerbank ile desteklenebilmesi. Prize bağlı kalmadan pil süresi 2 katına çıkıyor yani. 2 tane powerbank alıp şarj süresini 3 katına çıkaranlar da var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VYC Majoris

    Hiç bir bilgisayar o vaad edilen süreleri vermez zaten. 10 saat derler ama gerçekte kulkanım yoğunluğuna ve ekran parlaklığına bağlı olarak 4-6 saat falan gider. Pili 30-32Wh olanlar ise 3 saat civarında kalıyor.

    Bu bilgisayar da Swift 3 ile benzer pil süresi verecektir ama avantajı powerbank ile desteklenebilmesi. Prize bağlı kalmadan pil süresi 2 katına çıkıyor yani. 2 tane powerbank alıp şarj süresini 3 katına çıkaranlar da var.
    Teşekkürler. :) Ağırlığı ne durumda hocam? Cihaz kaliteli duruyor ama ağır bir cihaz mıdır?
  • Erkka kullanıcısına yanıt
    Notebookcheck çoğu sitenin aksine ağırlıkları kendi ölçüyor. E495 1.787 kg, E595 1.94kg.

    E595 ince çerçeveli modern görünümlü laptoplara göre 100-200gr daha ağır, A315, V155 gibi bütçe odaklı modellere göre ise 200-300gr civarı daha hafif. Ortalama bir ağırlığı var yani.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, ben de 495 veya 595 almayı düşünüyorum fakat ryzen 4000 serisini beklesem mi sizce ? Fiyatlar nasıl değişir onlar çıkınca ? Mühendislik için kullanacağım
  • MrLaderis kullanıcısına yanıt
    Bütçeyi biraz daha artırabilirim derseniz bekleyebilirsiniz. 4000 serisinin fiyatlarının ne olacağı tam olarak bilinmiyor ama AMD fiyat artırabilir, bu serinin övülmesi sebebiyle satıcılar bunu fırsat bilip ekstra kar ekleyebilir, Dolar artış gösterebilir. Bunlardan dolayı fiyat daha fazla olabilir. İlk aşamada en azından 1000tl gibi bir fark olacaktır bence.

    Değer mi derseniz hangi programları kullanacağınıza göre değişir. 3500u veya 3700u'dan daha düşük işlemcilerle bile mühendislik rahatlıkla okunabilir. Herhangi bir autocad vb program veya programlama dillerinin gerektirdiği uygulamalar için gayet yeterli işlemciler.

    Eğer üniversite değil de iş hayatı için soruyorsanız ve büyük projeler için kullanacaksanız, daha güçlü işlemci size fayda sağlayacaksa aradaki farka değer tabi.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Hocam üniversitede kullanacağım bir de şöyle bir durum var ben de şuan gaming laptop var İ7 9750H GTX 1650 16GB ramli bir laptop fakat fazla geliyor bana ve son zamanlarda oyun oynamıyorum o yüzden daha düşük bir modele geçmek istiyorum gaming model değil de daha çok okulda kullanacabileceğim günlük hayatta sıkıntı çıkarmayacak bir şey.
  • E595 aldim. Sarji beklediğim kadar uzun değil, klavye aydinlatmasi olsa daha hoş olurdu. Ekran kaliteli ama nit çok yuksek değil.
    Tekrar alacak olsam e590'a yonelirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • POTENZA06 kullanıcısına yanıt
    Ne sebeple E590'a yönelirdiniz? Hem nit hem de şarj olarak E595 daha iyi. Ayrıca E590 1000TL civarı daha pahalı. 3000TL ve altındaki cihazlarda nit değeri 200 civarı olur, E595'de ise 300 nit. Zaten ne kadar para o kadar köfte. 500$ paraya 400-500 nit alınamaz. 1500$ üstü bilgisayarlara yönelmek lazım. Hatta onların bile hepsinde 300'den fazla olmuyor.

    https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-E590-i7-8565U-UHD-620-FHD-Laptop-Review.414821.0.html#toc-lenovo-thinkpad-e590-i7-8565u-uhd-620-fhd-laptop-review



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 15 Mart 2020; 15:24:6 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: POTENZA06

    E595 aldim. Sarji beklediğim kadar uzun değil, klavye aydinlatmasi olsa daha hoş olurdu. Ekran kaliteli ama nit çok yuksek değil.
    Tekrar alacak olsam e590'a yonelirdim.
    Hocam hangi versiyonu aldınız, R5 mi R7 mi?
    Bir de iki konuda tecrübelerinizi sormak istiyorum. Biri wifi kartı çok eleştiriliyor, siz bir sıkıntı yaşadınız mı?
    Diğeri de coil whine sıkıntısı yaşayan çok kişi olmuş, özellikle de sol üst köşede, sizde böyle bir sorun var mı?
  • Hazreti Bruce Wayne kullanıcısına yanıt
    İkisine de net cevap veremiyorum malesef. Denemem dikkat etmem lazim.

    R5 model 512ssdli ocakta aldim. 3700e. İndirimsiz düz fiyat.
    Swift 3 alip gececektim. Yurtdisi yorumlari cok kotu diye bunu aldım. Amacim gunluk kullanimdi. Laptopta oyun oynamiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • POTENZA06 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, umarım yaşamazsınız bu sorunları. Kafamda bu modele karar kılmıştım ama bu sorunları okuyunca beklemeye aldım. Buna yakın Hp Pavilion 15 modeli var şu an için, onu araştırıyorum şimdilik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1.500 - 2.000 arası onerebileceginiz laptop var mı?
    O fiyata ürün bulmazsin demeyin

    Sadece hdmı ile TV ye görüntü aktarıp maç izleyeceğim.
    Arada bir de excell de isim olur. Birazda internet de sörf.

    Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi ki bu konuya denk gelip de almışım bilgisayarı. Öncesinde Acer marka bir dizüstü kullanıyordum ve onu kardeşime verip bu bilgisayara geçtim. 3 sene önce 2500 liraya almıştım ve o zamanki dolar kuru düşünülürse bu bilgisayardan %30 civarı daha pahalıydı.

    Lenovo daha ucuz olmasına rağmen Acer ile arasında dağlar kadar fark var.

    Ips-TN farkı en belirgin olan şey. Bir elektronik cihazda bence en önemli şey ekran. Sonuçta sürekli ona bakıyoruz ve kullanım zevkini çok artırıyor. İş icabı sürekli yazı yazan biri olarak kendime senelerce işkence etmişim resmen.

    Çok yazı yazmam sebebiyle bluetooth harici bir klavye kullanıyordum ama bu bilgisayarın klavyesini görünce onu kullanmayı bıraktım. 3 günde 100 sayfaya yakın yazı yazdım ve sonuç olarak diyebilirim ki klavye muhteşem. Tuşlar hiç oynak değil, köşelerinden bile bassanız çok stabil şekilde hareket ediyorlar. Ayrıca tuşlara bastığınız zaman hareket miktarları da gayet iyi. Yabancılar buna travel distance diyorlar, Türkçede ne denir bilemedim. Çok kısa olursa hem rahat bir yazım deneyimi sunmuyor hem de yanlış basılmalara mahal veriyor. Bunda o mesafeyi çok iyi ayarlamışlar.

    Kasanın üst kısmı metal, diğer kısımlar plastik ama kesinlikle esneme, gıcırdama olmayan müthiş bir malzemeden yapılmış. Kasası tamamen güven veriyor.

    İşlemcisini de çok başarılı buldum. Harici bir monitöre bağlayıp 2 ekranlı şekilde kullanıyorum ve 2 ekrana birden güç vermesine rağmen hiç yavaşlama hissetmedim. Birçok Chrome sekmesi ile beraber kendi kullandığım 3-4 tane programı aynı anda hızlı şekilde çalıştırıyor. Ayrıca ısınma çok az ve fan sesi de nadiren artıyor.

    Şarj mevzusu da beni memnun etti. Bu konuda bir Macbook olmadığı kesin ama yüksek parlaklıkta 4-5 saatlik pil ömrü bence gayet kabul edilebilir bir değer. İlk mesajda bahsedildiği gibi powerbank imkanı da var. Kullanan arkadaşlardan bir powerbank tavsiyesi alabilirsem güzel olur. Madem böyle bir imkanımız var, onu değerlendirelim.

    Coilwhine mevzusuna rastlamadım. Başka bir bilgisayarda çıkmayacağı da kesin değil zaten. Biraz şans işi bu. Önceki bilgisayarımda da vardı mesela ve bu konuda azınlıktaydım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhySoEvil -- 15 Mart 2020; 22:15:46 >




  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    hocam iki laptopı da aldım kullandım en son hp de karar kıldık.bunu tercih ederken de ağırlık başat faktör oldu tabiki. laptop gerçekten çok hafif.kağıt üzerinde çok fark yok gibi görünüyor fakat adaptör vs derken hp gerçekten daha hafif. kasa kalitesi lenovo daha iyiydi fakat hp de ondan az kalır değil. o 2000-2500 bandında olan laptop kasalarından koymamış bu ürüne. sağlam ve sıkı. onun dışında zaten ssd,ram,işlemci de daha iyi olunca hp daha mantıklı geldi bize. fiyat 3850 ye geldiği için bunları diyorum tabi.yukarı gittikçe ibre lenovoya kayacaktır. teşekkür ederim tüm bilgilendirmeleriniz için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1ED2E7222 -- 15 Mart 2020; 22:25:56 >
  • Hayırlı olsun. Siz alıp denemişsiniz ve kendinizce doğru kararı verdiniz tabii ki. Ağırlık en büyük seçim sebebi ise gayet güzel bir karar olmuş. 1.5kg çok iyi bir değer. Arada fiyat farkı olduğu için ekstra ram, ssd gibi farklarını doğal karşılayabiliriz. Onlar Lenovo'ya da eklenebilir tabi. Aradaki fark laptopların performansında.

    Mesele işlemcinin ne kadar iyi olduğu değil, o performansı ne kadar iyi verebildiği. Konuda bunu çok kez belirttim. Sizin bilgisayarınızın kasasında 3700U, E495'in kasasında ise 3500U olunca arada şöyle bir performans farkı oluyor:


    (GG 9-10 MART) - Lenovo E495 ve E595 (3500U, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD) - 3181/3371TL

    Yani 3700U daha iyi olmasına rağmen E495'in soğutma sistemi çok daha iyi olduğu için performans olarak %50 civarı daha hızlı çalışıyor.

    HP incelemesi:

    https://www.notebookcheck.net/Review-of-the-HP-14-Ryzen-7-3700U-based-Laptop-with-an-Engaged-Handbrake.424212.0.html#toc-display-the-hp-14-has-an-ips-screen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 16 Mart 2020; 0:8:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maestro26

    Arkadaşlar 1.500 - 2.000 arası onerebileceginiz laptop var mı?
    O fiyata ürün bulmazsin demeyin

    Sadece hdmı ile TV ye görüntü aktarıp maç izleyeceğim.
    Arada bir de excell de isim olur. Birazda internet de sörf.

    Şimdiden teşekkürler
    Hocam o paralara pc var da cep telefonunu hdmi ile tvye bağlasan daha çok iş görür emin ol. Minimum alınacak pc bu şu anki piyasada.https://www.gittigidiyor.com/dizustu-laptop-notebook-bilgisayar/hp-15-db1062nt-8ug36ea_spp_756543?id=525357894&utm_source=epey&utm_medium=ocs&utm_campaign=21&utm_content=102307522c1475190455dcf15c3c62&utm_term=1774&scxid=14489-197538-2357-0




  • E495 8gb lıktan alan oldu mu?? Ram i kendileri ilave ettikleri yazıyor. Olumsuz bir durumla karşılaşan oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.