Şimdi Ara

Geziparkı Gösterileri (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.454
Cevap
4
Favori
32.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OPTİMİST

    Hayır dostum, tek taraflı bakmıyorum ben olaya, bilakis polisin uyguladığı politika çok yanlış, bana kalsa oraya gelenlere hiç müdahale etmem, gereksiz yere gerginlik çıkmasına zemin hazırlıyor. Polis meydandan çekilince ortalık gevşedi biraz fakat şu anda iş farklı bir boyut kazandı, son derece masum gerekçelerle oraya gelen insanların tepkisi manipul edildi ve faşist, uç örgüttler sazı eline aldı, meydanın enerjisini kullandılar. Hükümet işin başında diyaloğa açık olsaydı ve talepleri ciddiye alsaydı iş buraya varmazdı, tabi bu durum antidemokratik şekilde şiddete başvuran ortalığı yakıp yıkan, insanları tahrik ve proverek edenlerin yaptıklarını haklı çıkarmaz. Şu söyliyeyim buradan bir darbe ya da devrim bekliyorsanız o da çıkmaz, baş aktörlerin pili bitik çünkü..

    Şu yorumda kayda değer, bence dikkate alınmalı :

    http://haber.stargazete.com/yazar/finans-oligarsisinin-hortumunu-kesince-ne-olur/yazi-759163

    Bi darbe yada devrimi aklı olan kimse olmayacağını bilir.Akpye geçen seçimde oy atıp bu olaylardan sonra oy atmayacak olanların sayısı az değil.Ama şuda bi gerçek ki bu kesim gidipte chpye hele hele KK nın olduğu partiye oy atmaz.Ben bile bu muhalefete oy atmam.Zaten adam gibi muhalefet yapamadıkları için halk kendisi bu gösterleri yaptı.Bide utanmadan chp vb. diğer partiler rant sağlamaya çalıştı ama aynı göstericiler onlarada tepki gösterdi.Dediğin gibi baş aktör olarak muhalefette kimse yok.İktidara ne kadar kızsamda KK vb. tayfanın iktidarı almasındansa akpnin kalmasından yana olurum.İktidarın muhafazakar olması sorun değil.Yeterki olaylara bakarken insanları ötekileştirmesin ve ülke için Norveç,İngiltere vb. ülkelerin sahip olduğu demokrasi ve hukuku benimsesin.O zaman oyları dahada fırlar.Ama sen olaya alkol alan-almayan,alevi-sunni,türk-kürt,muhafazakar-laik olarak bakarsan ve senden olmayanların üzerlerine polis göndererek sindirmeye çalışırsan bu gösteriler bunla kalmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Arkadaşlar, dün akşamdan beri protestolara katılıyorum. Sadece ben değil, oturduğum semtteki yaşlı-genç, sağcı-solcu, dindar ya da dinsiz farketmeksizin herkes sokakta. Dün gece yazacaktım ama bu sefer kullanılan ve bariz bir şekilde farklı olan biber gazından dolayı saatlerce düzgün nefes alamadım. Medyaya kanmayın, sokağa çıkın ve eğer İstanbul ya da Ankara'daysanız, medyanın yalanlarını, ikiyüzlülüğünü, satılmışlığını kendi gözlerinizle görün.

    Günlerdir süren bir mücadele var ve şu anda da aynı şiddetiyle devam ediyor. Polis heryerde önce su sıkıyor ve ardından biber gazı sıkıyor. Bunu yapmasının asıl nedeni, ıslanmış olan vücut bölgelerinde gazın daha yakıcı hale gelmesidir ve ne limon ne de su işe yaramıyor. Şu anda birçok aktivist biber gazı kapsüllerini topluyor, çünkü kullanılan maddenin portakal gazı olduğu söyleniyor ve bu kapsüller Norveç'e gönderilecek sanırım.

    Şu anda sokakta (özellikle Beşiktaş ve Ankara'da) onbinlerce kişi polise karşı ellerinde hiçbirşey olmadan direniyorlar. Gaz yiyoruz ve geri çekiliyoruz. Arkamızdakiler öne geçiyor ve onlar gaz yiyince geri çekiliyor, bir arkadaki grup öne geçiyor. Bahsettiğim insan sayısı, eğer televizyonlara bakarsanız birkaç bin kişi ama gelip görürseniz, büyük ihtimalle yan komşunuza bile denk gelebilirsiniz. Hiçbirimiz sağcı ya da solcu değiliz; Hepimizin tek derdi, diktatörlük hevesindeki insana karşı durduğumuzu göstermek.

    Şu anda bile sokaklarda insanlar Taksim ve Beşiktaş'a yürüyor. Taksiler ücret almadan protestocuları getirip yaralıları taşıyor. Yaralı sayısı medyada söylendiği gibi 60 civarı değil, çok ama çok daha fazla. Polis bazı noktalarda plastik mermi kullanıyor ve gözleri çıkan insanlar var. Ancak hiçbirimizde taş ya da sopa yok ve hiçbirimiz CHP ya da Ergenekon istiyor diye sokakta değiliz; tek isteğimiz, bize ait olanı almak.

    Çıkın sokağa, durmayın lütfen. Bugün bizim savunduğumuz, uğruna gaz yediğimiz, joplandığımız değerler birgün size de lazım olur. Biz sadece insan gibi yaşamanın, hiçkimsenin padişah olmadığının bilinmesi için kendimizi riske atan sıradan insanlarız. Karşımızda ise, ambulansları bile sadece gaz bombası taşımak için kullanan, en son bir kanalda "Bunların birkaçını sallandıracaksın" diyen eli silahlı ve arkasına medyanın tamamını almış bir güç var. Bu gücün karşısında beni yalnız bırakırsanız, beni ezdiğinde sıranın size geleceğine emin olun. Çünkü derdi ne tarih ne de doğa olmayan, yabancılar için AVM açılışı peşinde koşan Reyhanlı'da kendi beslediği canavarların bombaları üzerinden bile siyaset yapabilen bir güce, bugün dur demezsek, yarın sizin sıranızın da geleceğini, dindar ya da liberal olduğunuz için değil, işine yaradığınız için sizi korur gibi yaptığını göreceksiniz.

    https://twitter.com/DirenGeziParki

    Yukarıdaki adresten devamlı olarak durum takibi yapabilirsiniz. Ancak, protestolar başladığından beri devletin gücünü elinde bulunduranlar 3G internet bağlantısını kestiği için, sadece kablosuz internet olan bölgelerden bilgi geliyor.

    Bilinmesi gereken bir diğer nokta, başta Divan Otel olmak üzere, neredeyse tüm Taksim esnafı seferber olmuş durumda ve protestoculara yiyecek-içecek ve barınma desteği sağlıyor. Bazı aileler evlerini açtı ve gönüllü sağlık ekipleri yaralananların ilk tedavilerini gerçekleştiriyor. Büyük oranda baticon ve sargı bezi isteği geliyor ve yaralı sayısının gittikçe arttığı söyleniyor. Taksim bölgesinde yer alan eczaneler bugün kepenk açma kararı aldılar ve ellerinden geldiğince ilaç yardımı yapıyorlar.

    Türkiye daha önce böyle bir dönem görmedi. Herkes, aralarında AKP'ye oy verenler de bulunan onbinlerce insan artık isyan ediyor. Konu Gezi Parkı değil, konu insan haklarının hiçe sayıldığı ve kendini padişah gibi gören, dışarıda birilerine verdiği sözleri tutmak için kendi insanını kıyma makinesinden geçiren güce, yeter demek.

    Artık yeter. Eğer fırsatınız varsa mutlaka sokağa çıkın. Elinize sadece tencere ve kaşık alın. Bizim tek silahımız haklılığımızdır ve sonuna kadar da kullanıyoruz. Ben tek başıma gidiyorum ve oradaki insanların çok büyük bir kısmı organize değil. Yeter artık diyen onbinlerce insan birarada ve günlerdir nöbetleşe bir şekilde sayımız artıyor. Benim size ihtiyacım var ve yanımda olun. Yarın sizin bana ihtiyacınız olduğunda, yanımda olmasanız da yanınızda olmak için elimden geleni yapacağım. Ama elimden bişey gelmeyecek durumdaysam, çok geç kalmış olacağız.

    Lütfen, eğer gelmeyecekseniz televizyonu kapatın ve videolarından, haberlerinden para kazanmayan, insan olduğu için orada bulunan, maaş almayan, hayatlarını riske atan insanların internet üzerinden paylaştıkları bilgileri dikkate alın. Twitter, Halk TV ve Oda TV şu anda ellerinden geldiğince canlı yayın ya da haber akışı sağlamaya çalışıyorlar. Diğer medya kuruluşları ise eğlence programları ile hayatlarına devam ediyorlar. Eğer biraz olsun araştırırsanız, medyanın hepimizi nasıl uyuttuğunu, iktidar gücünden korktuğunu ya da birlikte rant paylaştıklarını görebilirsiniz. Gezi Parkı olayı bunun en canlı örneği olacaktır.

    Biraz dinlenip, insan olduğumu hatırlatma görevime döneceğim. Bir kişi bile katılsa güzeldir.

    Not: Eğer imkan bulabilirsem, bu olayla ilgili paylaşacağım çok sayıda görüntü var. Medyanın nasıl bir ikiyüzlülüğe sahip olduğunu göreceksiniz. Başta Doğan Medya olmak üzere, tüm ulusal kanalların satılmış olduğu bugün net olarak ortaya çıktı. Satın alan tarafta olduğunu sanan arkadaşlar, yarın iktidar değişirse, satacakları insanlar arasında yer alacağınızı aklınızdan çıkarmayın.



    Helal olsun, ayaklarınıza sağlık.
  • Gezi aslında bir bahane, bir kıvılcım oldu. Yandaş olmayıp birazcık beyni olan herkes AKP'nin otoriterleştirdiğini ve insanların yaşam biçimine müdahale etmeye başladığının farkında. Menderes gibi demokratik yollarla gelip yavaştan yine onun gibi faşizme kaymaya başladılar. İnsanlar doldu ve artık patlıyor. Her şey de bir yere kadar
  • Hâla "ağaç" diyenler var,bir zahmet atomuda parçalayın da zekanızı ortaya koymuş olun.
  • Halktan olmayanlarmış, istismarmış, provokasyonmuş bunlardan hangisi böyle bir .... çocukluğunun eseridir? Polisinde mi içinde provokatörler, istismarcılar, marjinal gruplar var?

  • Her şehit cenazesinde veya şehit cenazesini geçtim newrozda bu bayraklar var diye isyan edip ülke bölünüyor diyenler bugün ne olduda yanyana.Iktidarı devirmek yerine DÜZGÜN bir ANA MUHALEFET bulsanız daha kolay.Unutmayın ne kadar kişi iktidardan oyunu çeksede arada %20-30 fark var.Şu kareyi paylaşayım yorum sizin..


     Geziparkı Gösterileri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet230023

    Her şehit cenazesinde veya şehit cenazesini geçtim newrozda bu bayraklar var diye isyan edip ülke bölünüyor diyenler bugün ne olduda yanyana.Iktidarı devirmek yerine DÜZGÜN bir ANA MUHALEFET bulsanız daha kolay.Unutmayın ne kadar kişi iktidardan oyunu çeksede arada %20-30 fark var.Şu kareyi paylaşayım yorum sizin..


    Provakatörler kalabalığı gördümü araya sızar bu normal. Dikkat edersen oradakilerin hepsi kürt. Atatürkçü biri ile pkk yandaşının yanyana poz verebileceğini düşünebiliyormusun? Aklın kesmiyormu onların hepsinin apocu olduğunu anlamıyormusun?

    Dahası da var. Hiçkimse bu protestocuların içinde apo posteri falan açamaz. Onu oracıkta atomlarına ayırırlar. İstersen git bir deneme yap, poster falan da açmana gerek yok. Sadece apoya özgürlük diye bağır. Bakalım sağ kurtulabilecekmisin oradan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet230023

    Her şehit cenazesinde veya şehit cenazesini geçtim newrozda bu bayraklar var diye isyan edip ülke bölünüyor diyenler bugün ne olduda yanyana.Iktidarı devirmek yerine DÜZGÜN bir ANA MUHALEFET bulsanız daha kolay.Unutmayın ne kadar kişi iktidardan oyunu çeksede arada %20-30 fark var.Şu kareyi paylaşayım yorum sizin..


    Provakatörler kalabalığı gördümü araya sızar bu normal. Dikkat edersen oradakilerin hepsi kürt. Atatürkçü biri ile pkk yandaşının yanyana poz verebileceğini düşünebiliyormusun? Aklın kesmiyormu onların hepsinin apocu olduğunu anlamıyormusun?

    Dahası da var. Hiçkimse bu protestocuların içinde apo posteri falan açamaz. Onu oracıkta atomlarına ayırırlar. İstersen git bir deneme yap, poster falan da açmana gerek yok. Sadece apoya özgürlük diye bağır. Bakalım sağ kurtulabilecekmisin oradan.

    Dün ilimde olan gösterilerde yan yana geldiler.BDP parti binası önünde toplanıp geldiler meydana hemde.Bir taraf zafer işareti yaparken diğer tarafta şu resimdeki Atatürk posterli bayraklar sallıyorlardı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırrı Süreyya ÖNDER den Kılıçdaroğlu'na: Yemezler gözüm! Sırrı Süreyya ÖNDER: Direnişi biz başlattık. CHP
    ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi
    konmak istedi. Yemezler gözüm Gezi Parkı'nda başlayan protestoların başından beri
    Taksim'de olan ve bu uğurda yaralanan BDP
    İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in taburcu
    olduktan sonra ilk işi yeniden Taksim Meydanı'na
    gitmek oldu. Önder, polisin Taksim Meydanı'ndan
    çekilmesinden sonra alana giren ilk isimlerden oldu. Akşam saatlerinde katıldığı televizyon
    programında yaşananları değerlendiren Önder,
    olayların 5. gününde Taksim'e giden Kemal
    Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. CHP lideri Kemal
    Kılıçdaroğlu'nun Taksim alanına gelmesini
    yorumlayan Önder, 'Direnişi biz başlattık. CHP ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi
    konmak istedi. Yemezler gözüm...' diye konuştu.
    .
    .
    //T24

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet230023

    Sırrı Süreyya ÖNDER den Kılıçdaroğlu'na: Yemezler gözüm! Sırrı Süreyya ÖNDER: Direnişi biz başlattık. CHP
    ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi
    konmak istedi. Yemezler gözüm Gezi Parkı'nda başlayan protestoların başından beri
    Taksim'de olan ve bu uğurda yaralanan BDP
    İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in taburcu
    olduktan sonra ilk işi yeniden Taksim Meydanı'na
    gitmek oldu. Önder, polisin Taksim Meydanı'ndan
    çekilmesinden sonra alana giren ilk isimlerden oldu. Akşam saatlerinde katıldığı televizyon
    programında yaşananları değerlendiren Önder,
    olayların 5. gününde Taksim'e giden Kemal
    Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. CHP lideri Kemal
    Kılıçdaroğlu'nun Taksim alanına gelmesini
    yorumlayan Önder, 'Direnişi biz başlattık. CHP ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi
    konmak istedi. Yemezler gözüm...' diye konuştu.
    .
    .
    //T24

    Yav hehe direnişi onlar başlatmış.Direnişi başlatan halkın kendisidir,yukarıda paylaştığın resim aslında senin gibi forumda bulunan provakötürün reeldeki halinden başka bir şey değil.2 gündür prostelara katılıyorum,üstteki arakdaşın dediği gibi orada biri apo bayrağı açsın onu dümdüz ederler.Sen samanyolu okumaya devam et.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet230023

    Sırrı Süreyya ÖNDER den Kılıçdaroğlu'na: Yemezler gözüm! Sırrı Süreyya ÖNDER: Direnişi biz başlattık. CHP
    ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi
    konmak istedi. Yemezler gözüm Gezi Parkı'nda başlayan protestoların başından beri
    Taksim'de olan ve bu uğurda yaralanan BDP
    İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in taburcu
    olduktan sonra ilk işi yeniden Taksim Meydanı'na
    gitmek oldu. Önder, polisin Taksim Meydanı'ndan
    çekilmesinden sonra alana giren ilk isimlerden oldu. Akşam saatlerinde katıldığı televizyon
    programında yaşananları değerlendiren Önder,
    olayların 5. gününde Taksim'e giden Kemal
    Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. CHP lideri Kemal
    Kılıçdaroğlu'nun Taksim alanına gelmesini
    yorumlayan Önder, 'Direnişi biz başlattık. CHP ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi
    konmak istedi. Yemezler gözüm...' diye konuştu.
    .
    .
    //T24

    Yav hehe direnişi onlar başlatmış.Direnişi başlatan halkın kendisidir,yukarıda paylaştığın resim aslında senin gibi forumda bulunan provakötürün reeldeki halinden başka bir şey değil.2 gündür prostelara katılıyorum,üstteki arakdaşın dediği gibi orada biri apo bayrağı açsın onu dümdüz ederler.Sen samanyolu okumaya devam et.

    :

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet230023


    quote:

    Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet230023

    Sırrı Süreyya ÖNDER den Kılıçdaroğlu'na: Yemezler gözüm! Sırrı Süreyya ÖNDER: Direnişi biz başlattık. CHP
    ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi
    konmak istedi. Yemezler gözüm Gezi Parkı'nda başlayan protestoların başından beri
    Taksim'de olan ve bu uğurda yaralanan BDP
    İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in taburcu
    olduktan sonra ilk işi yeniden Taksim Meydanı'na
    gitmek oldu. Önder, polisin Taksim Meydanı'ndan
    çekilmesinden sonra alana giren ilk isimlerden oldu. Akşam saatlerinde katıldığı televizyon
    programında yaşananları değerlendiren Önder,
    olayların 5. gününde Taksim'e giden Kemal
    Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. CHP lideri Kemal
    Kılıçdaroğlu'nun Taksim alanına gelmesini
    yorumlayan Önder, 'Direnişi biz başlattık. CHP ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi
    konmak istedi. Yemezler gözüm...' diye konuştu.
    .
    .
    //T24

    Yav hehe direnişi onlar başlatmış.Direnişi başlatan halkın kendisidir,yukarıda paylaştığın resim aslında senin gibi forumda bulunan provakötürün reeldeki halinden başka bir şey değil.2 gündür prostelara katılıyorum,üstteki arakdaşın dediği gibi orada biri apo bayrağı açsın onu dümdüz ederler.Sen samanyolu okumaya devam et.

    :

    Kfana daha çok vur,çok vurman gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet230023


    quote:

    Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet230023

    Sırrı Süreyya ÖNDER den Kılıçdaroğlu'na: Yemezler gözüm! Sırrı Süreyya ÖNDER: Direnişi biz başlattık. CHP
    ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi
    konmak istedi. Yemezler gözüm Gezi Parkı'nda başlayan protestoların başından beri
    Taksim'de olan ve bu uğurda yaralanan BDP
    İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in taburcu
    olduktan sonra ilk işi yeniden Taksim Meydanı'na
    gitmek oldu. Önder, polisin Taksim Meydanı'ndan
    çekilmesinden sonra alana giren ilk isimlerden oldu. Akşam saatlerinde katıldığı televizyon
    programında yaşananları değerlendiren Önder,
    olayların 5. gününde Taksim'e giden Kemal
    Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. CHP lideri Kemal
    Kılıçdaroğlu'nun Taksim alanına gelmesini
    yorumlayan Önder, 'Direnişi biz başlattık. CHP ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi
    konmak istedi. Yemezler gözüm...' diye konuştu.
    .
    .
    //T24

    Yav hehe direnişi onlar başlatmış.Direnişi başlatan halkın kendisidir,yukarıda paylaştığın resim aslında senin gibi forumda bulunan provakötürün reeldeki halinden başka bir şey değil.2 gündür prostelara katılıyorum,üstteki arakdaşın dediği gibi orada biri apo bayrağı açsın onu dümdüz ederler.Sen samanyolu okumaya devam et.

    :

    Kfana daha çok vur,çok vurman gerek.

    Şu çocuk Kültür-Bilim'i trolleyeceğim diye sınavı kazanamayacak en çok ona üzülüyorum.

    Direniş polisin bu davranışlarından dolayı başladı.
     Geziparkı Gösterileri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TRojka

    quote:

    Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet230023


    quote:

    Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet230023

    Sırrı Süreyya ÖNDER den Kılıçdaroğlu'na: Yemezler gözüm! Sırrı Süreyya ÖNDER: Direnişi biz başlattık. CHP
    ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi
    konmak istedi. Yemezler gözüm Gezi Parkı'nda başlayan protestoların başından beri
    Taksim'de olan ve bu uğurda yaralanan BDP
    İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in taburcu
    olduktan sonra ilk işi yeniden Taksim Meydanı'na
    gitmek oldu. Önder, polisin Taksim Meydanı'ndan
    çekilmesinden sonra alana giren ilk isimlerden oldu. Akşam saatlerinde katıldığı televizyon
    programında yaşananları değerlendiren Önder,
    olayların 5. gününde Taksim'e giden Kemal
    Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. CHP lideri Kemal
    Kılıçdaroğlu'nun Taksim alanına gelmesini
    yorumlayan Önder, 'Direnişi biz başlattık. CHP ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi
    konmak istedi. Yemezler gözüm...' diye konuştu.
    .
    .
    //T24

    Yav hehe direnişi onlar başlatmış.Direnişi başlatan halkın kendisidir,yukarıda paylaştığın resim aslında senin gibi forumda bulunan provakötürün reeldeki halinden başka bir şey değil.2 gündür prostelara katılıyorum,üstteki arakdaşın dediği gibi orada biri apo bayrağı açsın onu dümdüz ederler.Sen samanyolu okumaya devam et.

    :

    Kfana daha çok vur,çok vurman gerek.

    Şu çocuk Kültür-Bilim'i trolleyeceğim diye sınavı kazanamayacak en çok ona üzülüyorum.

    Direniş polisin bu davranışlarından dolayı başladı.


    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RHFe7vK1hyw

    Polisin terör örgütünden fazla farkı yok.
  • Fatih Çipil isimli kullanıcı kişisel bloğunda bu
    süreçte yayılan yalan haberleri tek tek sıraladı. Bu
    durum tek taraflı paylaşımların yanında eylemin
    gerçek yüzünü gösteren paylaşımların da
    olduğunu gösteriyor. İşte 17 yalan haber... Bildiğiniz üzere gezi parkı olaylarından dolayı son
    iki gündür ülke karışık. Polisin orantısız güç
    kullanımı, düşmanlığı had safhaya getirerek
    olayları alevlendirdi. İlk başta Gezi Parkı için olan
    direniş, doğa amacını bir kenara bırakarak
    devrim amacına hizmet etmeye başladı. Provakatörlere ise gün doğdu. Gezi
    Parkı'ndaki binlerce masum direnişçinin arasında
    onlardan nemalanan bir o kadar da provakatör
    kısım var. Bu yazıyı provakatörlerin dün sosyal medyada
    çıkardığı yalan haberler için yazıyorum. Bunları
    alabildiğince yayarsak, insanlar bilgilenmiş olur.
    Hem direnişçi arkadaşlarımızdan hem de
    hükümet yanlısı arkadaşlarımızdan gerekli
    inisiyatifi göstermelerini bekliyorum. Umarım yakın zamanda polisler çekilerek olaylar barışa
    kavuşur. İşte dün sosyal medyada çıkan, aslı
    olmayan; 17 yalan haber. 1) Bülent Arınç'ın oğlu gezi parkına açılacak
    olan AVM'ye ortak: Bu iftira çıktıktan sonra açıklamalar geldi bu olayın aslı yok. 2) Panzerle ezilen genç resmi: En çok tepki çeken fotoğraflardan. Olayın aslı Yabancı bir
    ülkede bot motorundan yaralanan bir kişi. XXXX 3) Sosyal medyalara erişim engellendi: Bu bugün çıkan bir yalandı. Hatta en ufak bir
    facebook twitter kesintisinde herkes galeyana
    geldi. Türkiye daha o kadar düşmedi merak
    etmeyin. Belirtmek gerekir ki ufak bir yavaşlama
    söz konusu. Ayrıca Taksim'de 3g bağlantısının
    kesildiği doğru. 4) Binlerce polis istifa etti: Gelen sayılar abartıydı. Gerçek sayılar en fazla 3-5. 5) İstanbul Emniyet Müdürü görevden alındı: Ntv_sondakika adıyla açılmış bir fake hesabın
    uydurmasıydı. 6) Polisin gerçek mermi kullanması: Böyle bir durum olursa ismi katliam diye adlandırılır ki
    mümkün değildir. Fakat plastik mermi kullanıldığı
    gerçektir. 7) Videodaki Kerem Can Karakaş'ın
    ölmesi: Videodaki cesaretli eylemci yaşıyor. İsmi Kerem Can Karakaş değil. Kerem Can daha önce
    trafik kazasında ölen bir kişi. Kayıtlara
    bakabilirsiniz. 8) Köpeğe biber gazı sıkan polis: Bu foto daha öncede vardı şu günlerde çok paylaşıldı.
    Fotoğraftaki kişiler italyan polisi.
    Provakatörlerimiz tarafından fotomontajlanmış. 9) Çarşı grubunun bir tomayı ele
    geçirmesi: Habere göre çarşı grubu tomayı ele geçirip polisleri kovalamış. Bu da yalan
    haberlerden biriydi. 10) Polislerin ilaçlı suyla göstericileri
    bayıltması: Bu gerçekten gülünecek bir haberdi. Fakat paylaşım sayısı on binleri geçti. 11) Haber kanallarının fake
    hesabı: Birçok haber kanalının fake hesabı açıldı. Pravöke edici söylemleri anında yayıldı.
    Takipçileri 300'ü geçmezken rt sayıları 10 binlere
    ulaştı. 12) Eylem 48 saat daha devam ederse Anayasa Mahkemesi hükümeti düşürülebilir: Hiç bir ülkede böyle bir yasa mümkün değildir. Eylemin
    daha uzun sürmesi için uydurulmuştur. 13) Eylemlerde Portakal Gazı Kullanıldı: Portakal gazı birleşmiş milletler tarafından yasaklanmış
    zararları büyük bir kimyasal silahtır. Topluma
    müdahale için böyle bir gazı kullanmak intihardır,
    kimse göze alamaz. Cnn tarafından doğrulandı
    diyenler vardı. Ireport olarak CNN'in sitesinde
    yayınlandı fakat. Ireport'lar normal kişiler tarafından yayınlanır. CNN PRODUCER NOTE u okumanızı tavsiye ederim.
    Beşiktaş'ta kullanılan biber gazından farklı
    görülen turuncu gaz biber gazının ağırlaştırılmış
    halidir. 14) Beyaz Show: Beyaz eyleme gittiği için kanal tarafından sözleşmesi iptal edilerek tümden
    yayından kaldırıldı. Beyaz show sadece bu
    haftalığına iptal edilmiştir. Millet kan ağlarken
    programı yapması düşünülemezdi zaten. 15) Eylemcilerin köprüden geçiş fotoğrafı yerine 2012 maraton fotoğrafının paylaşılması. 16) Cnn International'ın; Cnn Türk'ün duyarsız
    alıp direniş haberlerini vermediği için isim
    hakkını fesh etmesi: Resmi hiç bir yerde böyle bir açıklama yok. Cnn Türk'te çalışan
    tanıdıklarımda böyle bir şeyin olmadığını
    söylediler. 17) Eylemciler Başörtülü Bayanlara Saldırdı: Bu da yayılan haberlerarasındaydı. Fakat
    provakatörler her iki tarafıda karıştırmaya
    çalışıyor. Hükümet yanlılarının da arasındalar.
    Kaldı ki; direnişçiler arasında azımsanamayacak
    kadar başörtülü kişi vardı, bugün hiç bir sorun
    yaşanmadı. Not:İşin siyaset tarafıyla ilgilenmiyorum. Benim bilgim olan konu sosyal
    medya. Bu nedenle bir tarafı desteklediğim
    düşünülmesin. Bunlar sadece doğrular. Yorum
    yazarak eleştirilerinizi de iletebilirsiniz.

    @Trojka yav he he

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet230023,
    Onlarca olay oldu. Yüzlerce insan etkilendi; kimi de yaralandı.
    İnsanlar sloganlar attı. Aralarında genci, yaşlısı, alış veriş yapanı,
    işine yetişmeye çalışan vardı, turistler vardı.
    Bütün bu olaylardan sonra bizlerle paylaşacağın tek bu mu kaldı ?
    Herşey "önce ben ayaklandım" mı?

    Bunlar basit olaylar değil.
    Geçen sene iptal edilen bayramları ve olanları Ankara'da gördük.
    Bunlar birikti, birikti...

    Demokrasi ile gelen bir çok hükümet var.
    Ancak halk istemediği kanunları dayatanları 4 yıl beklemeyip,
    oracıkta -izin falan almadan- protesto eder :
    bu bir demokratik haktır.

    Bazı demokrasiler buna gerektiği gibi tepki verir
    yani halkın tepkisini kesinlikle dikkate alır; hükümetler
    ya istifa edelerler ya kanun değişir ya da kabine.

    Ama bizdeki gibi demokrasi ile gelip (!) gitmesini bilmeyince
    böyle olaylar olur.

    "Önce ben sonra sen geldin"i bırak - o noktayı 29 Ekim 2012'de geçtik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet230023

    Fatih Çipil isimli kullanıcı kişisel bloğunda bu
    süreçte yayılan yalan haberleri tek tek sıraladı. Bu
    durum tek taraflı paylaşımların yanında eylemin
    gerçek yüzünü gösteren paylaşımların da
    olduğunu gösteriyor. İşte 17 yalan haber... Bildiğiniz üzere gezi parkı olaylarından dolayı son
    iki gündür ülke karışık. Polisin orantısız güç
    kullanımı, düşmanlığı had safhaya getirerek
    olayları alevlendirdi. İlk başta Gezi Parkı için olan
    direniş, doğa amacını bir kenara bırakarak
    devrim amacına hizmet etmeye başladı. Provakatörlere ise gün doğdu. Gezi
    Parkı'ndaki binlerce masum direnişçinin arasında
    onlardan nemalanan bir o kadar da provakatör
    kısım var. Bu yazıyı provakatörlerin dün sosyal medyada
    çıkardığı yalan haberler için yazıyorum. Bunları
    alabildiğince yayarsak, insanlar bilgilenmiş olur.
    Hem direnişçi arkadaşlarımızdan hem de
    hükümet yanlısı arkadaşlarımızdan gerekli
    inisiyatifi göstermelerini bekliyorum. Umarım yakın zamanda polisler çekilerek olaylar barışa
    kavuşur. İşte dün sosyal medyada çıkan, aslı
    olmayan; 17 yalan haber. 1) Bülent Arınç'ın oğlu gezi parkına açılacak
    olan AVM'ye ortak: Bu iftira çıktıktan sonra açıklamalar geldi bu olayın aslı yok. 2) Panzerle ezilen genç resmi: En çok tepki çeken fotoğraflardan. Olayın aslı Yabancı bir
    ülkede bot motorundan yaralanan bir kişi. XXXX 3) Sosyal medyalara erişim engellendi: Bu bugün çıkan bir yalandı. Hatta en ufak bir
    facebook twitter kesintisinde herkes galeyana
    geldi. Türkiye daha o kadar düşmedi merak
    etmeyin. Belirtmek gerekir ki ufak bir yavaşlama
    söz konusu. Ayrıca Taksim'de 3g bağlantısının
    kesildiği doğru. 4) Binlerce polis istifa etti: Gelen sayılar abartıydı. Gerçek sayılar en fazla 3-5. 5) İstanbul Emniyet Müdürü görevden alındı: Ntv_sondakika adıyla açılmış bir fake hesabın
    uydurmasıydı. 6) Polisin gerçek mermi kullanması: Böyle bir durum olursa ismi katliam diye adlandırılır ki
    mümkün değildir. Fakat plastik mermi kullanıldığı
    gerçektir. 7) Videodaki Kerem Can Karakaş'ın
    ölmesi: Videodaki cesaretli eylemci yaşıyor. İsmi Kerem Can Karakaş değil. Kerem Can daha önce
    trafik kazasında ölen bir kişi. Kayıtlara
    bakabilirsiniz. 8) Köpeğe biber gazı sıkan polis: Bu foto daha öncede vardı şu günlerde çok paylaşıldı.
    Fotoğraftaki kişiler italyan polisi.
    Provakatörlerimiz tarafından fotomontajlanmış. 9) Çarşı grubunun bir tomayı ele
    geçirmesi: Habere göre çarşı grubu tomayı ele geçirip polisleri kovalamış. Bu da yalan
    haberlerden biriydi. 10) Polislerin ilaçlı suyla göstericileri
    bayıltması: Bu gerçekten gülünecek bir haberdi. Fakat paylaşım sayısı on binleri geçti. 11) Haber kanallarının fake
    hesabı: Birçok haber kanalının fake hesabı açıldı. Pravöke edici söylemleri anında yayıldı.
    Takipçileri 300'ü geçmezken rt sayıları 10 binlere
    ulaştı. 12) Eylem 48 saat daha devam ederse Anayasa Mahkemesi hükümeti düşürülebilir: Hiç bir ülkede böyle bir yasa mümkün değildir. Eylemin
    daha uzun sürmesi için uydurulmuştur. 13) Eylemlerde Portakal Gazı Kullanıldı: Portakal gazı birleşmiş milletler tarafından yasaklanmış
    zararları büyük bir kimyasal silahtır. Topluma
    müdahale için böyle bir gazı kullanmak intihardır,
    kimse göze alamaz. Cnn tarafından doğrulandı
    diyenler vardı. Ireport olarak CNN'in sitesinde
    yayınlandı fakat. Ireport'lar normal kişiler tarafından yayınlanır. CNN PRODUCER NOTE u okumanızı tavsiye ederim.
    Beşiktaş'ta kullanılan biber gazından farklı
    görülen turuncu gaz biber gazının ağırlaştırılmış
    halidir. 14) Beyaz Show: Beyaz eyleme gittiği için kanal tarafından sözleşmesi iptal edilerek tümden
    yayından kaldırıldı. Beyaz show sadece bu
    haftalığına iptal edilmiştir. Millet kan ağlarken
    programı yapması düşünülemezdi zaten. 15) Eylemcilerin köprüden geçiş fotoğrafı yerine 2012 maraton fotoğrafının paylaşılması. 16) Cnn International'ın; Cnn Türk'ün duyarsız
    alıp direniş haberlerini vermediği için isim
    hakkını fesh etmesi: Resmi hiç bir yerde böyle bir açıklama yok. Cnn Türk'te çalışan
    tanıdıklarımda böyle bir şeyin olmadığını
    söylediler. 17) Eylemciler Başörtülü Bayanlara Saldırdı: Bu da yayılan haberlerarasındaydı. Fakat
    provakatörler her iki tarafıda karıştırmaya
    çalışıyor. Hükümet yanlılarının da arasındalar.
    Kaldı ki; direnişçiler arasında azımsanamayacak
    kadar başörtülü kişi vardı, bugün hiç bir sorun
    yaşanmadı. Not:İşin siyaset tarafıyla ilgilenmiyorum. Benim bilgim olan konu sosyal
    medya. Bu nedenle bir tarafı desteklediğim
    düşünülmesin. Bunlar sadece doğrular. Yorum
    yazarak eleştirilerinizi de iletebilirsiniz.

    @Trojka yav he he

    Bunlardan yola çıkarak? İnternetin kesildiğini ben bizzat biliyorum, oradan yalan yazmayla olmuyor. Turkcell, Avea hepsi ara ara 3g bağlantılarını kesti. Polis gerçek mermi kullanmadı ama, Ethem Sarısülük'e bir şeyler oldu. Herhalde yalan haberden etkilenip, gaza geldi. Onun dışında diğer fotoğrafların kimler tarafından, nasıl yapıldığı belli değil. Portakal gazı muhabbetini de sizin emir kulları yaydı, direnişi kırmak için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TRojka

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet230023

    Fatih Çipil isimli kullanıcı kişisel bloğunda bu
    süreçte yayılan yalan haberleri tek tek sıraladı. Bu
    durum tek taraflı paylaşımların yanında eylemin
    gerçek yüzünü gösteren paylaşımların da
    olduğunu gösteriyor. İşte 17 yalan haber... Bildiğiniz üzere gezi parkı olaylarından dolayı son
    iki gündür ülke karışık. Polisin orantısız güç
    kullanımı, düşmanlığı had safhaya getirerek
    olayları alevlendirdi. İlk başta Gezi Parkı için olan
    direniş, doğa amacını bir kenara bırakarak
    devrim amacına hizmet etmeye başladı. Provakatörlere ise gün doğdu. Gezi
    Parkı'ndaki binlerce masum direnişçinin arasında
    onlardan nemalanan bir o kadar da provakatör
    kısım var. Bu yazıyı provakatörlerin dün sosyal medyada
    çıkardığı yalan haberler için yazıyorum. Bunları
    alabildiğince yayarsak, insanlar bilgilenmiş olur.
    Hem direnişçi arkadaşlarımızdan hem de
    hükümet yanlısı arkadaşlarımızdan gerekli
    inisiyatifi göstermelerini bekliyorum. Umarım yakın zamanda polisler çekilerek olaylar barışa
    kavuşur. İşte dün sosyal medyada çıkan, aslı
    olmayan; 17 yalan haber. 1) Bülent Arınç'ın oğlu gezi parkına açılacak
    olan AVM'ye ortak: Bu iftira çıktıktan sonra açıklamalar geldi bu olayın aslı yok. 2) Panzerle ezilen genç resmi: En çok tepki çeken fotoğraflardan. Olayın aslı Yabancı bir
    ülkede bot motorundan yaralanan bir kişi. XXXX 3) Sosyal medyalara erişim engellendi: Bu bugün çıkan bir yalandı. Hatta en ufak bir
    facebook twitter kesintisinde herkes galeyana
    geldi. Türkiye daha o kadar düşmedi merak
    etmeyin. Belirtmek gerekir ki ufak bir yavaşlama
    söz konusu. Ayrıca Taksim'de 3g bağlantısının
    kesildiği doğru. 4) Binlerce polis istifa etti: Gelen sayılar abartıydı. Gerçek sayılar en fazla 3-5. 5) İstanbul Emniyet Müdürü görevden alındı: Ntv_sondakika adıyla açılmış bir fake hesabın
    uydurmasıydı. 6) Polisin gerçek mermi kullanması: Böyle bir durum olursa ismi katliam diye adlandırılır ki
    mümkün değildir. Fakat plastik mermi kullanıldığı
    gerçektir. 7) Videodaki Kerem Can Karakaş'ın
    ölmesi: Videodaki cesaretli eylemci yaşıyor. İsmi Kerem Can Karakaş değil. Kerem Can daha önce
    trafik kazasında ölen bir kişi. Kayıtlara
    bakabilirsiniz. 8) Köpeğe biber gazı sıkan polis: Bu foto daha öncede vardı şu günlerde çok paylaşıldı.
    Fotoğraftaki kişiler italyan polisi.
    Provakatörlerimiz tarafından fotomontajlanmış. 9) Çarşı grubunun bir tomayı ele
    geçirmesi: Habere göre çarşı grubu tomayı ele geçirip polisleri kovalamış. Bu da yalan
    haberlerden biriydi. 10) Polislerin ilaçlı suyla göstericileri
    bayıltması: Bu gerçekten gülünecek bir haberdi. Fakat paylaşım sayısı on binleri geçti. 11) Haber kanallarının fake
    hesabı: Birçok haber kanalının fake hesabı açıldı. Pravöke edici söylemleri anında yayıldı.
    Takipçileri 300'ü geçmezken rt sayıları 10 binlere
    ulaştı. 12) Eylem 48 saat daha devam ederse Anayasa Mahkemesi hükümeti düşürülebilir: Hiç bir ülkede böyle bir yasa mümkün değildir. Eylemin
    daha uzun sürmesi için uydurulmuştur. 13) Eylemlerde Portakal Gazı Kullanıldı: Portakal gazı birleşmiş milletler tarafından yasaklanmış
    zararları büyük bir kimyasal silahtır. Topluma
    müdahale için böyle bir gazı kullanmak intihardır,
    kimse göze alamaz. Cnn tarafından doğrulandı
    diyenler vardı. Ireport olarak CNN'in sitesinde
    yayınlandı fakat. Ireport'lar normal kişiler tarafından yayınlanır. CNN PRODUCER NOTE u okumanızı tavsiye ederim.
    Beşiktaş'ta kullanılan biber gazından farklı
    görülen turuncu gaz biber gazının ağırlaştırılmış
    halidir. 14) Beyaz Show: Beyaz eyleme gittiği için kanal tarafından sözleşmesi iptal edilerek tümden
    yayından kaldırıldı. Beyaz show sadece bu
    haftalığına iptal edilmiştir. Millet kan ağlarken
    programı yapması düşünülemezdi zaten. 15) Eylemcilerin köprüden geçiş fotoğrafı yerine 2012 maraton fotoğrafının paylaşılması. 16) Cnn International'ın; Cnn Türk'ün duyarsız
    alıp direniş haberlerini vermediği için isim
    hakkını fesh etmesi: Resmi hiç bir yerde böyle bir açıklama yok. Cnn Türk'te çalışan
    tanıdıklarımda böyle bir şeyin olmadığını
    söylediler. 17) Eylemciler Başörtülü Bayanlara Saldırdı: Bu da yayılan haberlerarasındaydı. Fakat
    provakatörler her iki tarafıda karıştırmaya
    çalışıyor. Hükümet yanlılarının da arasındalar.
    Kaldı ki; direnişçiler arasında azımsanamayacak
    kadar başörtülü kişi vardı, bugün hiç bir sorun
    yaşanmadı. Not:İşin siyaset tarafıyla ilgilenmiyorum. Benim bilgim olan konu sosyal
    medya. Bu nedenle bir tarafı desteklediğim
    düşünülmesin. Bunlar sadece doğrular. Yorum
    yazarak eleştirilerinizi de iletebilirsiniz.

    @Trojka yav he he

    Bunlardan yola çıkarak? İnternetin kesildiğini ben bizzat biliyorum, oradan yalan yazmayla olmuyor. Turkcell, Avea hepsi ara ara 3g bağlantılarını kesti. Polis gerçek mermi kullanmadı ama, Ethem Sarısülük'e bir şeyler oldu. Herhalde yalan haberden etkilenip, gaza geldi. Onun dışında diğer fotoğrafların kimler tarafından, nasıl yapıldığı belli değil. Portakal gazı muhabbetini de sizin emir kulları yaydı, direnişi kırmak için.

    Zaten adamda 3g kesildiği doğru yazmış..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ISIS

    Bazı demokrasiler buna gerektiği gibi tepki verir
    yani halkın tepkisini kesinlikle dikkate alır; hükümetler
    ya istifa edelerler ya kanun değişir ya da kabine.

    Ama bizdeki gibi demokrasi ile gelip (!) gitmesini bilmeyince
    böyle olaylar olur.


    demokraside iktidar seçimle gelmez mi? toplumda hükümetin hala ciddi desteği var.
    bir kesim protesto etti ve olaylar meydana geldi diye hükümetin istifa etmesi gerekmez.

    ama hükümet "ben yaptım oldu" demekten artık vazgeçmeli, protesto edenlerin dediklerine kulak asmalı. demokrasi budur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet230023

    Sırrı Süreyya ÖNDER den Kılıçdaroğlu'na: Yemezler gözüm! Sırrı Süreyya ÖNDER: Direnişi biz başlattık. CHP
    ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi
    konmak istedi. Yemezler gözüm Gezi Parkı'nda başlayan protestoların başından beri
    Taksim'de olan ve bu uğurda yaralanan BDP
    İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in taburcu
    olduktan sonra ilk işi yeniden Taksim Meydanı'na
    gitmek oldu. Önder, polisin Taksim Meydanı'ndan
    çekilmesinden sonra alana giren ilk isimlerden oldu. Akşam saatlerinde katıldığı televizyon
    programında yaşananları değerlendiren Önder,
    olayların 5. gününde Taksim'e giden Kemal
    Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. CHP lideri Kemal
    Kılıçdaroğlu'nun Taksim alanına gelmesini
    yorumlayan Önder, 'Direnişi biz başlattık. CHP ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi
    konmak istedi. Yemezler gözüm...' diye konuştu.
    .
    .
    //T24

    ss önder gibi bir hain ve kanı bozuklar olmasa
    Daha ilkeli bir gösteri olurdu
    Vatan satan hainler Türklere şirin görünmek istiyor
    Eksik olun ve ölün
    Polis aptalca hareket edip
    Sıradan halka gaz bombasını nişanlayarak atacağına
    ss öndere sıksaydı işte o zaman
    Saygım olurdu polise



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocen -- 2 Haziran 2013; 11:36:03 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.