Şimdi Ara

Geri vites kamerası sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
68.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Slm arkadaslar ben yurt disinda yasiyorum gecenlerde bmw 325i arabama plaka lambasi yerine takilan kameradan taktim araba calismiyorken kamera normal geri vitese takinca calisiyo ama araba calisinca goruntu gidiyo bu neden olabilir ve beni teyp kamera destekli geriye takinca direk geri kameraya geciyo anlamadigim su kameradan teyp giden kabloda 15 20 cm.lik kirmizi tek kablo var onu nereye baglamaliyim simdiden tsk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beslemeyi geri vites lambasında aldıysanız kamera vitesden çıkınca kapanır siz nasıl çalışmasını istiyorsunuzki birde kamera nereye bağlı monitöremi yoksa tapede ekran var onamı.
  • aynı sorunla karşılaştım ve sorunu çözdüm. filtre ederek.

    öncelikle bize 1 adet diyot(1n4001 veya 1n4007 iş görür), 2 de kondansatör gerekli(16volt 1000mikro farat. 3 adette olabilir kapasite arttıkça parazit azalır görüntü netleşir.)

    diyotun anodunu(çizgisiz taraf) geri vites lambasından alınan enerjinin + ucuna, diyodun çıkışını kond. + uçlarına, kond. - uçları şaseye bağlayın, kond + ucundan kamerayı ve ekranı besleyin işlem tamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 model elantra prime plus aracımın yaklaşık 1 aydır fabrikasyon olarak takılı orjinal geri vites kamerası görüntüsünde parazit siyah beyaz ekran ve kimi zamanda görüntü yok oluyor.Öyle birşey ki sabah ilk çalıştırdığımda çok güzel çalışıyor 10 saniye sonra parazitlenme oluyor ve ekran kayboluyor.Akşamları ise hiç göstermiyor ve dikiz aynasındaki ışık yanıp sönüyor.forumları okudum geri vites lambasından alıyor elektriği sanırsam araya bir role yada yükseltici falan koyuyorlarmış.Nasıl yapılıyor bilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu acandan da cevaplayanlardan da Allah razi olsun.Suan ayni sorunu yasiyorum.Aliexpresten ekranli geri gorus kamera aldim oto elektrikciler takmaya 100 tl istediler yuh dedim.kablolarini kendim dosedim elektrigide sigorta kutusundan aldim.tetiklemeyide geri vites lambasindan...



    Ancak sizlerde oldugu gibi su an bende de ayni sorun var motor calismazken ayna gibi goruntu geliyor 5-10 saniye sonra parazitlenmeye basliyo ve tamamen giruntu gidiyo.



    1n4007 ileKopru diyot kurup kopru diyotun cikisina 16 v 470mf kond koydum yinede sorunu cozemedim yukaridaki yorumlardan anladigim kadariyla yuksek kapasiteli kond kullanmak gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu baya eski ancak eğer görüp takılan olursa bende bir kaç kelam etmek isterim 2007 ww jetta aracında aynı sorunu yaşadım ustaya gösterdim röle dedi pahalı bulduğum için taktırmadım 2×0. 75 kablo alıp 12 v enerjisini sigorta kutusundan alıp kameraya direkt verdim eksi kutubunuda direk sigorta kutusunun yakınında aracın şasesinden verdim ve sorunu bu şekilde çözdüm. Ww- Audi- seat tipi araçlar çalışır vaziyetteyken tam enerjiyi hem kameraya hem geri vitese aktarmıyor bu sebeple de enerji düşüklüğünden ve şase zayıflığından görüntüde parazitlenme yapıyor umarım denk gelen birisi olursa yardımım dokunmuştur boşa masraf etmez kimse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.