|
DDR 3 corsair (2 si LP) 4 adet 4 gb lik ram setine sahibim. Anakartım asus p7p55d-e lx . Şöyle bir sorun yaşıyordum . Hepsini taktığım zaman 16 gb görüyor lakin 8 gb kullanılabilir görüp aktif olanı 5.57gb veriyordu. Dedim ki en azından görüyor oyunlarıma yetiyor elleşmeyeyim çünkü ramları bu kombinin dışında kullanınca sadece 8 gb görüyor (hepsini taksam dahi ) veya da MemOK! hatası veriyor. Baya bir süre (1 seneye yakın) böyle kullandım. Dün oyun oynarken HDD birden kendinden geçip devre dışı kalıyordu. Bir kere daha yaptı HD TUNE ile tarattım sıkıntı çıkmadı sistemi sıfırladım düzeldi vs vs ayrı bir konu. Ram kombinini değiştirelim belki ondan hata veriyor diye düşündüm değiştirdim bu sefer MemOK! yanmadan monitöre görüntü vermemeye başladı. Bazen MemOK! hatası veriyordu, ışığı yanıp sönüyordu... Sonra bir şekilde açtım sıralamasını yaptım 4 slota da taktım fakat bu seferde 4 gb görüyor kullanılabilir olanı 3-2 gb veriyor , üstünde 16 gb corsair ram seti takılı olmasına rağmen. Durup dururken bunu neden yapsın ? Dün 22.00 sularında söktüm ramları 22.30 da bu olayı yapmaya başladı . Şunu da farkettim en sağdaki (anakarttan en uzak olan slot ) mavi slota takınca 4 gb görüyor haliyle. Lakin o hariç diğer 3 slota ram takınca açılmıyor , monitöre görüntü vermiyor . HDD sata kablosu ile SSD sata kablosunun yerini değiştirmiştik ama ondan değildir diye düşünüyorum. Şu sorunu çözenin 7 göbek sülalesine dua ederim hatta alnından öper havaya kaldırırım . Tamircilerden falanda korkuyorum keza tanıdığımda yok şehirde . < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Porch -- 7 Ocak 2021; 23:14:52 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt