Şimdi Ara

Gerçekten ihtiyacımız var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Çoğumuz aldığımız telefonların en iyi özelliklere sahip olmasını isteriz. Gerek performans, gerek tasarım gibi konularda üstlere oynayacak telefon arıyoruz ve çoğumuz da bu tür telefonlar alıyor. Gerçekten bu kadar para verdiğimiz telefonların hakkını veriyor muyuz sizce? Ben 2,5 yıl önce iphone 5 aldım, hala kullanıyorum. Şarjı kötü olsa da genel olarak memnunum her işimi görüyor. Ama düşünüyorum o zaman 2079 tl verdiğin cihaz ile sosyal medya ve internet curcunası dışında pek de bir şey yapmıyorum...

    Yani bir gün de değmiş be bu para demedim cihaz için. Hatta bu pahalılıpa bu kalitesizlikten, dayanıksızlıktan yakınıyorum. Ederi değil. Keşke şu anki aklım ile hareket etseydim.

    Siz ne düşünüyorsunuz? Gerçekten 'amiral gemileri' ihtiyacımız olan telefonlar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bir gün eşin dostun,elindeki HTC m8 i beğenmeyip,bugün bla bla isimler sayıp hepsinde iPhone 6 plus vardı,ben de ondan alıyorum diyorsa ihtiyaçtan çok daha farklı değişkenler de bu cihazların alınmasında etkilidir.

    Ayrıca telefonlardan sosyal medyaya girmek ana temasıyla yararlanıyoruz , lakin gerçekten email ,boyutları sebebiyle kullanılabilirlikleri vesaire ile hayatı çok kolaylaştırdıkları da bir gerçek.3000 liraya değer mi orası kişiden kişiye değişir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firmaların tutumları etkiliyor aslında bu durumu.Orta segment bir telefon alıyorsunuz birkaç ay kullandıktan sonra bir güncelleme geliyor(ya da gelmiyor)çoğu zaman bir şeyleri düzeltmektense daha beter hale getiriyor ve o telefon bir süre sonra unutulup gidiyor.Yepyeni telefonunuz sanki 2-3 yıllık olmuş gibi bir hal alıyor

    Bilinçli müşterinin bunları düşünüp bu telefonlara yönelmesi bi yana zaten Türkiye de bu iş çığrından çıkmış durumda üstelik bu vergilere rağmen..
  • Telefonların helede günümüzde internetin bu kadar yaygın ve sosyal medyanın bu kadar etkili olduğu bir dönemde akıllı telefonlar luksten ziyade bir ihtiyaç halini aldı.yalnız burada dikkat edilmesi gereken ihtiyacın boyutu.bu boyut sana 3 bin lirayami yoksa bin lirayami mal olacak onu belirlemek ve buna karar vermek gerekir.
    Şu an 2.5 yıl once 1400 liraya aldığım.nexus 4 ile yazıyorum. Dediğin gibi bana yetiyor ki ben face ve twit kullanıyorum. Ama mail olsun internet olsun aktif kullanmak zorundayım bugüne kadar beni idare etti
    Ancak (ne kadar kendime kabul ettiremesemde yeniye olan yönlendirmeler olsada) sarz sikintisi ve artık beni değiştir ( ki donanım bir noktadan sonra sıkıntı vermeye başlar) demesinden dolayı bin liraya bir telefon aldım. Ve inanıyorum aldığım tel beni her anlamda tatmin edecek.
    Eğer paran varsa diyeceğim bir sey yok ama zor geçinen biri isen ve cebinde 2-3 binliralik telefonla geziyorsan ( dediğim gibi bin liralık telefonda aynı işlevi veyabyerine gorwde fazlasını görür) bu senin toplum içinde kendini o telefonla ifadenetme biçimidir ve bu acizliktir.
    Kendini aksesuar ile değil bilgin ve düşüncelerine ifade etmen gerekir diye düşünüyorum.kendimizi metalarla ifade etmeye çalıştığımız muddetcede tüketmeye ve asıl dünyevi ihtiyaçlarımızı gidermemeye devam edeceğiz.demem o ki nasrettin hocanın tabiriyle ye kurkum ye mentalitesi bu ülkede var oldukça tuketecez ve hak edilmeyen ücretler ödemeye devam edeceğiz.
    Not: burada kendimize işin içine katıyorum.lütfen kimse hakaret olarak algilamasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Düzenli olarak her sene telefon değiştiren birisiyim. Ancak her zaman bir sene öncenin amiral gemisini alırım ve kesinlikle full kutulu en fazla 5 6 ay kullanılmış tertemiz ikinci el tercih ederim. Bu şekilde olunca hem fazla zarar etmiyorum hem de her telefonu bütçemi yormadan kullanmış oluyorum.


    NOKIA 6600
    SAMSUNG STAR
    HTC HD 2
    HTC EVO 3D
    HTC ONE (KAYBOLDU UCUZ DIYE GM ALDIM)
    GM DISCOVERY
    SAMSUNG S4
    LG G2
    NOTE 3

    Nasipse ikinci eli 1300 1400 olunca G4 almayı düşünüyorum. Belki o kamera için bir delilik yapıp kampanya falan ile 1600 1650 ye getirebilirsem sıfır alırım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pahalı cihazlara ihtiyacımız yok. Bazımız keyif aldığı için bazımız da gösteriş için alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar pahalı telefonlar cidden çok lüks. Ben birkaç nesil geriden gelip, 2.el temiz cihazlara yönelmeyi çok mantıklı buluyorum. Örneğin şuan Oneplus One kullanıyorum ve en ufak bir noktada bile eksiği yok.

    Öncesinde Nexus 5 kullandım ki 2.elde 600-700 liraya bulunabiliyor. Keza Lg2 de aynı fiyatlarda ve bugünün tarihi ile hiç bir konuda geri kalır yanları yok.

    1000 lira civarına yaklaştığınızda g3,z2,m8,opo gibi cihazlar tertemiz bulunuyor 2.elde.

    Bu piyasa böyle kaldığı sürece, ki değişecek gibi de durmuyor, benim tercihim hep bu yönde olacak.

    İyi ki sıfır cihaz kullanan arkadaşlar var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilinçsizlik de var tabii.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sayfalarca ayzılır egıtım basta gorgusuzluk yetıstırme ve zanc,sahsen cok kazansa bıle en ust model almasını begenmem kımsenın ama adamın 5-6 bın gelırı varsa ıphone ayda son cıkanı alır evet gereksızdır ama durumu musaıttır kımseyı ılgılendırmez,sonucta sıgara ıcen bır ınsan her sene ortalama 1500-200 dolayın para verıor sıgaraya ve havaya gıdıor.

    benım anlamadıgım daha az gelırle bu modayı takıp edıp zora gıren ve alo demekten baska bırseyde yapmayan.

    bır ornek ısyerınden bır cocuk var 1300 maası var bızım orda bı gun gordum venus ve dıscoveryı vardı bu neya ıkı tane dandık cıhaza 1500 vermıssındır bırtane duzgun cıft sımlı alsaydın tasıma derdın olmazdı demıstım hatta ben,dogru,dedı sonra elıte bozulmus zaten huaweı p7 aldı mart ayında,hayırlı olsun dedım degıstırme bu senı goturr dedım satıp ıphone alcam faturaya ek dedı alma dedım,aldımı bılmıorum sadece gecen hafta gordum zenfone6 almıs memnunum dedı,bu cıhazlar subattan berı elınde gorduklerım




  • Ben oneplus one kullanıyorum. Akıllı telefona verilmesi gereken maksimum para 500 $ dır. Bundan fazlası gereksiz diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.