Şimdi Ara

Gerçekten Hayal dünyasında miyim. Detaylar içerde acill

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AÖF ilahiyat fakültesi ögrencisiyim. Okudugm bölüm ilahiyat, Simdi ben Polonya'da üniversite okumak istiyorum. PC Prog. egitimi aliyorum ve kendimi bu alanda yetistirmek istiyorum yani ilahiyat bölümünü acickasi pek istemiyorum. istedigim Pc programlama. bende burada acik ve net konusmak gerekirse ders calismyiorum. 2 Yillik üni 4 sene oldu bitiremedim. tabi bunda bu bölümü istememenin sebepide vardir diye tahmin ediyorum. Ailemde bana bu okuma ve calisma ile Yurt disinda yapamazsin. ne yer ne icersin hadi onu gectim sifirdan alfabeyi ögrenip anlayip okuyup derslerni anlayacaksin hocalarla konuscaksn birde sinavlari vereceksin hele ki PC muhendisligi cok daha zor diyor ama benim hep aklimda yani kafamda hep yurt disinda üni okumak var. Ailem bana burada iyi kötü okulunu yarilamissin bitir diplomanai al sonra istersen git, simdi gidersen burayi da silersin orada da yapamazsan ortada kalirsin diyor Acaba ailem hakli mi? yapabilirmiyim. Kafamda da kendi kendime hep PC prog. bölümü istiyrm gidersem calisacagm diyorum ama ailemin dedikleri de kafamida hep duruyor :/ cunku babam daha once tek basina almanyada gitti kaldi zorluklarini biliyor hele ki avrupa cok daha zor diyor..

    Bu soruma bir aşktan cevap geldi

    -yapman icin mucize olmasi gerek kardesim. Moralini bozmam gibi olmasın ama açık öğretimi bile uzatmışsın yani ben türkiyede müh. okuyorum biz açıköğretim sınavlarına çalışmadan girip 4 yıllık okuldan mezun oluyoruz hobi niyetli, sen bir de ing yok hadi onu bıraktım Polonyaya gidip dil öğrenecek üstüne bırak pc mühendisliğini pc programcılığı yapacaksın... Bence zorlama herkes her şeyi olamaz, ha deseydin ki ben x okulunda mat bölümünde okuyorum matematiğim iyi ama bölümü ve okulu istemiyorum eyv derdim ama belli ki sen de mat yok, dil yok Kısacası aileni dinle sen boş kalmaktan iyidir.

    Ben soyle yazdım
    +Dostum bende dil yok evet. ama ilahiyat okuyorum AOF'de ve o bölümü istemiyorum. Sinavlara bile keyifsiz gidiyorum. Ailemden dolayi ben ilahiyata girdim. Normalde girmezdim yani. Ayrica suanda Pc prog. ( C#) egitimi aliyorum. Yani Pc Programlama konusunda bir temelim az cok var. Ayrica matematik ile Programlama ne alaka onu anlayamadim ben ? ve istemedigim icinde ders calismiyorum.

    Soyle cevap verdi
    -Matematik ve ing bilmeyen programcı mı olur? Algoritma ne, MATEMATİK değil mi? Çok uzak sulardasın bence, ben bundan 10 sene önce programlamaya ilgi saldım ama yabancı dilsiz bu işler zor. Bence bu sevdadan vazgeç sana yabancı tavdiyesi.

    Ben soyle cevap verdim
    Şuanda kaan aslan adli kişiden programlama eğitimi alıyorum. Visual studio ile alakalı tabiki de İngilizce bilmek iyidir ama biz kendisine bizzat sorduk şart değil dedi belli bi terimler var onları bilseniz bile yeterli olur dedi. Bilmek daha iyi olur tabiki de dedi ama İng bilmeyen birisi de programci olur dedi. 10 sene önce ile şimdiki şartlar ve durumlar aynı değil

    Sonra sunu dedi
    Demek istediğimi anlamıyorsun bu bile sıkıntı... Nota bilmeden müzik yapabilirmisin? Evet. Ama Yapacağın Müzik Hep Bir Sınır İçinde Olur, Yapılmış Parçaları Çalarsın Sadece. Mesela Programlamanı Geliştireceksin Hangi Kaynaktan Çalışacaksın? Çoğu İngilizce, Veya Farklı Bir Program Yazman Gerekecek Ne Gerekiyor Bunun İçin, Farklı Bir Algoritma Kurmak İçin Ne Gerekiyor Biyoloji Mi? Şartlar Değişir Ama Gerekli Şeyler Değişmez. Si, Si Plus Plus Öğren Bakalım Da Demek İstediğimi Anlarsın. Boş Heves Diyorsak Bir Şey Biliyoruz Herhalde Seni Düşünüyoruz. Açık Gibi Bir Bölümü Uzatan Adam Yaratıcı Maratıcı Olamaz Kusura Bakma, İlla Söyleteceksin, Çalışmadım Diyorsun. Çalışmasan Sallasan Bile Geçersin Açıkta Sanki Bilmiyoruz Sordukları Soruların Düzeyini! İlla Sert Konuşturacaksın, Sana Adam Akıllı Yorum Yapıyoruz, Aileni Dinle, Herkes Her Şeyi Olamaz! Vasat, 100 Tl Ye Web Tasarımı Yapan Evine Ekmek Götürmek İçin Ek İş Olarak Matbaacılık Yapan Tiplerden Olmak İstiyorsan Devam Et, Ben Adam Gibi Programcı Olmaktan Bahsediyorum Bunu Da Unutma, Bu İşler O Kadar Kolay Olsaydı Herkes Girerdi Bu İşe Bi Sen Akıllı Değilsin. 13 Yaşında İlgim Başladı Benim Senle De Yaşıtım, 23\\\\\\\'ten Sonra Öğren Bakalım Telimi Flan Vereyim 2 Yıl Sonra Ararsın Söylersin Olmuşmusun Programcı Diye. Sana Yabancı Tavsiyesi Aileni Dinle. Bu Konuya Da Yorum Yazmam Bundan Öte Çünkü Dediğimi Bile Algılayamayacak Düzeydeki Biri Gelmiş Programcı Olacağım Diyor! Ben De Einstein Olacağım Programcı Abi!

    Arkadaşlar sizce bu kişi hakli mi ? Yani ben programci olmak istiyorum yaşım 23 çok mu geç kaldım yapamazmiym :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sen kimseye bakma. Hayat senin cunku. Hayallerinin pesinden kos. Senin durumunda olupta kimseyi dinlemeyen ve hayallerinin pesinden gidip buyuk adam olmus insanlar var. Oprah Winfrey adli kadina senden sunucu munucu olmaz demisler. Ama kadin suan ABD'nin en unlu sunucularindan. Walt Disney'e cizdigin resimler bi ise yaramaz deyip calistigi yerden kovulmus. Ama adam Mickey Mouse yi yaratip Disney Pictures sirketinin kurucusu olmus. Bunlar gibi bircok ornek daha sayilabilir. Bunlara da sana denilenler denilmis ama dinlemeyip hayallerine kosunca adam olmuslar. Sende dinleme sende buyuk insan ol isinde ve hayalinde. Ama unutma bu kisiler yilmadan usanmadan calisip cabalamislar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Khan

    Sen kimseye bakma. Hayat senin cunku. Hayallerinin pesinden kos. Senin durumunda olupta kimseyi dinlemeyen ve hayallerinin pesinden gidip buyuk adam olmus insanlar var. Oprah Winfrey adli kadina senden sunucu munucu olmaz demisler. Ama kadin suan ABD'nin en unlu sunucularindan. Walt Disney'e cizdigin resimler bi ise yaramaz deyip calistigi yerden kovulmus. Ama adam Mickey Mouse yi yaratip Disney Pictures sirketinin kurucusu olmus. Bunlar gibi bircok ornek daha sayilabilir. Bunlara da sana denilenler denilmis ama dinlemeyip hayallerine kosunca adam olmuslar. Sende dinleme sende buyuk insan ol isinde ve hayalinde. Ama unutma bu kisiler yilmadan usanmadan calisip cabalamislar

    Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır diyosun yani dostum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen her turlu zaferine yuru. O yol cileli olsa da durduramaz seni. Kararli ve inancli ol.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Khan

    Sen her turlu zaferine yuru. O yol cileli olsa da durduramaz seni. Kararli ve inancli ol.

    Eyvallah dostum :) ama açıkçası şüphe düşürdü bana yaw çünkü aynı şeyi ailemde söylüyor ve bi git bi gitme diyor :/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultraturk


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Khan

    Sen her turlu zaferine yuru. O yol cileli olsa da durduramaz seni. Kararli ve inancli ol.

    Eyvallah dostum :) ama açıkçası şüphe düşürdü bana yaw çünkü aynı şeyi ailemde söylüyor ve bi git bi gitme diyor :/

    Bak mesela bende bu sene lise son olucam. Universitemi Cin de okumak istiyorum ve henuz babama soylemedim. Muhtemelen hayir diyecek ama bir sene boyunca israrda edicem durmadan. Ben cileli yolu sectim yilmaya da niyetim yok dogrusu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konustugun adam ne dediyse dogru demis, bu isler kolay degil bunu kafana sok lise mat. zorlanan adam ben programci olucam diyemez, olsa bile kopyala yapistir yapanlardan olur. İngilizce sart degil diyen iyi sallamis bu arada o adam simdiye kadar ne yapmista ne ogretiyor, ingsiz bu is olmaz , isin kalbi ing ve mat. den geciyor. Hem nasil hayaller kuruyorsan onlardanda kurtul, 23 yasina gelmissin aklini basina topla etraf meslek lisesi mezunu programciyim diyemlerle kayniyor, her unv. bilg. muh. var etraf muh. kayniyor, benden sana tavsiye uzak dur hayal etmesi kolay ama yapmasi imkansiz gibi senin acindan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OdanınKöşesi

    Konustugun adam ne dediyse dogru demis, bu isler kolay degil bunu kafana sok lise mat. zorlanan adam ben programci olucam diyemez, olsa bile kopyala yapistir yapanlardan olur. İngilizce sart degil diyen iyi sallamis bu arada o adam simdiye kadar ne yapmista ne ogretiyor, ingsiz bu is olmaz , isin kalbi ing ve mat. den geciyor. Hem nasil hayaller kuruyorsan onlardanda kurtul, 23 yasina gelmissin aklini basina topla etraf meslek lisesi mezunu programciyim diyemlerle kayniyor, her unv. bilg. muh. var etraf muh. kayniyor, benden sana tavsiye uzak dur hayal etmesi kolay ama yapmasi imkansiz gibi senin acindan.

    Dostum hocami netten arastr bak! Benim dedigim olay tamamen farklı. Hocamız bize İngilizce bilmeniz sizi daha ileriye getirir daha iyi olur ama bu hic İng bilmeseniz bile programcı olamicaksiniz anlamına gelmiyor ! Ayrıca mat.isin içinde var ama sürekli mat ile isin olmayacak. Hesaplamalar dışında mat.ile isin yok.! Ayrıca zaten gui ile o sorunlar bile çözülür hale geldi. Kodlamayi da artik kendin yapacaksin yani ! 2 senedir eğitimi alıyorum mat ile karsilasmadim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultraturk


    quote:

    Orijinalden alıntı: OdanınKöşesi

    Konustugun adam ne dediyse dogru demis, bu isler kolay degil bunu kafana sok lise mat. zorlanan adam ben programci olucam diyemez, olsa bile kopyala yapistir yapanlardan olur. İngilizce sart degil diyen iyi sallamis bu arada o adam simdiye kadar ne yapmista ne ogretiyor, ingsiz bu is olmaz , isin kalbi ing ve mat. den geciyor. Hem nasil hayaller kuruyorsan onlardanda kurtul, 23 yasina gelmissin aklini basina topla etraf meslek lisesi mezunu programciyim diyemlerle kayniyor, her unv. bilg. muh. var etraf muh. kayniyor, benden sana tavsiye uzak dur hayal etmesi kolay ama yapmasi imkansiz gibi senin acindan.

    Dostum hocami netten arastr bak! Benim dedigim olay tamamen farklı. Hocamız bize İngilizce bilmeniz sizi daha ileriye getirir daha iyi olur ama bu hic İng bilmeseniz bile programcı olamicaksiniz anlamına gelmiyor ! Ayrıca mat.isin içinde var ama sürekli mat ile isin olmayacak. Hesaplamalar dışında mat.ile isin yok.! Ayrıca zaten gui ile o sorunlar bile çözülür hale geldi. Kodlamayi da artik kendin yapacaksin yani ! 2 senedir eğitimi alıyorum mat ile karsilasmadim.

    Kimseyi dinlemeden yola devam. Vazgecme her sey sirayla. Ing gerekiyorsa onu da halledersin. Mat mi gerekiyor onu da halledersin. Imkansiz yoktur biz imkansizlastiririz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultraturk


    AÖF ilahiyat fakültesi ögrencisiyim. Okudugm bölüm ilahiyat, Simdi ben Polonya'da üniversite okumak istiyorum. PC Prog. egitimi aliyorum ve kendimi bu alanda yetistirmek istiyorum yani ilahiyat bölümünü acickasi pek istemiyorum. istedigim Pc programlama. bende burada acik ve net konusmak gerekirse ders calismyiorum. 2 Yillik üni 4 sene oldu bitiremedim. tabi bunda bu bölümü istememenin sebepide vardir diye tahmin ediyorum. Ailemde bana bu okuma ve calisma ile Yurt disinda yapamazsin. ne yer ne icersin hadi onu gectim sifirdan alfabeyi ögrenip anlayip okuyup derslerni anlayacaksin hocalarla konuscaksn birde sinavlari vereceksin hele ki PC muhendisligi cok daha zor diyor ama benim hep aklimda yani kafamda hep yurt disinda üni okumak var. Ailem bana burada iyi kötü okulunu yarilamissin bitir diplomanai al sonra istersen git, simdi gidersen burayi da silersin orada da yapamazsan ortada kalirsin diyor Acaba ailem hakli mi? yapabilirmiyim. Kafamda da kendi kendime hep PC prog. bölümü istiyrm gidersem calisacagm diyorum ama ailemin dedikleri de kafamida hep duruyor :/ cunku babam daha once tek basina almanyada gitti kaldi zorluklarini biliyor hele ki avrupa cok daha zor diyor..

    Bu soruma bir aşktan cevap geldi

    -yapman icin mucize olmasi gerek kardesim. Moralini bozmam gibi olmasın ama açık öğretimi bile uzatmışsın yani ben türkiyede müh. okuyorum biz açıköğretim sınavlarına çalışmadan girip 4 yıllık okuldan mezun oluyoruz hobi niyetli, sen bir de ing yok hadi onu bıraktım Polonyaya gidip dil öğrenecek üstüne bırak pc mühendisliğini pc programcılığı yapacaksın... Bence zorlama herkes her şeyi olamaz, ha deseydin ki ben x okulunda mat bölümünde okuyorum matematiğim iyi ama bölümü ve okulu istemiyorum eyv derdim ama belli ki sen de mat yok, dil yok Kısacası aileni dinle sen boş kalmaktan iyidir.

    Ben soyle yazdım
    +Dostum bende dil yok evet. ama ilahiyat okuyorum AOF'de ve o bölümü istemiyorum. Sinavlara bile keyifsiz gidiyorum. Ailemden dolayi ben ilahiyata girdim. Normalde girmezdim yani. Ayrica suanda Pc prog. ( C#) egitimi aliyorum. Yani Pc Programlama konusunda bir temelim az cok var. Ayrica matematik ile Programlama ne alaka onu anlayamadim ben ? ve istemedigim icinde ders calismiyorum.

    Soyle cevap verdi
    -Matematik ve ing bilmeyen programcı mı olur? Algoritma ne, MATEMATİK değil mi? Çok uzak sulardasın bence, ben bundan 10 sene önce programlamaya ilgi saldım ama yabancı dilsiz bu işler zor. Bence bu sevdadan vazgeç sana yabancı tavdiyesi.

    Ben soyle cevap verdim
    Şuanda kaan aslan adli kişiden programlama eğitimi alıyorum. Visual studio ile alakalı tabiki de İngilizce bilmek iyidir ama biz kendisine bizzat sorduk şart değil dedi belli bi terimler var onları bilseniz bile yeterli olur dedi. Bilmek daha iyi olur tabiki de dedi ama İng bilmeyen birisi de programci olur dedi. 10 sene önce ile şimdiki şartlar ve durumlar aynı değil

    Sonra sunu dedi
    Demek istediğimi anlamıyorsun bu bile sıkıntı... Nota bilmeden müzik yapabilirmisin? Evet. Ama Yapacağın Müzik Hep Bir Sınır İçinde Olur, Yapılmış Parçaları Çalarsın Sadece. Mesela Programlamanı Geliştireceksin Hangi Kaynaktan Çalışacaksın? Çoğu İngilizce, Veya Farklı Bir Program Yazman Gerekecek Ne Gerekiyor Bunun İçin, Farklı Bir Algoritma Kurmak İçin Ne Gerekiyor Biyoloji Mi? Şartlar Değişir Ama Gerekli Şeyler Değişmez. Si, Si Plus Plus Öğren Bakalım Da Demek İstediğimi Anlarsın. Boş Heves Diyorsak Bir Şey Biliyoruz Herhalde Seni Düşünüyoruz. Açık Gibi Bir Bölümü Uzatan Adam Yaratıcı Maratıcı Olamaz Kusura Bakma, İlla Söyleteceksin, Çalışmadım Diyorsun. Çalışmasan Sallasan Bile Geçersin Açıkta Sanki Bilmiyoruz Sordukları Soruların Düzeyini! İlla Sert Konuşturacaksın, Sana Adam Akıllı Yorum Yapıyoruz, Aileni Dinle, Herkes Her Şeyi Olamaz! Vasat, 100 Tl Ye Web Tasarımı Yapan Evine Ekmek Götürmek İçin Ek İş Olarak Matbaacılık Yapan Tiplerden Olmak İstiyorsan Devam Et, Ben Adam Gibi Programcı Olmaktan Bahsediyorum Bunu Da Unutma, Bu İşler O Kadar Kolay Olsaydı Herkes Girerdi Bu İşe Bi Sen Akıllı Değilsin. 13 Yaşında İlgim Başladı Benim Senle De Yaşıtım, 23\\\\\\\'ten Sonra Öğren Bakalım Telimi Flan Vereyim 2 Yıl Sonra Ararsın Söylersin Olmuşmusun Programcı Diye. Sana Yabancı Tavsiyesi Aileni Dinle. Bu Konuya Da Yorum Yazmam Bundan Öte Çünkü Dediğimi Bile Algılayamayacak Düzeydeki Biri Gelmiş Programcı Olacağım Diyor! Ben De Einstein Olacağım Programcı Abi!

    Arkadaşlar sizce bu kişi hakli mi ? Yani ben programci olmak istiyorum yaşım 23 çok mu geç kaldım yapamazmiym :(

    Gerçekçi olmak lazım ODTÜ MATEMATİK mezunu arkadaşım şu an yazılım yapıyor fakat bak ne diyorum ODTÜ MATEMATİK bu iş çok çok iyi matematik bilgisine ve ingilizcesine sahip olmakta yazıyor TERİM ingilizce bilmen gerekiyor farklı bir bölüm düşün farklı bir alana yönel ben Polonya'da bulundum oradaki üniversiteler international daha kaliteli ve öz veri isteyen okullar dikkatli olmalısın.

    Hayal ile gerçeği ayırt etmelisin sana gitme demiyorum KESİNLİKLE GİTMELİSİN fakat farklı bir bölüm tercih etmelisin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aristoxenus

    quote:

    Orijinalden alıntı: ultraturk


    AÖF ilahiyat fakültesi ögrencisiyim. Okudugm bölüm ilahiyat, Simdi ben Polonya'da üniversite okumak istiyorum. PC Prog. egitimi aliyorum ve kendimi bu alanda yetistirmek istiyorum yani ilahiyat bölümünü acickasi pek istemiyorum. istedigim Pc programlama. bende burada acik ve net konusmak gerekirse ders calismyiorum. 2 Yillik üni 4 sene oldu bitiremedim. tabi bunda bu bölümü istememenin sebepide vardir diye tahmin ediyorum. Ailemde bana bu okuma ve calisma ile Yurt disinda yapamazsin. ne yer ne icersin hadi onu gectim sifirdan alfabeyi ögrenip anlayip okuyup derslerni anlayacaksin hocalarla konuscaksn birde sinavlari vereceksin hele ki PC muhendisligi cok daha zor diyor ama benim hep aklimda yani kafamda hep yurt disinda üni okumak var. Ailem bana burada iyi kötü okulunu yarilamissin bitir diplomanai al sonra istersen git, simdi gidersen burayi da silersin orada da yapamazsan ortada kalirsin diyor Acaba ailem hakli mi? yapabilirmiyim. Kafamda da kendi kendime hep PC prog. bölümü istiyrm gidersem calisacagm diyorum ama ailemin dedikleri de kafamida hep duruyor :/ cunku babam daha once tek basina almanyada gitti kaldi zorluklarini biliyor hele ki avrupa cok daha zor diyor..

    Bu soruma bir aşktan cevap geldi

    -yapman icin mucize olmasi gerek kardesim. Moralini bozmam gibi olmasın ama açık öğretimi bile uzatmışsın yani ben türkiyede müh. okuyorum biz açıköğretim sınavlarına çalışmadan girip 4 yıllık okuldan mezun oluyoruz hobi niyetli, sen bir de ing yok hadi onu bıraktım Polonyaya gidip dil öğrenecek üstüne bırak pc mühendisliğini pc programcılığı yapacaksın... Bence zorlama herkes her şeyi olamaz, ha deseydin ki ben x okulunda mat bölümünde okuyorum matematiğim iyi ama bölümü ve okulu istemiyorum eyv derdim ama belli ki sen de mat yok, dil yok Kısacası aileni dinle sen boş kalmaktan iyidir.

    Ben soyle yazdım
    +Dostum bende dil yok evet. ama ilahiyat okuyorum AOF'de ve o bölümü istemiyorum. Sinavlara bile keyifsiz gidiyorum. Ailemden dolayi ben ilahiyata girdim. Normalde girmezdim yani. Ayrica suanda Pc prog. ( C#) egitimi aliyorum. Yani Pc Programlama konusunda bir temelim az cok var. Ayrica matematik ile Programlama ne alaka onu anlayamadim ben ? ve istemedigim icinde ders calismiyorum.

    Soyle cevap verdi
    -Matematik ve ing bilmeyen programcı mı olur? Algoritma ne, MATEMATİK değil mi? Çok uzak sulardasın bence, ben bundan 10 sene önce programlamaya ilgi saldım ama yabancı dilsiz bu işler zor. Bence bu sevdadan vazgeç sana yabancı tavdiyesi.

    Ben soyle cevap verdim
    Şuanda kaan aslan adli kişiden programlama eğitimi alıyorum. Visual studio ile alakalı tabiki de İngilizce bilmek iyidir ama biz kendisine bizzat sorduk şart değil dedi belli bi terimler var onları bilseniz bile yeterli olur dedi. Bilmek daha iyi olur tabiki de dedi ama İng bilmeyen birisi de programci olur dedi. 10 sene önce ile şimdiki şartlar ve durumlar aynı değil

    Sonra sunu dedi
    Demek istediğimi anlamıyorsun bu bile sıkıntı... Nota bilmeden müzik yapabilirmisin? Evet. Ama Yapacağın Müzik Hep Bir Sınır İçinde Olur, Yapılmış Parçaları Çalarsın Sadece. Mesela Programlamanı Geliştireceksin Hangi Kaynaktan Çalışacaksın? Çoğu İngilizce, Veya Farklı Bir Program Yazman Gerekecek Ne Gerekiyor Bunun İçin, Farklı Bir Algoritma Kurmak İçin Ne Gerekiyor Biyoloji Mi? Şartlar Değişir Ama Gerekli Şeyler Değişmez. Si, Si Plus Plus Öğren Bakalım Da Demek İstediğimi Anlarsın. Boş Heves Diyorsak Bir Şey Biliyoruz Herhalde Seni Düşünüyoruz. Açık Gibi Bir Bölümü Uzatan Adam Yaratıcı Maratıcı Olamaz Kusura Bakma, İlla Söyleteceksin, Çalışmadım Diyorsun. Çalışmasan Sallasan Bile Geçersin Açıkta Sanki Bilmiyoruz Sordukları Soruların Düzeyini! İlla Sert Konuşturacaksın, Sana Adam Akıllı Yorum Yapıyoruz, Aileni Dinle, Herkes Her Şeyi Olamaz! Vasat, 100 Tl Ye Web Tasarımı Yapan Evine Ekmek Götürmek İçin Ek İş Olarak Matbaacılık Yapan Tiplerden Olmak İstiyorsan Devam Et, Ben Adam Gibi Programcı Olmaktan Bahsediyorum Bunu Da Unutma, Bu İşler O Kadar Kolay Olsaydı Herkes Girerdi Bu İşe Bi Sen Akıllı Değilsin. 13 Yaşında İlgim Başladı Benim Senle De Yaşıtım, 23\\\\\\\'ten Sonra Öğren Bakalım Telimi Flan Vereyim 2 Yıl Sonra Ararsın Söylersin Olmuşmusun Programcı Diye. Sana Yabancı Tavsiyesi Aileni Dinle. Bu Konuya Da Yorum Yazmam Bundan Öte Çünkü Dediğimi Bile Algılayamayacak Düzeydeki Biri Gelmiş Programcı Olacağım Diyor! Ben De Einstein Olacağım Programcı Abi!

    Arkadaşlar sizce bu kişi hakli mi ? Yani ben programci olmak istiyorum yaşım 23 çok mu geç kaldım yapamazmiym :(

    Gerçekçi olmak lazım ODTÜ MATEMATİK mezunu arkadaşım şu an yazılım yapıyor fakat bak ne diyorum ODTÜ MATEMATİK bu iş çok çok iyi matematik bilgisine ve ingilizcesine sahip olmakta yazıyor TERİM ingilizce bilmen gerekiyor farklı bir bölüm düşün farklı bir alana yönel ben Polonya'da bulundum oradaki üniversiteler international daha kaliteli ve öz veri isteyen okullar dikkatli olmalısın.

    Hayal ile gerçeği ayırt etmelisin sana gitme demiyorum KESİNLİKLE GİTMELİSİN fakat farklı bir bölüm tercih etmelisin.

    Kim bu ark ? İletişime gecebilirmiyim ? Ayrıca 4 işlemi bilmek yazılım icin ciddi anlamda gerekli ama daha ilerisi sizin yarariniza olacaktır. İşlem önceliği,sağdan sola işlemlerde ki sıralamaları vs bildiğiniz takdirde ciddi anlamda yazılım yapabilirsiniz. Ama tabiki de matematik yazılım için değil hayatin her alanında gerekli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aristoxenus

    quote:

    Orijinalden alıntı: ultraturk


    AÖF ilahiyat fakültesi ögrencisiyim. Okudugm bölüm ilahiyat, Simdi ben Polonya'da üniversite okumak istiyorum. PC Prog. egitimi aliyorum ve kendimi bu alanda yetistirmek istiyorum yani ilahiyat bölümünü acickasi pek istemiyorum. istedigim Pc programlama. bende burada acik ve net konusmak gerekirse ders calismyiorum. 2 Yillik üni 4 sene oldu bitiremedim. tabi bunda bu bölümü istememenin sebepide vardir diye tahmin ediyorum. Ailemde bana bu okuma ve calisma ile Yurt disinda yapamazsin. ne yer ne icersin hadi onu gectim sifirdan alfabeyi ögrenip anlayip okuyup derslerni anlayacaksin hocalarla konuscaksn birde sinavlari vereceksin hele ki PC muhendisligi cok daha zor diyor ama benim hep aklimda yani kafamda hep yurt disinda üni okumak var. Ailem bana burada iyi kötü okulunu yarilamissin bitir diplomanai al sonra istersen git, simdi gidersen burayi da silersin orada da yapamazsan ortada kalirsin diyor Acaba ailem hakli mi? yapabilirmiyim. Kafamda da kendi kendime hep PC prog. bölümü istiyrm gidersem calisacagm diyorum ama ailemin dedikleri de kafamida hep duruyor :/ cunku babam daha once tek basina almanyada gitti kaldi zorluklarini biliyor hele ki avrupa cok daha zor diyor..

    Bu soruma bir aşktan cevap geldi

    -yapman icin mucize olmasi gerek kardesim. Moralini bozmam gibi olmasın ama açık öğretimi bile uzatmışsın yani ben türkiyede müh. okuyorum biz açıköğretim sınavlarına çalışmadan girip 4 yıllık okuldan mezun oluyoruz hobi niyetli, sen bir de ing yok hadi onu bıraktım Polonyaya gidip dil öğrenecek üstüne bırak pc mühendisliğini pc programcılığı yapacaksın... Bence zorlama herkes her şeyi olamaz, ha deseydin ki ben x okulunda mat bölümünde okuyorum matematiğim iyi ama bölümü ve okulu istemiyorum eyv derdim ama belli ki sen de mat yok, dil yok Kısacası aileni dinle sen boş kalmaktan iyidir.

    Ben soyle yazdım
    +Dostum bende dil yok evet. ama ilahiyat okuyorum AOF'de ve o bölümü istemiyorum. Sinavlara bile keyifsiz gidiyorum. Ailemden dolayi ben ilahiyata girdim. Normalde girmezdim yani. Ayrica suanda Pc prog. ( C#) egitimi aliyorum. Yani Pc Programlama konusunda bir temelim az cok var. Ayrica matematik ile Programlama ne alaka onu anlayamadim ben ? ve istemedigim icinde ders calismiyorum.

    Soyle cevap verdi
    -Matematik ve ing bilmeyen programcı mı olur? Algoritma ne, MATEMATİK değil mi? Çok uzak sulardasın bence, ben bundan 10 sene önce programlamaya ilgi saldım ama yabancı dilsiz bu işler zor. Bence bu sevdadan vazgeç sana yabancı tavdiyesi.

    Ben soyle cevap verdim
    Şuanda kaan aslan adli kişiden programlama eğitimi alıyorum. Visual studio ile alakalı tabiki de İngilizce bilmek iyidir ama biz kendisine bizzat sorduk şart değil dedi belli bi terimler var onları bilseniz bile yeterli olur dedi. Bilmek daha iyi olur tabiki de dedi ama İng bilmeyen birisi de programci olur dedi. 10 sene önce ile şimdiki şartlar ve durumlar aynı değil

    Sonra sunu dedi
    Demek istediğimi anlamıyorsun bu bile sıkıntı... Nota bilmeden müzik yapabilirmisin? Evet. Ama Yapacağın Müzik Hep Bir Sınır İçinde Olur, Yapılmış Parçaları Çalarsın Sadece. Mesela Programlamanı Geliştireceksin Hangi Kaynaktan Çalışacaksın? Çoğu İngilizce, Veya Farklı Bir Program Yazman Gerekecek Ne Gerekiyor Bunun İçin, Farklı Bir Algoritma Kurmak İçin Ne Gerekiyor Biyoloji Mi? Şartlar Değişir Ama Gerekli Şeyler Değişmez. Si, Si Plus Plus Öğren Bakalım Da Demek İstediğimi Anlarsın. Boş Heves Diyorsak Bir Şey Biliyoruz Herhalde Seni Düşünüyoruz. Açık Gibi Bir Bölümü Uzatan Adam Yaratıcı Maratıcı Olamaz Kusura Bakma, İlla Söyleteceksin, Çalışmadım Diyorsun. Çalışmasan Sallasan Bile Geçersin Açıkta Sanki Bilmiyoruz Sordukları Soruların Düzeyini! İlla Sert Konuşturacaksın, Sana Adam Akıllı Yorum Yapıyoruz, Aileni Dinle, Herkes Her Şeyi Olamaz! Vasat, 100 Tl Ye Web Tasarımı Yapan Evine Ekmek Götürmek İçin Ek İş Olarak Matbaacılık Yapan Tiplerden Olmak İstiyorsan Devam Et, Ben Adam Gibi Programcı Olmaktan Bahsediyorum Bunu Da Unutma, Bu İşler O Kadar Kolay Olsaydı Herkes Girerdi Bu İşe Bi Sen Akıllı Değilsin. 13 Yaşında İlgim Başladı Benim Senle De Yaşıtım, 23\\\\\\\'ten Sonra Öğren Bakalım Telimi Flan Vereyim 2 Yıl Sonra Ararsın Söylersin Olmuşmusun Programcı Diye. Sana Yabancı Tavsiyesi Aileni Dinle. Bu Konuya Da Yorum Yazmam Bundan Öte Çünkü Dediğimi Bile Algılayamayacak Düzeydeki Biri Gelmiş Programcı Olacağım Diyor! Ben De Einstein Olacağım Programcı Abi!

    Arkadaşlar sizce bu kişi hakli mi ? Yani ben programci olmak istiyorum yaşım 23 çok mu geç kaldım yapamazmiym :(

    Gerçekçi olmak lazım ODTÜ MATEMATİK mezunu arkadaşım şu an yazılım yapıyor fakat bak ne diyorum ODTÜ MATEMATİK bu iş çok çok iyi matematik bilgisine ve ingilizcesine sahip olmakta yazıyor TERİM ingilizce bilmen gerekiyor farklı bir bölüm düşün farklı bir alana yönel ben Polonya'da bulundum oradaki üniversiteler international daha kaliteli ve öz veri isteyen okullar dikkatli olmalısın.

    Hayal ile gerçeği ayırt etmelisin sana gitme demiyorum KESİNLİKLE GİTMELİSİN fakat farklı bir bölüm tercih etmelisin.

    Dostum, zaten yazılımda belli bir terimler var İngilizce bunları bilmek bile bize yeterli oluyor o terimleri de ezberlemek gerekiyor veya bilmek gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu an Dubai'de Türkiye'de değil benden sana Polonya'ya gitmiş bir kişi olarak Wrocławda Krakow'da bulundum hayat çok güzel ve eğitim kalitesi çok çok çok iyi , ingilizce bilmeyen genç sayısı yok denecek kadar az , iyi bir eğitim için tercih edilen yerlerden birisi Polonya fakat eğitim kalitesi çok iyi olduğundan burada ki eğitimden daha zor ve gerçekçi bir eğitim söz konusu onun için dikkatli bir bölüm seç , Krakow ve Wrocław arasında tercih yapacak olursan Krakow daha canlı ve hayat dolu Wrocklawda müthiş bir yer şimdiden başarılar iyi tercihler iyi sonuçlar verir akıllı kararlar zararsız sonuçlar verir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aristoxenus

    Şu an Dubai'de Türkiye'de değil benden sana Polonya'ya gitmiş bir kişi olarak Wrocławda Krakow'da bulundum hayat çok güzel ve eğitim kalitesi çok çok çok iyi , ingilizce bilmeyen genç sayısı yok denecek kadar az , iyi bir eğitim için tercih edilen yerlerden birisi Polonya fakat eğitim kalitesi çok iyi olduğundan burada ki eğitimden daha zor ve gerçekçi bir eğitim söz konusu onun için dikkatli bir bölüm seç , Krakow ve Wrocław arasında tercih yapacak olursan Krakow daha canlı ve hayat dolu Wrocklawda müthiş bir yer şimdiden başarılar iyi tercihler iyi sonuçlar verir akıllı kararlar zararsız sonuçlar verir.

    Pc ile aram son derecede iyi eğer yazılım c# ciddi anlamda.mat gerektiriyorsa mimarlık dusunebilirim. Çünkü ben PC ile ilgilenirken mutlu oluyorum :) haftasonu hocalara da soracagim
    Varşova teknoloji üniversitesi, lodz üniversitesi veya lodz teknik üniversitesi dusunuyrm bakalım ne olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Seni tanımıyorum bu yüzden ne kadar hırslı olduğunu bilmiyorum. Ben sen olsaydım, hayallerimden vazgeçmezdim. Dil öğrenmek yurtdışında okumak, ders çalışmak herkes tarafından yapılabilir şeyler. Aileme yük olmam, kendime çalışıp bakar, sorumluluk sahibi biri olurum diyorsan gitmemen için bir sebeb yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 200 puanlık bölümü 4 yıldır bitirememişsin, ingilizce bilmeden yurtdışına gitmek bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsun. Yazan arkadaş doğru demiş. Tamam hayallerinin peşinden koş çabala falan da olmaz yani. Zorlayıp üzülmenin anlamı yok. Sen de okumayıver yurtdışında ne olacak? Yazılım konusunda da iki ders dinlemişsin heveslenmişsin ama basit değil bu o kadar. Matematik çok lazım, gerçekten lazım. Mühendis diyorsun zaten bunu senin anlaman lazım. Ha bak şunu yapabilirsin, sınava tekrar hazırlanırsın iyi kötü bi bilgisayar veya yazılım mühendisliğine girersin. Oradan mezun olunca da bilgisayar mühendisliği yapabilirsin. İşinde başarılı olursan ve ingilizce öğrenirsen de yurtdışına gidersin. Ama bu şekilde hayal dünyasından ibaret oluyor. Tabii zenginseniz o başka, o zaman istediğin yerde okursun.
  • Arkadaş tamda benim yaşadıklarımı anlatmış bende istanbulda okuyorum 2. sınıfım hazırlık okudum, bu sene arkadaşım polonyaya gidecek lehçe hazırlık eğitimi alıp daha sonra bölümüne başlayacak, istanbulda türkçe derslerde bile sıkıntı yaşadığımdan dolayı ailemde beni polonyaya göndermek istemiyor orada lehçe bölümlerde devlet burs veriyormuş, bende şuan düşünüyorum bir kaç gün içinde karar vereceğim ama galiba vazgeçicem, buradaki okul ücretim oradan daha pahalıya geliyor ama en azından okulu bitirmem biraz daha kolay olabilir. Oradaki okullarda eğitim gayet iyiymiş fakat öğrencininde aynı seviyede iyi olması gerekiyor sanırsam :D ben pek onlardan değilim, hele ki 1 sene lehçe öğrendikten sonra lehçe bölümde derste anlatılan herşeyi anlayabileceğimden emin değilim :( acaba arkadaşın son durumu ne oldu merak ediyorum :D
  • Hocam mat yok dil yok diye insan hayallerinden vazgeçmez geçin onu siz. Matematik de sorunun varsa paşa paşa çalışıp halledeceksin. Kimse buraya anadan doğma bir şekilde John Nash seviyesinde matematik ile gelmedi herkes köpek gibi çalıştı. Polonya'da okumak istiyorsan matematiğini halledeceksin, nasıl insanlar YGS-LYS'ye çalışıyorsa sende aynı şekilde eksik olan sayısal derslerine kafayı gömüp çalışacaksın. İngilizce meselesi en kolayı zaten, ya gider hazırlık okursun ya da kendi çabaların ile internet kaynaklarından çalışarak öğrenirsin.
  • söyleyen arkadaş bir yere kadar haklı. matematik bu işin temeli ingilizce de öyle sayılır. matematik dünyanın her yerindeki yazılım geliştiriciler için bu işin temeli. ingilizce ise sadece ana dili ingilizce olmayan insanlar için bu işin temeli. bak temeli diyorum. öyle terimleri bilsem yeter falan değil. birbirimizi kandırmaya umut pompalamaya falan gerek yok.

    açıkca yazılım geliştirmenin amacı somut dünyadaki sorunları/problemleri soyut dünyaya aktarıp bunları çözmektir. problem çözme yeteneğini sana matematik kazandırır. ben böyle düşünüyorum.

    ingilizce konusuna gelirsek her şey ingilizce. yeni bir şey öğreneceksin ingilizce. türkçesi yok. bunun üzerine tartışmalar ingilizce forumlar ingilizce kaynaklar ingilizce. ingilizce öğreneceksin :D

    ya yapmak istiyorsanda otur ingilizce matematik çalış ne olacak ki. o kadar hırslıysan bunları da geçersin. çok mu zor?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.