Şimdi Ara

GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ

    Gerçeklik gözlüğü diye bahsettiğimiz ürünler aslında sanal gerçeklik gözlükleridir. Ancak teknolojinin ilerlemesi ve konunun popüler olması sebebi ile de gerçeklik gözlüğü diye de anılmaya başlamıştır.

    Sanal gerçeklik teknolojisi ve gerçeklik gözlüğü aslında çok eski tarihlere dayansa da 2010 lu yıllar dan sonra gündeme oturmuş ve son tüketicilere ulaşmaya başlamıştır.

    gerçeklik gözlüğü
    gerçeklik gözlüğü

    Bunun sebebi gelişen teknolojinin artık bu tarz ürünlerin üretimine olanak verebiliyor olmasındır. Geçmiş dönemlerde gerçeklik gözlüğü fikri var olasa da dönemin teknolojik imkanları bu gözlükleri üretmeye imkan vermiyordu.

    Artık AVM lerde ve teknoloji mağazalarında görmeye neredeyse alışık olduğumuz gerçeklik gözlüğü modelleri herkesin kullanabileceği ve kolayca ulaşabileceği bir hal aldı. Mart Teknoloji olarak yeni gelişen sanal gerçeklik teknolojisi ürünlerimizden birisi olan karton sanal gerçeklik gözlüğü google cardboard modelleri ile siz değerli tüketicilere hizmet vermekteyiz.

    Ürünlerimiz kaliteli kartondan ve ıslanmaya karşı kaplamalı olarak üretilmekte olup uzun süre kullanabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır. İstediğinizde size özel tasarımlarla da üretilebilen bu gözlüklerin fiyatları için burayı tıklayabilirsiniz.

    Sanal Gerçeklik gözlükleri hakkında merak ettiğiniz diğer konular için derlediğimiz sık sorular bölümünü tekrar sin için aşağıda okuyabilirsiniz.

    Soru : Bu gözlükler neden bu kadar ucuz ?
    Cevap : Google cardboard projesinin amacı en düşük maliyetle herkesin sanal gerçekliği deneyimleyebilmesidir. Bu felsefe ile üretilen gözlükler kartondan imal edildiği için maliyetleri ve satış fiyatları düşüktür.
    Soru : Aldığım karton gözlüğü ne kadar süre kullanabilirim ?
    Cevap : Yıpranmaya karşı en dayanıklı kartonlardan imal edilen gözlükleri, ıslanmaya ve yırtılmaya karşı koruduğunuz sürece çok uzun bir süre kullanabilirsiniz.
    Soru : Pahalı gözlükler ile arasındaki farklar nedir ?
    Cevap : İçerisine cep telefonu koyarak kullandığımız tüm gözlüklerin çalışma prensibi aynıdır. Bu sebeple aldığınız gözlükte lenskalitesi sizin izleme keyfinizi ortaya çıkartacaktır. MVR gözlükleri şuan bu sınıftaki gözlükler içerisinde en iyi görüntü performansına sahiptir.
    Soru : Vrbox mu ? Cardboard mı ?
    Cevap : Vr box ismiyle ülkemize ithal edilen gözlükler prensipte film izleme gözlüğü mantığında üretilmiş uzak doğu ürünleridir. Her ne kadar FOV değerleri düşük olsa ve görüntüyü büyük ekran tv izliyormuş izlenimi ile yansıtsa da, sanal gerçeklik gözlüğüolarakta kullanılmakta ve satılmaktadır.
    Soru : FOV değeri nedir ? Neden önemlidir ?
    Cevap : FOV. İngilizcedeki “Field of View” kelimelerinin kısaltılmış halidir. Dilimize “Görüş alanı” yada “Görüş Açısı” olarak çevrilebilir. insan gözü yatay eksende ortalama 104 ile 110 derece arasında bir görme açısına sahiptir. Kullandığınız sanal gerçeklik gözlüğü bu açılara ne kadar yakın ise görüntü algılama hissimiz o kadar gerçekçi ve performanslı olur. FOV değeri ne kadar küçük ise sizin görüntü içerisinde olma hissiniz o kadar azalacaktır.
    Sık sorulan sorular bölümünüzün devamı ve daha fazla merak ettikleriniz için lütfen burayı tıklayınız.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.