Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2020 (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
791
Cevap
59
Favori
353.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quirah

    2016'da mühendislik fakültesinden mezun olmuş biri olarak söyleyeyim, kendinizi aselsanın, havelsanın, turkcell'in maaşlarına alıştırıp ona göre iş ararsanız çok hayal kırıklığı yaşarsınız. Mezun olur olmaz o şirketlere girebilen insanlar sıradan kişiler olmuyor çünkü. Benim yakın arkadaş grubumdan biri de başlangıcını Turkcell'de yaptı, ortalaması öküz gibiydi, başlangıç maaşını biliyorum ama diğer arkadaşlarım 3 senelik tecrübeleriyle anca o maaşları alabilmeye başladı. Bense farklı bir sektörde fırsat bulunca oradan devam ettim.


    Bu ülkedeki en ölücü sektörlerden biridir yazılım. İnsanlık dışı mesai saatlerinden bahsetmiyorum bile.

    Hocam zaten buraya maaş yazanların çoğu üniversiteye yeni başlamış kişiler hayallerindeki maaşı yazıyorlar :D Geçen üniversite sınavına hazırlanan bir çocukla konuştum yazılımcılar aylık 200bin dolar kazanıyor çok iyi meslek dedi nerden gördün dedim glassdoor sitesini attı çocuk yıllık maaşı aylık sanıyormuş :D buradakilerin çoğuda aynı bu kafada




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B61B042B -- 19 Kasım 2020; 11:35:15 >




  • HBKocabiyik kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar katılıyorum. İngilizcenizi geliştirin, yurt içinde takılı kalmayın. yurt dışında remote developer arayan yüzlerce start up var. En düşük veren bile buradakilerin 2 katı diyebilirim. Yeterki kendinizi geliştirin, iş çok para da çok. Dolarla maaş da cabası 😜
  • Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt

    evet maaş yüksek ama freelance çalışınca iş garantin olmuyor. öyle de bir risk alıyorsun. o yüzden yüksek meblağlara anlaşabiliyorsun.

    yoksa piyasa bu kadar yüksek değil tabi. turkcell'de in-house çalışan arkadaşlarım 8k alıyor yaklaşık.


    veri mühendisliği alanında arz düşük talep yüksek bir de. o yönden de bir avantajım var.

  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    Amazon ön ödeme yapıyor ev için bildiğim kadarı ile. Seattle da çalışan arkadaşım öyle yapmıştı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HastaSiempre1940

    Tabi ki hepimiz para kazanmak için çalışıyoruz ancak ilk işimde parayı en ön plana koymak istemedim. Daha iyi teklif veren şirket de oldu ancak şu an çalıştığım şirkette mülakatımda bulunan takım liderinin vizyonu beni çok etkilemişti ve iyi ki burada çalışıyorum diyorum. Ben çok tecrübeli bir yazılımcı değilm ancak maaşlar kurumsal bir firma için normal seviyede.

    6 aylık tecrübesi olan daha title’ı düşük olan birisi için ilk girişte net 7k gerçekten çok iyi sana hayallerinde başarılar diliyorum   nice kurgu

  • Otomotiv sektöründe arge mühendisiyim. 7 seneye yakın tecrübe, ortalama 7.5 net maaş. Servis, yemek, özel sağlık sigortası ekstra olarak.

    Pilotluk düşündüm ama, gözüm kesmedi migren hastası olunca. Evim yerim saatim belli olsun istedim.

    Biraz da yazılım dışı paylaşım olsun :)
  • lost in turkey kullanıcısına yanıt

    Hocam, Amerika’da ev icin on odeme veren sirket yok. Hangi arkadasin soylemisse yalan soylemis.

    Onden odenen tek para, “sign-on bonus”, o da butun sirketlerce, ise başladığın ay veriliyor, brut 10-100k$ arasi seviyesine gore. (Senior muhendis brut 50, net 30k$ dan fazla alamaz çok nadir durumlar dışında). Bunu da, eğer önceki şirketinde önümüzdeki 2-4 ay içinde alacağın bonus varsa, zarara uğrama diye veriyorlar. Yoksa senior mühendis olup, brüt 15-20k$ sign-on bonusla Amazon’da ise başlayan kişiler de var. Hatta hiç almadan başlayan bile biliyorum.

    Bu sign-on bonus evden bağımsız, oranın yerlisi olup, evini barkini almış adama senden çok daha fazla verebilirler.

    Bu sign on bonus, ancak araba on odemesi olur, ev olmaz bu arada, Amazon’un adam çalıştırdığı yerlerde ev fiyatları milyon $ seviyesinde.

  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    Valla hocam arkadaş banka soymadıysa o parayı amazon verdi 😀. Evi müstakil bahçeli güzel bir yer. Yalan söylemesi için de bir sebep yok ortada.zaten senelik maaşıda 250 bin doların üzerinde.
  • xxl567 X kullanıcısına yanıt
    Hocam otomativ sektöründe hem de arge için az değil mi? 7 sene diyorsunuz.
  • lost in turkey kullanıcısına yanıt

    Hocam 10 seneden fazladır silikon vadisindeydim, geçen sene ayrıldım, piyasayı çok iyi biliyorum. Maaşı 250 bin dolar ise senior bile değil, ona brüt 10k$-15k$ vermişlerdir en fazla sign on.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mghfreud

    Hocam 10 seneden fazladır silikon vadisindeydim, geçen sene ayrıldım, piyasayı çok iyi biliyorum. Maaşı 250 bin dolar ise senior bile değil, ona brüt 10k$-15k$ vermişlerdir en fazla sign on.

    merhabalar, silikon vadisi apple,google gibi firmalarda senior brut/net maasi nedir ortalama?

  • Brüt yıllık ortalama yaklaşık 350k$, net 200- 240k$ (Evli bekar olmana göre değişiyor vergiler). Performansa göre brüt +/- 100k$ a kadar oynayabilir

  • mghfreud M kullanıcısına yanıt

    peki nasıl bu kadar maaş alıyor insanlar? çalıştığınız türkler hangi universite/lisans mezunu nasıl profile sahipler

  • Apple Google gibi çok şirket yok. En iyileri alıyorlar, piyasaya göre daha iyi veriyorlar. Google’da çalışan mühendislerin %35-40 civarının doktorası var mesela. Buralarda çalışan Türklerin çoğunun Amerika’daki iyi üniversitelerden masteri ya da doktorası var. Direk gelen de bar Türkiye’den ama çok az.

    benim masterim var, arkadaşlarla buluştuğumuzda, doktorası olmayanlar olarak azınlıkta kalıyorduk çoğunlukla :).


    bu büyük şirketler dışında böyle paralar veren yok, brut 120-180k$ A çalışanlar çoğunlukta. Bu arada silikon vadisi çok pahalı, brut 120k ucu ucuna ancak yeter, eğer çocuğun yoksa. Çocuğun varsa yetmez.

  • 10.sınıftayım Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorum. Hangi üniversiteye gitmeliyim, neler yapmalıyım ve kaç TL maaş alırım ?

    Edit : Üniversiteyi Yurtdışında okuma ihtimalim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kwanon -- 19 Kasım 2020; 20:59:26 >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    240 k da yıllık net baya iyi bence aylık 20 bin dolar ediyor daha ne olsun
  • Kwanon K kullanıcısına yanıt
    Dostum yurtdışında okumana gerek yok Kazan burda ODTÜ İTÜ YTÜ bilgisayar mühendisliği üzerine bir de ingilizce ekle hop yurtdışında +4k dolarla işe başla
  • K????? K?? kullanıcısına yanıt
    İngilizcem zaten iyi şuan da hafta sonları English Time'ın İngilizce kursuna gidiyorum. B1'den başladım ve son kur olan C2'ye kadar gideceğim. Dil öğrenmeyi seven biriyim. İngilizce'yi hallettikten sonra 1-2 dil daha öğrenirim. Çat pat Arapça da biliyorum.
  • Kwanon K kullanıcısına yanıt
    Gerek yok o kadar sadece Akıcı ingilizce yeter onun yerine program dili öğren
  • K????? K?? kullanıcısına yanıt
    Onu da öğreniriz onu da 😁
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.