Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2020 (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
791
Cevap
59
Favori
353.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BenYoruldumHayat

    Bende aptal biriyim ,lise mezunuyum 2800 lira alıyorum


    Şu hayata 100 defa gelsem mühendis olamam kafam hiç çalışmıyor

    Önemli olan mühendis olabilmek değil mühendislik (arge-tasarım) yapabilmek.

    300 bininci kişi bile mühendis olabiliyor. Bu da demektir ki aptalı bile soksan sınava mühendis olabilir.

    Mesele, iyi bir maaşla, iyi bir şirkette ve iyi bir pozisyonda çalışabilmek.

    Şimdiki 100 bine yakın işsiz mühendis var, bunların çoğu taşra mezunu. Köle gibi çalışıp teknik iş yapmayan mühendis de var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım iyi bir üniversiteden 2020 mezunu yazılım mühendisi 4000 ile başladı.

    Bir başka arkadaş ise 3500 ile başladı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada boş boş mesajları okumanıza gerek yok işin özeti kişinin ne kadar ettiğidir. Eğer siz iyiyseniz 2 yıllık deneyiminiz olsa da çok iyi maaşlar alabilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücrettir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım aselsanda yeni işe başladı 96lı. 7800 maaş +3 ayda bir maaş prim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ArchloveKilled kullanıcısına yanıt

    Dostum emin misin ya daha geçen sene bu zamanlar 8.5k x 16 maaştı giriş maaşı her adaya farklı maaş mı teklif ediyorlar. Aradan bir yıl geçti para zaten pul oldu . Roketsan bile 7.5k veriyordu geçen sene öyle diyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Developer maaşlarının fazla olmasının sebebi de sirkülasyonun fazla olması. İyi mühendisler zaten en fazla 2 yıl kalıyor sonra başka firmada daha iyi şartlara gidiyor. Bilgisayar mühendislerinin yurtdışında iş bulması diğer mühendisliklere göre çok kolay. Çünkü kendini yaptığın projelerle yazdığın kodlarla tanıtıyorsun. Kimse senin konuşmanla tipinle falan ilgilenmiyor. Dolayısıyla adamı elinde tutmak için fazla maaş vermen gerekiyor.


    Benim staj yaptığım yerde takım lideri 15 bin tl alıyordu. Ki bu adam 10 kişiden falan sorumlu daha üstünde 2 yönetici daha var. Onların maaşını bilmiyorum.

  • Merhaba abiler-ablalar konu ile alakası yok ancak bu kadar mühendisi bir arada bulmuşken sorayım dedim bir daha ben 10.sınıf makina bölümü okuyorum okuldan arta kalan zamanlarda fabrikalara vs gitsem işi görmek tecrübe edinmek adına alırlar mı acaba yardımcı olurlar mı ?. Tavsiyelerinizi esirgemezseniz sevinirim.

  • güncel maaş 15k. aylık 200 saat online pc zamanı var.


    virüsten dolayı doğru düzgün bir iş bulamadım.


    CTO/Software Architect olarak başvurabileceğim 20k üzeri maaş veren şirket biliyorsanız özelden tavsiye edebilir misiniz?

  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt

    Tecrubeniz ne kadar hocam?

  • Mühendislerin çoğu asgari ücret alıyor. Başarılı mühendisler (%5-10) iyi maaşlar alıyor. Özellikle inşaat ve makine sektörü bitik. Yazılım sektörü daha canlı gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rango-

    Tecrubeniz ne kadar hocam?

    Ağustos ayında 2. Yılımı doldurdum. 2 yılı geçti yani. Kasımda zam alıcaz. Ardından Mart ayında da performans zammı alıcaz. Tahminen kasımda 8bin net olacak. Mart ayında ise 8.800 civarı olucak. Primleri saymadan. Primleri sayarsak aylık şu anda 8.800 oluyor. Kasimda 10.000 civarı. Mart ayi icin 11bin civari oluyor. Servis ve şoför yemek karti sigorta saglik sigortasi vs vs bircok yan hakki da saymiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kortekes

    2324 lira + SSK+ yemek

    benyoruldumhayat


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kortekes

    2324 lira + SSK+ yemek

    @BenYoruldumHayat



    bu senin eski hesabın dimi çakal

  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

    Hocam ne gerek vardı pilotluğu gömmeye   Gün sonunda çıkıp evine gidemeyen, en azından belirli bir düzeni olmayan herkesin mesleği zor meslektir bence. Bunun dışında eğitiminin de 100 bin Euro dolaylarında olduğunu biliyorum, THY akademi için ise ücretsiz eğitime atılan imza ve devamındaki taahhüt 150 bin Euro civarıydı en son. Kaldı ki işin zorluğu biraz da fiziksel, sürekli olarak sağlığı korumak lazım periyodik kontrollerde elenme durumunda mesleksiz kalıyorlar. Şahsen 35-40 yaşında pilotluğu bırakmak zorunda kalıp PlayStation kafe açan bir tanıdığım vardı. Günde 5-6 saat gelip geri kalan zamanda bir eleman bırakıp eline 20 bin liraya yakın para geçtiğini söylemişti, pilotluktan kurtuldum modundaydı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 4 Kasım 2020; 21:7:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan tecrübeli de olsa tecrübesiz de olsa, mevcut isinde iyi maaş alıp almadığını merak ediyor. Belki daha iyisini bulup kendini daha iyi şartlara taşıyabilmeyi umut ediyor. Bende bu arayış içerisinde araştırırken konuya denk geldim. Bir fikir olması açısından bende katkıda bulunayım.


    Fakat yukarıdaki bazı yazılanlara bende katıldığımı belirtmek isterim. İster 10 yıllık olun, isterseniz 1 yıllık, katma değerinize göre çok iyi rakamlar alabiliyorsunuz. 1 yıllık veya 3 yıllık tecrübeli çalışanın 10+ yıllık tecrübeli çalışandan daha yüksek maaş aldığını gördüm çevremde. Bu durum biraz kendiniz, birazda şirketin çalışana verdiği değer ile alakalı. Bazı şirketler çalışan hakkını yemiyor, çalıştırıyor ama tatmin edici maaş veriyor.


    Bilg. Mühendisliği mezunu.

    Yazılım şirketlerinde toplam 18 yıllık deneyim. Tek bir yazılım dili değil fullstack tarzda karsıma ne gelirse çözüm üretmekle geçiyor çalışma şeklim.

    Yan haklar olarak; özel sigorta + yıl sonu prim + mesai ücreti var.

    Kimi zaman ekip liderliği, kimi zaman teknik liderlik, kimi zaman geliştirme yapıyorum.

    15000 TL net maaş.


    Tabi mevcut ekonomi şartlarında bu maaş da pul oldu. 2002 deki dolar bazında ki maaş ile su anki dolar bazında maaşın ayni ya da daha düşük olması ülkenin maalesef acı gerçeğidir. Pozisyon atlayıp çalıştığım yerlerde maaş yükseltmeme rağmen sonucun böyle olması tabi ki hüsran.


    O yüzden 20k bandında çalışabilecek firma kovalıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _WaMpire_ -- 19 Kasım 2020; 2:17:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maaş skalaları çok değişiyor anlaşılan; 5 yıllık deneyimli arkadaş askerden geldikten sonra iş bulamadı 3500 nete zar zor biyere girdi; başka yerde 5 yıllık deneyimli arkadaş 11 civarı alıyor. Neye gülersin? neye ağlarsın? 2 si de benzer seviyede eğitime sahip bu arada.

  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.