Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2020 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
791
Cevap
59
Favori
353.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2jz1993 kullanıcısına yanıt
    + olarak mazot taşıt tanıma ne demek
  • cream cheese kullanıcısına yanıt
    hocam bilkent elektronik dediğiniz nerede çalışıyor ?
  • Bilgisayar Mühendisi
    Özel vakıf üniversitesi hatta butik üniversite diyebiliriz
    2018 haziran mezun
    2018 Agustos işbaşı
    Özel Kurumsal sektör ( Türkiyenin en büyük teknoloji şirketi)
    an itibariyle 6475 + 2 Maaş prim + yol +yemek +sigorta + full ozel saglik sigortası + Bireysel Emeklilk S.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı mühendisler burada maaşları paylaşmış

    https://www.personelmaaslari.com/kategoriler/memur-maaslari/muhendis-maaslari.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havacilik ve Uzay Muhendisligi
    Orta Dogu Teknik Universitesi
    Onumuzdeki ay 2 yillik calisan olup terfi alacagim.
    Terfisiz maas ocak itibariyle 6200 * 16. Yani aylik yaklasik 8250. Terfiden sonra 9500 civari olacak. Servis, yemek, ozel saglik sigortasi ve haftalik esnek calisma var. Savunma sanayii firmasi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtü, bilkent, hacettepe vs. zaten iyi maaşlara çalışıyor genelde.Biz burada sadece bu okullardan mezun olan birkaç bin kişiyi konuşmuyoruz.Ortalama olarak maaşlar düşük buraları okuyup da mühendisler iyi şartlarda diye kimse özenmesin özellikle üniversite çağındaki gençler.İyi çalışın buna rağmen iyi bir üniversitede saygın bir bölüm kazanamıyorsanız da meslek edinmeye çalışın, kendinizi bir alanda yetkin olmaya zorlayın.Buradaki rakamlara kanmayın belki doğru belki yalan.
  • marshall_fb kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum hocam cevabınız benim için çok bilgilendirici oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çakaçuka

    Odtu bilgisayar mühendisliği.
    7 aydır çalışıyorum.
    Savunma sanayisine iş yapan bir yazılım firması.
    Pazartesi-cuma 8:30-18:00
    3200TL.
    Sizin ki niye bu kadar düşük hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izzmarit

    Söylediklerinize tamamen katılıyorum. Görüşümüz aynı yönde.
    Benim anlayamadığım konu; bir yeni mühendiste olsa nasıl olurda 2500-3500 skalasında işe olur der. (nasıl sömürücü bir işveren kafasıdır o ayrı bir konu)

    Şunu anlayışla karşılarım, 1 yıl bu fiyata çalışayım tecrübe olsun sonra iş değişikliği yaparım.
    Yoksa bu ücret aralığında mühendis çalışamaz.

    Ya bazı kişiler konuda düşük yazıp trol yapalım diyolar yada boşuna mühendislik okumuşlar
    Aslında durum düşündüğünüzden kötü durumda.

    Siz 2006 yılında işbaşı yapmışsınız, 2006 yılından önce misalen sadece mühendislikte değil normal bir fakülteye girebilmek bile o günün şartlarında zordu yahut emek istiyorken günümüzde sıradan fakülteleride geçtim mühendislik ünvanı veren fakülteler (mühendislik fakültesi ve eski TEF yeni teknoloji fakülteleri) girmek zor değil aksine oldukça kolay.

    2006 yılından sonra 50 den fazla devlet üniversitesi açıldı, vakıf üniversitelerini zaten saymıyorum dershane gibi her köşe başına açıldılar. Bu açılan üniversitelerde ise gerekli altyapı imkanı ve akademik kadrolar olmadan pek çok bölümler açıldı. Misal bir makine mühendisliği eğitimini düşünün, atıyorum sinop gibi bir ilde yada tunceli gibi bir ilde açılmış. Gerekli atelye imkanları yok, gerekli lab ortamı sağlanmamış, şehirde adamakıllı bir endüstri olmadığı için üniversite bu anlamdada desteklenemiyor, akademik kadrosu ya çok kısıtlı yada "dinazor" dediğimiz güncel olmayan emekliliği gelmiş akademisyenler ite kaka kitaptaki formülasyonu tahtaya aktarıyor, akademik üretim zaten yok herkes maaşının, ödeyeceği mercedes kredisinin derdinde.

    Bu kadar fazla üniversite açılınca da pek çok bölümün puanı ve değeri düştü. bir dönem neredeyse baraj puanıyla makine mühendisliği ünvanı veren bir fakülteye girebiliyordunuz, takip edebildiğim kadarıyla yök kendince buna önlem alarak 200 bin sıralaması getirdi misal mühendislikler için.

    Çok detaya girmeden özet olarak mesleki ünvanı almak şuan Türkiyede çok kolay, pek çok okulda ciddi manada çıkmış soru ezberleyerek, kopya çekerek, ders projeleri yapmadan mezun olabilirsiniz. Gidin bu üniversitelere "bitirme projesi" adı altındaki kağıt parçalarına bi göz gezdirin o kadar kötü durumdaki mesele, anlatılsa burada sayfalarca konu çıkar.

    4 yıllık lisans eğitimini bitirmiş son stajını yapan ama hala bana elektrik motoruyla ilgili temel bilgileri izah edemeyen ufak bir kaldırma işi için elektrik motoru tercihi dahi yapamayan makine mühendisi genç arkadaş-lar tanıdım ben, şimdi bu gençler nasıl makine tasarlayacak ? Bugün mezun olan makine mühendislerine gidin şöyle şöyle bir sistemde hangi tip rulman kullanılır, neden diyin, doğru cevabı alma oranınız emin olun %15 i geçmeyecektir. İşverenlerde bu durumu tecrübe ettikleri için yeni mezun alırken "biz bu adama tahminen xx ay belki x yıl eğitim vereceğiz, yatırım yapacağız" şeklinde düşünerek işe alıyorlar, yani ilk anda aldıkları bu yeni mezun onlar için "yatırım" oluyor, hatta "külfet, masraf" oluyor zira işi öğrenene kadar maddi zarar oluşturma ihtimalleri yüksek.

    Akademisyenler deseniz özellikle bu bahsettiğim son 15 yılda kurulan okullardakilerin genelinin amacı memuriyet, çoğu alanında bir şey üretmiyorlar öğrenci yetiştirebilecek donanımda değiller.

    Bu gibi pek çok etkenden dolayıda bu mesleğin genel manada hem prestiji hemde maddi piyasası düştü.

    Asli nedenden biriside sizde sektördesiniz bilirsiniz; ülkemizde ciddi manada mühendislik ihtiyacı olan iş kolu ve firma sayısı çok az. Genel manada ülke endüstrisi fason yahut üst firmanın iş emriyle çalışıyor. Yani size bir alman firması diyorki kardeşim bana bunu yap, bana bunun kalıbını yap, bana bundan xxx bin adet yap v.s v.s. Ülkemizdeki firmalara gelip "benim ihtiyacım bu, bana bu ihtiyaca yönelik çözüm sunarmısınız" denilmiyor, denilsede bu firmalar mühendislikten ziyade "mühendislik araçlarının hizmetini" veren firmalar, yani program satış firmaları v.s. oluyor.

    Pek çok sektördeki firmalar saf iş gücü ve sermaye olarak kullanılıyor, böyle firmalardada zaten "mühendislik" ihtiyacı pek yok. Bu tip firmalardaki ihtiyaç; mavi yakayı idare edecek, üretim planı yapacak, masrafı ve vakit israfını minimize ederek üretimi verimli hale getirecek eleman ihtiyacı. Hal böyleyken iş veren misalen bir atelyeyi yönetecek biri için; 3000 tl ye çalıştırabileceği harran mezunu varken aynı işi neden 5000 tlden aşağı çalışmayacak ytü mezununa verip fazladan masraf etsin ? Çünkü iş aynı iş yani; atelye yönetilecek, mavi yakalı personel sevk ve idare edilecek, üretim raporu tutulacak cart curt angarya.

    Ama aynı işveren misal bir kalıp tasarımcısına, yahut sipariş usulü yaptığı özel makinenin mekanik analizlerini yapan bir mühendise aynı sıradanlık muamelesini yapmıyor.

    Yeni mezunlarda bakıyorlar piyasada iş az, olan işlerinde piyasası belli o girmesse sivas mezunu adam gelip giriyor 1 yıl sonra çalışmayan iş arayan ytü mezununun tecrübe yönüyle sektör tecrübesi yönüyle önüne geçiyor. Onlarda "devran böyleymiş" diyerek bahsettiğiniz maaşlarla işe başlıyorlar, geriside hayat koşturmacasına kapılıyor. Kredidir, evliliktir derken maddi olarak geçim derdine düşüyor, gelişemiyor, tembelleşiyor. Mesleğe karşı haliyle bir küsmede olunca yerinde sayıyor, maaşı yükselmiyor.

    Misal benim sınıfımda 3500 alan arakdaşımda var, 7000 alan arkadaşımda var. İkisinin mezuniyet ortalaması birbirine çok yakın. Bölümü 1. bitiren arkadaş ise ikisinin arasında bir rakama cumartesi günleri dahil olmak üzere haftada ortalama 50-55 saat çalışıyor.




  • Az sabredin. Çarşamba yatınca yazarım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rkursada

    Havacilik ve Uzay Muhendisligi
    Orta Dogu Teknik Universitesi
    Onumuzdeki ay 2 yillik calisan olup terfi alacagim.
    Terfisiz maas ocak itibariyle 6200 * 16. Yani aylik yaklasik 8250. Terfiden sonra 9500 civari olacak. Servis, yemek, ozel saglik sigortasi ve haftalik esnek calisma var. Savunma sanayii firmasi.
    tai bu. bi onu yazmamışsın
  • lisedeyken bazı şeyleri net göremiyorsunuz. tercih yapmadan önce keşke şu anki gördüklerim ve duyduklarımı o zaman da bilseydim. karamsarlığa kapılacak bir durum yok, ekmek her yerde var.
    mühendis olursanız önünüzde çok fazla seçeneğiniz olacak. şu an size göre atıyorum 5 bin lira çok bir para gibidir. başka işler yaparak da o paraları kazanabilirsiniz, inanamadınız çünkü kimse size gerçek kazancını söylemiyor. üniversite size diplomayı verir kalanı sizin zekanız ve sosyal yeteneğinize bağlıdır. maaş için spektrum çok geniştir kapasiteniz neyse max onu alırsınız. Kapasite deyince sadece ders çalışmak yeterli değil maalesef.
    mühendis olsam maaşımı buraya yazmam. spoiler vermek istemem ve bir yandan diğer bölümler kötülenirken mühendisliğin ne kadar iyi olduğunu savunursam gençleri yanlış yönlendiririm. gerçekten isteyen kişiler gelsin görsün . çoğu mühendis de benimle aynı fikirdedir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Ama sonuçta yurtdışına gidebiliyorlar, hepsi değil giden gidiyor

    Yurtdışına gitmek için en iyi yol mühendis olmaktır
  • hasansabbah2 H kullanıcısına yanıt
    Senede aldıkları primlerle beraber aylık ortalama kaç TL olur ?
  • Xreleave kullanıcısına yanıt
    Hocam valla bukadar güzel ve net açıklama için teşekkürler.

    Eğitim ve üretimde geldiğimiz noktayı bir kere daha hatırlamış oldum şu anlatımla. Bunun üzerine ne kadar maaş konuşulsa boş kalacak.
  • yazılım mühendisiyim,
    okul bittikten 2-3 ay sonra bir şirkete sistemci olarak girdim.
    kurumsal yedekleme Veeam
    active directory
    hyper-v
    var olan network işleri ip kamera,ap,switch,firewall
    zaman geçtikçe DLP , MDM ve dosya paylaşım platformları alındı .
    Yeni bilgisayarlar yeni telefonlar hepsiyle ben ilgilendim.
    Bunlara ek olarak erp sistemlerinde ufak destekler, html tabanlı mobil form uygulamalarına rapor ekranları
    istenilen raporları oluşturmak için tabi ki sql
    yerleşkedeki insanların son kullanıcı problemleri
    sahadaki insanların problemleri
    ne zaman kimin arayacağı belli değil, haftanın hiç bir günü adam akıllı boş zaman ayıramamak.
    bunların çoğunda daha verimli olabilmem için eğitim almam gerektiğini ilettiğimde hiç bir dönüş olmaması. Üstlerin patronlara bu talebi bile iletmemesi.
    bir sorun yaşandığında tüm planlarımın iptal olması. Yurt dışı seyahatlerimin yanması. Geri ödemelerinin olmaması. ne maddi ne manevi karşılık görememek.
    bu şekilde 14 ay. Boktan, eğitimsiz ve hiç bir halttan anlamayan yöneticiler.

    3600 brüt.

    Beğenmiyorsan gidebilirsin dediler. İstifamı verdim

    geçtiğimiz cuma işten çıktım. çıktığım günün akşamı bile beni arayıp "Active directory çalışmıyor ne yapmamız lazım." diyorlar.
    artık telefonları da açmayacağım. şimdiye kadar yaptığım her şeyin dökümanlarını da teslim ettim. Kötü olmamak için.

    Şimdi kafam çok rahat. evde çay içiyorum. Android ve Unity'ye bakıyorum. Zaman ayırabiliyorum en azından.




  • Sanal Dilenci S kullanıcısına yanıt
    Ben olsam işten çıktıktan sonra hiçbir bilgi vermezdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Özel de ki maaşlar hakkında bir bilginiz var mı hocam ne durumdalar bilgi sahibi olmak istiyorum
  • kardeş boş yapma spoiler mpoiler sanki dizi film sitesindeyiz insanlar merak etmiş konu açmış yaz işte hayret bir şey
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.