Şimdi Ara

Gerçek performans için ne yapmalı, ne almalı? AMD niye tavsiye edilmez? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
5
Favori
2.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gercekten 500 yerden referans alip duzgun bir baslik yazmaya calisiyorum, gelip cahil cahil yorumlar yapiyorsunuz, sonra cevabi da veremeyim diye blokluyorsunuz. Sonradan gelenler icin referans olsun diye sadece birakiyorum:


    Windows 10 neden sorunlu? https://on-demand.gputechconf.com/gtc/2017/presentation/s7181-jason-kyungho-lee-windows-ten.pdf

    ha bu da en basit hali, sadece windows 10 1709 vs 2004 diye aratirsaniz 2004un daha da ne kadar sorunlu oldugunu anlarsiniz, ha yok anlamiyorsaniz, bari bana cevap yazmayin, ya da deyin ki buyur kardes bu bu bu sebeplerle windows 10 daha iyidir. Eyvallah der tesekkur ederim yeni bilgi icin.

    Yine de su iddia edip gulen arkadas icin not duseyim: Windows 10un windows 7ye gore duzgun calisabilmesi icin %15 daha fazla guc gerekiyor, o yuzden hardware accleration lazim demis nvidia. Sen diyorsan ki, yok arkadasim ben zaten anlamam o %15 olsa neeeee olmasa ne, zaten insan anlayamaz hissedemez. evt haklisin.


    cooler Master macuna neden laf ettim, bakarsaniz testteki en kotu sonuc ona ait, yetmiyorsa aratin, googleda 500 test bulun, inceleyin: https://www.gamingscan.com/best-thermal-paste//


    amd islemci icin kocaman yazi yazdim, okuyup anlayacak bir kapasite yok sanirim ki, AMD iyi muhahahah diyince iyi oldugunu zannediyorsunuz, iyi oldugu alanlar var, hatta yineliyorum 3 bilgisayarimin 2si amd. Ancak amacina hitaben kullanmak gerektigini soyluyorum, siz amd intelden iyi diyorsunuz, bu ne ya? Nasil bir okuma anlama sekli, hatta anlamama.


    Ha sonra boyle cahil cahil yorumlarinizla lutfen cevap vermeyin. Bu kadari da gercekten terbiyesizlik, varsa bildiginiz gercek seyler, buyrun lutfen duzgunce aciklayin, testleri sonuclari gosterin. Biri gelir amd performansta inteli dovdu der, birisi fiyat performansi daha iyi der, bi kere ben fiyattan hic bahsettim mi? ya da yazida anlattim performans ne demektir ve nasil olculmelidir, nerelerden referans alinmalidir. Herkes ilkokul mezunu mu nedir yani, hic mi nasil referans verilir nasil cevap yazilir, nasil yorum yazilir bilmezsiniz, en iyi gordugum kaynimin amdsi vardi isinmadi gibi cevaplar, saka mi bu ya?


    En basiti zwanzig arkadasim ne guzel aciklamis, en kotu demis ki bana dogru gelmiyor, eyvallah hic sorun degil, benim derdim orda zaten milisaniyeleri hissetmek degil ama olsun, en azindan bir sekilde kendi anlatmaya calismis, duzgun bir uslupla yazmis. Tesekkur ederim. Ama bunu yapabilmek bu kadar zok mu hakkaten bu kadar mi bilmiyorsunuz.


    Gercekten o kadar arastirma okuma sonucunda bir seyler paylasmak istedim, sinirlerim tepeme cikti yine, ne diye? Sizle biraz bilgi paylasmis olmak icin o kadar. Cidden 1 damla degmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sieger -- 31 Ekim 2020; 22:8:21 >




  • Celonfix kullanıcısına yanıt

    Durum çok vahimmiş Gerçek performans için ne yapmalı, ne almalı? AMD niye tavsiye edilmez? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huso kullanıcısına yanıt

    uzun süredir fanatik amd-intel tartışmalarını takip etmiyorum.geçenlerde biraz bakındım, resmen millet biribirini kesecek.üstelik 10000tllik ekran kartında verdiği fps için. zaten bi ekran kartına o kadar veriyorsam işlemcim ondan aşağı kalmaz.gidipte ucuz işlemci takmanın manası yok. eğer dolar izin verirde sistem alabilirsem 3000-3200 mhz ram alacağım. ozaman ilk elden göreceğim neoluyo bitiyo.

  • ONY86 kullanıcısına yanıt

    valla ne fanatikligim var ne bir seyim. 3 bilgisayarimin 2si amd. Ancak ne nerde iyi bunu da ortaya koymanin nesi yanlis bilmiyorum. Ayrica oyle bir sisteminiz olursa 4000 ram daha iyi olur sanki.

  • Herkesin eleştirdiği takoz denen amd nin ilk fx8350 lilerinden kullanıyorum hala duron da kullandım p3 zamanı olan slot athlonda kullandım hiç birinde beni hiç üzmedi. sanırım pc güncelleme işini şimdi değil am4 soketi gidince am5 mi gelir artık ne bakıcam öncelikli tercihim amd olacak ama anakart alırken gigabyte'ın iyi serisinin en altını asla almam yılardır hep yüksek ısı problemim fx990 ud3 anakartmış, sonradan temiz bulduğum ud5 rev3.0 misss blender render alırken bile anca fan biraz ses yapıyor.

  • sieger kullanıcısına yanıt

    iyi koymanın yanlışlığı yok.ama konu ,her konuda olduğu gibi, fanatikliğe kayıyor bi kaç mesajdan sonra,bu lafım size değil.intel, amdye nazaran ramlere daha hızlı ulaşıyor.haliyle inteli seçerim.örneğin şu ara amd 5000 bekleyene kadar intel alayım, bütçeme göre çok önemli bi değişiklik olmayacak yeni seri gelince.çok duygusalız anlamsız konularda.

  • Bir konu daha, bundan sonrasi artik yazilima girecektir, bu konuda yeni bir yazi daha hazirliyorum, ama donanimla alakali kismi irq larin dengelenmesi vaktiniz olunca bakmanizi tavsiye ederim

  • Gerçek performans için ne yapmalı, ne almalı? AMD niye tavsiye edilmez?
    Gerçek performans için ne yapmalı, ne almalı? AMD niye tavsiye edilmez?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sieger

    cok becerikli bir sey yapmissiniz. Seneler onceki AMDleri kullanmadiniz sanirim, o zamanlarda var olani anlatiyordum, ama onemi yok yazi icerisinde sizden bahsettim, okumayanlar.

    Eskiden bu ülkede yağ kuyrukları vardı yiğen açtık aç bilmezsin sen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden Intel bile yoktu evlerde, millet bilgisayarlarının yanında yangın tüpü bulundururdu yanan AMDleri söndürmek için... ah ah nerden nereye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "AMD bir ara aşırı ısınıyordu kitleniyordu falan ben yasamadim ama zamaninda bu konuda cok konusulurdu o zamanlar pek bilincli bir kullanici da degildim, o yuzdne cok yorum yapamayacagim, ancak uzunca bir sure intel cidden piyasada liderdi."



    Şu an Intel kullanan biri olarak okudukça güldüm, zaten burdan sonrasını okumadım ciddiye alıp. Bundan önceki iki işlemcim AMD idi. Şu an i5 4690k kullanıyorum. (haswell aşırı ısınmaya çok meyilli bu arada onu da belirteyim. ) İşime gelse satın alım yaparken AMD alırdım.


    Demem o ki hangisi işinize geliyorsa onu alın. O alınmaz bu alınmaz konularından da uzak durun.

  • Legolas246 kullanıcısına yanıt

    valla hocam orası clickbait kısmı sonrası gerçek kısmı, ama aslında bunu al şunu al değil de, hangi işi yapacaksanız ona en uygun işlemciyi almak lazım. Yalnız cidden merak ediyorum, o zamanlar pek de bilinçli olmadığımdan belki fanlar falan kötüydü hatırlamıyorum bile, ama amd alınca hep çok ısınacak ama çok ucuz ya diye alırdık, bunu hakkaten yanlış mı hatırlıyorum ben. Hele bi amd laptop almıştık, kucağımızda kullanamıyorduk o kadar ısınıyordu ve satmıştık yeniden, inten alınca dünya varmış diye sevinmiştik. Bu kadar yanlış hatırlıyor olamam yani. Sonraki kısımların hepsi teknik bilgi zaten testlerden makalelerden alınarak yazılmış şeyler.

  • sieger kullanıcısına yanıt

    Ciddi yazdığınız için cevap vereyim. Laptop konusuna çok girmek istemem, fakat amd işlemcili laptop'lar konusunda başka meseleler var. Intel, AMD'ye tazminat ödedi laptop mevzunda.


    https://www.extremetech.com/computing/184323-intel-stuck-with-1-45-billion-fine-in-europe-for-unfair-and-damaging-practices-against-amd


    Yani Intel öyle fanı olunacak bir marka değil onu belirteyim. "AMD işlemcili laptoplardan uzak durun" algısı vardı bir dönem doğru haklısınız(Hatta Üniversite de Bimeks de yarı zamanlı çalışıyordum müşteri hizmetlerindeki arkadaşlarımız oğlum satmayın la şunları sonra şikayet geliyor biz uğraşıyoruz derlerdi) , fakat buradaki tek suçlu AMD değil.


    Öte yandan diğer söylediğinize gelirsek, aslında AMD işlemciler şunun için alınırdı; Intele gereksiz para vermek yerine, daha güçlü bir ekran kartı almak.


    Bahsetmiş olduğunuz yıllar için yazdım bunu, 2000-2012 arası. En azından o dönemde forumu takip eden biri olarak forumdaki genel kanının bu olduğunu söyleyebilirim. Parası çok olan zaten uçuk sistemler topluyordu o ayrı, ama genelde oyun oynamak isteyenler darboğaz yapmayacak en uygun fiyatlı işlemciyi alıp tüm parayı ekran kartına gömüyordu. Ben de bunlardan biriydim. Gerçi bunun çok çok doğru olmadığını zaman içerisinde anladım. İleriye dönük işlemci almak uzun vadede daha mutlu ediyor, çabuk bozulmadığı için ekran kartı değişse bile aynı işlemciyle devam edilebiliyor, herneyse.


    Ekran kartı konusuna gelirsek bu konuda AMD dönem dönem NVIDIA'dan daha iyi oldu. Directx 11 serisine ilk geçiş döneminde, piyasayı süpürdü diyebilirim, AMD 5 serisi kartlar ile. Sonrasında NVDIA fırın gibi çalışan 4 serisini çıkardı, ama kesinlikle o nesilin kazananı AMD'dir. Yani ekran kartı konusunda forumda "AMD almayın" algısının olduğunu hiç hatırlamıyorum. Genelde ekran kartı konusunda hangisi genel olarak yüksek FPS veriyorsa o alınır. Ama NVIDIA bana sorarsanız sürücü işinde biraz daha iyi gibi. Yani bu sürücü işi NVIDIA tarafında daha düzenli sanki . Gerçi onda da hiç gündeme gelmemiş bir kernel hatası vardı bizzat yaşadığım. GTX660 kullanıyordum, ilk içinden çıkan sürücüyle hiç bir problem yoktu, sonra güncel sürücüyü(satın alım tarihinden 3 yıl sonraki) yükleyince ekran kartı kernel hatası veriyordu. Bu konu hiç gündeme gelmedi, ama NVIDIA sanki bir dönem bu sürücü işinde bir adilik yaptı.


    Çok uzattım, 2019 yılı içinde 7 milyara yakın gelir açıklayan firmayı bu kadar kötülemek doğru değil. Hiç bir markanın fanı olmadım, ama örnek vereyim çok fanatik Intel fanı olsam yine de AMD'nin çok çok iyi yerlere gelmesini isterdim şahsen. Aynı performans işlemciyi daha ucuza satsın isterdim. AMD nin olmadığı bir piyasa hiç kimsenin işine yaramaz. Onun için şu an NVIDIA1070 HOF ve İ5 4690K kullanan biri olarak inşallah ;


    AMD RX 6000 serisi ile NVDIA 3000 serisinin, RYZEN 5 ile de INTEL'in 1xxx serisinin içinden geçer hem fiyat hem performans olarak demek istiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 2 Kasım 2020; 11:19:7 >




  • Legolas246 kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam katiliyorum, o zamanlar cidden oyle bir algi vardi, sebebini cok da bilmiyorum, ama dedigim gibi sorunlar cektik biz de.


    Zaten bu kadar buyuk paralarin dondugu ve tekellesmenin oldugu bir alanda kimsenin yeterince masun olacagina inanamiyorum, bi ara nvidianin benchmark yazilimlarini kandirdigi bile vardi, hele ki nvidia ve intelin. AMD ekran karti seneler once kullandim, o zaman icin cok iyiydi ama acikcasi cok da anlamiyordum, bi oyunda 60fps alsam sevinirdim. son zamanalrda bi tane aldim, radeon rx 5700 aldim ve bir cok sorun yasadim, overclock yapacagimda sabit voltajda bile sorun yasadim, sonra yine ulastim adamlara, sorunlu urun olabilecegini ucretsiz degistireceklerini soylediler, ve degisti, sonra yine ayni sorunlar, bana driver sorunu olabilecegini soyleyip farkli bir deneme driveri attilar sorun ayni, cidden biraz da icim sistigi icin direk deidm ki ben artik iade etmek istiyorum. Oyle gecti. Belki biraz onyargiliyim ve yeterince test etmemis olabilirm amd ekran kartlarini, ama yeni seride on yargimi yana birakip sifirdan baslayacagim.


    Islemci icin ise, asla kotu demem, zaten neye gore kotu, ama fps performansi ile olcmek cok yanlis. Mesela su an gunde 12 saat uzeri kullandigim bilgisayarim 3960x islemci, ve render performansi inanilmaz, fiyati 12bin gibi bisiye aldik su an sanirim 14bin lira, noctura fanla bazen 1 hafta aralikisiz calisiyor, gece render gunduz calisma ve bu kadar iyi fanla 90 derecelerde geziyor. Iyi mi degil, ama idare eder. Zaten ofiste workstation, ama aldigi fps, evdeki 10700k ht off islemcimden dha az. 3bin liraya aldim onu da. Demek istedigim bu aslinda, hangi is lazimsa onu almak lazim, su an az cekirdekli islemlerde cache seviyesi az oldugundan amd hizli tepki verip duzgun performans veremiyor, intel bu konuda daha iyi, en yuksek fpsde yakin olabiliurler, ama min fps daha onemli akicilik icin.


    Ha render isi, yani tum islemcilerin calistigi hesaplama=ray tracing islerinde kesinlikle su an amd. zira cok baktik intelin en iyisi bile yaklasamiyor. Ama yine de sunu diyebilirim, normal bir ev kullanicisi intel alsa, atiyorum su an 9700k ikinci el hatta, sonra htyi kapatsa, zaten su an sanirim 1-2 oyun 8cekirdege kadar kullaniyor, diger gerisi hep daha da az, eksigim varsa bu konuda affola cok da oyun oynamam zaten, o yuzden htnin acik olmasi sadece benchmarklarda skor verirken oyunda olumsuz etkisi var. Hatta bunu da cok denedik mesela counter-strike, mseal quake champions, apex legends, ht acikken daha az fps aliniyor. Cunku her islemi bilgisayar 2 irq ile 2 cekirdege gonderiyor bu da gecikmeye sebep oluyor, bu da gorunmeyen fpsde cok fazla dalgalanmalara sebebiyet veriyor. Zaten benzer sebeple bu tip durumlarda amd tavsiye etmiyorum. Isin ozu bundan ibaret. Pek bi fanligim yok yani, aslinda vardi, baya vardi ama threadreaper serisi ile hepsi yerler bir oldu. Cevremde bilgisayar soranlarin yaridan coguna amd oneriyorum. ama hepsi prof piyasada calisan insanlar, ve workstation lazim.





  • ilgilenen arkadaslar icin, cpu nun calismasi dolu olmasi, yogun olmasi ne demek, cok guzel bir yazi: https://www.brendangregg.com/blog/2017-05-09/cpu-utilization-is-wrong.html

  • AMD'deki Gecikmeyi Ben i3 6100lü Pcden R5 2600lü Pcye Geçtiğim İlk Saniye Fark Ettim Bune Lan Böyle Manyak Oldum Heralde Diye Kafayı Yedim Sonradan TimerTool'dur Vs Hallettim Bunu Amd İşlemci Alan Herkesin Bilmesi Gerekiyor Aslında Gecikme Var Diye Gerçek performans için ne yapmalı, ne almalı? AMD niye tavsiye edilmez? 

  • Donanım konusunda ne çok takıntılı insan var bu ülkede garip gerçekten.

  • Çetooooo kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam, bu takintidan-fanliktan ote bir durum. En son yeniden AMD test etmeye Ryzenle basladim, ve daha oturur oturmaz bi sorun var ya sanirim driverlarinda sorun var, ya da ekran 60hz mi ekran karti yuklenmedi diye bi baktim.


    Zaten bu gecikmeleri soyle acikliyorlar, ya da ornek verebiliriz diyeyim. Bilirsiniz windows10 da spectre ve meltdownlar kapatilir, sistem kaynagi yer denir. Oysa arastrirsaniz sadece birkac nano saniye etkiliyorlar. Ancak bir islemci her isi 100mslik bloklar halinde yapar. Yani mesela 1 cekirdekli islemciniz olsun. Windowsu actiniz, e bir de program acacaksiniz 2 is ayni anda yapiyor bilgisayar, driverlari saymiyorum bile, onlarca is ayni anda. Ama tek cekirdek var ve cekirdeklerin calisma prensibi lineer sekilde, yani sirayla yapar. O zaman 100mslik parcalara boler, oncelik kimdeyse onu yapar. Bu oncelikleri de yazilim gelistiriciler tanimlarlar, mesela driverlar her zaman yuksek onceliklidir, Kernel her zaman yukske onceliklidir, ya da gorev yoneticisinden falan onem verdiginiz seyleri siz de yapabilirsiniz. Neyse spectrenin bu nanosaniyelik gecikmeleri bu bloklara girerler sirayla, ve sirf bu nanosaniyeler birikerek milisaniye gecikmlere sebep olur, ve sadece bunlar kapattiginizda bile gozle gorulur bir duzelme olur. Yoksa niye win10 daha cikar cikmaz herkes cildirdi bunlari kapatin bu nasil bir sey, cok geciktiriyor, cok sistem kaynagi yiyor, oysa dedigim gibi o kadar az ki..


    Bir diger yandan farkli bir konu daha var.

    Belki fark edenleriniz olmustur, bilgisayar bazi saatlerde asiri akiciyken, bazi saatler degil, hafif tkailiyor gibi ama, hani yemin edebilirim ama ispat edemem dersiniz oyle bir durum. Bu konuyu cozebilmem biraz vakit aldi, once EMF yuzunden sandim, cunku bir cok dukkanin oldugu cok kalabalik bir merkezde yasiyorum, heralde cok fazla sinyal geliyor bi sekilde bozuyor dedim EMF olcer ile 24 saatlik periyotlar harlinde olcumler aldim, evet etkisi vardi ama genelde insanlarin uyandiginda ve aksam artiyordu ve az bir miktardi, onunla eslesmediklerini fark ettim. Sonra Yine devam ederken aklima PSU geldi (onceden 850W psu varken ram testlerinde 2-3 hata alirken 1600 aldigimda bunlar tumuyle gitmisti) dedim ki acaba elektrik yuzunden mi? Bunun icin olcumlere basladim ve sonucu bana asiri benzer birini daha buldum. Alttaki videodan gorebilirsiniz - Asil kaynak icin https://forums.blurbusters.com/viewtopic.php?f=10&t=6498&start=60. Elektrik ne kadar dalgalanirsa oyunda da ayni sekilde etkisini gorebiliyorsunuz. Maalesef youtube videoyu sikistiricam derken biraz mahvetmis ama hala belli oluyor diger kisinin de sorunu. Sonra furman la sorunu cozdum ben ama bu kadar ufak seylerin, bu kadar etkileri olmasi inanilmaz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: sieger

    Aynen hocam, bu takintidan-fanliktan ote bir durum. En son yeniden AMD test etmeye Ryzenle basladim, ve daha oturur oturmaz bi sorun var ya sanirim driverlarinda sorun var, ya da ekran 60hz mi ekran karti yuklenmedi diye bi baktim.


    Zaten bu gecikmeleri soyle acikliyorlar, ya da ornek verebiliriz diyeyim. Bilirsiniz windows10 da spectre ve meltdownlar kapatilir, sistem kaynagi yer denir. Oysa arastrirsaniz sadece birkac nano saniye etkiliyorlar. Ancak bir islemci her isi 100mslik bloklar halinde yapar. Yani mesela 1 cekirdekli islemciniz olsun. Windowsu actiniz, e bir de program acacaksiniz 2 is ayni anda yapiyor bilgisayar, driverlari saymiyorum bile, onlarca is ayni anda. Ama tek cekirdek var ve cekirdeklerin calisma prensibi lineer sekilde, yani sirayla yapar. O zaman 100mslik parcalara boler, oncelik kimdeyse onu yapar. Bu oncelikleri de yazilim gelistiriciler tanimlarlar, mesela driverlar her zaman yuksek onceliklidir, Kernel her zaman yukske onceliklidir, ya da gorev yoneticisinden falan onem verdiginiz seyleri siz de yapabilirsiniz. Neyse spectrenin bu nanosaniyelik gecikmeleri bu bloklara girerler sirayla, ve sirf bu nanosaniyeler birikerek milisaniye gecikmlere sebep olur, ve sadece bunlar kapattiginizda bile gozle gorulur bir duzelme olur. Yoksa niye win10 daha cikar cikmaz herkes cildirdi bunlari kapatin bu nasil bir sey, cok geciktiriyor, cok sistem kaynagi yiyor, oysa dedigim gibi o kadar az ki..


    Bir diger yandan farkli bir konu daha var.

    Belki fark edenleriniz olmustur, bilgisayar bazi saatlerde asiri akiciyken, bazi saatler degil, hafif tkailiyor gibi ama, hani yemin edebilirim ama ispat edemem dersiniz oyle bir durum. Bu konuyu cozebilmem biraz vakit aldi, once EMF yuzunden sandim, cunku bir cok dukkanin oldugu cok kalabalik bir merkezde yasiyorum, heralde cok fazla sinyal geliyor bi sekilde bozuyor dedim EMF olcer ile 24 saatlik periyotlar harlinde olcumler aldim, evet etkisi vardi ama genelde insanlarin uyandiginda ve aksam artiyordu ve az bir miktardi, onunla eslesmediklerini fark ettim. Sonra Yine devam ederken aklima PSU geldi (onceden 850W psu varken ram testlerinde 2-3 hata alirken 1600 aldigimda bunlar tumuyle gitmisti) dedim ki acaba elektrik yuzunden mi? Bunun icin olcumlere basladim ve sonucu bana asiri benzer birini daha buldum. Alttaki videodan gorebilirsiniz - Asil kaynak icin https://forums.blurbusters.com/viewtopic.php?f=10&t=6498&start=60. Elektrik ne kadar dalgalanirsa oyunda da ayni sekilde etkisini gorebiliyorsunuz. Maalesef youtube videoyu sikistiricam derken biraz mahvetmis ama hala belli oluyor diger kisinin de sorunu. Sonra furman la sorunu cozdum ben ama bu kadar ufak seylerin, bu kadar etkileri olmasi inanilmaz.

    Elektrikle İlgili Olan Sorunu Eski Bir Kesintisiz Güç Kaynağı Kullanarak 3e 4e Katlayabilirsiniz Tecrübeyle Sabit

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ya kim ne derse desin Amd işlemcileri intelin yanından geçemez bu kadar basit ya!! Kabullenin artık!! Amd nin işlemcileri intel kadar olamaz hiç bir zamanda olmadi!!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.