Şimdi Ara

Gerçek performans için ne yapmalı, ne almalı? AMD niye tavsiye edilmez? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
5
Favori
2.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yuh, siz ram latency'sini MS mi zannediyorsunuz?
    Onlar nanosaniye, gerçek kullanımda hissetmenizin imkanı yok.

    İnsanları bilgisiz göstermeye çalışmışsınız lakin konunuz hata dolu. Kusura bakmayın uzun bir konu açmak sizi dolu göstermiyor, çünkü hepsini okudum.

    Blok ve dua ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 30 Ekim 2020; 23:37:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huso hocam, bu biraz peugeot arabasi olanin neden mercedese ihtiyaci olsuna dondu. Asla yapamaz edemez, demem diyemem, ancak bazisi icin bu daha onemlidir. Forumda kim ne demis bilemem, zaten bilimsel desteklenmedigi surece, ya da dedigim gibi duzgun kontrollu testler olmadan kimseye de hakli diyemem, ama su anda amdlerin hayli sorunsuz olduguna kendim de kefilim. Ancak hocam o dediginiz ram durumunda MSIi suclamak zorundayim, mesela gecenlerde (1 ay olacak) msi dev teami ile hayli bir maillesmemiz oldu. Ramlerde bilirsiniz 1t ve 2t vardir, biostan 1t ayarladigimizda sonuclar 2tye asiri yakin cikiyordu, ve hatta zorladigimizda neredeyse ayniydi ve bu sacmalik, direk dev teamden yardim istedik, ve bizden bazi testlerin sonuclarini istediler, gonderdigimizde cevaplarindan gordugumuz aslinda board 1t calistirmiyor, kendi tabirlerince 1.5T koymuslar, yalanci 1 diyorlar ve aslinda 2t calistiriyor. Sonra bize 2 hafta icerisinde toplam 8 bios versiyonu gonderdiler, daha hic bririsi yayinlanmadi. Ve simdilik gorunen cozemiyorlar, daha 1t bile calistirtamiyorlar. Bunun islemci ile alakasi yok, zira evga dark serisinde, ya da asus apex serisinde mukemmel sonuclar aldik. Test olarak ayni ram benzer fiyatli AMD vs Intel testlerimizde de ram latency birisinde 37ns iken digerinde 62nsdi. Cok saglam overclock yaptigmizda intel 31e, amd 52ye inebildi. Asil derdimiz burada aslinda. Ha bu dediginiz gibi kimi ne kadar etkiler soru isareti, ama bizim icin guzel calisma okuma konulari. Ama keske daha once sizinle tanismis olsaydik, o MSIlar konusunda yardimim dokunabilirdi. Su an ofisteki aktif bilgisayarin 3960x, render farmimizda da 3990xler var, total 6 bilgisayar neredeyse haftada 7 gun 24 saat calisiyorlar ve fatura 600-700 tl civari. Hani hepsi ihtiyaca bagli. Kimse illa bunu almali demem, diyemem de ne haddime, ancak hepsinin arti ve eksilerini bilmek, neler yapilabilecegini bilmek bence cok degerli seyler.


    Asyagrafik, hocam okumadiginiz icin pek cevap veremeyecegim, burada amd almayin intel alin demiyorum, zaten en basta dedim biraz clickbait oldu ama sebeplerim var dedim ve elimden geldigince sebeplerini acikladim. Dediginiz gibi kotu kullanici zaten hepsinin otesinde bir durum, ama kendimi bu baglamda kotu kullanici sayamam, ve benim ulasabildigim test sonuclarinda, arada gercekten cok fark var. Dediklerinizden 64x2 ve fx i kullanmadim sadece, ancak pek de sayamayacagim zira o zamanlar boyle bilincli bir kullanici degildim, bu alana 7700k ile girdim. O yuzden eskileri sadece animsadigim kadari ile yorumlayabilirim, ancak ryzen 7den itibaren hayli derinlemesine test etmis birisyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sieger -- 30 Ekim 2020; 23:34:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sieger

    huso hocam, bu biraz peugeot arabasi olanin neden mercedese ihtiyaci olsuna dondu. Asla yapamaz edemez, demem diyemem, ancak bazisi icin bu daha onemlidir. Forumda kim ne demis bilemem, zaten bilimsel desteklenmedigi surece, ya da dedigim gibi duzgun kontrollu testler olmadan kimseye de hakli diyemem, ama su anda amdlerin hayli sorunsuz olduguna kendim de kefilim. Ancak hocam o dediginiz ram durumunda MSIi suclamak zorundayim, mesela gecenlerde (1 ay olacak) msi dev teami ile hayli bir maillesmemiz oldu. Ramlerde bilirsiniz 1t ve 2t vardir, biostan 1t ayarladigimizda sonuclar 2tye asiri yakin cikiyordu, ve hatta zorladigimizda neredeyse ayniydi ve bu sacmalik, direk dev teamden yardim istedik, ve bizden bazi testlerin sonuclarini istediler, gonderdigimizde cevaplarindan gordugumuz aslinda board 1t calistirmiyor, kendi tabirlerince 1.5T koymuslar, yalanci 1 diyorlar ve aslinda 2t calistiriyor. Sonra bize 2 hafta icerisinde toplam 8 bios versiyonu gonderdiler, daha hic bririsi yayinlanmadi. Ve simdilik gorunen cozemiyorlar, daha 1t bile calistirtamiyorlar. Bunun islemci ile alakasi yok, zira evga dark serisinde, ya da asus apex serisinde mukemmel sonuclar aldik. Test olarak ayni ram benzer fiyatli AMD vs Intel testlerimizde de ram latency birisinde 37ns iken digerinde 62nsdi. Cok saglam overclock yaptigmizda intel 31e, amd 52ye inebildi. Asil derdimiz burada aslinda. Ha bu dediginiz gibi kimi ne kadar etkiler soru isareti, ama bizim icin guzel calisma okuma konulari. Ama keske daha once sizinle tanismis olsaydik, o MSIlar konusunda yardimim dokunabilirdi. Su an ofisteki aktif bilgisayarin 3960x, render farmimizda da 3990xler var, total 6 bilgisayar neredeyse haftada 7 gun 24 saat calisiyorlar ve fatura 600-700 tl civari. Hani hepsi ihtiyaca bagli. Kimse illa bunu almali demem, diyemem de ne haddime, ancak hepsinin arti ve eksilerini bilmek, neler yapilabilecegini bilmek bence cok degerli seyler.


    Asyagrafik, hocam okumadiginiz icin pek cevap veremeyecegim, burada amd almayin intel alin demiyorum, zaten en basta dedim biraz clickbait oldu ama sebeplerim var dedim ve elimden geldigince sebeplerini acikladim. Dediginiz gibi kotu kullanici zaten hepsinin otesinde bir durum, ama kendimi bu baglamda kotu kullanici sayamam, ve benim ulasabildigim test sonuclarinda, arada gercekten cok fark var. Dediklerinizden 64x2 ve fx i kullanmadim sadece, ancak pek de sayamayacagim zira o zamanlar boyle bilincli bir kullanici degildim, bu alana 7700k ile girdim. O yuzden eskileri sadece animsadigim kadari ile yorumlayabilirim, ancak ryzen 7den itibaren hayli derinlemesine test etmis birisyim.

    Oncelikle kibar uslubunuz icin tesekkur ederim.

    Bu Ram yuzunden 1TB Seagate SHDD Hybrid Diskim su anda bozuk olarak calısıyor.ben buradaki bazı arkadaslar gibi ince ayarlara vs hic girmedim,bilmem de isim de yok.

    Ama sen benim 3600 Ram imi 2400 goruyorsun bu nasıl oluyor?bari 3000 falan gör.Sonra defalarca Anakart ac kapa ac kapa kendini deniyor biliyorsunuz.Ona ragmen acılmıyor.Sen de cat kapatıyorsun sonra ne var ne yok sokuyorsun bekliyorsun calıstırmak icin iflahın kesiliyor.Bu arada da HDD ler pert oluyor.


    Asus B450 Strix de 3600 calıstırmadı.DOHC acılıyordu ama en ufak stabilite yoktu.3200 calıstırıyordum Manual, bu nasıl is anlamıyorum?Intel-AMD diyorsun ki 4400-5300-5500 Desteklerim 3000 bile acmıyorsun.Her bilg. kullanan buna kafa patlatmak zorunda mı?





  • Cok uzuldum hocam gercekten gecmis olsun. Bu baglamda dedigim gibi kesinlikle msi i sucluyorum, belki AMDde sorun olmaz diye ofisteki bir 3970x in de anakartini msi aldik, 128 ram kullanmamiz gerekiyor ancak biosta tum slotlari gormesine ragmen toplam 96 goruyor, ve kendisinin 128 destekledigi falan da olmasina ragmen. Hadi tamam dedik, boyle kullanalim, rastgele sekilde usblerden elektrigi kesiyor, calisiyorsunuz aniden mouse gidiyor mesela. Bu konuda dev teamden bir cevap alamadik, sanirim cozemiyorlar, bir canli yayinlarinda sorduk, orada da gormezden geldiler, sanirim bilinen bir sorun, ve daha cozemediler. Sizin hard diske ayrica uzuldum, bu konuda cok basi yanan biri oldugum icin genelde test amacli farkli hard disk kullaniyorum ben. Test icin olanda winxp var, direk overclock yazilimlari var, test yazilimlari var, digeri win7/10 dual boot. Cunku emin olun bu islemler bir seyleri kesinlikle bozuyor denerken.


    hard diski tamir etmeyi denediniz mi? O bad sektorleri bloklamak gibi bir sey vardi sanirim, hard disk konusunda cok bilgim yok, yanlis bir oneri sunuyorsam affola.





  • konuya girmeden latency muhabbeti oldugunu anladım.Gerçek performans için ne yapmalı, ne almalı? AMD niye tavsiye edilmez? 

  • amd ısınıyor diye anıranların hepsi stok soğutucu kullanıyor sanki 9600k kullanırken stok kullanıyorlarda intel ısınmıyor diyorlar inanılmaz gerçekten

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sieger

    Cok uzuldum hocam gercekten gecmis olsun. Bu baglamda dedigim gibi kesinlikle msi i sucluyorum, belki AMDde sorun olmaz diye ofisteki bir 3970x in de anakartini msi aldik, 128 ram kullanmamiz gerekiyor ancak biosta tum slotlari gormesine ragmen toplam 96 goruyor, ve kendisinin 128 destekledigi falan da olmasina ragmen. Hadi tamam dedik, boyle kullanalim, rastgele sekilde usblerden elektrigi kesiyor, calisiyorsunuz aniden mouse gidiyor mesela. Bu konuda dev teamden bir cevap alamadik, sanirim cozemiyorlar, bir canli yayinlarinda sorduk, orada da gormezden geldiler, sanirim bilinen bir sorun, ve daha cozemediler. Sizin hard diske ayrica uzuldum, bu konuda cok basi yanan biri oldugum icin genelde test amacli farkli hard disk kullaniyorum ben. Test icin olanda winxp var, direk overclock yazilimlari var, test yazilimlari var, digeri win7/10 dual boot. Cunku emin olun bu islemler bir seyleri kesinlikle bozuyor denerken.


    hard diski tamir etmeyi denediniz mi? O bad sektorleri bloklamak gibi bir sey vardi sanirim, hard disk konusunda cok bilgim yok, yanlis bir oneri sunuyorsam affola.

    Hocam Su an kenara ayırdım duruyor.





  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt

    valla o kismi bilemicem hocam, yeterli voltaji verince ne olursa olsun isinir. Bu konuda saygi duydugum sadece xeonlar var. Stok fanlarla bile 7/24 calissin yine de sessiz, yine de soguk. su anki sistemimde 10700k ile 360aio sogutucu sivi metal termal kullanmama ragmen 50/50 oc yaptigimda 90 dereceye cikiyor islemci, hatta gorunen o ki 11th nesilde daha isinacak gibi duruyor, tabi testleri goremedik daha ama, belirtilen mimariye gore isinmasi lazim.

  • 3600 işlemci boşta veya küçük işlemlerde bile ısınıyordu, bunu zerre kadar tartışmaya gerek yok bence, cbp yi kapattım sıcaklık 38 derecelere indi. Performansı da çok iyi. oyun oynanmıyor.

    Hakikaten 3600 güçlü, çok iyi bir işlemci. Ben amd leri kesinlikle tavsiye ediyorum. Neden tavsiye edilmez diye saçma soru nasıl olabilir??(Tavsiye edilmese bu kadar rekor kârlara imza atılmazdı)

    İntel de fiyat performansı iyi ise alınır tabiki(mesela 10400F gibi) Saplantılı ve fanboy olmamak lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 31 Ekim 2020; 1:17:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sieger

    valla o kismi bilemicem hocam, yeterli voltaji verince ne olursa olsun isinir. Bu konuda saygi duydugum sadece xeonlar var. Stok fanlarla bile 7/24 calissin yine de sessiz, yine de soguk. su anki sistemimde 10700k ile 360aio sogutucu sivi metal termal kullanmama ragmen 50/50 oc yaptigimda 90 dereceye cikiyor islemci, hatta gorunen o ki 11th nesilde daha isinacak gibi duruyor, tabi testleri goremedik daha ama, belirtilen mimariye gore isinmasi lazim.

    Hocam iste bunu kast ediyorum.Bunu unutmustum.İslemciyi Delid yapacaksam niye alıyorum?Siz belki 4000TL ye 2. 10700K yı alabilirsiniz.Kac kisi alabilir?

    Sıvı Metal Termal kac paradır,nereden temin edilir? Neden bunu almak zorundayım?360 AIO diyorsunuz.


    Teknik Kısıma zaten lafım yok ama sizin bu onerileriniz "Ekmek Yoksa Pasta Yesinler" e benziyor kusuruma bakmayın.

    Ayrıca 10700K nın 9900K dan KS den ne farkı var?Ne kadar perf. fark ediyor?

    Son 2 aya kadar Ryzen 5 3600 uzak ara en iyi islemciydi.1200TL ye 6 12 son derece perf. 65W islemci alıyordunuz.AMD anlasılmaz bicimde islemcinin fiyatını yukseltirken Intel ise 1700TL den giren 10400F i 1500TL lere indirdi.AMD resmen piyasayı domine ederken en cok sattıgı islemcisini arttırarak resmen ayagına sıktı.


    4000TL 10700K ya da revizyonlu 9900K ustune en az 2000 TL lik Z490 Board ustune 240-360 AIO 1000-1500TL ustune Delid ustune Sıvı Metal Termal bu kadar maliyet ve tedarikten sonra Latency 10ms olsa ne olur?


    Bilmem anlatabiliyor muyum?





  • Kısaca yazacağım hatam olursa düzeltirseniz sevinirim.Ben CPU tamamen auto kullanıyorum ve ramlerim 3800mhz oc olarak kullanıyorum.AMD işlemcilerdeki ramle arasındaki ilişki gecikmesi yüksek olması ister istemez performansı etkiliyor bu doğru ama oyunlarda bize ne kadar etkisi var onu gözle anlamak çok zor diyebilirim.


    Oyun motorlarının çalışma mantığı;


    1.Oyunun verileri rame yüklenir.

    2.İşlemci verileri ramden almaya başlar(Gecikme ne kadar düşük olursa fps artışı ona oranla artış gösterebilir.)

    3.İşlemci bunu işler ve ekran kartının vram gönderir.

    4.Ekran kartı oyunu çizmeye başlar ve biz oynadıkça gecikmeleri pek görmeyiz.

    5.İşlemci ram ilişkisi düşük olursa ekran kartına giden veri ona oranla artacağı için ekran kartı darboğaz yapmamaya başlar ve bu da fps etki eder bundan dolayı oyunda verdiğimiz tepkiler bize biraz daha kısa sürede yansır.

    Eğer gecikme fazla ise fps de düşüş gözlemlenir ve buna göre de bize yansımasında az bir gecikme yapar.


    Bu saydıklarımın hiç birinde aslında oyun oynarken bize çok az yansıdığı için pek bir önemi olmuyor.Bu durumda sonuç şöyle olur cpu ile ram arasındaki gecikme ne kadar düşük olursa ekran kartına giden veri o kadar hızlı olur ve bize yansıyan gecikme azalır.


    Gelelim sıcaklık olayına şimdi herşey auto olduğunda cpu da bulunan "power reporting deviation" olayından dolayı bu raporlama yüzdesi ne kadar yüksek ise işlemci boşta o kadar ısı ürettiğini gösterir.Boşta yüksek olması cpu zarar vermez ama gereksiz ısı ürettiği için sıcak çalışır.Eğerki tam yükte bu oran %150lerde geziniyorsa işte burada problem vardır.Çünkü yüksek olması cpu için sorun değil ama gereksiz ısı ürettiği için cpu uzun süre sonra hasar verebilir.Bu durumda offset ile az bir voltaj düşürerek tam yükte %100 yakın tutarsanız hem boşta ısı üretmeyecektir hemde cpu tam performans boost hızlarına çıkacaktır ve sıcaklıklar oldukça düşecektir.Bu değerler yazılım üzerinden bakmak çok güvenli değildir ama size fikir verebilir ve sizde ona göre önlem alarak daha sağlıklı kullanabilirsiniz.Bu değeri en stabil tutan anakart markaları MSI ve ASUS markaları görülmektedir.


    Ben msi kullanıyorum ve full auto da "power reporting deviation" boşta %125 - tam yükte %91 - Oyunlarda %100 olarak çalışmakta ve çok stabil ve serin çalışmaktadır.Boşta 35°-40° arasında , oyunlarda 52°-62° arasında çalışmaktadır.


    Yazım hatası yaptıysam özür diliyorum.

    Gerçek performans için ne yapmalı, ne almalı? AMD niye tavsiye edilmez?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 31 Ekim 2020; 2:2:19 >




  • Konuyu uzun uzun okumadım fakat eskiden beri AMD ısınmıyordu yalanlarına beni inandıramazsınız. 15 sene önce, kendi bilgisayarımda amd işlemcinin stok fanı eridi, fan bildiğiniz eridi. Onun dışında yüksek sıcaklıktan dolayı sürekli reset atmasınından bahsetmiyorum bile. O senelerde çevremde amd kullanan çok insan vardı hepsinin sorunu yüksek sıcaklıktan dolayı reset atmasıydı. Bu sorunu o yıllarda AMD de kabul etmişti ve amd işlemcilerinin stabil çalışması için fan bile önermişti. Fakat sıkıntı şuydu, o fanı aldığımızda intelden çok daha pahalıya geliyordu aynı zamanda türkiyede o fanları bulamıyorduk. Mesut çevikte amd ile ilgili bir video yayınlamıştı aylar önce, eskiden amd işlemcilerinin hiç ısınmadığını söylemişti, ağzım açık izlemiştim. AMD o dönemlerde çıkıp sıcaklıklarla ilgili açıklama yapmasına rağmen bu kadar fan boyluk yapmanıza gerek yok. Ben o yılların acısını çok derinden yaşadım, ısınmıyordu demeniz çok komik.


    @dogo argentino @asyagrafik





  • Amd eskiden isinmiyordu demek yalanin daniskasidir sokaktan gecen herhangi birine bile sorsan amd isiniyordu der bilmese dahi,eski oyunlarda phenom x6 larin ozellikle nasil yandigini herkes bilir ki yillarca her cesit islemci kullanmisim sadece 1 kere pentium d islemci yandi o da fan oturmamis yukte 3 gun kalmis ,ekran titreme kasma yapinca sicakligi kontrol ettik ki 100u gecmis ama anakart dandikliginden sistemi de kapatmamis.O islemci pentium d nin sanki 10da 1i gibi performansa dusmustu ama calisiyordu goruntu veriyordu o halde.X6 ile aksam oyunu acik birakip yatip sabah kasayi icini komur gibi alani biliyorum.

    Gel gelelim yillarca iki markayi da kullandim phenom x4 965 be den memnundum son olarak ryzen 1700x gecti elime baktim 2600k dan bile kotu geri vermistim suan 3700x var kendi kasamda ,aldigimdan beri stabilite yakalayamadim ayni isi yaptigim diger pclerde 7700k olsun 3770k olsun i5 9600k olsun bunlarda performans her dakika ayni atiyorum is yaparken arkada bir chrome actim tikladigimda 1snde aciyorsa her zaman o yavaslikta aciyor ama ryzen oyle degil.Bir gun 3 4 sn takiliyor bir gun cat diye aciyor bir gun is esnasinda 3d bir program aciyorsun fps duzgun de olsa kasiyor bir gun fps 10lara dusuyor ,bir oluyor kasma sifir yani dengesizlik mevcut .Hatta soyle birseye sahit oluyorum %75lere getiriyorum yuk durumunu manuel ayarlamayla islemci rahatlasin diye,arka planda acacagim uygulamayi rahatlatsin diye ,sonra saliyorum 90lara geliyor o durumda iken sicaklik 57lere iniyor ama 75lerde sicaklik 65leri goruyor .Ayrica 90 yukte daha akici oluyor islemler ben cozemedim gitti ters oranti var dengesizlik var zaten hangi islemci turboda oc halinden yuksek frekansta calisir ki kol gibi voltajla bir de.İslemciyi defaultta kullanamiyorsun mumkun degil.Simdi mecbur fiyattan ve intelde alternatifi olmadigindan 3950x gececegim cekirdek sayisi ihtiyacim var belki 5900x beklerim ama hakikaten mecburiyetten yani yoksa cekilecek islemci degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • huso kullanıcısına yanıt
    moonquad kullanıcısına yanıt

    @huso Hocam cok haklisiniz ama bazi seyleri de eklemek isterim:


    Biz tabi delid yapinca normal durmuyoruz, 50 uncore gercekten cok uc noktada, normalde core 50, uncore 47 yapilsa da sahane bir seklde kullanilir o islemci, ve testleri linpack ile yapiyoruz, oyunlarda max 60 olan islemci linpack ile 85-90lara cikabiliyor, bilirsiniz en zorlu islemci test yazilimidir. O yuzden normal gunluk kullanici zaten delid yapmayacak ya da gerek olmayacaktir.


    Sonra acikcasi 9900 la 10700 arasindaki fark o kadar minimal ki, tek farklari benim acimdan 10. nesil daha rahat ram oc yapmamiza izin veriyor, diger hic bir anlamda kullanmam, hatta 9900 daha kolay oc yapilabiliyordu, onunla 51/51 kullanabiliyorduk, simdi 50/50 bile cok zorluyor.


    Ekonomik anlamda kesinlikle zaten son parcalari alin diye onermem, hatta hocam su an biri gelse, kisitli butcem var, ancak dusuk latency olan, yuksek performans bir bilgisayar istiyorum dese, butcesine gore i7-3770k, 9700k ya da 9900k oneririm, ha derse ki butcem sahane 10900k tabi ki, zaten biliyorsunuzdur 10700klar aslinda dusuk binli 10900ler, icler acisi. Hatta bu alimlari, diyelim 9700k, 2500tl ye gordum suan bakinca, alinabilir, uzerinde delid 200 lira mi eder tam da bilmiyorum, sanirim daha az ama 200 diyelim biz, sonra onu da 50/50ye cikartalim, ya da hatta o kadar iyi fan olmasin 49/48 olsun. Sonra uzerinde a2 layoutlu yeni nesil 3200-14-14 v1.35 ram alalim, binleri sahane oluyor bunlarin ve 1t olarak 3800-14-14leri zorlariz, anakart da msi z390i alsak ki sanirim 140 dolar gibi bir seydi, 2. el bulursak daha da sahane olur, muthis bir sistem olacaktir. Zaten ekonomik anlamda zorlanacak kisilere 0 sistem neredeyse hic onermem hocam, gerek yok ki. Ha bunu da yanlis anlamayin illa intel alin degil, intel alirken nasil ucuza kacabiliriz icin ornek verdim.


    Benim acimdan amd nin en buyuk etkisi intelin fiyatlari inanilmaz indi, ve onu bir sekilde zorlyacak, cunku kac senedir tamamiyle ayni islemci cikiyor, bi de utanmadan slot degistiriyorlar. Yani 1151 ile 1200 arasinda ne fark var hakkaten, bosu bosuna bize yuk. hele bazi z390 anakartlarin z490lardan cok daha iyi bile oldugunu varsayarsak. AMD de ise yeni seride latency yi hayli cozmusler, daha deneme kendim test etme imkanim olmadi maalesef, en yakin zamanda insallah deneyince sizlerle de paylasmak isterim durumu.


    @theomarss hocam haklisiniz 3950xin bile alternatifi yok, hatta daha ustlere gidince hic yok, 3990x i dusunsenize en iyi 2 xeonlu sistem anca yarisabiliyor, ki o xeonlarla ev araba falan alinir, hos 3990x de ucuz degil de, intele gore yine beles kaliyor :))


    @moonquad hocam cok haklisiniz, etkisi oyle 10fps 200fps farki gibi olamaz, ama bir firsatiniz olursa bu tarz hazirlanmis bir sistemde de ayni oyunu denemenizi tavsiye ederim. Biraz da abarti bir ornek olacka ama, Quake champions cok oynayan ve amd kullanan arkadasim bana geldiginde oyunu mu modifiye ettin naaptin banlicaklar seni dedi, o kadar farkli bir his oluyor.





  • Ryzen 1600 AF vardı, sorunlu sanıp satıcakken kardeşimin pc sinde denemiştim, meğersem olay sadece windows sanal bellek kaynaklıymış, ramleri, anakartı falan değiştirince artık problemin cpu olduğunu düşünüyordum o sıralara.


    Gittim Ryzen 3100 aldım, Windows 1607 LTSB kurdum, gerekli ince ayarları da yapınca Vega 56 ile darboğazsız BF 1, BF V oynadım. 1600 AF ile arasında pek fark olmadığı için kazanımları minimal kalsa da hız aşırtma potansiyelinden ötürü 1,33V ile 4.45 te uzun süredir kullanıyorum.


    Genel manada problem yaşamadı 2 tane AM4 sistem kurdum, 3 farklı marka anakart kullandım, 3 tane farklı işlemci kullandım(200GE, 1600 AF, 3100) genel olarak yaşadığım problemlerin tamamı yazılımsal çıktı. Tabi cpu tarafında böyle ancak ekran kartı cpu tarafı kadar masum değildi ama o da büyük sorunlara ya da sinir bozucu hatalara sebebiyet vermiyordu.


    Bence f/p oranı iyi olduğu sürece AMD kanadına karşı durmak aşırı gerici fikir gruplarının kafası gibi geliyor.





  • Suppordle kullanıcısına yanıt

    tabi ki hocam bu baslik zaten kesinlikle ekonomi bazli bir baslik degil, aksine hobi basligi gibi dusunebilirsiniz, ne bileyim bir avukatsinizdir, sadece word excel kullaniyorsunuz, laptop var ee? ona mi delid yapicaz yani? :) herkesin ihtiyaci ve beklentisine gore farkli cozumler mevcut sonucta.


    O yazilim problemleri berbat hele nvidia, bir cok oyunla anlasip ona gore gelistirtiyorlar ve nvidia almak zorunda kaliyoruz, belki amd daha kuvvetli ekran karti cikartiyor ancak amac duzgun performans olunca e yazilima en uyani almak gerekiyor. Yazik bize valla.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: n0fx

    Konuyu uzun uzun okumadım fakat eskiden beri AMD ısınmıyordu yalanlarına beni inandıramazsınız. 15 sene önce, kendi bilgisayarımda amd işlemcinin stok fanı eridi, fan bildiğiniz eridi. Onun dışında yüksek sıcaklıktan dolayı sürekli reset atmasınından bahsetmiyorum bile. O senelerde çevremde amd kullanan çok insan vardı hepsinin sorunu yüksek sıcaklıktan dolayı reset atmasıydı. Bu sorunu o yıllarda AMD de kabul etmişti ve amd işlemcilerinin stabil çalışması için fan bile önermişti. Fakat sıkıntı şuydu, o fanı aldığımızda intelden çok daha pahalıya geliyordu aynı zamanda türkiyede o fanları bulamıyorduk. Mesut çevikte amd ile ilgili bir video yayınlamıştı aylar önce, eskiden amd işlemcilerinin hiç ısınmadığını söylemişti, ağzım açık izlemiştim. AMD o dönemlerde çıkıp sıcaklıklarla ilgili açıklama yapmasına rağmen bu kadar fan boyluk yapmanıza gerek yok. Ben o yılların acısını çok derinden yaşadım, ısınmıyordu demeniz çok komik.


    @dogo argentino @asyagrafik

    Bir tane AMD laptop vardı eski çalıştığım yerde, biraz nette dolaşınca kızardı bildiğin klavyesine dokunamazdım Gerçek performans için ne yapmalı, ne almalı? AMD niye tavsiye edilmez?  şimdi amd kullanıyorum son yıllarda kendini iyi geliştirdiği bir gerçek.





  • Sizin gibiler amd çöp algısından vazgeçemiyor.Oysa zen mimarisi fiyat performans olarak inteli tokatlamıştır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum.

    Yazılanları yorumlamak için bilgim yeterli gelmiyor malesef. Fazlasıyla detaya inilmiş. Bu yüzden ancak genel konuşabilir ve hissettiklerimi söyleyebilirim. Bazı noktalar aklıma yatmadı, bana yanlış gibi geldi ama mevcut bilgilerimle aksini ispatlama şansım yok. Zaten araştıracak - öğrenecek enerjim de yok. Fakat genel çerçeveye bakarsak amaç oyun oynamaksa bu uğraşları gereksiz görüyorum. Mesele gecikme ise online oyunlarda kilit nokta internet zaten. Donanımlarınız gecikmesiz olsa bile internet yüzünden rakibinize göre yine geç kalacaksınız. Singleplayer içinse mevcut gecikme değerleri zaten yeterince iyi. Masaüstünde fare gecikmesini hissetmek ise dünyaya benim vücudumla bakıyorsanız biraz yalan gibi geliyor. Ha sizin refleksleriniz mükemmeldir milisaniye farklarınızı hissedebiliyorsunuzdur o zaman bir şey diyemem. Günün sonunda ben laptobun 60 Hz ekranında kafa dağıtmak için oyun oynayan standart bir kişiyim. Bu mesele çok abartı geliyor bu yüzden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bu elemanı ciddiye alıp bir de tartışmaya girmeyin Gerçek performans için ne yapmalı, ne almalı? AMD niye tavsiye edilmez? 

    Bu elemana göre Amd ekran kartları ve işlemciler,Windows 10 falan hatta Cooler Master işlemci macunu bile sorunluymuş Gerçek performans için ne yapmalı, ne almalı? AMD niye tavsiye edilmez? Gerçek performans için ne yapmalı, ne almalı? AMD niye tavsiye edilmez? 


    Gerçek performans için ne yapmalı, ne almalı? AMD niye tavsiye edilmez?

    @dogo argentino @leop @ahmettsezis @i Am Not Dead




    Bir de sitesi varmış :


    Gerçek performans için ne yapmalı, ne almalı? AMD niye tavsiye edilmez?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 31 Ekim 2020; 19:45:45 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.