Şimdi Ara

Gerçek nedir? Var mıdır? Bulunabilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1-Gerçek nedir? Gerçek dediğimiz bir şey, değişken olabilir mi yoksa değişmeyen bir öz müdür?

    2-Gerçek, nedensellik ilkesine bağlı mıdır? Eğer bağlı ise, gerçeği bulduğumuzu iddia ettiğimiz şeyin oluşumundaki aşamalar, gerçeği değiştirebilir mi? Yoksa gerçek dediğimiz şey, nedensellik ilkesine bağlı kalmayıp, nedeni ve sebebi olmayan bir varlık mıdır?

    3-Gerçek dediğimiz şey, zihin ürünü müdür yoksa varlık mıdır?

    4-Evrensel bir gerçek var mıdır? Evrenin öncesinde, şimdi ve sonrasında olan bir gerçek var mıdır?

    5-Evrensel gerçeği bu Dünya'da veya bu yaşamda bulabilir miyiz? Bulabilirsek bundan nasıl emin olabiliriz? Bulduktan sonra ne yapabiliriz?



  • Gercek birden fazla gozlemcinin birbirinden bagimsiz olarak objektif degerlendirmelerine muteakip sagladiklari gorus birligidir.

    Iki kisi aparatla yeni bir ortamda biraraya gelip etkilesim kurduklarinda bu onlarin gercekligi olur. Sanal gerceklik orneginde oldugu gibi.

    Su anda aparatsiz olarak icinde bulundugumuz mecra bizim gercek ortamimizdir. Eger ki bir sekilde bu ortamdan cikabilirsek (unplugged from matrix gibi) su an icinde bulundugumuz mecranin da basina sanal lafini koymamiz gerekecektir. Henuz bildigimiz kanitlanmis boyle bir durum mevzu bahis degildir. Ama olasiligini gozardi edemeyiz.
  • Guzel sorular arastirip hepsine cevap vermeye calisacagim ..



    1. Gercek algililarimiz sonucu olusan kisisel bir deneyimdir, ornegin dogustan kor birisi icin gormek hicbir anlam ifade etmez nasil 2 boyut ta 3. Boyut idrak edilemiyorsa, 7 milyar insan cok yakin seyi deneyimledigimiz icin bu dunyaya gercek diyoruz.
    Gerçek değiskendir.

    3. Zihnin urunu olan hersey varliktir, gerceklikte, dusunclerde varliktir.

    4.isik hizi nin sabit olmasi

    Gerceklik dedigimiz zaman benim aklima parcaciklarin bir sekilde etkilesimi sonucu ortaya cikan bir sey geliyor normal fiziksel olaylar hepsi cogunlugu algilarimizin disinda fakat varliklarini deney yaparak buluyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cahitsitki -- 20 Temmuz 2017; 18:18:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçege bilgi yoluyla ulasiriz. Ancak bu bilgiler cesitli dogmalar uzerine bina edilir. Akli melekelerimize güvenmemiz gerekiyor ama akilin duzgun calistigini akil yuruterek karar veremeyiz bunun adi felsefede zirvaliktir safsatadir.



    Gercek deneyim alanimizin disindadir.

    Evrende her olayin bir sebebi ve sonucu vardira gore ve sonsuz gerilemeye dusemeyiz. Bir ilk sebepsiz sebep olmasi lazim isteyen tanri der isteyen kuantum vakum alani. Ancak eksi sonsuz deneyimlemek imkansiz oldugu icin surungen beyinlerimizden hakikati gercegi bulmayi beklemek komiktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.