Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (597. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Calligiato Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
18.172
Cevap
710
Favori
808.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 595596597598599
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Merhaba,



    Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Söylediklerinize yönelik olarak;



    1.Makinem delonghi dedica 680 serisi. Tek shotluk, iki shotluk ve pod filtrelik portafiltre var. İki shotluk filtreye 14 gr bile koyduğumda filtre tutucuyu zorla taktığımı hissediyorum. ( en iyi şekilde tamperlesem bile) 14 gr koysam tek shot düğmesine bastığımda 30-40 gr espresso alcam. Çift shot düğmesi daha fazla espresso verecek( bunu da denedim ama ne kadar ölçtüm hatırlamıyorum)

    Bu durumda nasıl bir yol izlemek gerekir? Ayrıca tek shotta başarısızlıktan kastınız nedir?



    Dediğiniz şekilse 20 gr kahve koymam neredeyse imkansız.



    Dediğiniz şekilde kahvenin renginin suya dönmesi durumunu yaşamadım. Yada dediğinizi de tam anlamamış da olabilirim. Bu 60 ml-36 gr yaklaşık denk gelmesini de eğer detaylandırabilirseniz memnun olurum. Aslında şu an bakarkörlük var. Yani birçok bilgi edindim, tam yerine oturmadı hepsi ve karışma sürecindeler.



    2.Dün mesajı yazdıktan sonra araştırmaya devam ettim. Skertona yurtiçinde temin etmek kolay diye artı puan vermiştim. Ama araştırdıkça ortaya çıkıyor ki elektrikli olanlar tabi yine burr grinder serisinde güzel ve fiyatı da makul aletler var. Bunları araştırmaya devam edicem. Buradaki konu ise makinanın espresso için öğütme performansı. Birçok makine "fine" özelliğine sahip ama yine de performansta sıkıntı yaşayanlar oluyormuş. Yine bulduğum makinaları size sormak isterim.



    3. Pitcher konusunda dediğiniz yerlere bakacağım, illa marka olmasına gerek yok tabi ki. Ama işe yarasın, hatalarımı biraz da olsa kapatsın yeterli. Yurtdışından bakacağım bunlara, yanına da birkaç bişey ekleyeceğim.



    Bu arada dediğim termometre yeterli midir yoksa süt termometresi almak gerekir mi, aynı şekilde de önerebileceğiniz tartı var mıdır, farkettim ki 1 gr değil 0.1 gr hassasiyet gerekli bu konuda.



    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nokmen


    quote:

    Orijinalden alıntı: fm_onder


    quote:

    Orijinalden alıntı: belki bir gün


    quote:

    Orijinalden alıntı: fm_onder


    quote:

    Orijinalden alıntı: aslimdayok

    sözen i kargosuz nerden alabilirim?

    Hocam almışken ayar vidasından bi tane daha alın bence ben 5 ayda her gün ayar değiştire değiştire canını okudum vidanın bazen metal tozu bırakıyor kahvenin üstüne.

    Bence de bol bol lazım o vidadan.Bir de sözenin kokusu kahve üzerine siniyor.garip bir tadı oluyor.Böyle asma yaprağına benzeyen bir tat.

    Hocam o kokudan kurtuluş yolu yok sanırım pirinç öğüttüm birkaç kere bayadır da kahve için kullanıyorum ama biriktiği kısımdaki koku geçmiyor. Kahve tadına etki ediyor mu emin olamıyorum ama hiç.

    Biraz olsun kurtulmak için benim yaptığımı yapabilirsiniz, uygun bir malzeme ile haznenin içini kaplayın, hiç olmadı bir a4 kağıdını altı kapalı silindir şekline getirip içine yerleştirin. En azından hazneden koku almamış oluyor ben baya rahatladım.

    Ben de şans eseri şöyle bir çözüm buldum. Tam oturduğu için öğütmede bi sorun çıkmadı koku da gitti

     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sözen öğütücüde french press için alttaki civatayı komple çıkarttım. Öğütme büyüklüğü french press için uygun olur mu?
  • Pilot Muttley P kullanıcısına yanıt
    Termometre hassasiyeti uygun ancak daha önemlisi yanıt süresi ve ucun ısısını mı yoksa çubuğun toplam ısısını mı ölçtüğü. Yine de en önemsiz parça termometre olduğu için bana göre bu koşulları sağlamasa bile yenisini almaya gerek yok.



    En baştaki soru ile ilgili olarak ise; Makineniz sanırım otomatik dozajlama yapıyor. Yani tek shota basınca 30, çift shota basınca 60 ml su veriyor. Bu aslında güzel bir özellik. Yalnız kahve miktarını arttıramadığınız için oranınız hep 1:3 olacak. Bu oranı kullanan bir çok kişi ve işletme var. Belki de bu oran sizin de hoşunuza gidecek. Eğer gitmezse veya daha yüksek kahve oranı istiyorsanız iki olası çözüm var. Öncelikle makinenin manual dozlama özelliği var mı onu kontrol edin. Varsa 14 gram kahve koyup sizce ideal olan miktarı bulana kadar deneyin.



    Eğer manual dozlama yoksa ya da varsa ama pratik gelmediyse o zaman makineniz için alternatif sepet arayışlarına girebilirsiniz. Ki bu şekilde aslında en başta tavsiye etmem gereken basınçsız sepete de sahip olursunuz. Basınçsız sepet veya basınçsız portafiltre ve bottomless/tabansız portafiltre konularına eğer denk gelmediyseniz googleda aratın. Sizin makinenizin en önemli sorunlarından biri de basınçlı sepetleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pilot Muttley P kullanıcısına yanıt
    Ayrıca şu grafikler yardımcı olabilir. Oranlar 1:2 yerine %50 gibi verilmiş. 1:2 örneğin 14 gram toz kahve koyarak sonuçta 28 gram sıvı içecek almanızı belirtiyor. Yani kuru kahvenin sıvı içeceğe oranı, %50 de aynısı.



    Altını çizmeyerek hata yaptığımı düşündüğüm bir nokta da ml ile gramı karıştırmamak. Yoğunluğuna göre 60 ml espresso 25 gram da olabilir 45 gram da. İçeceğiniz konusunda kendinizi mükemmelleştirmek istiyorsanız başta fincanın darasını alarak sonucu tartmalısınız. Büyük resimde hem ml hem gram detayı var.







     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar aliexpressten aldigim moka potla demleme yapiyorum.
    Urun bu:

    http://s.aliexpress.com/7ZnuMjIz

    Soyle bir sorum var. Demleme tamamlandiktan sonra alt haznede hala yukari cikamayan bir miktar su kaliyor.
    Acaba bu moka potlarin hepsinde mi boyle yoksa benimkinde bir sorun mu var?
    Eger calisma mantigi buysa kahve miktarini neticede elde ettigim kahvenin su miktarina gore mi ayarlamaliyim yoksa her halukarda kahve haznesini sonuna kadar doldurmali miyim?
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Makinanın manuel dozajlama sistemi var iki ayrı şekilde. Hem istesiğiniz miktarı aldığınızda durdurabiliyor yada otomatik miktardan daha fazla isterseniz devam ettirebiliyorsunuz, diğer bir yol ise istediğiniz miktarı hafızaya aldırıp fabrika değerinden farklı bir değerde otomatik dozlama elde edebiliyorsunuz. Verdiğiniz tabloları daha önce görmüştüm. Galiba uzun süre deneme yanılma ile kendim için olan doğru oranı bulacağım. Dikkat edilmesi gereken mesele burada hacim-ağırlık, ml-gr olayı idi. Bunu atlıyordum, detaylandırmanız çok iyi oldu. Dediğiniz gibi 10 gr kahveden 20 gr/40 ml espresso da alınabilir, 20 gr/30 ml de. Basınçsız sisteme şöyle göz ucuyla biraz bakmıştım ama orası başka bir dünya diye detaya girmemiştim. Bu yine kafamı karıştırmasın diye detaylandırmayı erteleyeceğim.



    Bu arada pitcher alacağım dediğim gibi ama kaç ml lik almak lazım, ayrı ayrı 2 tane alırsak bunların ölçüleri ne olmalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçen gün Starbucks'a Peru Kahvesi gelmiş. Sezonluk bir kahve diye biliyorum. Mükemmel bir tat. Bence kaçırmayın.
  • French pressle soğuk kahve hazırlamanın en kolay yolu nedir? Bildiğimiz normal şekilde sıcak french pressle sıcak suyla kahve hazırlayıp bunu olduğu gibi french pressle buz dolabına koyup 1 gün bekletmek mi? Fakat french press 1 kupa kadar dolduruyor, ben istiyorum ki 1 litre kadar soğuk kahve olsun dolabımda. Bunu nasıl yapacağım?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha büyük bir french press alabilir ya da bu iş için yapılmış soğuk demleme aletlerini kullanabilirsiniz. Her iki durumda da kahvenizi french press boyutundan daha büyük öğütmeniz gerekiyor. Demleme sıcak değil, soğuk suyla yapılıyor. Minimum 12 saat dolapta beklettikten sonra süzerek içime hazır hale getirebilirsiniz ;) Ben 1 litre suya 110 gr kahve ile demleme yapıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom77 -- 2 Temmuz 2017; 1:48:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben söyle yapıyorum. 1 ltlik kavanoza 120 gr kahveyi ince öğüterek üzerine soguk su koyuyorum ve iyice calkalıyorum. Buzdolabında 12-15 saat bekletiyorum. Aralarda gidip çalkalıyorum 2-3 saatte bir. Süre bitiminde kağıt filitre ile süzerek servise hazır hale getiriyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pilot Muttley P kullanıcısına yanıt
    En ideal ölçü 350 ml. Ama 2 kişilik sütlü içecek yapacaksanız bir tane de 500 ml boyutunda alabilirsiniz. 350 ml olanına yaklaşık 200 ml süt koyup 100 ml kadar hacimlendirebilirsiniz. Bu da bir büyük bardak ya da 2 tane 170 ml civarı fincan için yeterli bir miktar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reverse R kullanıcısına yanıt
    O modelin orijinalini kullanıyorum. Modelle alakalı bir sorun. Bende de oluyor. Alüminyum olan modelde böyle bir sorun yoktu. Ama çıkan kahvenin tadı iyi ve bu yüzden altta su kalmasını çok önemsemiyorum bu yüzden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba

    2. El aeropress satan varmı acaba? Bütçem kargo dahil max 80 tl.

    Hayırlı günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kavrulmuş ama öğütülmemiş kahve ne kadar süre tazeliğini koruyabilir acaba? Bazı sitelerde 1 kg'lık halde ucuza geliyor. Alsam 2 ayda tüketsem bayatlamış olur mu? İçmeden önce kendim öğüteceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kassatura

    Kavrulmuş ama öğütülmemiş kahve ne kadar süre tazeliğini koruyabilir acaba? Bazı sitelerde 1 kg'lık halde ucuza geliyor. Alsam 2 ayda tüketsem bayatlamış olur mu? İçmeden önce kendim öğüteceğim.

    Saklama koşullarına ve kahveye bağlı olmak üzere ortalama 20-30 gün oluyor bence. 15 günden sonra aromalar azalmaya başlıyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Survival

    Blooming yapmanın bir sakıncası var mıdır peki hocam?

    sakıncası yok ancak gereksiz yere demleme süresi uzar bence.
    pour over da geçerli olmalı sadece blooming
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fm_onder


    quote:

    Orijinalden alıntı: kassatura

    Kavrulmuş ama öğütülmemiş kahve ne kadar süre tazeliğini koruyabilir acaba? Bazı sitelerde 1 kg'lık halde ucuza geliyor. Alsam 2 ayda tüketsem bayatlamış olur mu? İçmeden önce kendim öğüteceğim.

    Saklama koşullarına ve kahveye bağlı olmak üzere ortalama 20-30 gün oluyor bence. 15 günden sonra aromalar azalmaya başlıyor zaten.

    3 güne bir cold brew yapsam ancak biter. Bilemiyorum çok uygun geldi ve de Ethiopia Yirgacheffe çekirdeğini de bayağı övüyorlar. Deneyebilirim.
  • filtre kahve makinesi icin uygun fiyatli kahve tavsiyeniz var mi? jacobs kullandim 2 paket fena degil. sozen degirmenim ds var ama useniyorum cekmeye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • infest06 kullanıcısına yanıt
    Mehmet efendinin columbia filtre kahveleri başarılı
  • 
Sayfa: önceki 595596597598599
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.