Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.173
Cevap
710
Favori
809.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk olarak birinci resimdeki bodum kenya modeli işinizi rahatlıkla görür. Tabi ömürlük olsun diyorsanız bodum'un chambord modeli ya da bialettinin metal modellerine bakabilirsiniz. Ben ikea'dan aldığım ürünü yaklaşık 2-3 aydır sorunsuz kullanıyorum ve memnunum

    İkinci sorunuz için ise İzmir'de oturan biri olarak kahveyi taze kavuran ya da taze kavrulmuş alan bir kaç kahveci var. Benim denediğim kahvesini denediğim yerler Baristocrat cafe, Awake cafe ve Overdose cafe. Baristocrat ve Overdose cafe kendileri kavuruyor çok fazla çeşit bulabiliyorsunuz. Awake cafe hazır kavrulmuş olarak Petra'dan alıyor. Petra'dan alışveriş yapan pek çok insan memnun Petra'dan memnun şahsen ben de kahvesini beğendim. Bu 3 yerden gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz.

    Üçüncü sorununuz için ise kahvenin çok sıcak olması zaten istenmeyen bir şeydir. Kahvenin çok sıcak olması yanık tadı gibi istenmeyen tadlara sebebiyet verip aromayı maskeleyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recaus -- 4 Mart 2016; 2:23:05 >




  • Sanalbaharat sitesinde sidamo kavrulmus kahve yi kaldirmislarmi? Dun baktim ama yesilini bulabildim kavrulmusunu bulamadim,eger varsa link atabilirmisiniz acaba? Burdaki sohbeti epey bi sure kacirdim umarim sorulmamistir 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sn10ur1 kullanıcısına yanıt
    1. ikisi de iyi french press'ler. ikisini de tavsiye ederim, ancak bialetti'nin bir büyük boyu 30 lira civarı satılıyor bildiği kadarıyla. görsellik çok önemli değilse ve metroya gitmek zor gelecekse bodum alın starbucks'tan. daha ucuz ürün almayın, çünkü bir çok yer bitki çayı için yapılmış french press'leri satıyor, karışabilir. ayrıca 3-4 ay kullanıp sonrasında yenisini almanız gerekebilir. aradaki fiyat farkı 15-20 lira, bence piyasanın en iyisi ürünler bu fiyatayken ucuzunu düşünmeyin.

    2.http://www.kahveler.net/kahve-ve-ekipman-satisi-yapan-yerler/428-izmirde-taze-cekirdek-nerden-temin-edilir.html
    bir de yeni açılmış şu yer var:http://www.kahveler.net/kafe-tanitimlari/1031-overdose-coffee.html sahibi baya ilgili bir insan, sorularınızı cevaplama konusunda çok istekli. Guatemala Antigua damak tadınıza hitap ediyorsa orta amerika ve endonezya kahvelerini denemenizi tavsiye ederim. kolombiya, honduras, el salvador, guatemala, nikaragua, sumatra vb. (not: ben starbucks kahvelerinde pek bir tad ayrımı alamıyorum ama bu saydığım bölge çekirdekleri profil olarak birbirine yakındır.)

    3. bekleme süresi uzun geliyor olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kbere -- 4 Mart 2016; 10:59:02 >




  • PimpJuice kullanıcısına yanıt
    link izin istiyor, you need permission diyor.
  • notpad N kullanıcısına yanıt
    link bu:
    http://www.sanalbaharat.com/Kahve-Etiyopya-Sidamo-1kg,PR-182.html

    ancak daha önce bu siteden verilen linkler nedense açılmıyordu. yine açılmazsa sitede sidamo diye aratabilirsiniz. 2 sonuç çıkıyor.
  • nokmen kullanıcısına yanıt
    kendileri gidip kargo firması ile anlaşabilirler. 3 liradan 7-8 liralara kadar anlaşacakları kargo firmaları var. ptt kargo ile de anlaşabilirler. gördüğüm kadarıyla anadoluda daha uygun fiyatlar sundukları için oradaki tüccarlar tercih ediyor.
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    söylemesi ayıp o overdose'a geçenlerde gittim ben bir pazar günü. dedim diğer forumda gördüm yerinizi falan. niye geldin ki bakışları muhteşemdi :(
  • sn10ur1 kullanıcısına yanıt
    sevgi sokağının girişinin karşısında Baristocrat var. Tavsiye ederim. Oldukça iyiler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kbere

    link bu:
    http://www.sanalbaharat.com/Kahve-Etiyopya-Sidamo-1kg,PR-182.html

    ancak daha önce bu siteden verilen linkler nedense açılmıyordu. yine açılmazsa sitede sidamo diye aratabilirsiniz. 2 sonuç çıkıyor.

    Tesekkurler kbere link calisiyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siphon yöntemi ile kahve demleyen var mıdır acaba?
    bu yöntem bana en iyi vede suyun sıcaklığı, kahvenin her yerine değmesi vs. diğer tüm yöntemlere göre daha iyi gibi geldi ...
    japonlar fizikle kahveyi iyi harmanlamışlar...
  • fordt kullanıcısına yanıt
    öyleyse üzülürüm gerçekten. umarım yerinde başkası vardır veya yoğunluk vs. moralinin bozuk olduğu zamana denk gelmiştir. diğer forumdaki arkadaşlar sıcak tavırlarından çok memnun kalmıştı.
  • -shadow-- kullanıcısına yanıt
    aleti çok pahalı olduğu için demlemedim, almadan önce bir kaç yere gidip deneyeyim dedim ve pek benim tarzım gelmediği için vazgeçtim. ancak bildiklerimi paylaşayım. öncelikle bir düzeltme, aletin mucidi japonlar değil, almanlar. 1830 yılında berlinde bulunmuş. bugünkü haline çok benzer versiyonları yine almanlar(Gerhard Marcks isimli bir tasarımcı) tarafından 1925 yılında sintrax adı ile tasarlanmış.

    bu metotta kahve ile suyun teması tarife göre 99-97 derece arası bir sıcaklıkta gerçekleşiyor. hem teorik bilgime hem de içtiğim kahvelere göre bence bu sıcaklıkta kahve haşlanıyor ve baya bir aroma kaybı yaşıyor. bu sıcaklığa ulaşan diğer metot da moka pot. onda da benzer bir durum yaşandığını düşünüyorum. yine türk kahvesi de fazla kaynatılırsa benzer sonuçlar veriyor. gövdeli içim sevenler tercih edebilir. hani kuru fasulye veya nohut haşlandığında kabuklarını salar, o sırada bıraktığı bir koku vardır, ona benzer tatlar alınıyor(olumsuz anlaşılmasın, ben o tadı olumlu buluyorum) french press veya moka pot sevenlerin hoşuna gidebilir.




  • Hocam birkac video izledim de orada japonlar boyle demliyor bu sekilde iciyorlar muciti onlar deyince bende oradan dolayi yazdim :)

    Dediginze gore herkesin damak tadina gore degisuyor oyleyse evrensel kabul goren bir metod yok yani :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokmen kullanıcısına yanıt
    Kargo anlaşmalı olmayınca malesef fiyatlar uçuyor,
    Merak ettiğim iki kahveyide almışsınız,kavrum sonrası tadım yorumlarınızı bekliyoruz.
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam yenisini koydum :)

    Buraya da koyayym da bulunsun :) Link
  • Kadıköy tarafında tavsiye edebileceğiniz 3 . dalga kahveci var mı? Yeşil Kahve çekirdeği de alabileceğim bir yer olsa iyi olur. Ankaralı olarak kısa bir istanbul ziyareti planlıyorum, varsa o tarafta tavsiyeniz çok makbule geçer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupe96

    Kadıköy tarafında tavsiye edebileceğiniz 3 . dalga kahveci var mı? Yeşil Kahve çekirdeği de alabileceğim bir yer olsa iyi olur. Ankaralı olarak kısa bir istanbul ziyareti planlıyorum, varsa o tarafta tavsiyeniz çok makbule geçer.

    Kadıköy merkezde değil ama Moda'da birkaç yer var önerebileceğim. Çekirdek ilk tercihim olur benim, Bahariye Caddesinin sonundaki ışıkların hemen solundaki sokakta. İkinci tercihim Rafine, o da Kadıköy'den Moda'ya doğru giderken. İstisna Tatlar diye yine Moda yolu üzerinde bir cafe daha var, kahvesi saydığım iki yer kadar iyi değil ama tatlıları efsane. :) Hiçbiri yeşil çekirdek satmıyor bildiğim kadarıyla, sadece kavrulmuş satılıyor.
  • thuringwethil T kullanıcısına yanıt
    Dostum çok teşekkürler. İstisna tatları ekledim listeye, çok güzel gözüküyor tatlıları. Öbür ikisine de bakacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün itibariyle granül kahveden filtre kahve yapımına geçerek aranıza katılmış bulunuyorum . :) Bodum Kenya french press , el değirmeni ve Starbucks'tan Kenya kahveyi alarak ekipmanları tamamladım .Bugün deneme şansı buldum , ortam çok müsait olmadığı için bayağı dikkat çekiyor bu kahve öğütme işi ...Dersanede bayağı merak konusu oldum , neyse :) Kahveyi çok araştırmamıştım , French pressi almışken kahveyi de aradan çıkartalım tercihi oldu ... Başlangıç için çok da kötü bir tercih yaptığımı düşünmüyorum kahve için. Starbucks'ta tadımlık deneme şansı buldum beğenmedim ama yine de aldım . Orada tattığımdan çok daha güzel bir sonuç oldu .
    Bir İzmirli olarak adı geçen yerleri listeme aldım , en kısa sürede gidilecek .

    2 kişi için en uygun kahve ölçüsü kaç kaşıktır kahve tadını damakta hissetmek için ? :)




  • jackosman J kullanıcısına yanıt
    Bodumun ölçeği 7 gram kahve alıyor.200 ml suya 12 gram kahve olacak şekilde ayarlarsanız, aşağı yukarı doğru sonuca ulaşırsınız.
  • 
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.