Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir Kullanıcı, 2 Masaüstü Kullanıcı
15.209
Cevap
629
Favori
624.588
Tıklama
Tüm Forumlar >> Hobi Forumları >> Yemek/Mutfak Bölümü >> '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
Giriş
Mesaj
  • Çavuş
    94 Mesaj
    Merhabalar,

    Elimde bir adet filtre kahve makinesi (DeLonghi icm2b) ve sözen değirmen mevcut. Kahvemi Bonarri'den çekirdek olarak alıp, demlemeden önce çekiyorum. Her kahve demlememde farklı bir tat elde ediyorum ve genelde içemiyorum.

    Size yaptıklarımı tek tek anlatıyorum.

    Öğütme boyutu olarak espressodan biraz kalın tercih ediyorum.
    Yaklaşık 320ml su için 18 gr kahve kullanıyorum.
    Kalıcı filtreye kahveyi yassı şekilde döküyorum.
    Hazır su (ph7.50) kullanıyorum.
    Makinam demleme bitti uyarısını verdikten sonra bile yaklaşık 25-30 sn boyunca damlama işlemi devam ediyor. (Bunun öğütme hatası olduğu söylenmiş, daha ince mi kalın mı öğütmeliyim?)
    Damlama bittikten sonra kahvemi karton bardak ile tüketiyorum.
    Aynı boyutta çektiğim kahve bazen ekşi bazen şarabımsı tat veriyor. (Sumatra, Sidamo, Yirgacheffe için)
    Bir kaç dakika sonra, soğumaya başladığında tadı gittikçe daha kötü oluyor.



    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
      "Asla geri çekilme. Asla açıklama getirme. İşini yap ve bırak ulusunlar."




  • Yüzbaşı
    264 Mesaj

    Demleme bitti uyarısından sonra devam ediyorsa kahve çok incedir, kalınlaştırmanız gerekiyor. Espressodan kalın değil, filtre kalınlığında öğüteceksiniz. Ekşilik sorunu genelde underextraction(kahvenin az demlenmesi) sorununa işaret eder, makina suyu kahveyi tam anlamıyla çözebilecek sıcaklığa gelmediğinden ötürü olabilir mi acaba?
    |
    |
    derSozialist kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
    Shitty coffee brewer.
    English Language Teacher.
  • Yüzbaşı
    539 Mesaj
    Sanalbaharattan alışveriş yapan var mı kolombiya supremo kahveleri nasıl?
    _____________________________
  • Binbaşı
    1047 Mesaj

    Colombia etiophia vede brazil aldim hocam
    Parasini sonuna kadar hak eden bir kahve yogun bir aromasi var



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    recaus kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
    Düşünmeden konuşmanın cezası,konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır...
  • Yüzbaşı
    539 Mesaj

    Teşekkürler evde kavurmak için almak istiyorum yeşil çekirdeklerden
    |
    |
    -shadow-- kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Binbaşı
    1047 Mesaj

    Hemen tuketiyor iseniz kavrulmus almanizi tavsiye ederim kayvrma tarihi bile paketin arkasinda yaziyor hocam vede tam kivaminda kavurma yapiyorlar cekirdeklerin boyutu vs gercekten hic harmansiz ...
    Etiophia yi da mutlaka denemelisiniz ...



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    recaus kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
    Düşünmeden konuşmanın cezası,konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır...
  • Yüzbaşı
    539 Mesaj

    2 tane etiyopya var harrar ve sidamo biri grade4 diğeri 5'ti sanırım hangisini önerirsiniz?
    |
    |
    -shadow-- kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Çavuş
    94 Mesaj

    Kalınlaştırınca kahve dahada ekşi bir tat bırakıyor ağızda.
    Galiba hassas terazi almam gerek,



    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    PimpJuice kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
      "Asla geri çekilme. Asla açıklama getirme. İşini yap ve bırak ulusunlar."
  • Yüzbaşı
    264 Mesaj

    Terazinden önce makinadan gelen suyun sıcaklığını öğrenmeniz gerekiyor kalınlaşınca daha ekşiyse daha az çözünüyordur kahve.

    EDIT: Kahve Pusulası linkteki pusulayı gözeterek bir kaç deneme yapabilir misiniz acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PimpJuice -- 29 Şubat 2016; 0:46:54 >
    |
    |
    derSozialist kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
    Shitty coffee brewer.
    English Language Teacher.
  • Yarbay
    5707 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: -shadow--

    Hemen tuketiyor iseniz kavrulmus almanizi tavsiye ederim kayvrma tarihi bile paketin arkasinda yaziyor hocam vede tam kivaminda kavurma yapiyorlar cekirdeklerin boyutu vs gercekten hic harmansiz ...
    Etiophia yi da mutlaka denemelisiniz ...

    Ben de bu soruyu sormaya gelmiştim.
    Kahveyi çok tükettiğim için kavrulmuş denemek istedim sanalbaharattan.
    Son zamanlarda kavurduğum kahveler homojenlikten uzak ve ekşi oluyor, bu fiyatı görmüşken kavrulmuş deneyim diyorum.
    Siz Sidamo ve Supremo'dan memnun kaldınız yani.
    Espresso için full city+ olmasını isterim ben, kavurma derecesi nasıl acaba?
    _____________________________
  • Binbaşı
    1047 Mesaj

    Hocam aromasi benim cok hosuma gitti full homojen harmanlanmis diyemem ama bence kararinda olmus yani fiyatini fazlasi ile hak ediyor bence



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    albati kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
    Düşünmeden konuşmanın cezası,konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır...
  • Binbaşı
    1047 Mesaj

    http://www.sanalbaharat.com/#product&id=182



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    recaus kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
    Düşünmeden konuşmanın cezası,konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır...
  • Binbaşı
    1060 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: albati

    quote:

    Orijinalden alıntı: -shadow--

    Hemen tuketiyor iseniz kavrulmus almanizi tavsiye ederim kayvrma tarihi bile paketin arkasinda yaziyor hocam vede tam kivaminda kavurma yapiyorlar cekirdeklerin boyutu vs gercekten hic harmansiz ...
    Etiophia yi da mutlaka denemelisiniz ...

    Ben de bu soruyu sormaya gelmiştim.
    Kahveyi çok tükettiğim için kavrulmuş denemek istedim sanalbaharattan.
    Son zamanlarda kavurduğum kahveler homojenlikten uzak ve ekşi oluyor, bu fiyatı görmüşken kavrulmuş deneyim diyorum.
    Siz Sidamo ve Supremo'dan memnun kaldınız yani.
    Espresso için full city+ olmasını isterim ben, kavurma derecesi nasıl acaba?

    Hemen pes etmeyin bence.
    Ben bir ay içinde aşama kaydettiğimi düşünüyorum. Cuma günkü medium/city kavurmam bu şekilde oldu.

    Bu defa yine 200 gram ile ama 3 ileri 1 geri değilde, 1 ileri 1 geri şeklinde ve aynı ateşte (ortadan biraz az) yaptım, daha bir homojenlik oluştu gibi.


    Bu mesaja eklenen görseller:

    _____________________________
    Türkiye'nin En Meşhur Muhabbet Kuşu--->Kahve Demleme İçin *HAP* Bilgiler--->Evde Kahve Kavurma: 1-Uzun--->2-Kısa (20 sn)--->NOV 1453 BT Speaker--->Sac Tava Böyle Yapılır!
    - Ey Türk Milleti !
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !




  • Teğmen
    212 Mesaj

    bence çok iyi görünüyor.

    benim cuma günü yaptığım son kavurmalarım da şu şekilde:
    sanalbaharat sidamo:


    bu da geçen yıl bonarri'den aldığım 2014 hasadı kenya nyeri gatombaya aa


    bu arada masrafa(günaha) davet ediyorum ama madem esse tencere alan bir sürü kişi varız, ortak kavurma profilleri çıkarabilmek için ısıtıcının da aynı olması gerekli diye düşünerekten şu aleti aldım:
    http://www.hepsiburada.com/kumtel-kh-lx-7010-7011-1500-w-tek-goz-elektrikli-ocak-p-MTKUMKH7011
    20 cm'lik zippy tencerenin altına tam geldi. en uygun fiyatlı ocak bu olduğu için ben bunu aldım. ancak 1500 watt olan tüm ısıtıcıların aynı gücü vereceğini düşünüyorum. sonuna kadar açıp çalıştırıyorum, daha az açtığımda kavurma süreleri 20 dakikanın üzerine çıkıyor, yani sonuna kadar açmak mantıklı. bu durumda diğer marka alacaklar ile ayar farklılıkları da sorun yaratmayacaktır. böylece herkes hangi çekirdeği kaç dakikada kavurdu, nasıl kavurdu paylaşırsa diğer arkadaşlar için yardımcı olabilir. çünkü her çekirdeğin kavrulması farklı oluyor gördüğüm kadarıyla. kimisi 1. çıtlamadan sonra hemen yanmaya gidiyor. kimisi ilk çıtlamadan 3-4 dakika sonra bile 2. çıtlamaya ulaşmıyor vs.

    mesela bir örnek vereyim. sanalbaharattan aldığım sidamo çok fazla zar döküyor, bu zarlar tencerenin içinde yanıyor, bazı çekirdeklere yapışıyor, çekirdeklere zarar veriyor vs. ben bu ısıtıcı ile tam 9. dakikada çekirdekleri tencereden alıp makarna süzgeci ile balkonda 30-40 saniye savurarak kabuklardan kurtuldum. tekrar mutfağa dönüp tencereye döktüm ve kavurmaya devam ettim. 7 dakika sonra ocaktan aldım. full city'ye yakın bir kavurma oluştu.

    Bu mesaja eklenen görseller:

    |
    |
    Bahsedilenler: albati , nokmen kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________




  • Binbaşı
    1060 Mesaj
    Özellikle sanalbaharatın sidamosu çok iyi görünüyor. Ben de üstteki kavurmamın dakikalarına bakıp editlerim.
    Çekim açısına da bayıldım. Sanki o güzel çekirdeklerin içinde gibi hissettim kendimi :)).

    Hocam yalnız elektrikli ocak fikri bana da makul geldi de (direk balkonda bile kavrulabilir), önce kahve dostlarına tencereyi bir aldırabilirsek .
    Genelde zaman ayıramamaktan kaynaklı kavurma konusuna sıcak "baktıramadıklarımız" bir hayli fazla.
    _____________________________
    Türkiye'nin En Meşhur Muhabbet Kuşu--->Kahve Demleme İçin *HAP* Bilgiler--->Evde Kahve Kavurma: 1-Uzun--->2-Kısa (20 sn)--->NOV 1453 BT Speaker--->Sac Tava Böyle Yapılır!
    - Ey Türk Milleti !
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !
  • Yarbay
    5707 Mesaj

    Aslında pes etmedim de, buranın kavrulmuşu yeşil çekirdek fiyatına geliyor nerdeyse ve ben 1 kiloyu 2 haftada falan tüketiyorum. Eve yaydığı kabuk, zamanlama ve kavurma zahmetini düşününce cazip göründü.
    Şu Amerikalıların ev için ürettiği kavurma makineleri olsa bu kadar uğraşmayız. Onlar da bir öğütücü parasından fazla.
    Elimdeki Sinbo popcornu modifiye etmekle sizin tencereyi almak arasında kaldım. Tencerede de sürekli karıştırma derdi var o da bi ayrı.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    Bahsedilenler: kbere , nokmen kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Yarbay
    2074 Mesaj
    Ben kavuruyorumda ne oluyor.
    Dun kavurdum.
    İlk citlama 5. Dk
    İkinci citlama 17. Dk falan
    Ates sabit ve surekli 2 ileri 2 geri yaptim. Hic durmadim.
    Bu ne bicim dakika anlamis degilim.
    Ama direk hario yaptim. Kabardi bu sefer 😂



    < Bu ileti 'DH Mobil Uygulama BETA'sından atıldı >
    |
    |
  • Yüzbaşı
    352 Mesaj
    arkadaşlar şu esse mısır patlatma tenceresini nerden alabilirim internette bulamıyorum hiç, hep stoklar bitmiş
    _____________________________
  • Yarbay
    2074 Mesaj

    Hocam istanbul'da satilan yer biliyorum ama siz bolu'dasiniz sanirim.
    Yakininizda esse varsa arayip sorun.
    Cogu magazada mevcut.



    < Bu ileti 'DH Mobil Uygulama BETA'sından atıldı >
    |
    |
    y.ulus kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Teğmen
    212 Mesaj

    tencereyi de modifiye edip otomatik olarak döndürecek ufak bir motor takabilirsiniz :)

    sanalbaharatın kavrulmuşu ne iyi ne kötü denilebilir. haftalık olarak kavruluyor. bu açıdan bence iyi. çünkü sipariş üzerine kavuran yerler ile fiyat farkı dağlar kadar. toplu kavuran yerlere göre de hem kavurma aralığı hem de kavurma dereceleri çok iyi. full city civarında kavuruyorlar kahveleri
    |
    |
    albati kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
HızlıCevap
Reklamlar
son dakika
Bey Azura
haberler
SEO
SEO
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR3
0,844
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.