Şimdi Ara

Genetiğim iyi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.Ben 15 yaşında bir kızım.Spor yapan arkadaşlar ve abi ablalarım.yardımcı olabilir mi lütfen.Şimdi şöyle ben genetik olarak şanslı olduğumu düşünüyorum.Küçüklükten beri kilolu değilim ama zayıf da değilim.Bacaklarım ve kollarım spor salonuna gidip 1-2 ay kas yaparsınız ya öyle gözüküyor.Yağdan değil kastan kilo aldığımı farkettim.Ortaokulda zar zor şınav çeken ben sadece bir videoya bakarak şınav öğrendim ve hiç zorlanmadan beden dersinde nizami şekilde 8 tane şınav yaptım.Mekik de çekildi ve ben kaslarım biraz ağrıdığı için 40 tane yapabildim.Ama öyle ayaktan tutmadılar.Kendimiz yaptık.Ortaokulda mekikde biraz zorlanan ben o gün hiç zorlanmadan ve sırt kaslarından yardım almadan yaptım.Karın kaslarımın çalıştığını hissettim.165 boyunda 53 kiloyum ama hiç zayıf gözükmüyorum aksine spora gidiyormuş gibi gözüküyorum.Omuzlarımın da geniş olduğunu farkettim mesela bedenim m ya da L.L tişörtte oluyor omuzlardan ama tek sıkıntı kolların biraz küçük kalması.Vücudumu daha çok kaslı ve estetik hale getirebilmek için napmalıyım?(Bu arada spor yapmadığım halde yıldan yıla güçleniyorum nasıl oldu ben de anlamadım.Eve barfiks de almıştık ve ben 1dk 30 sn eldiven olmadan kalabiliyordum.(Sayaçla teyit ettirdim annem kontrol etti)Nizami bir şekilde 6 tane barfiks çekebiliyorum galiba.Hem boy uzaması için de almıştık ama ömrü 1 aymış😃Ben sadece 2 hafta barfiks çalıştım ondan sonra kardeşimin kilolu arkadaşı barfikse asıldı ve barfiks kırıldı😃Bir daha da alamayız zaten çünkü kiraya oturuyorum ve ev sahibi çok hassas😃

    Genetiğim iyi mi?

    Bu da kolumun fotoğrafı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anonim15 -- 24 Eylül 2022; 11:3:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Konuyu ciddiye alarak bilgilendirme amaçlı yazayım.
    Yaşın büyüdükçe güçlenmen normal büyütülecek bir şey yok.
    Barfikste asılı durduğun süre de bir şey göstermiyor ama chin up yerine pull up'sa 6 tane iyi.
    Ancak kesin olarak söylüyorum ki başlarken iyi durumda olman seni devam ettiğin süreçte 10-0 ileri taşımaz, bir tık yatkınlığın var denilebilir şu an.
    Vücudunu daha estetik kaslı hale getirmeyi umursama yaşın çok erken bunu şu an evlenilebilecek bir koca aramaya benzetebilirsin.
    Mekik şınav vs hoşuna gidiyorsa yap veya internetteki kardiyo vari vücut ağırlığı ile yapılan şeylere yönel, çok istiyorsan dumbell al ufaklardan ama muhtemelen zannettiğin kadar değişmeyeceksin onu en baştan aklına koy.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yorumunuz için teşekkürler.Amacım hayvan gibi kaslı olmak değil zaten.Sadece bir genç olarak dayanıklı ve sağlıklı olmak birşeylerle uğraşmak istiyorum.Ben işin daha çok sağlık yönündeyim.Önerilerinizi uygulayacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet pull up bu arada


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana en iyi verimi bol bol squad yapmak saglar ama vucut agirligiyla tabi hatta lastik bant bulabilisen direnc katarsin. Bu, core dedikleri yeri yani cekirdegini guclendirir. Burpees gibi hareketler de ekleyebilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir abin olarak vereceğim tavsiye sakın her hareketi deneyip kendini sakatlama.


    Okulda beden/spor hocan ile görüşüp ondan tavsiye alabilirsin. Bu tür konularda utanma. Bilinçsiz hareketler yapıp kendimi sakatlamak istemiyorum, bana evde yapabileceğim hareketler gösterir misiniz şeklinde sor gitsin...


    Anladığım kadarı ile pek para harcama durumun yok. Bu yüzden Calisthenics Türkçe'si kalistenik dediğimiz türde antrenman yapabilirsin. Şuan senin için en ideal olan bu çalışma şekli gibi görünüyor.


    İnternette bir çok başlangıç hareketleri bulabilir, bolca kaynak görebilirsin.


    Genç yaşta spora ilgi duymana sevindim... Umarım senin gibi spora ilgi duyan küçük kardeşlerimiz artmaya devam eder.


    sporla ve sağlıkla kal ♥

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.