Şimdi Ara

General Motors otonom Chevy Bolt'un karıştığı bir kaza nedeniyle mahkemelik oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • General Motors'un otonom sürüş girişimi mahkeme salonlarına taşınan bir talihsizlik yaşadı. Geçen ay San Francisco'da Cruise Automation'un Chevrolet Bolt marka otonom aracıyla bir kazaya karışan motosiklet sürücüsü General Motors'a karşı dava açtı.

     

    The Mercury News'te yer alan habere göre Oscar Nilsson isimli vatandaş 2 Aralık 2017'de gerçekleşen kazada Chevrolet Bolt'un ani hareketi nedeniyle düşüp yaralandığını iddia ediyor. Kendisi sürücü koltuğunda birisinin olduğu ancak bu kişinin ellerini direksiyonda tutmadığını da söyledi.

     

    Ayrıca Bkz.Alkollü yakalanan Tesla sürücüsü aracın otomatik pilotta olduğunu söyledi
    Otomobil sola doğru şerit değiştirmeye başlamış ancak aniden ilk şeridine geri dönerek Nilsson ile çarpışmış. Motosiklet sürücüsü boyun ve omuz bölgesinde uzun süreli tedavi gerektirecek yaralanmaların olduğunu ve bu nedenle iş yerinden ücretsiz izne ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Kendisinin miktarı bilinmemekle birlikte bir tazminat talebi de var.

     

    GM'nin kaza raporu olayı farklı anlatıyor


    GM tarafından Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Departmanı'na gönderilen kaza raporunun ayrıntılarına bakıldığında, Nilsson'un iddialarıyla çeliştiği görülüyor. GM, otonom modda ilerleyen Bolt'un şerit değiştirmeyi durdurduğunu ve kesinlikle kazaya neden olmadığını söyledi.

     

    Aksine raporda Nilsson'un şerit paylaşımı (filtreleme) yaparken kontrolünü kaybedip düştüğü yazıyor. Yani General Motors'a göre olayın sorumluluğu tamamen Nilsson'da. Konuyla ilgili Cruise Automation ve General Motors tarafından henüz bir açıklama yapılmış değil. Davanın seyriyle ilgili gelişmeleri önümüzdeki günlerde öğrenebileceğiz.








  • Türkiye'de olsa şerit değiştirirken bana mı sordunuz derler kapanırdı konu. Ama orası Amerika...

  • Yerli odomobil bunları piasadan silip sübürecek, assabır

  • Eleman fırsat istifade edip, bir boşluktan para alma peşinde koşuyor gibime geldi.

  • Olayın görüntüsü var mı ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Kendisi sürücü koltuğunda birisinin olduğu ancak bu kişinin ellerini direksiyonda tutmadığını da söyledi."

    Motosikletçiyim. Adam yandaki arabaya bakıp da sürücüsünün olduğunu görüp ellerine de bakıp direksiyonu tutmadığını görmüşse, bunları görmesi en kısa 1 saniyede olabilir.
    1 saniyenin altında göremez.

    100 le de gidiyorsa 27.7 metre yol almıştır. Bir şeye çarpıp düşmüştür veya çarpmamak için düşmüştür. "BENCE"

    Gözü yola baksın, yandaki arabanın içindeki adam ellerini direksiyona koyuyor mu koymuyor mu değil. Arada da 1 güvenlik çemberi mesafe bıraksın, bir şey olmaz.
    Güvenlik çemberini merak eden zaten motorcudur. Gitsin eğitim alsın.
    3 tanesine katıldım. Herkese tavsiye ederim...

  • Bana palavra gibi geldi. Adamın ellerinin direksiyonda olmadığını gördü ve arabanın hatalı davrandığını farketti. Tüm bunlar olurken kendisi yola bakmamasına rağmen hiç hata yapmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Aralardan gidiyorsunuz sonra araba çarpınca ağlıyorsunuz diyorlar ya o adamı motora mecbur bırakacaksın ki öğrensin güvenlik çemberi nedir, makas atan magandalar tarafından öldürülmüş en az 3 arkadaşım var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gxhero

    Aralardan gidiyorsunuz sonra araba çarpınca ağlıyorsunuz diyorlar ya o adamı motora mecbur bırakacaksın ki öğrensin güvenlik çemberi nedir, makas atan magandalar tarafından öldürülmüş en az 3 arkadaşım var.
    Çok haklısın. Onlardan da nefret ediyorum. Bazen ben de aradan gidiyorum ama her şeyi yapmanın bir adabı var.
    Mesela soldaki araç yüksekse ve solunu görmüyorsam hiç gitmem. Aradan yaya geçebilir. Başkasının canına kast
    etmeye kimsenin hakkı yok. Arkadaşlarınız için çok üzüldüm. Motorcu, efendi olmalı. Şu uzanıp da giden
    apaçilerden de hiç haz etmiyorum. Trafik teröristi bunlar..










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 25 Ocak 2018; 0:6:10 >




  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    3 sene lablar için motorlu kuryelik yaptım (kan ve örnek taşıyordum) ölen arkadaşlarımda kurye idi sabah gördüğün adam öğlen ölüm haberini duyuyorsun ve en acısı he motorcu senin dediğin gibi apaçi zannediliyor o patlak egzoslu apaçiler ile ekmeğinin peşin de olan aynı hatta süper lüks motoru ile gezende aynı sorunda motorcu yada araba süren kişi aynı ehliyeti alıyor adı da araç sürücüsü insanlar bunu anladığın da ne trafik kalır ne sorun. (motoru bıraktığım olayı da yazayım 2005 yılı nişantaşın da süper lüks aracı ile biri bana arkadan çarptı 20m önünde sürükledi adamı taksicilerin elinden ben aldım polis gelecek ben hatalı olmayayım diye polis geldi kazada %90 beni hatalı tutanağa geçirdiler sebep dönüş yaparken sadece sinyal vermeyecekmişim aynı zamanda elimle de ikaz edecekmişim "ki o şekilde ancak bisiklet gibi araçlar yol ister" herkes benim haklı olduğumu polise söyledi ama rüşvet gerçeği kanunun ve kuralların üstünde olunca ülkede yapacak bir şey yok)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.