Şimdi Ara

★★ General Mobile GM 5 Plus [ANA KONU] ★★9 Ay sonra Her tarafı sorunlu bir OREO Geldi ★★ (1920. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46.393
Cevap
229
Favori
1.710.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19181919192019211922
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Android nougat da Eylül sonu gelmişti, büyük ihtimalle oreo da bu ayın sonunda gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir süredir beni arayan olduğuna böyle bir pencere ile karşılaşıyorum. Caller id tarzı arayan numaraların kime ait olduğunu söyleyen program yüklü değil. Ama arayan kişi bilgisi veriyor gene de. Bilgisi olan var mı?

    ★★ General Mobile GM 5 Plus [ANA KONU] ★★9 Ay sonra Her tarafı sorunlu bir OREO Geldi   ★★

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etkinus kullanıcısına yanıt
    Telefonunuza istenmeyen bir yazılım yüklenmiş gibi görünüyor. Yüklü uygulamaları bir kontrol edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anil.K kullanıcısına yanıt
    istenmeyen yok da, mevcut uygulamaların bi uzantısı olabilir belki.
  • Arkadaşlar ekranimda sarar ma mevcut garantiye girer mi ? Birde sarjim eskiye nazaran çabuk dolmuyor sizce bataryada ne gibi sorun olmuş olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bildirim rozeti güncellemesi gelecek mi yoksa launcher kullanmaya devam mı edeceğiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yolcu07

    Arkadaşlar ekranimda sarar ma mevcut garantiye girer mi ? Birde sarjim eskiye nazaran çabuk dolmuyor sizce bataryada ne gibi sorun olmuş olabilir.

    Cihazda ciddi çizilme, yamulma vesaire yoksa garanti kapsamına girer.



    Batarya konusunda da cihazın soketinde veya kablosunda bir problem olabilir.



    Sarj kablosunun ucu biraz sıkı tasarlanmış; bir direnç oluşmasın, orayı yakmasın/eritmesin diye. Bu yüzden takerken tıh diye tatmin eden bir ses gelmiyor; iyi girmedi mi acaba diye kuşku duyabiliyorsun. Çıkarırken de direk dümdüz çekmemek gerekiyor. 1-2 sağ sol hareket ile çekmeniz gerekiyor. (Geçen ki gibi bana bindirecek arkadaşlara diyeyim; bu hareket 1 saniyeden kısa sürüyor.) O kısım narin. :/



    Eğer bu yüzden "girmedi mi acaba" diye bastırdıysanız ya da sürekli direk çekip çıkardıysanız vesaire, orada zamanla hafif bir gevşeklik/temassızlık oluşmuş olabilir. Bu yüzden yavaş doluyor olabilir.



    Lityum polimer pilin özelliklerine de bakmak lazım. Ne olduğunda yavaş dolmaya başlar vesaire.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DjarumBlack-

    bildirim rozeti güncellemesi gelecek mi yoksa launcher kullanmaya devam mı edeceğiz

    ★★ General Mobile GM 5 Plus [ANA KONU] ★★9 Ay sonra Her tarafı sorunlu bir OREO Geldi   ★★



    Gelecek. Yenilikleri üstteki resimde özetlemeye çalışmışlar. Bildirim rozetlerinin geleceğini 2. maddede belirtmişler.



    Şuradan Android'in kendi sitesindeki bilgilendirmeyi aşağı doğru kaydırarak inceleyebilirsin. Bütün her şeyi orada belirtmişler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teşekkürler resimdeki gibi mi diye verdiğiniz siteden de baktım rozet kırmızı üstüne rakam şeklinde olsa daha iyi olurdu ama sanırım sadece ufak bir yuvarlak sarı şeklinde bildirim rozeti olacak biraz kötü oldu sanki umarım değiştirirler ama hiç olmamasından da iyidir tabi.
  • DjarumBlack- kullanıcısına yanıt
    ★★ General Mobile GM 5 Plus [ANA KONU] ★★9 Ay sonra Her tarafı sorunlu bir OREO Geldi   ★★



    Ama rengarenk yapmışlar. Benim hoşuma gitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağatay CAN -- 3 Eylül 2017; 22:23:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler alındığından beri kap ile kullanıyorum. Çizilme vs. Yok zaten anakart garantiden değişmişti tüketici hakem heyeti kararıyla ..

    Size bir sorum olacak kapalıyken şarj bitmesi normal.mi akşam yüzde 80civari kapattım telefonu sabah açılmadı tamamen şarj bitmiş bu normal bir durum mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabırsızlanmamak elde değil bir an evvel gelse bari
  • Banada garip grldi. Kapalı iken şarjın bitmesi hatta bı kaç kere denedim her seferinde şarj bitiyor hatta saat ayarları vs. Bozuluyor.

    Acaba servis anakart değişimi esnasında bir yanlışlık mı yaptılar acaba

    Şu telefonun garantisi servis raflarinda bitecek kullanmadan:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sisayaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

    iki saat ekran süresi alıyorum pil de sorun mu var servise vereyim mi



    ★★ General Mobile GM 5 Plus [ANA KONU] ★★9 Ay sonra Her tarafı sorunlu bir OREO Geldi   ★★




    ★★ General Mobile GM 5 Plus [ANA KONU] ★★9 Ay sonra Her tarafı sorunlu bir OREO Geldi   ★★





    ★★ General Mobile GM 5 Plus [ANA KONU] ★★9 Ay sonra Her tarafı sorunlu bir OREO Geldi   ★★

    @Adolf Mogolo şunları deneyebilir misiniz?


    PİLİNİZİN ÇABUK BİTMEMESİ İÇİN:

    1) "Parlaklığı otomatik ayarla" özelliğini kullanmayabilir; gerektiğinde parlaklığı kendiniz ayarlayabilirsiniz. (Parlaklığı son seviyede kullanmak -eğer dışarıda vesaire değilseniz- mantıksızdır; ki ekran da 401 PPI yani!)



    2) Sürekli kullandığınız uygulamaları kare tuşuna basıp oradan sağa/sola çekerek sakın RAM'den TEMİZLEMEYİN!!! (O uygulamalar arkaplanda zaten donmaktadır; sizi WhatsApp'ta vesaire çevrimiçi olarak da göstermemektedir! 3 GB RAM'inizin etinden sütünden faydalanın!)

    ***Android'in olayı RAM'dir! Siz kullanmasanız bile Android, sizin için sürekli bir şeyler bellekler; bir yere girdiğinizde şıp diye açılıversin diye -sizin için- uğraşır durur. Siz bunu temizlerseniz Android, yine en baştan -SİZİN İÇİN- belleklemeye başlar; PİL TÜKETİR! Yüksek RAM'li bir cihazda bunu yapmak akıl kârı değildir.*** (Çok ağır bir program/oyun vesaire çalıştıracaksanız yapın tabi, orada haklısınız)



    3) Kullanmadığınız uygulamaları devre dışı bırakabilirsiniz. (StoreOID, Google Hintçe Giriş, Google Japonca Giriş, Google Korece Giriş, Hangouts vesaire gibi) Örneğin PowerAmp uygulamasını kullanıyorsanız Google Play Müzik uygulamasını devre dışı bırakabilirsiniz vesaire.



    4) Batarya iyileştirme, arka plan uygulamalarını kapatma (RAM boşaltma) uygulamalarını vesaire kesinlikle indirmeyin! GM Asistan uygulamasından da -sürekli- belleği temizle, cihazı hızlandır butonlarına basmayın.



    5) WIFI kullanırken mobil veriyi; mobil veri kullanırken de WIFI'ı kapatın.



    6) Bildirim ışğını kapatabilirsiniz. Klavyenizin titreşimini/sesini kapatabilirsiniz. Bildirimlerini pek önemsemediğiniz uygulamaların size bildirim göndermesini tamamen kapatabilir veya sadece titreşimini vesaire kapatabilirsiniz.



    7) Konum'u kapatabilir ya da "Pil tasarrufu" moduna alabilirsiniz. (Navigasyon uygulamalarını kullanırken "Pil Tasarrufu" modundan "Yüksek doğruluk" ya da "Yanlızca GPS" moduna geçmeyi unutmayın. Konum'u tamamen kapattığınızda eğer telefonunuzu bir yerde unutur/kaybederseniz veya çaldırırsanız zor durumda kalacaksınız.)



    8) Ağ bildirimini kapatabilirsiniz. Gerektiğinde "Çevremde şifresiz/ücretsiz bir bağlantı var mıdır acaba?" diye kendiniz de bakabilirsiniz.



    9) "OK. Google" sesli komutunu kullanmıyorsanız kapatabilirsiniz.



    10) Kullanıcı deneyimlerini iyileştirmek ya da cihazın geliştirilmesine katkı sunmak için "Kullanım istatistiklerini gönder" tarzındaki seçenekleri pasif duruma getirebilirsiniz. (Ama aktif kalsa daha iyi olur)



    11) Ana sayfaya aktif Widget'ları yerleştirmeyebilirsiniz. (Hava Durumu Widget'ı vesaire)



    12) Otomatik ekran döndürme ayarını kapalı tutun. Gerektiğinde kendiniz açabilirsiniz.



    12) 4.5G'liyseniz -ve eğer iyi çekmiyorsa- 3G kullanmanızın bir mantığı yoktur.



    13) Telefonunuzu kapalı şarj ettiyseniz şarjdan çıkarmadan önce açıp her şeyin senkronize olmasını bekleyebilir veya Ayarlar > Hesaplar bölümüne giderek bütün hesaplarınızı tek tek elle senkronize edebilirsiniz.



    14) Bir de pili tamamen bitirmeyin; batarya sağlığı için 15%'ten aşağı vesaire düşmesin diyorlar. (Lityum Polimer pilin özelliklerini araştırmak lazım.)



    15) Her ay güncelleme geliyor, güncellemeyi yaptıktan sonra kesinlikle Wipe Cache'inizi yapın! Üstüne format da atabilirseniz daha iyi olacaktır. Ama "Her ay format atmaya zaman ayıramam ben" diyorsanız bir şey diyemem. (Bunları yapmazsanız piliniz de çabuk biter; uygulama durduruldu hatası da verir; güncelleme hatası da verir; kendi kendine reset de atar vesaire. Bakım önemli!"



    [1. sayfada da belirtilmiş.]

    Hayırlı bayramlar.
    Wipe Cache bunu nasıl yapacağz. Ben telefonu alalı 4 ay oldu 1-2 küçük güncelleme aldı telefon ama ben önbellek silme işini hiç yapmadım.Kullandığım programların Du battery saver, speed up onların önbelleği silmesi de aynıya gelir mi?Ya da depolaada ön belleğe alınanları sil yazıyor öyle yapsak olur mu yoksa daha kapsamlı bir şey mi?

    Ayrıca bilmediğim için 2. ve 4. maddeyi sürekli yapıyordum.

    Ekran da en son ayardaydı.

    Telefon (buraya da yazmıştım daha önce 2 arkadaş cevap vermiş onlara da teşekkür ediyorum), 1 saat oyun oynasam ya da nette gezsem çok fazla şarj yiyordu, neredeyse bitiyordu, son zamanlarda bu biraz daha azalmıştı ama sürekli olaral Du battery saver kulladım, şarj etmeden önce temizliyordum, ettikten sonra temizliyordum, sonra çekiyordum son zamanlarda galiba kullandıkça pil açıldı bu kadar sık şarj yemiyordu ama yine de oyun oynarsam akşamı zor görüyordu.

    Şimdi bu listedekileri aynen uygulayacağım özellikle 2,4 ve 15. maddeyi ama wipe cache olayını bi anlatır mısınız? Nette format olarak geçiyor. Bunu yapınca yüklü oyunlar falan silinecek mi?

    Bu arada telefona samsung'un 64gb sd kartını taktım telefonu aldığımda şuanda hafıza 88gb civarı oldu, ve ortak olarak gösterdim bu yaptığım doğru mu? Fazladan bir şey yapmam gerekiyor mu?

    Son olarak da bulunduğun yerde 4.5 g ayarlyınca çekim gösteresi yarıya düşüyor ben de 2g yapıyorum full çekiyor, yanlış mı yapıyorum ? Şarj açısından hangisi daha doğru. İlk aldığımda 4.5 g yapmıştım 2 kere telefon açık olduğu halde merkezi bir yerde oturmama rağmen kapalı gibi sonradan ayaralar diye mesaj geldi.
    2g yapsam ne açıdan zararım olur, konuşmada da ses kalitesini etkiler mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 4 Eylül 2017; 14:38:4 >




  • rewkdark R kullanıcısına yanıt
    Wipe cache telefonun /cache dizinini siler. Pek gerek yok bence.

    Ram temizleme uygulamalarını kullanmayın. Sayın arkadaş üstteki mesajlarda güzelce açıklamış. Şarjınız daha hızlı azalır.

    İki hafızayı birleştirmeyin. Yavaşlıyor ve bilgisayarda da göremiyorsunuz hafıza kartını.

    İnternete 2G olarak bağlanırsanız pil daha az gider ve 2G her yerde çeker. Telefonun uykudayken şarjının bitmesinin sebeplerinden biri de şebekeyi az çekmesidir. 2G'de konuşma yaparken kaliteli ses hizmetinden yararlanamazsınız, bu 4G ile gelen bir özelliktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rewkdark R kullanıcısına yanıt
    Wipe cache, sadece önceki kurulumdan/güncellemeden kalan sorun yaratabilecek eski/gereksiz dosyaları temizler. Format değildir.

    NASIL YAPILIR:

    1) Telefonu kapattıktan sonra güç + ses açma tuşlarına 3 saniye boyunca beraber basılı tutun.

    2) Karşınıza, altında No Command yazan kapağı açılmış bir Android simgesi çıkacak. Çıktığında -2 saniyeyi geçmemek şartıyla- tekrar güç tuşuna basılı tutup hemen ses açma tuşuna basın. Karşınıza bilgisayardaki BIOS gibi bir menü çıkacak.

    (Bu menüde ancak fiziksel tuşlarla gezinebiliyorsunuz. Android 8.0 geldiğinde burası da dokunmatik olacak diyorlar.)

    Ses kısma tuşu: aşağı
    Ses açma tuşu: yukarı
    Güç tuşu: enter

    3) Ses kısma tuşuyla Wipe Cashe'e kadar inin ve güç tuşuna basarak oraya girin. (Yanlışlıkla üstündeki Format Data'ya girmediğinizden emin olun! Format/Hard Reset atarken oradan giriliyor.) Wipe Cashe'e girdiğinizde tekrar ses kısma tuşuyla Yes'e kadar inip güç tuşuna basarak işlemi başlatın. sadece 1-2 saniye sürecek.

    4) Bittiğinde ses açma tuşuyla yukarıdaki reboot now'a kadar çıkıp tekrar güç tuşuna basarak cihazı yeniden başlatın. Bu kadar.





    2. ve 4. madde konusunda:

    O uygulamalardaki "Speed up" vesaire tuşu RAM'i temizliyor. O tuşa tıklamazsanız kullanabilirsiniz. Battery saver kısmını kullanmaya devam edebilirsiniz; o arka planda çalışan uygulamaları, işlemci hızını vesaire kısıtlıyor. Ama ben yinede kullanmıyorum.

    Depolamadan "veriyi temizle" ise örneğin instagramda vesaire baktığınız fotoğrafların önbelleğini siliyor. Tekrar girdiğinizde önbelleklenen fotoğrafları internetten tekrar indirmek zorunda kalabiliyor.

    Mesela dün bir sürü uygulamaya girdiniz, bir şeylere baktınız, cihaz da onları bellekledi. Siz de orayı temizlediniz. Temizledikten sonra çoğu uygulamaya tekrar girdiniz ve aşağı doğru kaydıra kaydıra geçmişe; tekrar dünkü baktığınız şeylere baktınız vesaire. Çoğu uygulama da dünkü indirdiklerinizi tekrar indirdi. Bütün uygulamalarda nereden baksanız toplam %1-2 de olsa pil tüketti. Burada pili fazla etkilemiyor ama uygulamayı açtığınızda ilgili görselin tekrar internetten inmesini 1 saniye de olsa beklemiyorsunuz.

    Bir de bazı uygulamalar oraya, uygulamayı açarken şıp diye açılsın diye de bir şeyler önbellekleyebiliyor. Bazı iyileştirme/hızlandırma ayarlarını da içeriyor orası. Orayı çok temizlemeyin.

    Ben ayda 1 format atmadan önce temizliyorum, yaklaşık 2 GB veri birikmiş oluyor. Cihaz kendi oluşturduğu o dosyaları, artık hiç gerek kalmadiğında da siliyor.

    Bir de sürekli veri silip yüklemek çok az da olsa MMC'nin ömrünü kısaltıyor diyorlar.





    Ekran 401 ppi, bu fiyattaki çoğu cihaz 270 ppi. Ekran parlaklığı yarılansa bile ne kadar yüksek olduğunu bilin. Uzun süre son parlaklıkta kullanmanın gözlere zararı olabilir, cihaz ısındığında ekranı da sarartabilirsiniz. Dışarıda rahat kullanabilin diye böyle yapmışlar.

    Ben parlaklığı bir tek fotoğraf çekerken sona getiriyorum, ya da bir şeyin rengine bakarken falan. Yoksa parlaklığım hep 20'lerde. 0'a getirip 2-3 dakika gözlerinizi alıştırın. Sonra 20'lere çıkartın; çok parlak gelecektir.




    Cihaz oyunları rahat açıyor ama ısınıyor biliyorsunuz. Isınınca daha da hızlı pil tüketiyor ve cihaz bir de Full HD. Günü çıkartamaması normal. Ama hızlı sarj ile 1 saatte fulleniyor.



    64 GB Samsung MicroSD kart kullanıyormuşsunuz. Kartın ve diğer versiyonlarının hızına vesaire baktım ve gayet güzel. Ama yinede hiçbir şey cihazın kendi hafızası kadar hızlı değildir. Biz göremesek de MicroSD karttaki uygulamaları kullanırken cihaz arkaplanda yoruluyor olabilir. Bilgisayara taktığınızda da sadece MicroSD kartı görebiliyorsunuz onu da unutmayalım. Dahili olarak kullanmanızda başka sakınca yok galiba.

    Ben yinede harici olarak kullanıyorum, ama kartınız da dahili olarak kullanmak için gayet iyi.

    Bir de yanlışlıkla kartı çıkarmamaya çalışın. Dalgınlığınıza gelir, cihaz açıkken, hattı çıkartayım vesaire diye kartı da çıkartıp sorun yaşayabilirsiniz. Arkadaşın hattını kullanayım derken benim böyle halt yediğim oldu. Çıkaracak zaman cihaz kapalıyken yapın ya da depolama ayarlarından kartın bağlantısını kesmeyi unutmayın. MicroSD kartta yüklü olan uygulamaların ikonları bağlantıyı kestiğinizde grileşecektir.





    4.5G hiç iyi çekmiyorsa 2/3G iyi çekiyorsa onları kullanabilirsiniz. Pili az da olsa daha çok tüketiyor diyorlar da gerçekten doğru mu bilmem, kulağa saçma geliyor.

    (2G ile 5 gün giden pil, 3G ile 24 saate kadar düştü denmiş. 4.5G'de bağlantı sorunları iyileştirildi, 3G'ye göre daha az pil tüketiyor denmiş. 2G kullanarak pilden ciddi şekilde tasarruf ediyorsunuz, mobil veri ile internete bağlanırken yine 4.5G'ye geçişi falan siz yapıyorsunuzdur zaten.)

    2G ile, konuşurken -operatörünüzün HD ses özelliğini vesaire kullanmıyorsanız- ses kalitesini pek etkilemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağatay CAN -- 5 Eylül 2017; 9:3:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Iyi bayramlar arkadaslar. Note 3 telefonum batarya olarak artik tatmin etmemesinden dolayi yeni bir cihaz arayisina girdim. Fiyat olarak 1000 tl dolaylarinda dusundugum icin gm'e yoneldim. Size birkac soru iletmek istiyorum ;



    1... telefonda oyun olarak sadece real racing 3 oynuyorum 1 yili askin suredir. Bu oyunun performansi ne durumda gmde.



    2.. telefonu ozenli kullanan biriyim. Kolay kolay dusurmem etrafinda cizik bile olmaz. Kafami kurcalayan tek sey yillardan beri forumlarda okudugum sarj soket sorunu. Bu modelde durum nedir yaygin mi yoksa istisnai mi bi durum mu?



    3... gm bir ara kartsiz taksit yaptigini soyluyordu vitrinlerde falan bunu gordugumu hatirliyorum ama kac ay gecti uzerinden. Su an hala bu durum var mi. Bilen yada o sekilde alan oldu mu. Eger taksit olayi varsa hic alternatif bakmayacagim cunku.



    Yanitlayabilirseniz cok memnun olurum. Iyi aksamlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdan birçok kişiden GM hakkında kötü geri bildirim alsam da GM6 Plusı bekliyoruz. İşçilik ve fiyat olarak F/P ürünü olursa almayı düşünüyoruz. Asus aylarca bir güncelleme göndermiyor telefona . Hiç olmazsa yazılım eziyeti çekmeyiz.

    Soket arızalanması gibi hatalara bu sefer düşmezler umarım.
  • Moloss kullanıcısına yanıt
    1- Real racing 3 kasmadan oynarsın ama cihaz ısınır ve şarjın çabuk biter. Saten piyasada oynatamadığı oyun yok sadece ısınıyor.

    2- Şarj soketi sorunu çoğu kişide var ama bazı kitledede yok mesela bizde 2 tane var 1 seneyi geçti herhangi bir sorunu yok cihazların yani birazda şans işi.

    3- Taksit olayı devam ediyor, telpa bayilerine giderek 6 taksitle alabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moloss

    Iyi bayramlar arkadaslar. Note 3 telefonum batarya olarak artik tatmin etmemesinden dolayi yeni bir cihaz arayisina girdim. Fiyat olarak 1000 tl dolaylarinda dusundugum icin gm'e yoneldim. Size birkac soru iletmek istiyorum ;



    1... telefonda oyun olarak sadece real racing 3 oynuyorum 1 yili askin suredir. Bu oyunun performansi ne durumda gmde.



    2.. telefonu ozenli kullanan biriyim. Kolay kolay dusurmem etrafinda cizik bile olmaz. Kafami kurcalayan tek sey yillardan beri forumlarda okudugum sarj soket sorunu. Bu modelde durum nedir yaygin mi yoksa istisnai mi bi durum mu?



    3... gm bir ara kartsiz taksit yaptigini soyluyordu vitrinlerde falan bunu gordugumu hatirliyorum ama kac ay gecti uzerinden. Su an hala bu durum var mi. Bilen yada o sekilde alan oldu mu. Eger taksit olayi varsa hic alternatif bakmayacagim cunku.



    Yanitlayabilirseniz cok memnun olurum. Iyi aksamlar.


    1) Oyunları rahat açıyor fakat cihaz ısınıyor. Cihaz ısınınca pil daha hızlı tükeniyor ve cihaz bir de Full HD. Günde 3-4 saat oyun oynuyorsanız pil süresinde ve ısınma konusunda sıkıntı yaşarsınız.

    Cihaz 401 ppi. Bu fiyattaki çoğu cihaz 280 ppi! Parlaklık yarılansa bile ne kadar yüksek olduğunu bilin. Dışarıda rahat görün diye yapılmış fakat sürekli son parlaklıkta kullanır, oyun oynarsanız vesaire ekranı sarartabilirsiniz. Sürekli son parlaklıkta kullanmanın gözlerinize de, cihaza da, pile de zararı vardır.

    Ve cihazı sarj ederken kesinlikle kullanmayın. Cihazda hızlı sarj var ve hızlı sarjlı cihazlar sarj olurken ısınır. Siz üstüne sarja takıp oyun oynarsanız cihaz felaket ısınır, anakart yanabilir, ekran sararabilir, giriş soketini de bozabilirsiniz vesaire. 2000'lik cihazın anakartı yanmaz ama bu cihazın fiyatı belli, özellikleri belli. O yüzden malzeme kalitesinin de ne olacağı belli. Narin. Hızlı sarj ile yaklaşık 40 dakika da %90'a kadar doluyor. Geri kalan kısmı yavaş sarj ediyor, o %10'luk kısmın da dolması br yarım saat alıyor. Yaklaşık 1 saatte cihazın pili doluyor.

    2) Hızlı sarj olduğu için kablonun ucu sıkı tasarlanmış, ki orada direnç oluşmasın, orayı yakmasın diye. Cihaza takarken tık diye tatmin eden bir ses gelmiyor. Acaba iyi takamadım mı diye kuşku duyabiliyorsunuz başta. Eğer "iyi girmedi mi ki" diye düşünür ve her defasında sürekli bastırırsanız soketi bozabilirsiniz, cihaz sarj almamaya başlar.

    Çıkarırken de direk çıkarmamak gerekiyor. Çok hafif sağ-sol hareket yapıp öyle çıkarmanız gerekiyor. (hafif dediysek o kadar değil, bu hareket de 1 saniyeyi geçmiyor; hafif sağ-sol, çek.) Eğer her defasında direk çekerseniz bir gevşeklik/temassızlık sorunu yaşayabilirsiniz, cihaz yavaş sarj olmaya başlar vesaire. Daha da kötüsü o temassızlık orada bir direnç meydana getirebilir, soket yanabilir, kablo eriyebilir aman diyeyim!

    3) Hala peşin fiyatına 6 taksit yapıyorlar.


    Cihazın fiyatı belli, özellikleri belli. Malzemesi narin. Alırsanız gözünüz gibi bakmanız gerekecek.

    Bir de cihaz Android One, güncelleme desteği bitene kadar bakımını yapmanız gerekecek. Her ay güncelleme geldikten sonra Wipe Cache'ini yapmanız lazım, Üstüne format atarsanız daha da iyi olur. Yani uğraşmanız gerekecek biraz. O zaman gerçekten o stabiliteyi hissediyorsunuz. Ama Üstüne 200-300 lira daha koyup Xiaomi, LG vesaire de alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağatay CAN -- 4 Eylül 2017; 19:32:23 >




  • 
Sayfa: önceki 19181919192019211922
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.