Şimdi Ara

★★ General Mobile GM 5 Plus [ANA KONU] ★★9 Ay sonra Her tarafı sorunlu bir OREO Geldi ★★ (1918. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46.392
Cevap
229
Favori
1.710.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19161917191819191920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gm destek hattına da yazdım, oreo ile uygulamalar güncellensin diye Android one cihazı ama uygulamalar eski ve güzel değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Google Kamera'nın daha güncel bir versiyonunu cihaza entegre edebilir misiniz dedim. Çalışmalarımız devam ediyor dendi.



    Launcher, Pixel Launcher gibi olabilir mi dedim. O sadece Google'ın Pixel cihazlarına özel, Launcher'da bir değişiklik olmayacak, play store üzerinden benzer Launcher'ları edinebilirsiniz dendi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Google'a Google Dialer APK yaz, çıkan ilk XDA linkine gir.

    Eğer TWRP kuruluysa bunu flashlayıp Google Play'in verilerini silerek Google Dialer'ı Google Play'den indirebilirsin:https://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=4207025&d=1499654149
  • Launcher konusunda Google Nexus'lara da vermiyor Pixel Launcher'ı. Gerek de yok bence Nova Launcher dururken.
  • Sağolasın en son sürüm dialer ı kurdum çalıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blue_hayaller kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hayır, ama illa akacak olursan uygun fiyata verebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sisayaz

    Hala değer.


    Android Oreo da geliyor. Mayısa kadar da güvenlik güncellemelerini alacak. Belki 8.1.1 çıkarsa verilmeyebilir. 2 ana sürüm 1 ara sürüm aldı cihaz. 8.1.1'i de alırsa General Mobile'ı her yerinden öperim.


    Ben alalı 10 ayı geçti, ne kılcaz çizik var ne sararma var ne de başka bir şey. İlk günkü gibi bembeyaz.


    Pili de bayağı iyi gidiyor, aldığım ekran süresi falan aşağıdaki görsellerde var.


    Açtığın uygulamaları kapatmazsan, sürekli RAM'i boşaltmassan %25 parlaklıkta 7 saat ekran süresi alabilirsin. 3 GB bellek var cihazda, sen kullanmasan bile sürekli senin için bir şeyleri belleğe alıyor, sen girerken çat diye açsın diye. Sen bunu boşaltırsan tekrar senin için en baştan belleklemeye başlıyor, pili tüketiyor. Android'in olayı bu.


    Aralıksız kullanım:





    1 günü rahat çıkartırsın. Çıkartamazsan 40 dakikada hızlı sarjla %90'a kadar dolduruyor, %90'dan %100'e yavaş sarj ediyor 30 dakika sürüyor dolması. %0'dan %100'e 1 saat 15 dakikada fullleniyor. Kapalı şarjla ise daha kısa sürede doluyor.


    Cihazda hızlı sarj olduğundan kablosunun ucunu biraz sıkı yapmışlar. Tam otursun ki direnç yapmasın, orayı yakmasın diye. Sokarken tık diye tatmin eden bir ses gelmiyor, acaba tam sokmadım mı diye bastıran arkadaşlar oluyor ve bozuyor girişi. Çıkarırken de şak diye çıkarma, çok hafif sağlı sollu çıkar, milim milim nazikçe, bayağı sıkı tutuyor çünkü.


    Ama Type-C li başka bir dual USB ya da Type-C to Type-A kablosunu takarken tık diye tatmin eden bir ses geliyor.


    Birde GM Turbo Sarj adaptörüne Samsung kablosu takıp ucuna GM'in verdiği Micro USB'yi Type-C'ye dönüştüren aparatı takarak cihazı sarj etmeye çalışmış bazı arkadaşlar, ucu yanmış. Direnç yapmış, kablolar erimiş, turbo sarj aletine bu aparat takılır mı bea?


    Sarj ederken oyun oynarsan vesaire, cihazı da sarartırsın, girişi de bozarsın. Başına her ... gelebilir. Kullanmasını bilirsen ve gözün gibi bakarsan hiçbir sorun yaşamazsın. Gözüm gibi bakamam diyorsan hiç alma, narin bir telefon.


    Cihaz da yok yok, ama NFC eksik. :/

    Birde Google'ın kamera uygulamasının eski bir sürümünü kullanıyor cihaz. Android 8.0 geldiğinde daha yüksek bir versiyonu cihaza entegre etmiş olurlar umarım.


    İnşallah gelecek güncelleme cihazı daha da stabil hale getirir. Her sürüm de pil tüketimini iyileştirdik dediler, Oreo'da da diyorlar, geldiğinde göreceğiz. Dibine kadar stabil olacaksa eğer, 3-5 ay sonra da dağıtılabilir, aceleye gerek yok, bekleriz.

    Sanırsam Rüyalar alemindesin :((
    Telefonu aldığım günden beri tüm günü çıkarttığı çok nadir, son zamanlarda günde ENAZ 3 kere sarz ediyorum...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlk olarak, insanlara yalnış bilgi verme. Android'de zorla RAM temizlemek çok zararlıdır. Android zaten RAM yönetimini kendisi hallediyor. Her uygulamanın öncelik sırası var ve Android RAM sıkıntısı durumunda önceliği düşük uygulamalardan başlayarak kapatıyor temizliyor. Eğer sen elle müdahale edersen uygulamaların çalışmasına müdahale etmiş olursun ve telefonu açıp kapatana kadar stabilite sıkıntıları yaşayabiilirsin.

    İkincisi şarj soketi dayanıksız. Niye dayanıksız soket yaptılar diye milim milim dikkat ederek çıkarayım ki. Piyasada gayet de dayanıklı binlerce telefon var.

    Şarj ederken oyun oynayınca telefon aşırı ısınıyorsa sararıyorsa bu üreticinin ayıbıdır. Telefona yetecek bir soğutma sistemi koymaları gerekiyordu. Eğer pat küt devre kartı tasarlayıp direkt kasaya monte edip telefon yaparsan tabii ki de ısınır. Bu General Mobile'ın ayıbı tamamen. En ufak darbede bükülen çizilen kırılan telefon yapacaklarına asam akıllı kasa üretselermiş.


    Bu saatten sonra asla bu telefonu tavsiye etmem ben. Daha güçsüz donanımı olan ama daha sağlam bir telefonu tercih ederim.




  • bu gm 5 plus sahibi birisi olarak açıkça söylüyorum ki arkadaş haklı beyler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FuryMan

    İlk olarak, insanlara yalnış bilgi verme. Android'de zorla RAM temizlemek çok zararlıdır. Android zaten RAM yönetimini kendisi hallediyor. Her uygulamanın öncelik sırası var ve Android RAM sıkıntısı durumunda önceliği düşük uygulamalardan başlayarak kapatıyor temizliyor. Eğer sen elle müdahale edersen uygulamaların çalışmasına müdahale etmiş olursun ve telefonu açıp kapatana kadar stabilite sıkıntıları yaşayabiilirsin.

    İkincisi şarj soketi dayanıksız. Niye dayanıksız soket yaptılar diye milim milim dikkat ederek çıkarayım ki. Piyasada gayet de dayanıklı binlerce telefon var.

    Şarj ederken oyun oynayınca telefon aşırı ısınıyorsa sararıyorsa bu üreticinin ayıbıdır. Telefona yetecek bir soğutma sistemi koymaları gerekiyordu. Eğer pat küt devre kartı tasarlayıp direkt kasaya monte edip telefon yaparsan tabii ki de ısınır. Bu General Mobile'ın ayıbı tamamen. En ufak darbede bükülen çizilen kırılan telefon yapacaklarına asam akıllı kasa üretselermiş.


    Bu saatten sonra asla bu telefonu tavsiye etmem ben. Daha güçsüz donanımı olan ama daha sağlam bir telefonu tercih ederim.

    Önce düzgün okuyun, sonra yazın be kardeşim...
    (Düzgün okumamışsınız, bir de "İlk olarak, insanlara yanlış bilgi verme." diye öküzce bir giriş yapmışsınız. )



    RAM'i temizleyin diye bir şey hiç demedim, demiyorum. Sürekli açtığınız uygulamaları kapatmayın, hatta hiçbirini kapatmayın diyorum; cihazda yeteri kadar RAM var, kapatmanıza gerek yok diyorum. Başka bir uygulamaya geçtiğinizde arkada açık olan diğer uygulamalar donuyor; sürekli açıp kapattığınız kadar pil tüketmiyor diyorum. "Android zaten RAM yönetimini kendisi hallediyor" diyerek de benim dediklerimi özetlemişsiniz...



    Sarj soketi konusunda milim milim dediysem o kadar da değil. Çıkarırken sağa sola 1-2 nazik hareket yapıp, ardından da çekin demek istedim. Bu hareket 1 saniyeyi geçmiyor...

    Çünkü USB kablosunun ucundaki kısım biraz dar, sıkı tutuyor. Şaaak diye çekerseniz; gevşetirsiniz, bozarsınız diyorum... (Belli ki siz gevşetmişsiniz.) Bir gün o gevşeklik orada direnç yapabilir, girişi yakıp eritebilir. O temassızlık pilin yavaş dolmasına sebebiyet de verir. Hızlı sarj bu, boru değil, direnç oluşmasın diye dar yapılmış USB ucu, takarken tık diye ses gelmiyor eğer hala sert ise... Girmedi mi acaba diye bastırır ya da şaaak diye çekerseniz giriş soketi bozulur bir müddet sonra, bu her cihaz için geçerli... En önemli konu da şu:



    Bakın, bu cihaz bir medya cihazı, bir iş cihazı, bir geliştirici cihazı, bir günlük kullanım cihazı.

    Oyunları çok rahat açıyor amaaa; bu cihaz bir oyuncu cihazı değil, belli başlı oyunlara saatlerce ve sürekli girme zorunluluğu olan arkadaşlar zaten kesinlikle almamalı! Oyun oynarken dış dünyayla saatlerce bağını koparan, yan yatıp organlarını deviren arkadaşlar bu cihaza hiç ama hiç bulaşmamalı!

    Çünkü hızlı sarjı olan bir aletle, sarj sırasında saatlerce oyun oynayan bir adam; ekranı da sarartır, anakartı da yakar, soketi de bozar, kabloyu da kırar, güzelim cihazın afedersiniz içine s****...

    Hızlı sarj özelliğine sahip bütün telefonların ısındığını benden iyi biliyorsunuz. Sarj sırasında oyun oynarken, 2000 liralık -hızlı sarjlı- bir cihazın ana kartı yanmayabilir, ekranı sararmayabilir vesaire... Ama bu cihaz 1000 lira kardeşim... Al işte kullanıcı hatası. Bu fiyatlara rağmen çoğu şeyi yapabiliyorsun.

    Bu cihazın fiyatı belli, özellikleri belli. Kapağı, ekran çerçevesi vesaire, kalitesinin ne olacağı da belli... Narin... Ultra koruma kılıfıyla rahatlıkla halledilebilir bu sorun. Alın şuradaki gibi bir kılıf. Telefoncularda yarı fiyatına vardır. İçiniz rahat etsin... Çift katmanlı, zırh gibi kılıf.



    Mesela elektro gitar alırsınız, ilk 3 ay amfisini kutusuna, gitarı da çantasına nazikçe koyarsınız. 4-5 ay sonra yatağın üstüne fırlatmaya başlarsınız falan. Ya da başka bir aleti... İşte bu cihaz öyle bir alet değil. İlk günkü gösterdiğin o özeni her zaman göstermek zorundasın! Çünkü narin... Uğraşamam diyorsanız ne yapmanız gerektiği belli.



    Yıllarca Android kullanıp; -yüksek RAM'li bir cihazda- sürekli kullandığı uygulamaları zırt pırt açıp kapatıp üstüne "pil dayanmıyor bö" diyen adam varsa komple Android'i bıraksın be, vallaha bak, Allah rızası için.



    Bu cihaz bir Android One kapsamında mı? Evet. Ve hiçbir Android One telefonu, güncelleme desteği bitene kadar gerçekten stabil olamaz. Çünkü Nexus projesi gibi değil bu! Pixel telefonlar gibi hiç değil! Her ay güncelleme geldiğinde wipe cache'ini yapmak zorundasınız, hatta formatlamalısınız. Anca öyle stabil kalabilir. Uğraşırsanız stabil olur bu telefonlar; anca o zaman yağ gibi akar, cayır cayır çalışır. Pil tüketiminin vesaire iyileştirildiğini ancak öyle hissedebilirsiniz. Düzgün yapamaz ya da yapmazsanız; uygulama durduruldu hatası da verir, reset de atar, başınıza her b** gelir...



    Ben neredeyse 11 ay oldu alalı, hala da ilk günkü gibi de bembeyaz. Ne kılcal çizik var, ne ekranı çevreleyen o plastikte bir çıkıntı var, ne de pilinde bir sorun var. 1 saat olmadan pili %100 dolmakta. Kapalı sarj edersem daha da kısa...



    Kullanmasını biliyorsanız alın şu telefonu. Tekrar söyleyelim. Oyunları rahat açıyor ama; bu cihaz bir oyuncu cihazı değil; sarja takıp yan yatarak, organlarını devirerek saatlerce oyun oynayan adam katiyen uzak dursun. Cihazı mahvedersiniz mah mah...



    Neyse siz bidaha bulaşmayın General Mobile'a kardeşlerim!



    Alacak insan varsa, önce Android One'ın ne olduğunu bir araştırsın. Hatta resmini koyayım, işte:

    Güncelleme vesaire gelmez falan, cevabı resimde! Şuradan Google'ın sitesine de girebilirsiniz, açın, en aşağı kaydırın, Android One kısmına tıklayın. Hatta Nexus'u, Pixel'i vesaire; onları da okuyun. Öyle 2 yıl güncelleme garanti diye bir şey yok Android One projelerinde. GM 5'in halini görüyoruz şimdi. Nedeni:



    Malum, GM 6'yı çıkardılar. Bekledikleri kadar satamadılar (yaklaşık 30 ülkedeler, çoğunda satamamışlar). Daha fazla zarar etmemek için GM 6 Plus'ı hala çıkarmadılar. Tabii bu da işe yaramadığı için GM 5'e Oreo'yu vermeyecekler, ki millet ₺300 daha az verip GM 5'i almasın diye. 8.1.1 çıktığında GM 5 Plus'a da vermeyebilirler. Neyse bunların ayrıntılarını da anlattık, GM 5'in ana konusunda, açın okuyun. Android One, Nexus projesi gibi bir proje değil... 8.1.1 verilmezse "ama 2 yıl bö" diye hönkürmeyin. Bu da General Mobile'ın ***luğu. Reklam polikalarıyla Android One'ı çok yanlış da tanıttı. Millet her çıkan ana sürümü alacak sandı 2 yıl boyunca. 4G nasıl aldı, bu GM'in başarıydı. GM 5 Plus'a da -çıktıktan sonra- 8.1.1'i verirlerse, firma 2 ana 2 ara sürüm olmak üzere toplam 4 tane "önemli yazılım güncellemesi" dağıtmış olacak ve bu yine büyük bir başarı olacak.



    Android One = Safkan Android = Safkan Arap Atı = Dıgıdık Dıgıdık Koşan Bir At = Koşturulduktan Sonra Nallarına Periyodik Bakım İsteyen Bir At = Periyodik Bakım Yapılmassa Nalları Diken Bir At = Seni Üstünden Fırlatabilecek, Tepebilecek Bir At. (Örn: GM 5)

    (Bilene, anlayana...)




    (Benden bu kadar anasını satayım. Bizim cihaz böyle, savunduğumuz falan yok, biz yapıyorsak siz de yaparsınız belki diye yazıyoruz, gelen şu cevaplara bak asdfdasf, yazık.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağatay CAN -- 29 Ağustos 2017; 5:45:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akadirarik


    quote:

    Orijinalden alıntı: sisayaz

    Hala değer.


    Android Oreo da geliyor. Mayısa kadar da güvenlik güncellemelerini alacak. Belki 8.1.1 çıkarsa verilmeyebilir. 2 ana sürüm 1 ara sürüm aldı cihaz. 8.1.1'i de alırsa General Mobile'ı her yerinden öperim.


    Ben alalı 10 ayı geçti, ne kılcaz çizik var ne sararma var ne de başka bir şey. İlk günkü gibi bembeyaz.


    Pili de bayağı iyi gidiyor, aldığım ekran süresi falan aşağıdaki görsellerde var.


    Açtığın uygulamaları kapatmazsan, sürekli RAM'i boşaltmassan %25 parlaklıkta 7 saat ekran süresi alabilirsin. 3 GB bellek var cihazda, sen kullanmasan bile sürekli senin için bir şeyleri belleğe alıyor, sen girerken çat diye açsın diye. Sen bunu boşaltırsan tekrar senin için en baştan belleklemeye başlıyor, pili tüketiyor. Android'in olayı bu.


    Aralıksız kullanım:





    1 günü rahat çıkartırsın. Çıkartamazsan 40 dakikada hızlı sarjla %90'a kadar dolduruyor, %90'dan %100'e yavaş sarj ediyor 30 dakika sürüyor dolması. %0'dan %100'e 1 saat 15 dakikada fullleniyor. Kapalı şarjla ise daha kısa sürede doluyor.


    Cihazda hızlı sarj olduğundan kablosunun ucunu biraz sıkı yapmışlar. Tam otursun ki direnç yapmasın, orayı yakmasın diye. Sokarken tık diye tatmin eden bir ses gelmiyor, acaba tam sokmadım mı diye bastıran arkadaşlar oluyor ve bozuyor girişi. Çıkarırken de şak diye çıkarma, çok hafif sağlı sollu çıkar, milim milim nazikçe, bayağı sıkı tutuyor çünkü.


    Ama Type-C li başka bir dual USB ya da Type-C to Type-A kablosunu takarken tık diye tatmin eden bir ses geliyor.


    Birde GM Turbo Sarj adaptörüne Samsung kablosu takıp ucuna GM'in verdiği Micro USB'yi Type-C'ye dönüştüren aparatı takarak cihazı sarj etmeye çalışmış bazı arkadaşlar, ucu yanmış. Direnç yapmış, kablolar erimiş, turbo sarj aletine bu aparat takılır mı bea?


    Sarj ederken oyun oynarsan vesaire, cihazı da sarartırsın, girişi de bozarsın. Başına her ... gelebilir. Kullanmasını bilirsen ve gözün gibi bakarsan hiçbir sorun yaşamazsın. Gözüm gibi bakamam diyorsan hiç alma, narin bir telefon.


    Cihaz da yok yok, ama NFC eksik. :/

    Birde Google'ın kamera uygulamasının eski bir sürümünü kullanıyor cihaz. Android 8.0 geldiğinde daha yüksek bir versiyonu cihaza entegre etmiş olurlar umarım.


    İnşallah gelecek güncelleme cihazı daha da stabil hale getirir. Her sürüm de pil tüketimini iyileştirdik dediler, Oreo'da da diyorlar, geldiğinde göreceğiz. Dibine kadar stabil olacaksa eğer, 3-5 ay sonra da dağıtılabilir, aceleye gerek yok, bekleriz.

    Sanırsam Rüyalar alemindesin :((
    Telefonu aldığım günden beri tüm günü çıkarttığı çok nadir, son zamanlarda günde ENAZ 3 kere sarz ediyorum...

    Kanıtını koymuşuz, rüyalar alemindesin demişsin kardo... Ne diyeyim.

    Günde 3 defa sarj edecek kadar napıyorsun telefonda. Çok birşey yapmıyorum diyorsan zaten o cihazın perte çıktığı belli.

    Cihazın fiyatı belli, özellikleri belli. Bu fiyata böyle özellikleri olan bir cihazın, malzemesinin kalitesi de belli, narin...

    Bir alet alırsın, ilk 2-3 ay gözün gibi bakarsın, kutusuna bile koyarsın. 4-5 ayda artık yatağa koltuğa fırlatmaya başlarsın vesaire... Bu cihaz öyle değil işte: ilk günkü gibi özen gösterecen ona. Uğraş istiyor, dikkat istiyor. Her ay güncelleme gelen bir cihaza wipe cache'ini yapmassan, periyodik olarak format atmassan, ne pil kalır, ne stabilite. Neyse bıktım aynı şeyleri yazmaktan. Yazılanları da dikkatlice okuyan yok, ayrıntı düşünen yok. Bilen adam alsın şu telefonu ne diyeyim.

    Cihaz medya cihazı, iş cihazı, geliştirici cihazı.

    Oyunları rahat açıyor ama; bu cihaz bir oyuncu cihazı değil, belli başlı oyunlara saatlerce ve sürekli girme zorunluluğu olan arkadaşlar hiç almasın zaten. Oyun oynarken dış dünyayla saatlerce bağı koparan, yan yatıp organlarını deviren arkadaşlar hiç almasın; hızlı sarjı olan aletle sarj sırasında saatlerce oyun oynayan arkadaş, ekranı da sarartır, anakartı da yakar. Soketi de bozar, kabloyu da kırar... Mahveder güzelim cihazı. Bilen adam alsın. Yıllarca Android kullanıp; -yüksek RAM'li bir cihazda- sürekli kullandığı uygulamaları zırt pırt açıp kapatıp üstüne "pil dayanmıyor bö" diyen varsa komple Android'i bıraksın gözünü seveyim.

    Siz bidaha bulaşmayın General Mobile'a kardeşlerim. Tez zamanda da kurtulursunuz umarım...


    edit: Cihazı övdük diye bir dövmediğiniz kaldı bea. Benim cihaz böyle. Bu saatten sonra sizinkinden banane. Patlasın *** benden bu kadar.


    Düzgün okuyan da yok... Biz başardık, siz de başarabilirsiniz diye yazıyoruz; gelen yanıtları kes... Adamlar başka firmadan para alıp da mı eleştiriyorlar ne sjkskj)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağatay CAN -- 29 Ağustos 2017; 5:47:30 >




  • Kardeşim benim işim gücüm başımdan aşkın Sabah namazından sonra evden çıkıyorum yatsı gibi eve geliyorum. Yolda gidip gelirken, birde işte küçük aralar buldukça sosyal medya ya giriyorum, birde internette az geziyorum. Hepsi bu kadar ne oyun hastalığım var nede telefonda video izleyecek vaktim.

    Ayrıca son cümlen düşündürücü sen GM den prim mi alıyorsun da övüyorsun... Eskiden Oskurr adında biri vardı şimdi o gitti senmi geldin? Yada her iki hesap da aynı kişide oskurr hesabından çok tepki alınca bu hesapla mi övgü işlerine devam mı!!!

    Ben yaşadığım sıkıntıları anlatayım ki başkasıda aynı hataya düşmesin... Ama bu kadar uyarıya rağmen hâlâ yanacağım diyen varsa da kendi bilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akadirarik A kullanıcısına yanıt
    Sen bir problem yaşadığını belirtmişsin; ben de bugüne kadar bir problem yaşamadığımı belirtmişim. Cihazı eleştirdin diye seni kötüleyen oldu mu kardeşim? Kanıtı olmasına rağmen "sanırım rüyalar alemindesin" diye yanıt gönderen sensin bea. Nazik olun, nazik cevap verelim...

    O yazdıklarına rağmen o cihazın pili vesairesi öyle gidiyorsa sen ya kazıklanmışsın, ya da sürekli yanlış kullanmış, her güncellemeden sonra wipe cache'ini formatını şusunu busunu düzgün yapamamış ya da yapmamışsın. Geçmiş olsun.

    Sen cihazı servise ver; ama ÇİZİK MİZİK VARSA AFEDERSİN S*ÇTIN... Okuduklarıma göre TELPA bu durumda ücretsiz yapmıyormuş, parayı kitliyormuş. Cihaza çok iyi bakacaksın bu yüzden. UĞRAŞAMAM DİYENİN NE YAPMASI GEREKTİĞİ BELLİ! Alma!

    Çizik, yamulma vesaire bir şey yoksa- ücretsiz pilini de değiştirirler, soketini de değiştirirler, kablosunu vesairesini de ne gerekiyorsa değiştirirler. Wipe cache'ini formatını her güncellemeden sonra düzgün yapamamış ya da yapmamışsan; yazılımını da 0'dan atarlar. Oh mis.

    Bak cihaz narin cihaz:

    Üstündeki arkadaşa da dibine kadar ayrıntısıyla anlattık. Orayı oku! Narin dedik, dikkat istiyor dedik, her ay güncelleme gelen cihaza wipe cache'ini vesairesini yapacak, gerekirse formatını da atacak; ve bunları düzgün yapacaksınız dedik. Uğraşmanız gerek, güncelleme desteği bitene kadar her ay bakımını yapmanız lazım dedik. Android One bu, Nexuslar gibi değil. Pixel cihazlar gibi değil dedik. Soket moket yazdık, hızlı sarj, sabır vesire bir şeyler yazık. Yazamayacağım artık.


    Kullanmasını bilen, "cihazın narin olduğunu ben biliyorum, çok dikkat ederim; ben ne yapacağımı biliyorum, hallederim" diyen adam gitsin alsın. Uğraşamam diyen daha özelliksiz ama daha güçlü bir cihaz alsın. Ya da 200 lira daha koysun Xiaomi'dir, LG 5'tir başka bir şeyler alsın.


    "Ben böyle yaptım, sorun yaşamadım; siz de öyle yapın, sorun yaşamayın" dedim sadece.

    Bu saatten sonra yazmayacağım, bırakacağım sorun yaşayan sorun yaşamaya devam etsin... Boş iş... Benim cihaz hala sağlam, çünkü "mea culpa"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağatay CAN -- 29 Ağustos 2017; 14:39:16 >




  • arkadaşlar acil cevap verin telefon garantiden geldi batarya değişti sonra güncelledim şimdi telefon açıl myor

    ne yapmam lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: O.M.F.

    arkadaşlar acil cevap verin telefon garantiden geldi batarya değişti sonra güncelledim şimdi telefon açıl myor

    ne yapmam lazım

    Wipe Cashe yapmayı deneyin. Olmazsa tekrar garantiye verin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar götür garantiye Ne halt işlediniDe böyle oldu cihaz de. Sonrada tüketici hakem heyetine git paranı işte. Valla ben fırsat bulduğunda gideceğim yalnız öncesinde servise 5-6 kez git ve o kağıtları atma, cihazın çürük olduğunu ispatlamani isteyebilirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şarja takıyorum , sonra general mobile yazısı geliyor sonra açılmıyor telefon ya

    arkadaşlar wipe cashe vs bilmiyorum araştırayım mı sizce ? garanti dışı olur mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akadirarik

    Tekrar götür garantiye Ne halt işlediniDe böyle oldu cihaz de. Sonrada tüketici hakem heyetine git paranı işte. Valla ben fırsat bulduğunda gideceğim yalnız öncesinde servise 5-6 kez git ve o kağıtları atma, cihazın çürük olduğunu ispatlamani isteyebilirler

    iyide servise gönderdiğimde servis kağıdı gelmedi kargo geldi sadece :)
  • Servisi ara işlem numarası, servis numarası gibi bir şey olur onu sor söylemezlerse de çok önemli değil, kargo firmasına gidip ne zaman gönderdin aldın vs o bilgilerle başvuru yapıp dilekçen de servis numarasını vermediklerini bu nedenle dilekçeye ekleyemediğini ve ayrıca sms veya mail yolu ile de hiçbir şekilde bilgilendirilmediğini de belirtirsin.
  • 
Sayfa: önceki 19161917191819191920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.