Şimdi Ara

Genel Sağlık Sigortası Af Kanunu (2/1585) Meclise Gönderildi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
12
Favori
5.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında ödenmiş olan genel sağlık sigortası primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı tutarları iade ve mahsup edilmez.



    Daha önce prim yatıranlara geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ocak ve şubat 2017 toplam borç 397 tl gibi birşey. şimdi 110 gibi bi rakam olur mu ?
  • ugur@ kullanıcısına yanıt
    Olması gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Primler güncellenmeye başlamış..

    Genel Sağlık Sigortası Af Kanunu (2/1585) Meclise Gönderildi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • borcunu ödeyen vatandaş her zaman ki gibi gene keriz ünvanını aldı sevilesi ülkemde
  • – 1 Nisan 2017 tarihi öncesine ait GSS borcu olup, hiç gelir testine başvurmamış olanlardan gelir testine başvurup da sonucuna göre aile içerisinde kişi başına düşen aylık geliri brüt asgari ücretin üçte birinden az çıkanların geriye dönük tüm borçları silinecek.



    – Bu kapsama girmeyenlerin ise GSS borçlarına ait tüm gecikme zammı ve cezaları silinecek. Aylık borç anaparaları 53 liranın altında kalanların borçları değişmeyecek, ancak daha yüksek olanların borçları ise aylık 53 lira üzerinden yeniden hesaplanacak, bu şeklide hesaplanacak borç 31 Mart 2017 günü mesai bitimine kadar peşin veya taksitle ve faizsiz olarak ödenip kapatılabilecek.











    – 1 Nisan 2017 tarihi öncesine ait GSS borcu olanlar, geriye dönük bir yıl içerisinde en az 30 GSS prim günü olduğu sürece, 1 Nisan 2018 tarihine kadar sağlık yardımından yararlanabilecek, yani 1 Nisan 2017 tarihi öncesine ait borçlar sağlıktan yararlanmaya engel teşkil etmeyecek. Ancak bunların 1 Nisan 2017 tarihinden sonraki GSS primlerini ise düzenli ödemeleri gerekecek.



    – Bu düzenlemeden yararlanmak isteyenler 31 Mart 2017 günü mesai bitimine kadar SGK müdürlüklerine başvuruda bulunabilecek. Ancak başvuru ne zaman yapılırsa yapılsın, sadece 1 Nisan 2017 tarihi öncesine ait GSS borçları yapılandırma kapsamına girecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çiko miko Ç kullanıcısına yanıt
    link varmı hocam daha sgknın sitesindede süreç nasıl işleyecek bilgisi yokta
  • çiko miko Ç kullanıcısına yanıt
    Dostum merhaba, bu kanun resmi gazetede görüldüğü üzere 1 nisan'dan itibaren yüyürlüğe girecek yani 31 mart'a kadar sgkya gitseniz de 53 lira üzerinden herhangi bir yapılandırma yapamazsınız. 1 nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek gss yasası.
  • '– Bu kapsama girmeyenlerin ise GSS borçlarına ait tüm gecikme zammı ve cezaları silinecek. Aylık borç anaparaları 53 liranın altında kalanların borçları değişmeyecek, ancak daha yüksek olanların borçları ise aylık 53 lira üzerinden yeniden hesaplanacak, bu şeklide hesaplanacak borç 31 Mart 2017 günü mesai bitimine kadar peşin veya taksitle ve faizsiz olarak ödenip kapatılabilecek.'

    deniyor ama 1 nisan yürülükte olacak diyiyorsunu?
    orasını pek anlamadım?
  • hcebi11 H kullanıcısına yanıt
    Arkadaş hatalı bilgi vermiş kanun 1 nisan'dan itibaren yürürlüğe gidiyor yani 1 nisan'dan itibaren sgkya gidip eski borcu 53 lira üzerinden yapılandırma yapabilirsiniz.
  • Yapılandırmaya gitmeye gerek yok ki 7 milyon insan yapılandırmaya gitmeye kalksa 2 sene yetmez.Otomatik olarak 1 Nisan öncesi tüm borçlar kaç aysa 53 liradan hesaplanıcak.Gelir testine sadece aylık geliri 500 tlden az olan yani 53 tlyi ödemiycek olanlar gidicek ve onların geriye dönük tüm borçları silinip bundan sonrada ödeme yapmıycak.Bunun dışında kalanlar inmiş haliyle hiçbir başvuru yapmadan borçları ister 12 taksit ister peşin vade farksız ödenmesi isteniyor.12 ye bölüp her ay ödemektense sürenin sonu olan 1 nisan 2018 e kadar bekliyen de olur.nasılsa düşmüş haliyle borçlarıda yine kimse ödemiceği için olası bir seçim öncesi vaat olarak 53'le yapıladırılan kısmıda siliyoruz derler ve ödeyenler ödediğiyle kalır ödemeyenlerin herzaman olduğu gibi tüm borcu silinir.Burada büyük bir haksızlık var 25 yaş öncesinin tüm borçlarına çizik atıldı,burada ise 53'e göre hesaplama var.Yani 10 bin tl borcu olan birisi 3-4 bine inicek bunu ödermi sanıyorlar ! Üzerine her ay da 53 cari ay istenicek ve borçlar birkaç ay sonra kar topu büyüyürek gidecek.Sonuçta tüm borçlar bir seçim arifesinde vaat olarak tümüyle silinebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yorgunluktan olsa gerek okuduklarımı bu gece tam olarak algılayamıyorum. Şimdi bu düzenleme gelir testini yaptırmamış olanlar için mi? Ben geçen ay yapılandırmak zorunda kaldım lakin yapılandırmaya uymadım ve ödememi yapmadım (Gerçi hazirana uzatılmış bu sanırım) Şimdi ben bundan borcumu yapılandırdım diye faydalanamayacak mıyım? Silinmeyecek mi borcum? ya da 53 Tl den tekrar hesaplanmayacak mı? 5000 Tl borcum var, turp gibi ben bu borcu nasıl kapatacağımı düşünmekten hasta olacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Meraxes. -- 10 Mart 2017; 23:21:40 >
  • .Meraxes. kullanıcısına yanıt
    53 lira üzerinden yeniden hesaplanacak.
  • Şu an sağlık hizmeti alamayanların sağlık hizmeti 1 nisanda otomatik olarak açıklacak mı? Benim 100 günlük süre bugün doldu, bugün sağlık hizmetini kestiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Evet borç olup olmadığına bakılmaksızın 12 ay boyunca sağlık hizmetlerinden faydalanabileceksin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forsakenbook

    Evet borç olup olmadığına bakılmaksızın 12 ay boyunca sağlık hizmetlerinden faydalanabileceksin.

    Ey Federandum sen nelere kadirsin!Keşke her ay Federandum olsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çiko miko -- 11 Mart 2017; 20:9:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyla doğrudan alakalı değil ama bir sorum var:



    3 mart cuma günü eğitim araştırma hastanesinden bir branşta muayene oldum. 10 günlük kontrol süresi için son gün 12 mart pazar günü müdür yoksa 13 mart pazartesi günü mü son gündür? Aynı branşta 13 martta kontrola gitmem lazım, kontrol barkodu alabilir miyim? yoksa yeniden muayene parası mı vermem gerekecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekim 2016da 25 yasimi doldurdum universite mezunuyum. Gelir testinde hic başvurmadim. Bu durumda ne yapmaliyim ? Mart ayi sonuna kadar basvurmali miyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 nisan da sağlık hizmeti başlaması için başvuru yapmaya gerek olacak mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasım 2016 itibariyle teste girdim ve g2 seviyesi çıkardilar. 3 ay toplam 600 lira ödedim. 400 kusur De borç gözüküyor şu anda. Şimdi 1 nisan itibariyle önceki 5 ay 265 lira hesaplanıp 335 lira iadesi yapılacak mi. Ve bundan sonra 53 lira mı ödeyeceğim. Yoksa her zamanki gibi devlet odeyeni keriz yerine mı koyacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.