Şimdi Ara

Genel Hız Düşüklüğü Problemi Çözümü - Modeme Gelen Hızı Alamama Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
3
Favori
19.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • D smart tarafından mağdur edilen binlerce insan var. Milleti enayi yerine koyup faturaları çatır çatır alıyorlar, hizmet vermiyorlar. Facebook'da twitter'da burada insanlar dağılmış durumunda. Bir grup kurulsa ve toplu dava açsak da bu dolandırıcılar artık insan gibi hizmet verse..bu zamana kadar hiç bir servis sağlayıcı ile uğraşmadım bunlarla uğraştığım kadar. Yolunu da bulmuşlar ; insanları bıktırıp uğraşmamalarını sağlıyorlar. ama ben uğraşacağım.

  • Sadece D-Smart ve Türk.net mi, hayır Türk Telekom da bu sıkıntıyı yaşatıyor. Ben tam bir buçuk aydır bu sorun ile ilgili derdimi anlatacak bir yetkili arıyorum ama nafile. İki yıldır Superbox kullanıyorum, bulundugum bölgede VDSL hızına nihayet erişilebildiğimi görünce ilk olarak deneme amaçlı Milleni.com dan taahhütsüz paket aldım. Ancak ADSL ile alabildiğim maksimum hız olan 13 Mbps hızı almaya devam ediyordum yani henüz VDSL gelmiş gibi değildi. Biraz uğraştım belki portlamada hata olmuştur diye ama olmadı ve iptal ettirdim üyeliğimi. Sonrasında bulundugum adreste internet üzerinden sorgulama yaptığımda 73 Mbps maksimum alınabilir olan hız, birden 13 Mbps ye kadar düştü. Sonrasında Superbox ile devam ettim ta ki geçtiğimiz aylarda tekrar sorgulama yaptığımda 73 Mbps maksimum hızı görünceye kadar. O güne lanet olsun keşke görmeseydim o hızı da arayıp Türk Telekomdan taahhütlü internet almasaydım.

    Bağlattığım gün modemde 70 Mbps gelen hat görünüyordu, bağlayan arkadaş hat değerlerimin çok iyi olduğunu söyledi. Paketimin içerdiği 50 Mbps downloadı rahat alabileceğimi söyledi ancak o gün test ederken garip bir durum vardı. Download hızım 5Mbps bile olmuyordu ancak Upload hızım (bağlandığı günden itibaren düşmedi) 7.50 mbps hızın altına asla düşmüyordu. Bunu görünce bir süre sonra düzelir ümidiyle hemen yapıştım ve imzaladım sözleşmeyi.

    Olmadı... O internet hızı asla yükselmedi, defalarca arıza kaydı oluşturdum. Sürekli aynı metinleri okuyan ve asla sorunumu çözmeye veya en azından anlamaya çalışmayan insanlarla kafayı sıyıracak duruma geldim. BTK ya şikayetler yazdım, itirazlar ettim. Açtığım şikayeti kapattılar  

    Henüz bir çözüm bulabilmiş değilim, evde iki adet internet var ve asgari ücretli bir genç olarak yüklü miktarda parayı internete erişebilmek için ödüyorum. Superbox un yoğunluk nedeniyle 4mbps hıza sabitlenmesine anlam verebiliyorum. Ancak Türk Telekom sabit internetinin sabah 9 gece 3 arası 0.5-3 mbps arası download hızı vermesi ne kadar normalleştirilebilir...

    Son olarak modeme gelen maksimum hız 90mbps oldu bu olaylar sonrasında ve mevcut hız 50mbps yazmasına rağmen hala belirli saatler arasında 0.5-3mbps download hızı alıyorum ve bu şartlarda superboxı iptal edersem internete erişimim çok zor olacak.

    Sabaha karşı 4 ile sabah 8 arasında ise 40-45 mbps download alıyorum ve bana hala inatla modeminizde sorun diyorlar  





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.