Şimdi Ara

Gençler kaçıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
12
Favori
28.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
314 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÇVK kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu dağıtmak gibi olmasın ama ben bu sene üni sınavına girdim. Yıldız elektrik elektronige girdim. Siz nasıl bilirsiniz bu okulu. Ben de Finlandiya ya yerleşmek istiyorum. Yıldız bu konuda iyi midir. Yani mezun oldugumda yutdisinda rahat is bulabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • game-thrones kullanıcısına yanıt
    Etrafındaki insanları bir gözden geçie istersen. Ya vasıfsız olduğu için gidemiyordur ya da mevcut sistemin sömürüleni değil sömüreni olmuştur ve keyfi yerindedir.

    Benim çevremde gördüğüm yüksek lisana ve üzeri eğitim seviuesine sahip insanlar hep gitmeyi süşünüyor. Çoğu iyi para kazanmasına rağmen gitmek istiyor.gitmeyenler aile ve çocukları sebebiyle gidemiyor. Bu yıl 3 arkadaşım daha gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesele Turkiye'den kacip Avrupa yada Amerika gibi beyaz ulkelere gitmek degil. Mesele medeniyetin ve gelismiligin oldugu X ulkesine gidebilmek. Kimisi Isvicre'de bulur bunu kimisi Singapur'da kimisi de Avustralya'da.

    Ben 12 senedir Dubai'deyim. Turkiye'de 2.5-3 yil calistiktan sonra bi bok olmayacagini o zaman gordugum icin ayrildim ve bir daha da hic Turkiye heveslisi olmadim. Turkiye gezmek eglenmek akraba es dostla belli bir zaman gecirmek icin guzel, ama yasamak icin degil.

    Bakin yasadigim ulke bir Arap ulkesi, yani kultur olarak beyaz irka ait ulkelerden cok farkli. Ama burda ne mi var? Yazayim...

    Yaya gecidine gelince ben Hintli isciye yol veririm, santiyenin pickup'ini kullanan Pakistanli'da bana yol verir

    Markette kasaya geldigimde Filipinli kiz bana hal hatir sorar ben de sorarim,

    Hastanadeki Misirli doktor herseyden once insan oldugumu bilir, guleryuzle karsilar

    Devlet dairelerinde rusvete goz actirilmadigi ve cezalar en agirindan oldugu icin, isimi yaptirmak icin adam aramama/tanidik bulmama gerek kalmadan sirami alir isimi halleder cikarim

    Gece evimin kapisini defalarca kitlemeden yattim, ne aklima birsey geldi ne de basima...

    Arabami calisir birakip markete girip alisveris yapabilirim, veya AVM'de market arabasini dukkanlarin disina birakip biri alip gider mi diye dusunmeden baska magazalara girip cikabilirim.

    Plajda kiz arkadasima dik dik bakan hoduklerin olmayacagini bildigimden yalniz/yada arkadaslariyla gitmesinde sakinca gormem. Gece bir yere (market/gezme/eglence) gitmesi de ayni sekilde.

    Sikca kullandigim havaalaninda her seferinde mal mal pasaport sirasi beklemeden, cipli kimlik kartimi basip (bu ulkenin vaandasi olmadigim halde) gecip gidebilirim

    Kendimden farkli bir kulturin icine girdigimde kimse beni otekilestirmek icin etiket/yafta yapistirmaya ugrasmaz

    Cuma namazinda yer kalmadigi icin aracimi yola park etmissem ne polis ceza yzar ne de baska bir vatandas (yabancilar dahil) gelip aracima zarar verir yada benimle tartisir...

    Dubai'nin seyhiyle basinayken defalarca yolda, avmde, kamusal alanlarda "KORUMASIZ" karsilastim, her an tekrar olabilecegini de bilirim..

    Yazsam daha cok sey yazilir... Ama ozetle derim ki, medeniyet bir anlayistir, milliyetle irkla alakasi yoktur. Medeni olmak isterseni olursunuz, istemezseniz de.... Malum...

    Yasiniz genc de olsa, gec de olsa, hak ettiginiz yerde olmak icin ugrasmaktan asla vazgecmeyin.

    Insan 1 kez yasar, baskalari icin hayatin eziyetini niye cekesiniz???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravoecho -- 23 Ağustos 2017; 13:44:57 >




  • geçen gün iseveçli bir hatunla evlenmiş bir türkle karşılaştım thyde adam türkiyenin kıymetini bilin diyordu oraya amele ara eleman olarak gidecekseniz çok bir fark yok geçim açısından siz oraya gitsenizde 2. 3. sınıf vatandaşsınız pis amele işler size yani, bizim suriyelilleri pek istememiz gibi kuzey avrupada birinci lakabınız kara kafalılardır hayat görüşünüz sadece daha fazla et yemek se buyrun gidinnorweçde lokanta kültürü bile yok burger king hamur işi yemekten mide fesatı geçirdim geyik eti ünlü dediler gidelim dedik porisyonu 250 tl buz gibi memleket burdaki gençler tabakda dolar ve havyar sunulcağını sanıyor gidinde gorun gorumcenizi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Ağustos 2017; 13:0:49 >




  • Once istatistiklere bak, sonra ulkelerin kanunlarina bak sonra kim atiyor konusalim.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics burada en son 2010 verileri var. Ozellikle Isvec, Almanya, Belcika ve Hollanda'da Suriyeliler sayesinde tecavuz orani katlandi. Ayrica ulkelerin tecavuz kanunlari degisiktir. Ingiltere'de bir adam parkta kiza tacize kalkistigi icin bile 7 sene ceza almisti.

    Valla nerede yasadigini bilemem. Kiz halinle tek basina yada bir arkadasinla gecenin ikisinde guvenli bir sekilde dolasirim kimse bana karismaz diyebiliyorsan anca tebrik ederim. Ama sonra bu kadin yollu, ne isi var bu saatte disarida, boyle giyinilir mi vs seyler duyarsan, uzerine bir guzel tecavuze ugrayip ormanin birine atilirsan, bu da yetmezmis gibi zanliyi bulduklarinda beni tahrik etti diye seni suclayip adami salarlarsa ne yapacaksin? Hadi bunlari da atiyorsun de.

    Ben Avrupa'da hic duymadim bir tane engelli kizin uzerinden 40-50 kisinin gecip tek birinin bile ceza almadigini. Ben Avrupa'da hic duymadim bir kiza topluca anal yolla tecavuz edilip, kiza dort kere ameliyat yapildigini, bu da yetmezmis gibi kizin rizasi ver denildigini. Ben Avrupa'da duymadim 38 gunluk bebege tecavuz edildigini. Ben Avrupa'da duymadim aksam evine gitmek icin minibuse / otobuse binen kizi ormanda tecavuz edip sonrasinda parcalara ayirdiklarini.




  • Su forumda en az 10 konuya ben yazdim, en az 20 konuda okudum insanlarin nasil ve hangi kosullarla yurt disina goc ettiklerine dair tecrubelerini ama hala buraya yazanlara nasil yapariz, nasil ederiz diye soranlar var. Aramayi ogrenmeden yapamazsiniz.

    Ardindan goruyorum yok ingilizce bilsem, almanca bilsem dakika durmam. Yahu elinizin altinda internet var, yuzlerce dil ogreten online kurs site var ama adamin derdi yeni transferin kayincosunun metresi. Elinizdeki kaynaklari etkili kullanmazsaniz da gidenemezsiniz.

    Bunlarin disinda konuya donersek eger, 2010 dan beri Turkiye'den ozellikle yazilim/IT alaninda muazzam bir goc var yurtdisina. Nedenlerini Edirne'den disariya cikmamis insanlarla tartismak anlamsiz zaten. Almanya'daki halasinin oglunun lafina bilimsel arastirmalardan/verilerden daha cok guvenen insanlara laf anlatamazsiniz.

    Yazilim/IT alaninda pek cok ulke kalifiye insanlara cok buyuk kolayliklar hatta ayricaliklar sagliyor. Bu sektorde calisiyorsaniz Hollanda, Ingiltere, Almanya, Iskandinav ulkeleri, ABD, Avusturalya, Kanada hatta korfez ulkelerinde is bulmaniz olasi. Her birinin detaylari var internette, google'da aratsaniz eksi'de bile faydalanabileceginiz seyler cikiyor. Bu kadar dahi arastirma yapmayan adamin zaten kendisine hayri dokunmaz.

    https://eksisozluk.com/turkiyeden-siktir-olup-gitmek--3843083
    https://eksisozluk.com/avrupada-en-kolay-calisma-vizesi-veren-ulkeler--4906293


    Onun disinda yurt disinda baska bir ulkede 1 aydan daha uzun sure kalmamis, tecrube etmemis insanlarin "orasinin da buradan farki yok zaten", "oralarda irkcilik almis yurumus" laflari var. Butun bunlarin mantiksizligini gectim, gidenlerin geri donme oranina bakin sadece insanlarin mutlulugu icin. Ozel sebeplerden geri donmek zorunda olan, ayak uyduramayanlar vs. var tabi ki ama bunlarin orani da kaynak kicim olarak soyluyorum ki %5'i gecmez.

    Diger sektorleri bilmem ama tahminim 10-15 sene icerisinde Turkiye'deki kalifiye/potansiyeli yuksek yazilimcilarin buyuk kismi goc edecek. Nasil ki THY yurtdisindan pilot istihdam etmeyi dusunuyorsa IT sektoru icin de yurtdisindan eleman getirmeye calisacaklar fakat Turkiye'den daha yasinilasi yerler varken insanlar gider mi bilemiyorum. IT sektorunde cok guzel bir ivmeleme yakalamisti Turkiye son 10 yilda, o da elden gidiyor.




  • yahu kardeşim yahu sen tüksün türk + muslim lakabında kara kafalı seni orda köle pislik bir mülteci gibi görücekler en pis işlere (onların çalışmadığı burun kıvırdığı işelere) kakalıyacaklar çok uluslararası süper bir eğitimin yok ise trde ki dandik ünilerde yetmiyor oraya burdaki eğitimini orta bolgelerine takmazlar nasıl ütopik hayal alemindesiniz halen çözmek zor... gidin isveçe inşaatlarda konyalı amele görmekten nevriniz döner bir çoğuda ünivertse mezunu trde hayalleriniz madonna olmak ama olcağınız ankaralı yasemin anca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Ağustos 2017; 13:24:35 >




  • Gidebilsem 1 dk düşünmeden bende giderdim. Burada yurt dısına gidenlere laf edenlerin hepsi kıskanclıktan kuduruyorlar, ımkanları olsa sizden once kendılerı gıder.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    yurtdışına hangi uluslararası geçerli eğitim kariyerinle gitmeyi düşünüyon yaz? yardımcı olayım yaz yuırtdışında yakınım çok...yaş 33 dolaşmadığım ab ülkesi kalmadı desem yeri...yok lise diplamamla aöf diplomamla gitçem diyorsan isveçte inşaat işçisi olarak ayarlayabilirim..perfonmasında küçücük düşüklük olursa anında sınırdışı yanlız genelde koreli çinli alıyorlar zaten kan ter çalışıyorlar diye..uzak arkarabamı yolladım 2015 de 70 günü tamamlayamadı beyaz tuğla taşımak zor gelmiş...döndü avm ye tezgahtar olarak girdi istanbulda..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Ağustos 2017; 13:21:57 >
  • Bunları yazarken ciddi miydiniz acaba?
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Mesela Münih'de bir çöpçü, burada Mercedesde çalışan tanıdığım bir makine mühendisinden yüksek maaş alıyor (2200+eur). O zaman o kadar dirsek çürütmeye saç ağartmaya ne gerek var müh. olmak için...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Git ötede ağla
  • imkanım olsa bende kaçarim hayatımız heba oluyor ülkede
  • Kimseye gitmeyin demiyorum, gitmekte de haklılar. Ama en parlak öğrenciler gittikçe Türkiye böyle olmaya devam edecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeroMan999

    Kaçıyorsa kovala... Alala...
    Biz burdayız..

    Kardeş sen kenar mahalle, bonzai falan ortamlarına geri dön. Birkaç yerde daha yazdıklarını gördüm ağır varoşssun.
    Forum,siyaset,düşünme falan boşver sen bunları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 23 Ağustos 2017; 13:34:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÇVK

    Yildiz makina mezunuyum. 2 yildir calisiyorum. Almanyadan bir universiteden kabul aldim, A1 seviye almam gerekiyor en az A1 aldiktan sonra vizeyi verirlerse gidiyorum. Bir daha da donmeyi dusunmuyorum.



    hocam almanyada öğrenci vizesi almak için hesapta belli bir miktar para göstermek gerekiyormuş doğru mu bu ? miktar ne kadar ? birde yüksek lisans bittikten sonra iş arama izni falan veriliyormu yoksa yallah ülkene mi diyorlar

    edit: ayrıca okula ne kadar ücret ödeyeceksiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 23 Ağustos 2017; 13:41:13 >
  • Gidecekler tabi.



    Burada duran ya mecburiyetten duruyordur ya da yetersizdir, kemdine guveni yoktur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun yanında



    Türkiye'deki başarılı şirketler yurtdışına taşınıyorlar yavaş yavaş.

    Ve şöyle gözlerini açıp etrafa bakınca bunun gayet normal olduğunu görebiliyorsun ama malum kesim göremiyor maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar muhteşem bir ülkeyiz ki sormayın gitsin. Vatandaşın derdini halının altına süpürüp durdular. Aç kalacak insanları görmeyip gereksiz yapılara, yollara ve saraylara para harcadılar. Devletin vatandaşına hizmet etmesi, el ayak olması gerekirken vergilerle halkı boğdular. Çalışmayan gençlerin cebine göz diktiler. Eğitim sistemini yapılandırmayıp mezun gençleri ortada bırakıp eşe dosta boynu bükük ettiler. Fakiri göremediler, görmediler. Yapılanları göze sokup, yapmadıklarını yaptıklarıyla övünerek örtmeye çalıştılar. Aileler de durumu görüp elde avuçtakiyle çocuklarını, geleceklerini yolluyorlar buradan. Haklılar da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostomer -- 23 Ağustos 2017; 14:4:43 >
  • bulgarıstan göçmenleride çift vatandaş olup avrupaya kaçıyolar ülkede adam kalmadı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.