Şimdi Ara

Gençler kaçıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
12
Favori
28.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
314 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekiRoRo

    Yahu hangi parlaklarmış bunlar?

    Benim bildiğim baba parasıyla iyi okullarda okuyan veledler yine baba parasıyla Malta' da tatil yapar gibim üniversite okuyorlar.

    Çok yanlış biliyorsun..

    İstisnalar vardır elbet ama genelleme yapıyorsun ve bu yanlış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fasist Diktator


    quote:

    Orijinalden alıntı: Civitas Terrana


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fasist Diktator

    Yallah

    İşte bunun gibilerden kaçıyoruz

    Nereye kaçacan onlar da kollarını açmış seni bekliyordu İnsan olarak bile görmedikleri Türk gençlerini resmi törenle mi karşılayacaklar Hayatında şehir dışına çıkmamış adamlar yurt dışından bahsediyor

    Amerikada 3 ay calistim kardeşim ben de aynisini diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kimse de dememiş ki aga bu para nereden geliyor böyle? sen çocuğunu almanyada kanada da amerika da nasıl okutuyorsun? bu değirmenin suyu nereden geliyor. maaşlar belli ev kiraları belli ev fiyatları belli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Amerika'da Trump'ın hiç bir etkisini görmedik henüz.

    Amerika'da çok sayıda seçenek ve büyük imkanlar var.

    Hatta yüksek bir ortalama yap, direkt T.A olarak doktoraya bile başvurabilirsin.

    Tabi 5 yıllık sözleşme yapman gerekir ama hem mastırı pas geçip direkt doktora yapmış olursun hem de üste para alırsın

    Hocam bütünleşik doktoralarda master da alabiliyoruz. Hatta master alıp ayrilanlar var bu nasil oluyor ? Sözleşmelerde bunu engelleyen birşey yok galiba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağzına sağlık hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten sistem bu. Bizim gibi ulkeler somuruluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x571


    quote:

    Orijinalden alıntı: teoska

    Fırsatını yakalasam bu ülkede bir dakika durmam.

    Avrupa'da yüksek lisans başvurularım olmuştu. Aslında birkaç üniversiteden kabul de aldım ama, istedikleri harç ücretlerinin yüksekliği nedeniyle ailem destek olmadı bana. Şu an buradaki yüksek lisans eğitimime devam ediyorum. Ama iş ya da doktora için yurt dışı kovalayacağım yine. Green Card çıkmıyor bir türlü. Bir de bir arkadaşımla Kanada'ya göçü araştırıyoruz ama, bakalım...

    Ülke her geçen gün daha tiksindirici bir hâl alıyor. Faktörlerden hangi birini saysam, bilemedim. İnsanından yaşam standartlarına kadar her alanda kalitesizlik kokusu arttı.

    ulan yeri eşşek bokundan göğü yıldızdan tanırsınız. kağıt kalem versek bir paragraf kompozisyon yazacak dünya görüş ve bilginiz yok.oraya buraya çamur atma peşindesiniz. uyanın olum teen wolf değil hayat. millet orada g.tünde buzlu bademle gezmiyor. hayat orada buradakinden daha zor,burada bimden alışveriş yapıyorsun orada da gidip bim ayarında bir marketten alış veriş yapacaksın. sen kendini iyi sanıyorsun ama seni her alanda 5 e katlayacak adamlar var orada onlar dururken sen anca tuvalet temizlersin.zaten de öyle oluyor...

    Burada yazılanları dikkatlice okursanız buzlu bademle gezelim diyen kimseyi göremezsiniz.
    Gayet insanca anlatmış herkes derdini.
    Ha hakaret dışında yazabileceğiniz dünya görüşü geliştirebilecek bir paragraf varsa buyrun biz de okuyup faydalanalım.
    Buradaki herkesi 5'e katlayacak adamların olduğu yere gidilmesi bence daha normaldir. Sonuçta insan hep daha iyiyi hedefler. Bu anlamda herkese gidin burası 5'te birlerin ülkesi diye ülkemizi de kötülemiş oluyorsunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Donanım


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Amerika'da Trump'ın hiç bir etkisini görmedik henüz.

    Amerika'da çok sayıda seçenek ve büyük imkanlar var.

    Hatta yüksek bir ortalama yap, direkt T.A olarak doktoraya bile başvurabilirsin.

    Tabi 5 yıllık sözleşme yapman gerekir ama hem mastırı pas geçip direkt doktora yapmış olursun hem de üste para alırsın

    Hocam bütünleşik doktoralarda master da alabiliyoruz. Hatta master alıp ayrilanlar var bu nasil oluyor ? Sözleşmelerde bunu engelleyen birşey yok galiba ?

    Benim onu yapan bir tanıdığım yok açıkçası. Ama tam 3 kişi tanıyorum. İkisi yakınım. 5 yıllık sözleşme yaptılar. Teaching assistant olarak. Bir yandan master yapmak hem çok zor hem de gereksiz gibi aslında. Tabi kişisel karardır gereğini yine kendi bilir.
    Şöyle söyleyeyim, en yakın tanıdığım olan kişi 118 günde 112 kitap bitirdi hocasının yüklediği, ayrıca derslere girip ders verdi ve ayrıca bilimsel makalelerle uğraştı.
    Türkiye'de 2 yılda yaptığım işi 2 ayda yaptım diye anlatır hep. Posan çıkıyor. Bir de master için enerji, güç kalmaz diye düşünüyorum. Ama bir engel yoktur çok esnek çünkü sistemleri her halta izin var zaten de başarmak çok çok zor yahu.




  • Ben buna tam olarak kaçış diyemiyorum. İstesekte bu şartlarda o insanları zaten burada tutamayız. Gidebilecek imkanları var çünkü. Ancak kazara kapılar 1 saatliğine açık gelebilen gelsin diye bir anons yapılırsa o zaman görün siz kavimler göçünü. National geographic te timsahlarla dolu nehri geçmeye çalışan koyunlar!? Var ya. Aynen öyle olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27 ulkeye gittim. Avrupa hepsi. Adamlarin yasama tarzini , gunluk yasamlarini , ekonomik yasanlarini , marketlerini , yani herseylerini biliyorum. Bu ulkede sokaktaki karmasa , trafikte saygisizlik bile yasamamak icin yeter. Adam ezmek icin ustune suruyor. Kimse karsidan karsiya gecerken yol vermiyor. Ben burada saygisizlik sebebi ile yasayamiyorum. Insallah birgun gidecem ve yurtdisinda Turk kimliginin reklamini en iyi sekilde taniticam. Ingilizcem var. Yanina fransizcayi getiriyorum. Almancam biraz var. Fransizcayi gelistirecem. Almancayi da. Sonra duruma bakacaz. Uc yabanci dil ve turkce ile insallah yasamimi kaliteli yaparim. Cocugumun turk egitim sisteminde egitilmesini pek istemiyorum. Cocuga bisey verilmiyor. Kucuk yasli akrabalarima uzuluyorum. Egitim cok zayif cunku.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 23 Ağustos 2017; 11:11:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki Polonya da ki koyu ırkçılık konusuna ne diyorsunuz,gidenlerden sürekli duyduğum bu,bu konuda baya sıkıntılı bir milletmiş hatta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 23 Ağustos 2017; 12:19:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkeden kacan sadece dhciler konu dısından her 3 konudan 1i ülkeden kacma yolları.Ben kimseden duymuyorum burda duyduklarımı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baelros

    Yanli yorum derken? Avrupa'da tecavuz orani cok dusuktur ve kimse aksam vakti disari cikarken acaba birisi bana saldiracakmi tecavuz edecekmi diye dusunmez. Yada kucuk cocugu tek basina okula giderken onu birisi kaciracak mi diye dusunmez. Istanbul'da aksam 8 den sonra disari cikmak bile artik sakincali.

    Hukuk sistemin tamamen tacizi, tecavuzcuyu korur olmus. Tecavuzcusuyle evlenirse ceza almayacak diye kanun cikartmaya calisan Avrupa'ydi degil mi?

    Cocuk gelinler Avrupa'da yok. Pedofiliye girer ve birak evlenmeye calismayi, cinsel iliski bile yasarsa agir cezalari vardi.

    1500 korumanin nesi mantikli? Sarayda oturmanin nesi mantikli? Saray sadece gosteris meraklisi Araplarda var. Ayrica bizde o kadar saray varken sadece Ataturk'den nefret ettigi icin Ataturk Orman Ciftligi'nin ortasina saray yaptirmasinin izahi var mi? AKP oncesinde teror bitmisti, dis ulkelerle bir derdimiz yoktu. Ya Diyanet Baskani'na bile ozel ucak aliniyor, ne geregi var?

    Avrupa ulkeleri AB kurulduktan sonra refaha kavustular. Yoksa 2. Dunya Savasi sonrasi enkaz haline gelmis ulkeler ne kadar refah olacak?

    Şu saçma cevabı birde +lamışlar . İşte koyun gibi biri ne söylerse bunalr oraya ...

    Tecavüz oranı düşüktür diyo , daha bakmamışsın arkasız arkasız atıp tutuyorsun. İlk 10a bak bakalım hangi ülkeler var , ben sana söyliyim fransa , almanya , ingiltere , isveç... Bunların hepsi ilk 10da . Şimdi gelip bana bizden düşük deme .

    Hayret ben başka yerde mi yaşıyorum ? Dışarı çıkarken ben kimsenin acaba tecavüze uğrar mıyım diye düşüdüğünü görmedim. İşte bu yanlı saçma sapan bi genelleme. Kaçıracak diye düşünmez mi ? Amerikada yılda kaç milyon insan kayboluyor bi internetten bak istersen. Laf olsun torba dolsun diye sallayıp durmuşsun .

    Çocuk gelinler Avrupa'da var diye bir şey mi dedim ? Ama sen daha dediklerimi anlamıyorsun ?
    Savunmadığım şeyleri savunmuş gibi göstermişsin. Ben de karşıyım A.O.Ç olayına .

    Genel olarak saçmalamışsın ama +lamışlar , sonuçta forumdonanımda milliyetçi bir insan bulmak tabiiki zor. Gerçi senin yorumlarını desteklememek için milliyetçiliğe de gerek yok yalancı olmamak yeterli . Saçma sapan arkasız arkasız konuşup birbirinizi provake edip gazlıyorsunuz . Neyse sizinle tartışmaya girmek bile hata !




  • Kacmasina kaciyorlar ama devamini getirebilen var mi?

    Bundan 6-7 yil once liseden mezun oldum. Yanlis hatirlamiyorsam lisenin 30-40% civari yurtdisina gitmisti. Bende yurtdisina gidenlerden birisiydim.

    Cogu lisedeki kisiyle irtibat bir sekilde koptu. Tekrar baglanmak isteyen Linkedin den bir sekilde bulup baglandi falan filan.

    Sonra annemle falan konustum ki kendisi birsuru kisiyle hala irtibat halindeymis (velilerle yani).

    Yanlis anlamadiysam, Turkiye'de okuyupta iyi bir yasam kuran kimseyi tanimiyor. Misal ornek vereyim:

    Ahmet adli arkadas bogazicini kazanmis. Sonra mezuniyetten sonra is bulmus, ama hala annesinden maddi yardim alip, bunun ustune 3 kisiyle bir eve cikmis.
    Veli adli arkadas, odtu yu bitirmis. Is bulamamis, 1 yil sonra yurtdisina master yapmaya gitmis.
    Ayse adli arkadas, ege universitesini bitirmis. Is bulamamis, babasinin is yerine gecmis.

    Gibi gibi hikayeler. Yurtdisinda okuyanlarinda durumu cok ic acici degil yani:

    Hayriye adli arkadas, ingiltere'de universite okumus, ingiltere'de kalamamis, sonra turkiye'ye donmus, tr'de de is bulamamis.
    Haldun adli arkadas, abd'de universite okumus, abd'de mezuniyet sonrasi hasbelkader staj ayarlamis, daha sonra H1B vizesi cikmayinca tr'ye donmus.

    Diye devam ediyor.

    Iyi bir yasam tarzi nedir (bana gore):

    Guzel bir is bulursun, maasin kendi basina daire kiralamaya yeter, ailenden parasal destek almazsin artik, kaliteli restorantlarda, kaliteli giyim vs gibi seylere paran yeter. Butun bunlara ragmen, kenara koseye attigin ayda 500-1000 dolarla, yillik iznini kullanarak en kral tatili yaparsin.


    Ben bizim donemde liseden 30 kisinin durumunu ogrendiysem, abartmiyorum sadece 2-3 kisinin yasam tarzi bu ustte dedigim gibi. Ha, bu iyi sartlara sahip olanlarin hepsi yurtdisinda yasayanlar. Fakat demek istedigim asil sey, yurtdisina universite okumayla hayat kurtarilmiyor. Bu ozellikle, ya 2 yil sonra sunu yapma hayalim var diyipte totosunu kaldirip internetten daha ufak bir arastirma bile yapamayanlar icin gecerli. Zira bu sahislar, yarin bir gun mezun oldugunda, totolarini kaldirip is bulmayida beceremeyecekler.




  • Beyin göçü denir bu duruma. Göç alan ülke yeşerir, meyve verirken... Göç alan ülke kuraklaşır, çölleşir.

    Bu durumun mutlaka önüne geçilmeli...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orgeneral

    Beyin göçü denir bu duruma. Göç alan ülke yeşerir, meyve verirken... Göç alan ülke kuraklaşır, çölleşir.

    Bu durumun mutlaka önüne geçilmeli...

    Önüne geçmek için pek çabalayanlar yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Efikey


    quote:

    Orijinalden alıntı: Baelros

    Yanli yorum derken? Avrupa'da tecavuz orani cok dusuktur ve kimse aksam vakti disari cikarken acaba birisi bana saldiracakmi tecavuz edecekmi diye dusunmez. Yada kucuk cocugu tek basina okula giderken onu birisi kaciracak mi diye dusunmez. Istanbul'da aksam 8 den sonra disari cikmak bile artik sakincali.

    Hukuk sistemin tamamen tacizi, tecavuzcuyu korur olmus. Tecavuzcusuyle evlenirse ceza almayacak diye kanun cikartmaya calisan Avrupa'ydi degil mi?

    Cocuk gelinler Avrupa'da yok. Pedofiliye girer ve birak evlenmeye calismayi, cinsel iliski bile yasarsa agir cezalari vardi.

    1500 korumanin nesi mantikli? Sarayda oturmanin nesi mantikli? Saray sadece gosteris meraklisi Araplarda var. Ayrica bizde o kadar saray varken sadece Ataturk'den nefret ettigi icin Ataturk Orman Ciftligi'nin ortasina saray yaptirmasinin izahi var mi? AKP oncesinde teror bitmisti, dis ulkelerle bir derdimiz yoktu. Ya Diyanet Baskani'na bile ozel ucak aliniyor, ne geregi var?

    Avrupa ulkeleri AB kurulduktan sonra refaha kavustular. Yoksa 2. Dunya Savasi sonrasi enkaz haline gelmis ulkeler ne kadar refah olacak?

    Şu saçma cevabı birde +lamışlar . İşte koyun gibi biri ne söylerse bunalr oraya ...

    Tecavüz oranı düşüktür diyo , daha bakmamışsın arkasız arkasız atıp tutuyorsun. İlk 10a bak bakalım hangi ülkeler var , ben sana söyliyim fransa , almanya , ingiltere , isveç... Bunların hepsi ilk 10da . Şimdi gelip bana bizden düşük deme .

    Hayret ben başka yerde mi yaşıyorum ? Dışarı çıkarken ben kimsenin acaba tecavüze uğrar mıyım diye düşüdüğünü görmedim. İşte bu yanlı saçma sapan bi genelleme. Kaçıracak diye düşünmez mi ? Amerikada yılda kaç milyon insan kayboluyor bi internetten bak istersen. Laf olsun torba dolsun diye sallayıp durmuşsun .

    Çocuk gelinler Avrupa'da var diye bir şey mi dedim ? Ama sen daha dediklerimi anlamıyorsun ?
    Savunmadığım şeyleri savunmuş gibi göstermişsin. Ben de karşıyım A.O.Ç olayına .

    Genel olarak saçmalamışsın ama +lamışlar , sonuçta forumdonanımda milliyetçi bir insan bulmak tabiiki zor. Gerçi senin yorumlarını desteklememek için milliyetçiliğe de gerek yok yalancı olmamak yeterli . Saçma sapan arkasız arkasız konuşup birbirinizi provake edip gazlıyorsunuz . Neyse sizinle tartışmaya girmek bile hata !

    O ülkelerde tecavüzün tanımı farklı olabilir mesela İsviçre de bir kadına izni olmadan dokunsan bile tecavüze girer. Ayrıca tartışmaya gerek yok Avrupa'nın her anlamda bizden 100 yıl ötede olduğunu kabul etmeyen kaldı mı? Kendi ülkemi koşulsuz şartsız neden seveyim ülkem beni seviyor mu? Rte bunlar zerdüşt bunlar ateist diye aşağılamadı mı beni?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başkanın kendisi gibi düşünenler kalsın gerisi gitsin onun dediği uygulanıyor ve bizler dışarıdan izleyelim bakalım gelişme mi olacak yoksa batma mı. Film aslında belli ama neyse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız burda yabancı liselerden bahsediyor.

    Robert Lisesi gibi okullara zaten yıllık 100k civarı para basıyorsun ve sonra ABD'de geçerli diploma alıyorsun, bir de o kadar parayı bastıktan sonra Türkiye'de okuyacaksın?

    Kendi cehiletin olur.
  • İngilizce bilsem 5 dakika durmam .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.