Şimdi Ara

Gençler kaçıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
12
Favori
28.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
314 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kaçak göçek olmadan, yasal şekilde gidebilen varsa gitsin. Haftada 8 saat çalışıp 1600 dolar bile alsanız, Türkiye'deki memur kadar rahat yaşarsınız. (Tabi ki abartılı mahallerde ve yaşam tarzıyla değil de, mütevazi yerlerde).

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok sükür amerikada yasıyorum. Mutluyum, özgürüm, adaletin oldugu yerde yasıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Earl Sweatshirt

    Gencler dediginiz icin buyuk oldugunuzu dusunuyorum ve 20 yasinda 6 yildir yurt disinda okuyan bir gencim, lisede Besiktas Anadolu'ya gitmistim bir sene ve oraya da cok kotu gecen son sene sinavim yuzunden gitmistim hedefim uskudar amerikan lisesiydi. Firsatini buldugum gibi yurt disina ciktim cunku Turkiye'de egitim lisede ogrenci odakli degil ve surekli degisen mufredat kafasina gore is yapan ogretmenler cekilmez kiliyor. Simdi ise amacim bulundugun ulkeye yerlesmek ve eger durumlar musade ederse ilerde geri donebilmek ancak donmem icin adil bir ulke bulmam gerek yoksa ne kadar cok seversem seveyim vatanimi artik yasanabilecek bir yer degil burasi

    tamam kardeşim sen git o gitsin gerizekalılarla dolu bir tımarhane olsun arada gidemeyecek iyi niyetliler ölsün demi




  • Türkiye'de vasıfsız denen yüzüne bakılmayan adam evlenip almanyada viledada sopayla vileda başını birbirine takarak ayda 1900 euro alıyor birde vasıflı mühendisi nasıl degerlendirirler siz düşünün. İleri düzey sanayileşmiş oldugu için Almanya çogu sektörde makinalaşmaya seri üretime gitmiş bu sayede hiç çalışmayan vatandaşına bile işsizlik maaşı baglayabiliyor yani bir nevi boşta ki vatandaşları yerine fabrikada ki robotik üretim tesisleri çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkez kacıp gittiğinde süzgecte kalanlar akşamları tüple yada amerikan parklara sahip arabayla gezenler, gündüzleride cinsel organdaki kıl gibi sakalları olanlar kalacak, butiplerle anlaşıp iş yapmak zorunda kalanlarda o zaman anlayacak ; ya ne insanlar vardı eskiden diye...
  • Hollanda mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DtMt7 kullanıcısına yanıt
    Amerika'da Trump'ın hiç bir etkisini görmedik henüz.

    Amerika'da çok sayıda seçenek ve büyük imkanlar var.

    Hatta yüksek bir ortalama yap, direkt T.A olarak doktoraya bile başvurabilirsin.

    Tabi 5 yıllık sözleşme yapman gerekir ama hem mastırı pas geçip direkt doktora yapmış olursun hem de üste para alırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaçmasında ne yapsın , adam body yapacak et pahalı süt pahalı , motor sporlarıyla uğraşacak dolar pahalı ötv kdv , fotoğrafçılıkla uğraşıcak makinalar alım gücüne oranla Avrupa dan 5 kat pahalı , eğitiminin yanında çalışmak isteyecek asgari ücret Avrupanın 4 de 1 i alım gücüne oranla çalışma şartları ve saatleri desen o topa hiç girmeyelim. Gidende değil gitmeyende sorun aramak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kacarlar tabi... Yeni nesil akilli. Vatan millet diye diye biz kaldik buralarda..



    Yatirimlarini uretime, ciftciye, teknolojiye yapacak cagdas yenilikci, din tuccarligi yapmayacak, özünden milliyetci ve cumhuriyetci birilerine ihtiyacimiz var. O kisi secilmedigi surette buralarda durmanin manasi yok... Secilir mi peki?

    Ne yapsin cocuk gelecegini mi harcasin burada... Gidebilen kendini kurtarsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • righteous@ kullanıcısına yanıt
    Tall Man kullanıcısına yanıt
    Polonya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0609E675 -- 23 Ağustos 2017; 8:52:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baelros


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kappa Face

    Dünya devi ülkemizi parçalamak isteyenler için ayıla bayıla çalışmak gevurlarla zina yapmak isteyenler zaten bir zahmet gitsin o kişilerin bu ülkeye hiçbir katkısı bulunamaz zaten.

    Gittik ve gayet de mutluyuz. Haftada 40 saat mesai, 26 gun yillik izin, uc senelik annelik izni, 6 aylik babalik izni, hastaneler tamamen ucretsiz, doktorlar ilgili, ek mesailer ucretli ve istege bagli, diplomadan once tecrubene bakan bir sistem, torpilsiz isyerleri, rusvet yemeyen devlet memurlari, kurallara uygun yuruyen trafik, multecisiz sokaklar, gece ciktiginda saldiriya tecavuze ugrama korkusu olmamasi, birbiriyle iyi iliskiler yasayan ulkeler, saraylarda oturmayan devlet buyukleri, "dugunde takilan altinlarla" gemicik filolari yapmayan yonetici cocuklari, 1500 korumayla dolasmak yerine bisikletle dolasan basbakanlar..

    Daha da sayayim mi?

    Gavurlarla zina yapiyor demeden once 7-8 yasindaki cocuklari gelin diye satan, 38 gunluk bebege tecavuz eden, 30 kusur erkek cocugunu taciz eden kuruma "Bir kerecikten bir sey olmaz" diyen Aile Bakanina, aksam vakti okuldan eve giderken tecavuze ugrayan, yakilan Ozgecanlara, otobuste kendi halinde giderken ucan tekme yiyen hemsirelere ne diyeceksiniz? Bunlarda sizin muslumaniniz.

    Dunya'da neyin devi oldugunuzu da belirtin lutfen. Sapiklikda, rusvette, vergi uzerine vergi almada, yolsuzlukta, Arap seviciligi yapmakta Dunya devisiniz.

    İlk dediklerine katılıyorum . Rüşvet bu arada sadece TR de değil , insanoğlunun bulunduğu heryerde olur .

    Tecavüzle ilgili dediğin hiçbir şeye katılmıyorum tamamen yanlı yorum yapmışsın . Bizim ülkede gece dışarıya çıkmaya korkan olur bu normaldir ama abartmanın manası da yok .(Bu aslında çoğu ülkede var ,gece vakti suçların en yoğun işlendiği zamandır bütün dünyada). Tecavüzde , o beğendiğin avrupa ülkelerinde oran bizden yüksek . Ülke kötülemek adına heryola başvuruyorsunuz ...

    1500 Koruma ile dolaşma muhabbeti gayet mantıklı , şuan en çok düşmanı olan ülkeler arasında başı çekebileceğimizi düşünüyorum .

    Saray da sonuçta bakanın değil , devletin . Saray sadece bizim ülkemizde yok ...

    Sapıklıkta , rüşvette dünya devi olduğumuz yok , sapıklıkta kimler dünya devi istatistiklere bak.

    Son olarak özetliyim , dediğin tecavüzler , çocuk gelinler felan hepsi kötü gerçekten. Keşke hiç yaşanmasa fakat bunu dünyanın hiçbir yerinde engelleyemezsiniz sadece azaltabilirsiniz. Dünyanın heryerinde kötü insanlar , sapıklar mevcut . Türkiyede çoğu Avrupa ülkesine göre daha az bu oranlar . Sizin probleminiz ne biliyor musunuz ? Bu kötü olaylardan bahsederken sadece Türkiyede oluyormuş gibi , en çok Türkiyede oluyormuş gibi konuşuyorsunuz ... Tamamen ülke karalama politikasıdır bu , benimde tahammülüm yok kendi ülkemin adının lekelenmesine , nekadar hükümeti sevmesemde .

    Çocuk gelin belkide en kötü şeylerden biri , fakat onun da önüne geçiliyor çok şükür. Bunu da hiçbir zaman tam manasıyla engelleyemezsin ama yok denecek kadar az rakama indirgeyebilirsin. Neyseki azalıyor gitgide...


    Yazdıklarımı particilik olarak algılamayın , ben sadece ülkemi seven Atatürkçü bir vatandaşım ...Türkiyenin adını da tecavüz , sapıklık vs gibi genellemeler yaparak lekeleyemezsiniz ! Herzaman Avrupa ülkeleri , Cumhuriyet döneminden beri zaten bizden refahtı , ABD zaten dünyanın en gelişmiş ülkesi. Ülkeyi bunlarla kıyaslamanın manası yok . Onlarda gelişiyor , bizde fakat arada hep bir fark olacak illaki. Elin çinlisi , isviçre bizden daha refah ''ülkemden nefret ediyorum '' vs diyor mu ? İşte sizin probleminiz bu , içinizde gram milliyetçili yok ... Sağda solda da Atatürkten bahsederken prim yapmayın . Hadi yallah !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA6EED738 -- 23 Ağustos 2017; 8:59:30 >




  • Yanli yorum derken? Avrupa'da tecavuz orani cok dusuktur ve kimse aksam vakti disari cikarken acaba birisi bana saldiracakmi tecavuz edecekmi diye dusunmez. Yada kucuk cocugu tek basina okula giderken onu birisi kaciracak mi diye dusunmez. Istanbul'da aksam 8 den sonra disari cikmak bile artik sakincali.

    Hukuk sistemin tamamen tacizi, tecavuzcuyu korur olmus. Tecavuzcusuyle evlenirse ceza almayacak diye kanun cikartmaya calisan Avrupa'ydi degil mi?

    Cocuk gelinler Avrupa'da yok. Pedofiliye girer ve birak evlenmeye calismayi, cinsel iliski bile yasarsa agir cezalari vardi.

    1500 korumanin nesi mantikli? Sarayda oturmanin nesi mantikli? Saray sadece gosteris meraklisi Araplarda var. Ayrica bizde o kadar saray varken sadece Ataturk'den nefret ettigi icin Ataturk Orman Ciftligi'nin ortasina saray yaptirmasinin izahi var mi? AKP oncesinde teror bitmisti, dis ulkelerle bir derdimiz yoktu. Ya Diyanet Baskani'na bile ozel ucak aliniyor, ne geregi var?

    Avrupa ulkeleri AB kurulduktan sonra refaha kavustular. Yoksa 2. Dunya Savasi sonrasi enkaz haline gelmis ulkeler ne kadar refah olacak?




  • Yahu hangi parlaklarmış bunlar?

    Benim bildiğim baba parasıyla iyi okullarda okuyan veledler yine baba parasıyla Malta' da tatil yapar gibim üniversite okuyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzenim de hazirligi abd de okunan bir bölüme girdi özel üniye,babası da amerikaya gidip geliyor iyi oldu orayi görünce zaten geri dönmeyecektir. Gidebilen gitsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fırsatını yakalasam bu ülkede bir dakika durmam.

    Avrupa'da yüksek lisans başvurularım olmuştu. Aslında birkaç üniversiteden kabul de aldım ama, istedikleri harç ücretlerinin yüksekliği nedeniyle ailem destek olmadı bana. Şu an buradaki yüksek lisans eğitimime devam ediyorum. Ama iş ya da doktora için yurt dışı kovalayacağım yine. Green Card çıkmıyor bir türlü. Bir de bir arkadaşımla Kanada'ya göçü araştırıyoruz ama, bakalım...

    Ülke her geçen gün daha tiksindirici bir hâl alıyor. Faktörlerden hangi birini saysam, bilemedim. İnsanından yaşam standartlarına kadar her alanda kalitesizlik kokusu arttı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 23 Ağustos 2017; 9:27:46 >
  • BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    O yazdığınız üç beş okul için doğrudur ama istisnadır.

    Yök tanıyor diye gidilen Berkeley college, Hartford gibi okullar var (aslında iyi bir müzik okuludur fakat diğer bölümleri tatil gibidir.)

    Yılda en fazla 5-6 hadi 10 çocuk gider

    Ama bu 10 kişi zaten burada da tatil yapacaktı. Bunların dışındaki binlerce genci tenzih etmek lazım.

    Yıllardır müthiş kabuller geliyor ülkemize.



    İki yıldır ekstra olarak lise başvuruları da çok arttı. Ailelerin göçü arttı diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 23 Ağustos 2017; 9:32:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yildiz makina mezunuyum. 2 yildir calisiyorum. Almanyadan bir universiteden kabul aldim, A1 seviye almam gerekiyor en az A1 aldiktan sonra vizeyi verirlerse gidiyorum. Bir daha da donmeyi dusunmuyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekiRoRo

    Yahu hangi parlaklarmış bunlar?

    Benim bildiğim baba parasıyla iyi okullarda okuyan veledler yine baba parasıyla Malta' da tatil yapar gibim üniversite okuyorlar.

    Ben arabami sattim. 2 yildir da calisiyorum. Babam destek olacaksa yuzde 20 lik bir kisma destek olur. Ki kendisine de oderim.

    Hemen genelleme yapmayin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baelros

    Polonya

    Hocam şu Polonya işinde akil Verde kurtulalım bu yerden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha az önce facebook da NTV'nin Koç grubu uçak yaptı haberini okudum..Yaw dedim bri de yorumları açayım bakalım buna da laf etmişler mi diye.



    Ne okudum biliyor musunuz ? Meğer adamlar kaçmak için yapmışlar o uçağı..İleri zekalı 2-3 kişi bunu yazıp hakaret etmişler..Ya nasıl bir düşünceye sahip bu insanlar ?



    Şimdi böyle bir yerde memlekette kendine ne gibi katkı yapabilirsin ki ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.