Şimdi Ara

Gençler kaçıyor (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
12
Favori
28.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
314 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bi iki sene içinde daha fazla artar. Bu ülkede herşey zorlaşıyor her geçen gün daha çok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baelros


    quote:

    Orijinalden alıntı: MalcolM-X-

    Adam polonyadan oyle yazmiski avrupanin en buyuk hirsiz ulkesi degil iscevte yasiyor zanedecek her firmada bu polonlar var konustugunda sabah aksam ulkelerine kufur ediyorlar senin gibi



    Hahahhaha Ulan ulke gormeyen garibanlari oturuyon burda



    Bulgar romen polon italyanlar hirsiz pislikler

    Burada yasayan sen misin yoksa ben mi? Kulaktan dolma bilgilerle gelme lutfen. Polonyalilar melek demiyorum ama kendi ulkelerinde diger ulkelere gitme sebepleri maaslarinin dusuk olmasi. Ayrica 2004 oncesi Polonya yasanilacak bir yer degildi, bunu herkes kabul ediyor zaten. AB'ye girdikten sonra burasi evrim gecirdi.

    Ek bilgi olarak, Brexit dolayisiyla bir cok firma Ingiltere'den cikmaya basladi. Finans firmalari Almanya'ya, IT firmalari Polonya'ya merkezlerini kaydiriyorlar. Bu yuzden cok yogun bir eleman acigi var, ve maaslarda yukseliyor haliyle.

    Bir de Polonya'yi begenmiyorsun ya, faizler Turkiye'den dusuk. Ev kredisi cekmek istersen senelik %1 civari faiz ekliyor. Enflasyon yok. Toplu tasimaya zam en son 2012 de yapildi, Euro epey uzun zamandir sabit, Dolar dusmeye devam ediyor. Turk lirasi da bir senede %30 a yakin deger kaybetti. Gecen sene Temmuz'da 1 Zloty 0,72 TL iken su an 1 zloty 0,98 TL. Ev fiyatlari sabit, kiralar zamlanmiyor. Internet ucuz, su an evde 100mbit download 10mbit upload olan, AKK sacmaliginin olmadigi internetim 50 zloty. Uzerine 70 kusur HD kanalli TV paketi de var. Icki ucuz, benzin ucuz, araclar ucuz, yeme icme ucuz. Ya Efes Birasi bile burada Turkiye'den daha ucuz. Carrefour'da 3 zloty'den almistim nostalji olsun diye.

    Bu da yetmez. Senin her seferinde vize almak icin bir dunya evrak ve para doktugun Schengen vizesine benim ihtiyacim yok. Haftasonu canim sikilinca atliyorum arabaya Almanya'ya, Cek Cumhuriyetine yada istedigim herhangi bir Avrupa ulkesine gidiyorum.

    Sokaklarda dolasirken Suriyelilerle karsilasmiyorum cunku hukumet almayacagiz dedi. Arap bile yok. Herkes normal insan burada. Sadece evsizler durmadan sarhos geziyor o kadar. Onlarda Turkiye'deki Suriyeliler yada dilenciler gibi para dilenmeye gelmiyorlar. Bir dal sigara yada bir bira ister, yok dersen de uzatmaz yanindan ayrilir. Yaninda bir kadin varsa yaklasmaz bile.

    Iclerinde kesin kani bozuk olanlar vardir ama ben 1.5 senedir tek birine bile rastlamadim. Esimin dogumu icin iki hafta hastanede kaldik, hemde devlet hastanesinde, boyle ilgi ve alakayi Turkiye'de hayatta bulamazsin. Hastabakicilar sadece Lehce biliyor ama hemsireler ve doktorlarin hepsinin yabanci dili var. Rusca, Almanca, Ingilizce ve nadiren Fransizca konusuyorlar.

    Su anda elimde 46 zloty'e aldigim 1 litrelik Absolut vodkami yudumluyorum. Dolapta da tanesi 2 zloty civari olan ekstra alkollu yerel biralari var. Buzlukta kilolarca antrikot et var. Ucuz cunku.

    Aksam da evden calisip ek mesai yapacagim. Aksam calismasi oldugundan normal maasin iki kati seklinde saat bazinda hesaplayip ek maas alacagim.

    Begenmedigin Polonya'da yillik izin suresi 26 gun. Cumartesiler izin gunune dahil edilmez. Istersen 26 gunu topluca kullan, isyerinden izin falan alman gerekmez. Takvime vurdugunda ortalama bir bucuk ay izin yapip gelebiliyorsun. Isyerinde dogum yapmis bir kadin var, daha ise basladigimdan beri suratini gormedim, hala annelik izninde ve her ay catir catir da maasini aliyor.

    valla o kadar guzel yazmissin ki benim bile canim cekti Burda 1 litre absolut 50 AUD falan, senin para biriminle nerdeyse 150 zloty ediyor. Allahtan alkolik falan degilimde, 190 AUD'ye(530 TL civari ediyor) aldigim 70 lik blue label'i falan iciyorum.

    IT firmalari oraya kayiyor demissin de, maas olarak en fazla ayda 4000-5000 euro brut falan verirler gibime geliyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 25 Ağustos 2017; 23:6:53 >




  • abartmayın oglum sizde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gatetrans

    Biri yazmıştı az önce, avantaj ve dezavantaj yazalım diye, sonra sildi yazdığını. Ona istinaden yazmıştım şu yazıyı.

    Mantıklı yaklaşım. Birkaç ekleme yapabilirim.

    Ben 2015 yılında Kanada da 9 ay kaldım, dil eğitimi aldım. Avantaj ve Dezavantaj olarak bakarsak eğer evet dediğin doğru eksi yönleri var. Öncelikle kendi dilin olmayan bir ülke de anlaşma ilk etap da zor ayrıca buna ek olarak kültür şoku da üstüne geliyor. Ama bunlar 1-2 aylık süreç, bir noktadan sonra hem anlaşmak sorun olmuyor hemde kültür şokunu atlatıyorsun. Benim Kanada da özlediğim tek şey Türk yemekleri oldu, yemek kültürleri gerçekten bizden uzak fakat yemeğini kendin yaparsan o zaman türk yemeğinden çok uzaklaşmamış olursun. Ama bir tereyağlı iskender hayali kurmamak şartı ile. Avrupada iskender yersin heralde ama Kanada biraz sıkıntılı olabilir.

    Ülkede saygı, sevgi, düzen ve insanların kalitesi sana büyük bir huzur veriyor. Burada 100 TL harcadığın x bir ürüne orada 20 $ yada 20 para birimi harcadığın da içine bir rahatlık geliyor. Marketlere çok gidip kendimce fiyat karşılaştırması yaptım. Araba bayilerine gidip araba fiyatlarına, benzin fiyatlarına çok baktım. Toronto da mesela şehiriçi otobüsler öyle çok aktif çalışmıyor bile, çünkü adamların çoğu araba kullanıyor. Benzin fiyatları benim dönemde orada 1.10$ gibi falandı, 1.10 TL gibi düşün. Metre girişlerinde büyük otoparklara arabanı günlüğü 3$ dan bırakıp birçok yere gidebiliyorsun. Bak günlük 3 diyorum, sen istanbulda 1 saatlik ispark ücretine 7-8 TL ödüyorsun.

    Ülkede ki süç oranları bizle kıyaslandığın da, trafik kazaları bizle kyaslandığında o kadar düşük ki kendince ben neden kendi ülkemde korkarak yaşıyorum diyorsun. Orda da suç teşkil eden tipler var, silahla yaralama adam öldürme gibi suçlar var hatta başına bile gelebilir fakat burdaki ihtimal ile orada ki ihtimal arasında çok fark var.

    Keza ABD Seattle da da bulundum, ordaki saygı ve hoşgörü de çok yüksek. Florida da arkadaşım yaşıyor, her sene geliyor İstanbul'a konuşuyoruz, insanların altında 3bin motordan aşağı araba yok diyor. Benzin ucuz, araçlar ucuz.

    Sen bu bilgilere sahip olunca dönüp Türkiyeye bakıyorsun ve kendine şunu diyorsun, kendi anavatanım da bana huzur vermiyor bu hükümet. Ben kendi topraklarımda neden huzur içinde yaşayamıyorum. Yok onun başörtüsü var, yok o namaz kılmıyor, yok sen ataistsin gibi saçma sapan anlamsız gereksiz konularla konuşulan saçma sapan fiyatlarla kendi halkını kazıklayan bir ülkede yaşıyorsun.

    Ben sana birşey diyeyim mi. Türkiye benim gidip gördüğüm bir Kanada dan veya ABD Seattle veya yine Kanada Toronto, Vancouver gibi şehirlerinden çok çok daha güzel. Bizim Ege sahillerimiz dünyanın 1 numarasıdır, bak yazıyorum buraya yine, alayı gelsin rakip olamaz. Yunanistan İspanya olsun 2-3 ama gel görki bu toprakların üzerinde ki düzen, saygısızlık, sevgisizlik hoşgörüden yoksun ayıların olmasın insanı diğer ülkere gitmeye mecbur bırakıyor.

    Ben bu ülkede yaşamak istememe rağmen yaşamaktan sa Kanada daolmayı tercih ederim. Zaten beklediğim birkaç şeyden sonra allah nasip ederse göçmenlik başvurusu yapacağım. Ablamın Kanada vatandaşı olması, daha önce Kanada da eğitim almam da bunu almam için artı avantajlar arasında sayılabilir. Keşke burda kalıp seninle sizlerle yaşabilsem ama gördüğün gibi hükümetim, liderlerim bana kolaylık değil eziyet veriyor.

    Umarım yeterince açık ve net olabilmişimdir.


    Dunyayi fazla gezmemissin demekki.

    Daha yeni TR'ye gittim-geldim. Kaldi ki egeliyim diyebilirim. Bizim ege sahilleri berbat. Bi Kusadasina bak bi samosa bak. Fark o kadar belli.

    Kaldi ki turk plajlari cokta iyi degil. En basitinden dunyanin 25 en iyi plaj listesinde 1 tane bile yok:

    https://www.tripadvisor.com.au/TravelersChoice-Beaches-cTop-g1

    bu listede olan 1 tane ulkede yasiyorum (ve oraya benzer bir plaja da gittim) ayni zamanda 24. olan plaja da gittim. Oyle bir yer Turkiye'de yok kardesim. Kimse kimseyi kandirmasin. Turkiye cennet falan degil.

    Ayrica merak etme, Vancouver'a da gittim Toronto'ya da gittim; gecen yil Seattle'a da gittim. Elbette gidipte Toronto'daki kisi bizim ege sahilleriyle karsilastirmamalisin

    No SS no guvencilere gelsin buda:

    Gençler kaçıyor




  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Epey gezip görmüşsünüz her açıdan en beğendiğiniz ülke hangisi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben gezdiğim ülkeler ile hava atmaya çalışmadım, sadece buraları gördüğüm için kıyaslama yaptım. Türkiyenin plajlarının kötü olması da bakımsızlık ile ilgili. Düzgün bir turizm sisteminin olması vs. Senin verdiğin lik plajları da biraz extreme ayrıca. Öyle bir kıyaslamaya girmedim, var olşan ege sahillerimiz bizim için oldukça yeterli anlamında öne sürdüm.
  • Ben 11 sene önce bu işi yaptım ve kapağı attım fransaya. Allah Turkiye'de yasamak zorunda olanlar ve kaçmak için fırsat arayanlara yardımcı olsun.



    Hep söylüyorum ab ülkesi neresi varsa kapağı atın. En kötü ab ülkesi Turkiye'den 1000 defa daha iyi.



    Ab ülkeleri dışında kanad, avustralya, japonya, singapur tavsiye edilir. Bir avrupa ülkesinden fazlaları var eksikleri yok.



    Onun dışında kalan ülkelerin hiç birine ve özellikle çin, tayland, kamboçya, vietnam, şili, venezüella yani güney doğu asya, güney amerika ve afrika ülkeleri hariç.



    Oralar Türkiye'den bile mok. ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardon diye açıklama yapan bir sistem içerisinde neden kaçmasınlar ki !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gatetrans

    Ben gezdiğim ülkeler ile hava atmaya çalışmadım, sadece buraları gördüğüm için kıyaslama yaptım. Türkiyenin plajlarının kötü olması da bakımsızlık ile ilgili. Düzgün bir turizm sisteminin olması vs. Senin verdiğin lik plajları da biraz extreme ayrıca. Öyle bir kıyaslamaya girmedim, var olşan ege sahillerimiz bizim için oldukça yeterli anlamında öne sürdüm.

    Valla dunyanin 1 numarasidir demissiniz.



    Boyle bir iddiali birsey yazmak icin dunyada birsuru sahil gorupte karar vermek gerekir. Oteki turlu dunyanin 1 numarasi gibi bir laf etmemek gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kacmiyorum burdayim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce Başbakan Binali Yıldırım canlı yayında Hastanelerden çalışanda çalışmayanda ÜCRETSİZ yararlanıyor dedi.

    Bir kişide itiraz etmedi gerçi etse ne olacak polisler çöker

    Polis,Asker,Güvenlik Görevlisi,Bekçi ..

    Ki bunların çoğunun çalışmadığını başka işler yaptığını gördük 15 temmuzda

    Güvenlik Görevlisi sayısı polisi geçmiş bu kadar uğraşıp güvenlik personeli almak,

    milleti kandırmak için 500 tane tv kanalı açmak yerine normal insan gibi davransalar

    zaten ortada güvenlik,sağlık sorunları olmayacak !

    Bırak hastaneyi halka ait olmasa gereken plajlar bile paralı

    Not:Akp değil devletten bahsediyorum devlet şuan akp'yi kullanarak saldırıyor

    15 yıl öncede ötekileri kullanarak saldırıyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headkoc -- 25 Ağustos 2017; 16:24:44 >
  • Vergiler dışında pek şikayetim yok.Gerisini hallederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pcbuilder -- 25 Ağustos 2017; 16:13:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JeanCarlo

    Cok sükür amerikada yasıyorum. Mutluyum, özgürüm, adaletin oldugu yerde yasıyorum

    Ordada Trump istemiyor hocam.. Şuan Türkler diken üstunde orda .. Hatta gurbetcileri yollamaya başlamiş diye duydum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    5000 Euro brut burada 22-23k zloty civari ediyor. Kidemli danisman yada orta seviye mudur maasi iste. Bati Avrupa’ya gore dusuk amma velakin burada o paraya krallar gibi yasaniyor.

    IT firmalarinin buraya kayma sebebi zaten maaslar ve vergi avantajlari. Elemana Almanya ile ayni maasi verdikten sonra niye yer degistirsin ki? Almanya’da ayni isi yapan adama 6-7k euro net verirler burada o maasi alabilecek adamlar anca ust seviye yoneticiler olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hala ülkenin vatandaşına attığı kazığı inkar eden kitle var garip. Gelirimizin %60'ını devlete vergi olarak veriyoruz ve hala ülkede kalmanın mantıklı olduğunu söylüyorlar.
    Ülkeme 2 milyon suriyeli girmiş 10 sene sonra 15-20 milyon olacaklar. Bu açık açık ülkendeki insanlara soykırımdır. Bunu sindiren bir kitleye göçmenin mantıklı olduğunu açıklayamazsın.
    Suriyeliler çalışıyor bir tanıdığımın iş yerinde. Adamlar hem yardım hem sigortasız çalışıyor üstüne sağlık hizmetinden bedava yararlanıyor. Ben ülkemde gss primi adı altında haraca bağlanıyorum ve bunu normal karşılamam bekleniyor.
    Bir savaşa girilecekse bundan benim kazancım olmalı. Benim şehitliğim ülkede anlam ifade etmeyecekse bu ülke benim için bitmiştir. Artık şehit haberleri bile yayınlanmıyor altyazı olarak geçiyorlar o kadar sıradanlaştıki.
    Bir ülkede patlamalar, ölümler, yıkımlar normal görüyorlarsa o ülke ortadoğu ülkesi olmaya adım atmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saekobusujima -- 31 Ağustos 2017; 13:29:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baelros


    quote:

    Orijinalden alıntı: MalcolM-X-

    Adam polonyadan oyle yazmiski avrupanin en buyuk hirsiz ulkesi degil iscevte yasiyor zanedecek her firmada bu polonlar var konustugunda sabah aksam ulkelerine kufur ediyorlar senin gibi



    Hahahhaha Ulan ulke gormeyen garibanlari oturuyon burda



    Bulgar romen polon italyanlar hirsiz pislikler

    Burada yasayan sen misin yoksa ben mi? Kulaktan dolma bilgilerle gelme lutfen. Polonyalilar melek demiyorum ama kendi ulkelerinde diger ulkelere gitme sebepleri maaslarinin dusuk olmasi. Ayrica 2004 oncesi Polonya yasanilacak bir yer degildi, bunu herkes kabul ediyor zaten. AB'ye girdikten sonra burasi evrim gecirdi.

    Ek bilgi olarak, Brexit dolayisiyla bir cok firma Ingiltere'den cikmaya basladi. Finans firmalari Almanya'ya, IT firmalari Polonya'ya merkezlerini kaydiriyorlar. Bu yuzden cok yogun bir eleman acigi var, ve maaslarda yukseliyor haliyle.

    Bir de Polonya'yi begenmiyorsun ya, faizler Turkiye'den dusuk. Ev kredisi cekmek istersen senelik %1 civari faiz ekliyor. Enflasyon yok. Toplu tasimaya zam en son 2012 de yapildi, Euro epey uzun zamandir sabit, Dolar dusmeye devam ediyor. Turk lirasi da bir senede %30 a yakin deger kaybetti. Gecen sene Temmuz'da 1 Zloty 0,72 TL iken su an 1 zloty 0,98 TL. Ev fiyatlari sabit, kiralar zamlanmiyor. Internet ucuz, su an evde 100mbit download 10mbit upload olan, AKK sacmaliginin olmadigi internetim 50 zloty. Uzerine 70 kusur HD kanalli TV paketi de var. Icki ucuz, benzin ucuz, araclar ucuz, yeme icme ucuz. Ya Efes Birasi bile burada Turkiye'den daha ucuz. Carrefour'da 3 zloty'den almistim nostalji olsun diye.

    Bu da yetmez. Senin her seferinde vize almak icin bir dunya evrak ve para doktugun Schengen vizesine benim ihtiyacim yok. Haftasonu canim sikilinca atliyorum arabaya Almanya'ya, Cek Cumhuriyetine yada istedigim herhangi bir Avrupa ulkesine gidiyorum.

    Sokaklarda dolasirken Suriyelilerle karsilasmiyorum cunku hukumet almayacagiz dedi. Arap bile yok. Herkes normal insan burada. Sadece evsizler durmadan sarhos geziyor o kadar. Onlarda Turkiye'deki Suriyeliler yada dilenciler gibi para dilenmeye gelmiyorlar. Bir dal sigara yada bir bira ister, yok dersen de uzatmaz yanindan ayrilir. Yaninda bir kadin varsa yaklasmaz bile.

    Iclerinde kesin kani bozuk olanlar vardir ama ben 1.5 senedir tek birine bile rastlamadim. Esimin dogumu icin iki hafta hastanede kaldik, hemde devlet hastanesinde, boyle ilgi ve alakayi Turkiye'de hayatta bulamazsin. Hastabakicilar sadece Lehce biliyor ama hemsireler ve doktorlarin hepsinin yabanci dili var. Rusca, Almanca, Ingilizce ve nadiren Fransizca konusuyorlar.

    Su anda elimde 46 zloty'e aldigim 1 litrelik Absolut vodkami yudumluyorum. Dolapta da tanesi 2 zloty civari olan ekstra alkollu yerel biralari var. Buzlukta kilolarca antrikot et var. Ucuz cunku.

    Aksam da evden calisip ek mesai yapacagim. Aksam calismasi oldugundan normal maasin iki kati seklinde saat bazinda hesaplayip ek maas alacagim.

    Begenmedigin Polonya'da yillik izin suresi 26 gun. Cumartesiler izin gunune dahil edilmez. Istersen 26 gunu topluca kullan, isyerinden izin falan alman gerekmez. Takvime vurdugunda ortalama bir bucuk ay izin yapip gelebiliyorsun. Isyerinde dogum yapmis bir kadin var, daha ise basladigimdan beri suratini gormedim, hala annelik izninde ve her ay catir catir da maasini aliyor.

    Benim oturum diye derdim yok benimde suresiz oturumum ve amerikan vizem var istedigim ulkede calisirim ama sunuda unutma kardesim Benimm eski arkadasim polondu yabancilara guzel davraniyorlar ama ekonomi olarak sorunlular bayernde calistim wuppertalde cogu polondu ve artik bulgar romen polondan gina gelmisti



    Cok polon var almanyada ve hollandada vede geldikten 3 4 yil sonra Ben almanim derler felaket bir asimile soz konusu italyan trende bile bagirarak konusur ama polon hemen renk degistirir ve malesef



    Bulgar romen polon arnavut sirplara 1 tane metal para teslim edilmez

    Malesef yunanistan gibi onlarida almanya besliyor benim aldigim 1800 euronun 600 yakini vergilere gidiyor ve gidip kira yardimi al diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • " Yeni nesil embesil " diyorlar ama hepsi zehir gibi. Sosyal medyayı aktif kullanan, olan bitenden bir şekilde ve doğru şekilde haberi olan insanlar.
    Bu ülkenin yarınları"nın, bu ülkede kalmayı istemesi saçma olurdu. Onlar ebeveynleri gibi " çok şükür " çektirilen, " millet devlet için " dayatmasıyla kandırılan,
    vergiyle sömürülen insanlar değil. Kendi işin haricinde, hangi işi yaparsan yap, insan gibi yaşaman için sana yetecek parayı bu ülkede ka za na maz sın.
    Borçla, krediyle, kefille 1 ev 1 araba sahibi olursun, bu dünyadan göçersin. Eğer şanslıysan..
    İnsana değer yok, hayvana değer yok, saygı yok, sevgi yok, hoşgörü yok, gelecekten umudun yok, kalitesizlik ve cehalet almış başını gitmiş, adalet bitmiş, siyaset laçka, medya yalan dolan, ..
    Bunu gören lisans öğrencisi, geleceğin doktoru, mühendisi neden dursun burda ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5553807FB -- 25 Ağustos 2017; 19:26:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: __GeneraL__


    quote:

    Orijinalden alıntı: JeanCarlo

    Cok sükür amerikada yasıyorum. Mutluyum, özgürüm, adaletin oldugu yerde yasıyorum

    Ordada Trump istemiyor hocam.. Şuan Türkler diken üstunde orda .. Hatta gurbetcileri yollamaya başlamiş diye duydum

    Alakası yok üstad. Amerikada yaşayan binlerce Türk, milyonlarca da başka ülke vatandaşları var. Baska ülke vatandasları olmadan Amerika calısacak insan bulamaz cünkü Amerika calışmaya alışkın bir toplum degil. Ve hizmet sektöründen bir Amerikalıyı calıstıramazsın. Maaş düsük gelir calısmaz ama bana gore 3 4 katıdır TL bazında.

    Trumpun binlerce derdi varken Türkleri cıkarmakla vs ugraşmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tstctstc


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man


    quote:

    Orijinalden alıntı: tstctstc


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man


    quote:

    Orijinalden alıntı: tstctstc

    Ne midesiz insanlar var bu türk genclerinde. Ne almalar ne Amerikalıların türk görmek istemiyor ama bu bizim özentili gençlik adamların zorla gözüne girmeye çalışıyor.

    Bu kadar istemiyorlarsa gurbetçileri de çağırın o zaman. Avrupalılar ve amerikalılar senin kültüründekileri istemiyor bizde bir sorun yok.

    O gurbetcileri zamanında Almanya yalvararak götürdü oraya. millette de para yoktu gittiler. Düzen kurdular dönmesi zahmetli ve zor. Umarım en yakın zamanda aynı kültürden olduğun insanlara kavuşursun.

    Almanya gel çalış sonra git diye çağırdı buraya yerleş otur vatandaş ol diye değil. Zaten senin gurbetçine de ihtiyaçları yok iki almanya birleşti işçi ihtiyacı falan kalmadı. Yıllardır kovuldukları halde gitmiyor seninkiler.

    O işler öyle olmuyor buna kullan at diyorlar geçeceksin o işleri millet köle mi ne zaman isterse ozaman döner herkes. Her tr ye dönen in yerine senin gibilerden 1 tane almaları lazım.

    Kullan atsın zaten. Sana vatandaşlık vaat ettiler sanki. Para karşılığı iş yaptırıyorlar iş bitince kapı orada. Sen işçi olarak aldığın birine gel buraya yerleş mi diyorsun?
    Hem adamların kültürüne, yaşam tarzına uymuyorsunuz hem de kovamazlar diyorsun niye çeksinler ki seni?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atakansa30

    " Yeni nesil embesil " diyorlar ama hepsi zehir gibi. Sosyal medyayı aktif kullanan, olan bitenden bir şekilde ve doğru şekilde haberi olan insanlar.
    Bu ülkenin yarınları"nın, bu ülkede kalmayı istemesi saçma olurdu. Onlar ebeveynleri gibi " çok şükür " çektirilen, " millet devlet için " dayatmasıyla kandırılan,
    vergiyle sömürülen insanlar değil. Kendi işin haricinde, hangi işi yaparsan yap, insan gibi yaşaman için sana yetecek parayı bu ülkede ka za na maz sın.
    Borçla, krediyle, kefille 1 ev 1 araba sahibi olursun, bu dünyadan göçersin. Eğer şanslıysan..
    İnsana değer yok, hayvana değer yok, saygı yok, sevgi yok, hoşgörü yok, gelecekten umudun yok, kalitesizlik ve cehalet almış başını gitmiş, adalet bitmiş, siyaset laçka, medya yalan dolan, ..
    Bunu gören lisans öğrencisi, geleceğin doktoru, mühendisi neden dursun burda ?

    Kardeş beni en irrite eden ''millet devlet için'' böyle bir mantık olamaz benim dünya görüşümde ama bu ülkede böyle valla millet devlet için var.Heralde tarihten gelen bir gelenek bu tepede birisi olsun biz ona çalışalım yok yani bana uymuyor imkanım olsa ben de yurtdışına giderim kendi ülkemin kültürüne uzak hissediyorsam olmuyor malesef.




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.