Şimdi Ara

Gençler hala neden üniversite okuyor, anlamak güç (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
5.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Smoke34YanÇar S kullanıcısına yanıt

    Torpili olanın okumaya mı ihtiyacı var? Her türlü yolunu buluyor zaten torpilliler.

  • Oho herkes roman yazmış :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunun nedeni devletin gelecek için bir planının olmamasından kaynaklanıyor.Bir ülkedeki genç insan nüfusunun nasıl kullanılacağı devlet politikaları ile şekillenir.Ancak bizim devletin böyle bir politikası yok.Bu ülke gereğinden fazla üniversite ve üniversitelere öğrenci hazırlayan liselerle dolu.Bunların başında da imam hatip liseleri geliyor.İmam Hatipler kim ne derse desin bu ülkenin 2012'de kapatılan genel liselerinin yerini almış durumda.Lise sınavında başarılı olamayan ve maddi gücü olmayan buna karşılık devlette masa başı bir iş alabilmek için gençlerin yığıldığı yerler haline gelmiş durumda.Halbuki imam hatip liseleri yerine meslek liseleri yapılabilir gençlerin bu liselere gitmeleri teşvik edilebilirdi.Bunun için 'TRT' tarafından özendirici diziler çekilebilir,afişler hazırlanabilir,reklamları yapılabilir.


    Dahası bizim toplumumuzda meslek liselerine karşı büyük bir önyargı var.Bu önyargı insanımızın iliğine işlemiş vaziyette.Kimse çocuğunu meslek liselerine göndermek istemiyor,gençlerin büyük bir kısmı da bu liselere gitmek istemiyor.Halbuki günümüzde görüyoruz meslek liselerinden mezun olan çoğu genç anında yüksek maaşlardan iş bulabiliyor.Bunun nedeni memlekette beyaz yaka yerine mavi yaka işlerde büyük açıkların olması.Devlet bu alandaki eksikliği gidermek yerine üniversite üstüne üniversite açıyor yetmiyor yüksek lisansı ve doktorayı kolaylaştırdıkça kolaylaştırıyor.Böylece ortalıkta milyonlarca üniversiteli mezun gencin yanında bir bu kadar yüksek lisans ve doktora mezunu gençte işsizler ordusuna katılıyor.Onca sene okuduktan sona bu insanlar adeta sudan çıkmış balığa dönüyorlar.


    Elbette herkes beyaz yaka iş ister ama günümüz gerçekleri ortada...Türkiye genç nüfusunu nasıl kullanacağını bilmiyor.Tüm televizyonlar ve popüler kültür üniversite hayatını özendiren dizilerle,filmlerle vs dolu.Yaşlılarımız ''Üniversite oku kapağı devlete at hayatın kurtulsun'' diye gençlere telkinde bulunur.Meslek Liseleri küçümsenir,aşağlanır.Herkes masa başı iş peşinde koşarsa bu ülke düze çıkmaz.


    Tabii masa başı işlerde misal KPSS ve sonrasında yapılan mülakatlarda dönen haksızlıkları,hak yemeleri saymıyorum bile...Nice masa başında çalışmayı hak eden kişinin sınavlardan 90-95 aldığı halde atanamadığını buna karşılık 50-55 alan kişilerin mülakatlarda 90-95 verilerek kadrolara yerleştirildiğini gördük,duyduk.


    Kısacası şuan Türkiye tam anlamıyla freni boşalmış bir kamyon gibi gidiyor.Milyonlarca üniversite mezunu gence sahip olupta bundan sonra ne yapacağını bilemeyen gençlere sahip Türkiye'den başka bir ülke var mıdır merak ediyorum.Üstüne bir de her yıl bu milyonlarca insana yeni insanlar ekleniyor ve devlet zerre önlem almıyor.Bu gidişat nereye kadar böyle gider bilemiyorum.





  • Ege, Akdeniz, hoteller

    Kırmızı halı sermiş beni bekliyor.

    Bu ülkede Alışveriş yap.

    Yarım maaşı kasada bırakıyon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

    Yurt dışında bir mühendis bir abiyle tanışmıştım Arapça ve Farsça biliyordu KTÜ okurken Araplara ve İranlılara ev satarak okurken ev ve araba aldığını anlatmıştı.Biraz fırsatları araştırmak ve ileri görüşlü olmak gerekiyor bu hayatta.

  • Tamam bu yazidan sonra odtü ve itü gibi büyük bölümlerde tıp okuyacagim tesekurler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • malum iş bulma sitesine girerseniz eğer, tostçu dükkanına çırak alacak adam bile üni mezunu, esnek çalışabilen, 2 dil bilen, az paraya çalışacak, gerekirse hafta sonları çalışabilecek eleman aradığından dolayı mecburen üni bitirmek zorundalar. askerliğini tamamlamak gibi bir şey oldu.


    üni olsun ne olursa olsun. dediğim gibi tostçu bile üni mezunu şartı arıyor artık. saçma sapan işler.

  • 2010 sonrası üniversiteler == Meslek Lisesi

  • 2010 sonrası üniversiteler liseye döndü.


    Kardeşim üniversite dediğin şey sanayi ile büyüyen ar-ge merkezidir akıldır bilimdir.Sen market gibi oraya buraya açarsan orada bilim ilim olmaz.Panayır olur ancak.


    Verdiğin emeklere harcadığın paraya üzülürsün.


    Herkes üniversite okumamalı.Üniversite sayısı ve kontenjanı totalde 200-250 bin arasında olmalı.İsraf hemde büyük israf buralara korkunç ödenek ayrılır ve bu sizin cebinize yansıyor.Bedava değil bu betonarme ticaret yuvaları.

  • 2017'de mezun oldum. Bugün beni iş başvurum için ilk defa geri döndüler. Başka anlatacağım laf yok..

  • tüccarım, numune deterjan üretimi yaptırmak istiyorum ne özelde kurum/kuruluş bulabildim ne de üniversitelerde..


    yurtdışında kaynıyor bu işler. arge,üretim bunlar önemli.bunlar da ancak kalifiye eleman ve ekipmanlarla mümkün. ama maalesef bizde sıkıntılı.

    bizde herkes kolaya kaçma derdinde maalesef..

  • Çalıştığım firmanın IK'si yeni mezun bir eleman alınacağı zaman (Yazılım Uzmanı), bazen beni de görüşmeye çağırıyorlar. Gözlemlerim şu şekilde;


    • Eğer kendini okul harici geliştirmediyse hiçbir şeyden haberleri olmuyor. En basit sorulara bile cevap veremiyorlar.
    • İngilizce mi o da ne?
    • Öz güvenleri inanılmaz yüksek. Aman benim çocuğum prens/prenses istediğini yapar dersen böyle olur :)
    • Onlara sorsan hemen müdür olmalılar.
    • Maaşı kıdemli bir uzmanın aldığı aralıktan istiyorlar.


    Üniversitenin de bir etkisi vardır ama kişi kendini geliştirmiyorsa hiçbir işe yaramaz. IT dünyasında çok para var ondan seçtim havasında çoğu ne yazıkki.


    Kısacası saçma sapan bir üniden mezun olsanızda, eğer kendinizi geliştirdiyseniz sorun yok, her zaman işe alınırsınız. Kendiniz proje yapacaksınız, mesleğinizle alakalı olan şeyleri takip edeceksiniz, meraklı olacaksınız. Bunları yaparsanız üni adı önemli değil.





  • trancenden kullanıcısına yanıt
    iyi üniversite de kendini geliştirmek daha rahat olur çünkü herkes o mantıkta kötü yer seni aşağı çeker hocam kötü üniversiteden bir yere gelen belkide 100 de 10 dur fakat iyi ünilerde bu oran tabiki daha yüksek gerçekler bu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enthris

    12415253125162321'cı kere açılan üniversite okumak boş iş konusuna hoş geldiniz

    Ama haksız da değiller.

  • Yıllardır diyoruz son 10 senede açılan üniversitelerin liseden farkı yok diye ama anlamıyolar. Sonra da mezun olunca iş bulamadım diye ağlıyolar.

  • 2 senelik üniversite okudum makine bölümü şuan savunma sanayide çalışıyorum 6k maaş alıyorum 2 senemi orda kaybetmeseydim tecrübe yapsaydım 7 8k alırdım. Üniversite boş masraf ve zaman kaybı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03

    Kardeşim kusura bakmada bu ülkede YTÜ, İTÜ, Boğaziçi mühendislik gibi bölümlerden okuyup mezun olanlarda işsiz kalıyor.


    Kusura bakmayında ülkemde o kadar mülteci varken siz zannedebiliyor musunuz meslek öğrenilebileceğini?


    Her yerde afgan, suri çalışıyor, kaçak işçi çalışıyor, iş veren 1000 TL'ye 3 kişi çalıştırıyor asgari ücrete neredeyse 3 kişi sigortasız çalışıyor.


    Sen zannediyor musun ki okunmayınca iş bulunabileceğini?


    Forumda kuru sıkı delikanlılığı yapıp boş konuşmak serbest, burada önüne gelen herkes zaten bir anda her haltalog olabiliyor.


    Üniversite okumanın temel sebebi kendini geliştirmektir, ancak ülkemizin ehonomisi çoh eyü olduğundan şahlandığından bir android tablet 2000 TL-1500 TL ortalama bilgisayar laptop 7000-9000 TL ki bunlar en osuruktan cihazlar, bunlarda uygulama geliştirmek için senin aşağı yukarı 10-15k 'yı gözden geçirmen lazım ki bu sadece android platformu için.


    Web geliştirmen için ise en aşağı 2000 TL'yi gözden çıkarman lazım ki düzgün bir şekilde ağır web uygulamalarında bile PC sorun yaşamasın.


    Hadi IOS geliştireceksin bir mac 15k civarı, IOS bir cihaz alsan 4-10k para ödeyeceksin ortalama 19-25k gibi bir fiyat çıkıyor ortaya.


    İnsanlar vasıfsız işlerde iş bulamıyorsa bu üniversite okuyanların sorunu değildir bu elini kolunu sallaya sallaya gelen mültecileri göndermeyenlerin yüzündendir.


    Benim 2017'de aldığım msi gp62m 7rd leopard 4k iken şimdi 9k'ya ikinci el satıyorlar, geçen sene dolar yükselince 20k'ya satanı gördüm.


    Adi plastik alt kasası 1200 tl civarı, adaptörü 1000 TL civarı, klavyesi olmuş 1200 TL üst kasa ile beraber. Sen neyin tatavasını yapıyorsun bana?


    Şoka, migrosa giren birisi kiraya çıksa geçinemiyor bile. 1+0 dairelere çıksa 2k boş daireye kira veriyor İstanbul dışında ki kiralar bile uçmuş ne dediğinin farkında mısın?


    Kimse öyle kolay kolay iş vermiyor versede insanlar asgari ücrete iş yapmak zorunda kalıyor bu ülkede.


    Sebebi ise çok basit, zamanında çoğu yere lise-ortaokul terk adamlar yerleştiği için yetkili olduğu için ADAMLAR TAHSİLLİ ELEMAN İSTEMİYOR. Neden? Üniversite okumuş adam onların 100-0 ilerisinde, ileride bir gün çok hızlı şirket içerisinde yükselme potansiyelleri var kısacası birilerinin değirmenine çıkarına çomak sokuyor.


    Bu tip başlıkların bilinçli yapıldığını düşünüyorum, amaç ülkeyi afganistan gibi bir yere çevirmek, gençler cahil olsun, din ile uyutulsun ÇOK BEKLERİSNİZ!

    Ytü itü den düzgün bir bölümden mezun olan adam işsiz kalıyorsa o adam odundur. O adam tıp okusada işsiz kalacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • lextor L kullanıcısına yanıt
    Meslek lisesi yerine düz lise yazılmalı oraya bence.Şimdi çocuğum olsa meslek lisesine verirdim ya da şimdiki aklım 10 sene önce olsa meslek lisesine giderdim,üniversiteye falan bulaşmazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Airbus A350 XWB -- 23 Eylül 2021; 22:45:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiyede şu şu şu bölüm ünide okumayacaksan zaten okuma lafı artık bana boş geliyor. Her üniversiteye giren öğrenci en nihayetinde aynı ülkenin gençleri ve herkesin ortak bir iklimi var paylaştığı az yada çok, yukarıda arkadaşların anlattıkları gibi. Bu sefer de iyi üniversite okuyanlar içselleşmiş bir aşağılıkla avrupaya gidiyor, güzel eğitim ve iş hak ama ülkeye katkı borç değil yerine ego şişiyor. Yok bunu okudum o işi yapmam, saçma bir plaza kültürü, eu ya kapak atma hesapları... bu fikirler öncü olması gereken parlak arkadaşlarımızı zehirledi.

    Odtü ve galatasaray da bunu gördüm. Hocalar neden hala öztürkçe felsefe yapmaz ama hegeli almanca okuyacaksın öyle ancak gerçekten anlarsın diye konuşurlar? Neden kitap editörleri kendi kitaplarıyla kendi düşüncelerini yazma cesareti göstermezler de çevirdikleri yazarların kitaplarına kitabın yarısı kadar önsöz yazıp o yabancı yazardan mütevellit otoriteye dayanırlar? Burada herkes bataklıkta ve çöküntüde, okumuşu okumamışı kalmadı. Sonuç: üniversiteler de çöp üniversiteliler de. Entelektüel karşıtıysa evet, yozlaşmamak yeğdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-c9 -- 23 Eylül 2021; 23:0:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.