Şimdi Ara

Genç nufus işsizlik oranı %24, İşsiz sayısı 4 milyona yaklaştı. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
6
Favori
23.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atılgan oo kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın. Peki bu durumda asgari ücretleri yükseltmek ekonomiyi nasıl etkiler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsizlik maaşının sürekli verildiğini sanıyorsun, değil mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ama dövlöt yol yaptı hüloooooğğ

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bloodletting.


    quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan


    quote:

    Orijinalden alıntı: bloodletting.


    quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan


    quote:

    Orijinalden alıntı: volkanbravo


    quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan

    asgari ücret gereksiz yere şişirilerek zamlandı. bi işçi çalıştırmanın bedeli çok yükseldi (yaklaşık 2200 lira). iş verene çok yük var gereksiz prosedür ve vergilerle iş verene baskı yapılıyor. işveren çalıştırdığı işçiden karşılığını alamayınca işçi çıkarıyor. eleman seçerken daha seçici oluyor. şirketlerden vergi ve asgari ücret denen saçmalık nezaman tamamiyle kaldırılırsa. piyasa serbest bırakılıp devlet burnunu sokmazsa. herşey yoluna girecektir.

    O zaman asıl kaos olur bu ülkede.Azgın patronların kucağına oturtursan sen işçiyi 1000 tl bile maaş vermezler.Şuan asgari ücret 1400 lirayken en azından altını teklif edeni yada çalıştıranı SGK'ya şikayet edip yasal ceza uygulatabiliyorsun.
    Patronlar biraz az kazansın.Ekonomide gelir uçurumu gitgide artıyor.1400tl bile ÇOK AZ.En az 2000tl olmalı asgari ücret bu ülkede.

    gerçekten ekonomi bilginiz 0. asgari ücrete zam yapınca patronlar azmı kazanıyor zannediyorsunuz gerçekten ?

    devlet şirketlere istediği kadar vergi koysun istediği kadar asgari ücrete zam yaparsa yapsın. patronlar az kazanmaz sattığı ürüne zam yapar. enflasyon artar. işçi kaybeder. yada vergi ve işçi yükünü kaldıramayıp tutunamayanlar piyasadan düşer piyasa rekabetçi piyasadan monopol piyasaya döner. monopol piyasalarda kaybeden taraf gene çalışanlar. yada işverenler daha az işçi daha çok makine çalıştırırlar işsizlik artar refah düzeyi düşer.

    ama serbest piyasada devlet hiçbirşeye müdahele etmese prosedürler kaldırılsa. şirketlerden vergi alınmasa. devlet sermaye sahiplerini desteklese. isteyen herkes üretim yapabilir. rekabet artar fiyatlar düşer. istihdam artacağı için işsizlik azalır maaşlar kendiliğinden zaten artar. enflasyon düşer. daha saymama gerek varmı ?

    Sen tam sonradan görme müteahhit gözüyle bakıyorsun olaya.Devletin hiçbir şeye müdahale etmemesi diye bir şey söz konusu olamaz.Şirketlerden vergi alınmasa demişsin.Dünyanın hiçbir yerinde devletin şirketlerden vergi almadığı görülmemiştir.Utanmasan vergi kaçakçılığını destekleyeceksin.Sen hem devletin topraklarında iş yapacaksın hem de devlete vergi vermeyeceksin.Adamlar hem vergi vermeyecek hem de devlet onlara destek verecek komediye bak.Asgari ücret elbette olacak öyle bir sınırlama olmasa işveren işçiyi 500 liraya çalıştırır.

    şirketlerden alınan vergi halktan alınan vergiyi saklama politikasıdır.

    siz hiç vergi ödeyen makine yada bina gördünüzmü ? şirketler vergiyi kendi cebindenmi ödüyor zannediyorsunuz ? şirketlerden alınan her vergi satılan ürün, hizmet neyse ona zam olarak yansır. sonuç olarak bu vergiyi gene halk öder.

    basit bi örnek vermek gerekirse devletin çikolata fabrikalarından %10 vergi almasıyla çikolatadan %10 vergi alması arasında ne fark vardır ? fabrikadan alınca bunu şirketmi ödeyecek yani biz dahamı ucuza çikolata tüketicez. gerçekten buna inanacak kadar safsanız bana cevap yazmanıza gerek yok.

    Sen zaten Türkiye'de devletin işletmelere teşvikde bulunmadığını söyleyemezsin.Her sene şirketlerin vergi borçları siliniyor.Onlardan almadığını vergileri de halka bindiriyor.Bugün OSB'ye git bakalım bütün işletmeler elektriği,suyu nerdeyse bedava denilecek fiyatlara kullanıyor.Devlet Organize sanayi bölgelerine ücretsiz arazi temin ettiriyor niye işletmecinin cebinden para çıkmasın sanayi gelişsin ekonomi canlansın diye.Ama patronlara kalsa devlet yardım etmiyor.İşci çok para istiyor.Biz de para kazanamıyoruz edebiyatı.En çok parayı kazanan bu godomanlar ama hep onlar mağdur hep onlar cefakar.

    Maval okumayin pratikte oyle bedava arazi filan yok

    Elektrik epdk nin acikladigi sanayi tarifesi oyle bedava filan degil (az bir fark var)

    Su da benzer sekilde belediye yerine osb ye oduyorsunuz



    Ayrica bir de osb aidati oduyorsunuz



    Hersey oyle tv de ufurdukleri gibi degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkür ederim hocam onaylamanız için.

    Umarım ilk cümlem için alınmadınız. Amacım kinaye,alaycı bir tavır değildi kusura bakmayın laf olsun diye bir başlangıç yaptım.
  • O kadar delikanlilarsa milletvekili maaşlarını asgari ücrete endekslesinler asgari ücret ele geçen net rakamın 10 katı olsun millet vekili maaşları. Bakalım o zaman ne oluyor. Az da demedim bakin 10 katı diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BABAHAKKI

    İngilizce öğretmenliği mezunuyum. Tabikide atanamamış biriyim. Allahdan rahmetliden tarla kaldıda çitçilik yapıyorum. Onda da 200 dönüm tarlayı mısır eksen bakın sadece tohumuna 15-20bin tl para ödüyoruz. Yazık değilmi bu milletin çocuklarına. Allah yardımcımız olsun...

    Kardesım sen sanslısın sızın 200 donum tarlanız varmıs. Milletin anadan babadan kalan bişeyı de olmayınca işte hırsızlık dolandırıcılık aldı basını gitti. Buna canak tutanlar tek basına anayasayı degiştirme gucune sahip olupta gereklı degişiklikleri yapmayanlar utansın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

    Teşekkür ederim hocam onaylamanız için.

    Umarım ilk cümlem için alınmadınız. Amacım kinaye,alaycı bir tavır değildi kusura bakmayın laf olsun diye bir başlangıç yaptım.

    hayır tam tersi okuduğumda her türlü görüş ve düşünceye açık olan tarafsız biri olduğunuzu düşündüm. bence bi insanın sahip olması gereken en önemli özelliklerden birisi budur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birincisi, ortada 'iş beğenmiyorsun' durumu yok. Aydan aya işsizlik artmış. Kasım verisi bu sanırım, bu ayda üniversiteler mezun vermediğine göre ve yeni doğan bebekler vs. işsiz sayılmadığına göre demek ki gerçek şu; ekonomi herkesin söylediği gibi kötü ve işveren işçi çıkarıyor. Başka türlü bu oranın artmasının matematiksel bir açıklaması yok zaten, varsa bir öncülü kaçırmışımdır; aydınlatırsınız.

    İkincisi genel olarak iş beğenmeme sorunu. Evet bu bazı kesimde var ama işveren de çok acımasız kabul edelim ki. 6 gün köle gibi çalıştırıp asgari ücret verenler var. Asgari ücret nedir? 4 kişilik bir ailenin AÇLIK sınırının altında yaşamasıdır. Ben demiyorum TÜİK diyor. Yazık günah, bu adama iş beğenmiyor diyorsunuz da beğenilecek gibi de değil.

    Yeni mezun üniversiteli genç işsiz sayısının fazla olması da muhtemelen ekonomik krizle alakalıdır. Yeni mezun demek firmaya çoğu zaman ek yük demektir. İş hayatını bilmeyen elemana iş hayatını ve firmanın çalışma koşullarını öğretmen, okulda öğrendiği bilgileri iş hayatına nasıl adapte edeceğini öğretmen firmanın şu anki çalışanları için zaman kaybıdır. Bu ekonomik krizde de kimse bu zaman kaybını tolere etmek istemez.

    Türkiye'deki liyakat sorunu da cabası. Ne kadar iyi olursan ol, iyi işleri başkaları başka yollardan kapıyor. Bu da ciddi problem asıl liyakat sahibi adam iş alamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 15 Şubat 2017; 20:21:47 >




  • bloodletting. kullanıcısına yanıt
    sımdı bak kardesım evvela ben patron degılım olmakt ıstemıyorum 19 yazmisim 11 yasindan beri calisiyorum


    2. Bir husus bakanlik aciklama yapti ogretmenlik kontejyani dolu baska bir bolum okuyun diye neden inat ile illa ogretmenlik okutuluyor anlamis degilim.

    Surdan sunuda soyleyim sizler yanlis kisileri yada olusumlari elestiriyorsunuz

    bir arkadasim vardi beraber mmo oynardik bu uni okuyordu catir catir ingilizce falan boyle
    neyse mezun oldu askerlik falan derken simdi sportivde calisiyor
    bir gun dediki abi keske okumayipta meslek sahibi olsaydim

    birde yegenim var super zekaydi falan boyle ilk sinavda istanbul uni falan kazandi
    bolumunu birincilikle bitirdi extra burs falan neler neler
    tahmin et simdi ne yapiyor okul bitti evlendi simdi kocasina diplomali yemek yapiyor ve cocuguna bakiyor

    ogretmenlik olayi cok entresan yillardir kontejyan olmadigini bile bile her sene ogretmenlik inatla ben ogretmen olucam
    evladim ogretmen ol benim kizim oglum ogretmen olcak SEBEP ?
    Bak mesela ben tekirdagliyim dayim kizini ve oglunu kontejyan olmadigini bile bile ogretmenlik okuluna gonderdi simdi erdogana sovuyor :D
    kizimi ne oldu okulu bitti evlendi oda yakin zamanda cocuguna bakmaya baslar:D


    simdi benim anladigim ozellikle yorumlardan fal;an boyle egitim sistemi ego yetistiriyor
    ego tavan.
    Yahu 12 yaslarinda sabah 6.30 da trenle kanaryadan gedikpasaya unkapani na calismaya gidiyorduk
    heryer les gibi baly yani yapistirici ohooooo daha neler nelerr
    simdi ne oldu cocugun dogum hediyesi cep telefonu :D oyun konsolu vs vs .

    sizler yanlis seyleri sorguluyorsunuz
    egitim sistemine bir girsem simdi banlanirim o yuzden girmiyorum tarafsiz bolgeye gelirsin onuda aciklarim
    zira burda hazimsizlik diz boyu




  • devlete salliyacagina meslek sahibi olsana
    27 yasinda ben deri isine basladim simdi ayakkabi canta kesimde ustayim,

    bilgisayarli deri kesim yapiyorum

    hemen herseyi devlete baglayin iste bu ego tavan halleri yok efendim ak koyunlar vay efendim
    birakin lardesim 15 sene evvel memura kiz vermiyorlar simdi memur olamayan forumlarda agliyor
    kimmi agliyor aynaya bak aynaya
  • Üniversite bitirmekte ne var her yer üniversite oldu zaten herkes hak ettiği maaşı alıyor adam gidip 230 la mühendislik okuyorsa tabiki asgari ücretle çalışacak, okulla dersle alakası olmayan tipler ben üniversitw okuyorum triplerine girerse olacağı bu. Bir başkası gider 50 mat sorusundan 15 net yapar sonra öğretmen oldum atanamıyorum der. Sen ne biliyorsun ki ne öğreteceksin. Artık devleti hükümeti suçlamayı bırakıp dönün bir kendinize bakın. Madem o kadar iyisiniz gidin yurtdışına siz de kurtulun biz de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Referandumdan evet çıkınca düzelecek inşallah arkadaşlar.



    Siz bu vatan hayinlerine bakmayın





    Selam ve dua ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvan eti yemişlere sesleniyorum(vejeteryanlar hariç)
    hatta trolleri elemek için yazıyı komple ingilizce yazmayı düşünüyorum fakat kahretsin ki google translate çalışıyor.

    neyse konumuza gelelim
    1300 lira maaştan adama ay sonunda 50 lira kalmıyorsa niye çalışsın

    salak mı
    keriz mi?

    iş beğenmez tabi
    para kazanmıyorsa niye çalışsın?
    vasıfsızmış sanki babanız amcanız çok vasıflı üniversite mezunu.


    şimdi defolun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    Nerde ipsiz sapsız tembel götünü kaldırmaya mecali olmayan adam var hepsi işsiz..



    Adama geçen hafta diyorum ki 2000 tl maas + sigorta + yol + yemek var gel garsonluk yap diyorum , yok abi ben millete hizmet edemem diyor.. Arkadaş ilkokul mezunu burnundan kıl aldırmıyor..



    Baska birine kendi ofisimde 1500 + diger giderleri veriyorm oglen 12 de baslayip aksam 8 gibi çıkacaksın diyorum maaşı beğenmiyor...



    Kusura bakmasınlar kimse para sıçmıyor..



    Önce çalışma götü olacak..



    İşsizlikten hırsızlık olmaz şerefsizlikten olur..

    tamam hocam ben kabul ediyorum 2000 tl sigorta yol yemeğe garsonluk yapmayı. İngilizce öğretmenliği okuyorum. Adresi yollayın gelip başlayayım yarın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Entropi Canavarı

    Referandumdan evet çıkınca düzelecek inşallah arkadaşlar.



    Siz bu vatan hayinlerine bakmayın





    Selam ve dua ile

    Dedi şakacı arkadaş
  • İşsizseniz 3 çocuk yapın. Evet.
  • Firmalar üniversite diplomasını yönetici alımlarında dikkate aldıkça ve üniversite bölümü diye açılan saçma sapan bölümler oldukça üniversite mezunlarının en az yarısı işsiz kalır ben turizm okuyorum bitirince yine garson olarak işe gircem adam lise mezunu 5 yıldır sektörün içinde şef olmuş bu çoğu iş yerinde böyle adamlar asgari ücretle eleman çalıştırmak için lise mezunlarını alıyorlar üniversite mezunları da asgari ücretle çalışmak istemeyince bu sonuç çıkıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozcan

    Çok haklısın. Peki bu durumda asgari ücretleri yükseltmek ekonomiyi nasıl etkiler?

    Bu soruya toplam talep-toplam arz grafiği çerçevesinde yanıt vermek gerekiyor.

    Asgari ücret zammı ilk etapta toplam talepte bir artışa neden olacaktır. Bu artış grafikte ki AD(toplam talep) eğrisini sağa kaydır. Oluşan yeni denge noktasında talep artışına bağlı olarak fiyat artışı ve buna bağlı olarak ta hasıla artışı meydana gelir. Evet enflasyon olmuş olabilir ama bu hasilada ki artış karşısında tolare edilebilir. Nede olsa yüksek bir büyüme hızı hedefleyen ekonomiler enflasyonu pek sorun olarak görmezler.



    Ancak asgari ücret dediğimiz şey aynı zamanda bir maliyet kalemi ve asgari ücret zammı maliyetleri arttırdığı için toplam arz egrisini(as) sola kaydırır. Bu durumda oluşan yeni denge noktasında üretim kisildigi için fiyatlar tekrar artış gösterir ve hasıla geriler.



    Özetlersek asgari ücret zammı ilk etapta

    Talep artışı kaynaklı fiyatları ve hasilayi arttırır.

    Maliyet baskısından kaynaklı fiyatları arttırır ve hasilayi azaltır.



    Yani asgari ücret zammı reel hasilada pek bir değişikliğe neden olmazken fiyatları sürekli yukarı doğru uyarır.



    Bahsettiğim grafik.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atılgan oo -- 15 Şubat 2017; 20:39:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

    İşsizlik diye birşey yok. Sokakta geziyorum her yerde is ilanlari marketler dukkanlar elektrik direklerine yapistirilmis kagitlar. Adam basliyor ise 1 hafta sonra zora gelemiyor of calisamama deyip basiyor istifayı. Ailesinin de durumu iyiyse onlardan gecinip gidiyor.

    Sanada cok yazik bu mesaji +layan 3 kisiyede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.