Şimdi Ara

Genç nufus işsizlik oranı %24, İşsiz sayısı 4 milyona yaklaştı. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
6
Favori
23.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • apokhan kullanıcısına yanıt
    XD
  • Genç nüfus işsizlik oranı normal %22 lerde gezebilir herkes malesef çalışmıyor bazı gençler çalışmak istemiyor birçok nedenler var bizim esas bakmamız gereken işsizlik oranı o da yaklaşık Türkiye'de %11-%12 civarlarında olması gerekiyor. Yaklaşık %11 lik kesim 3 milyon 600-700 bin ederken genç kısımın %22 si nasıl 4 milyon ediyor onu da anlamış değilim. Burada tam bilmediğiniz bilgileri paylaşıp amacınız insanların kafasını mı karıştırmak ya da tepki yaratıp ülkenin durumu kötü vs. diyip isyan mı çıkartmak amacınız yoksa hükümete mi bir laf çarpma çabasındasınız anlamadım. Şahsen benim etrafımda çok küçük miktarlarla tonlarca iş yapan insanlar var bunun yanında birçok insanımız da iş beğenmiyor para beğenmiyor çalışmıyor. İş ilanlarını biraz takip ederseniz işsizlik aslında olmadığını insanların çalışmak istemediğini göreceksinizdir. Tabiiki buradaki işsizlik oranı %11 ler bana göre de çok geliyor tablo üzerinde ama gelişmekte olan bir ülke olduğumuzu düşünürsek amerikada %5 olan işsizlik ülkemizde %11 ler normal karşılanabilir.




  • Gelecekte ne olacak ben onu merak ediyorum, 17 Milyon öğrenci var.Tahminleri alalım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidoff26 -- 16 Şubat 2017; 1:53:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan


    quote:

    Orijinalden alıntı: volkanbravo


    quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan

    asgari ücret gereksiz yere şişirilerek zamlandı. bi işçi çalıştırmanın bedeli çok yükseldi (yaklaşık 2200 lira). iş verene çok yük var gereksiz prosedür ve vergilerle iş verene baskı yapılıyor. işveren çalıştırdığı işçiden karşılığını alamayınca işçi çıkarıyor. eleman seçerken daha seçici oluyor. şirketlerden vergi ve asgari ücret denen saçmalık nezaman tamamiyle kaldırılırsa. piyasa serbest bırakılıp devlet burnunu sokmazsa. herşey yoluna girecektir.

    O zaman asıl kaos olur bu ülkede.Azgın patronların kucağına oturtursan sen işçiyi 1000 tl bile maaş vermezler.Şuan asgari ücret 1400 lirayken en azından altını teklif edeni yada çalıştıranı SGK'ya şikayet edip yasal ceza uygulatabiliyorsun.
    Patronlar biraz az kazansın.Ekonomide gelir uçurumu gitgide artıyor.1400tl bile ÇOK AZ.En az 2000tl olmalı asgari ücret bu ülkede.

    gerçekten ekonomi bilginiz 0. asgari ücrete zam yapınca patronlar azmı kazanıyor zannediyorsunuz gerçekten ?

    devlet şirketlere istediği kadar vergi koysun istediği kadar asgari ücrete zam yaparsa yapsın. patronlar az kazanmaz sattığı ürüne zam yapar. enflasyon artar. işçi kaybeder. yada vergi ve işçi yükünü kaldıramayıp tutunamayanlar piyasadan düşer piyasa rekabetçi piyasadan monopol piyasaya döner. monopol piyasalarda kaybeden taraf gene çalışanlar. yada işverenler daha az işçi daha çok makine çalıştırırlar işsizlik artar refah düzeyi düşer.

    ama serbest piyasada devlet hiçbirşeye müdahele etmese prosedürler kaldırılsa. şirketlerden vergi alınmasa. devlet sermaye sahiplerini desteklese. isteyen herkes üretim yapabilir. rekabet artar fiyatlar düşer. istihdam artacağı için işsizlik azalır maaşlar kendiliğinden zaten artar. enflasyon düşer. daha saymama gerek varmı ?

    Gereksiz vergi yükü ortadan kalkmak zorunda.

    Bu da maalesef bu yönetimle imkansız.



    Üretim namına hiçbir şey bırakmayıp saman ithal eder hale gelen kısaca kendi kendine yeten ülkeden yetemeyene dönüştük. Haliyle sıcak paraya muhtacız. Mevcut hükumet ne yaptı? Parayı betona döktü. Kendi köprüsünü bile yapamaz durumda. Ha bu yap-işlet-devret işleri de tam bir yandaş politikasi. Geçiş garantisi ver üzerini kasadan öde birinin cebi dolsun.

    Neyse bu ayrı konu.



    Sıcak paraya muhtaç olduğumuzdan dolayı yediğimiz içtiğimiz her kalemde fahiş vergi oranları var. Isınmak bile çok pahalı. En basiti akaryakıt çok pahalı bu yüzden tüm temel ihtiyaçlara zammı tetikliyor. Yatırımcıya güven vermiyor döviz çok yüksek. İthalat ile ayakta duran firmalar büyük perakendeciler teker teker battı yok oldu.



    Dönen bir çark yok ortada. En kötüsü enflasyon çok yüksek çıkıyor. Gerçeği de yansıtmıyorlar. Aldığın % 3 memur %8 asgari ücret zammi enflasyonun gölgesinde kalıyor git gide eriyor fakirleşiyorsun.



    Tüm bu sistemde işçinin toplam maliyete olan etkisi %10'larda kalıyor. Sen asgari ücreti 1000 TL yapsan bile 1000 TL birim fiyattan aldığın bir malı 900 TL'ye yine alamazsın zaten satamazlar da.

    Maliyet kalemlerin ortada döviz ortada. Daha da kötüsü bu sefer işçinin alım gücünü eriteceğinden o malı 900 altına indirsen bile alıcısını bulman zorlaşacak. Eskiden bir kampanya başlattılar "alın verin ekonomiye can verin" diye. Alım gücünü yükseltmeden piyasada hareket sağlayamazsınız



    Velhasıl kelam. Vatandaşın üzerindeki vergi yükü inmeden işvereni de rahatlatmak pek mümkün değil. Bu şartlarda da 1400 bile çok yetersiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • davidoff26 kullanıcısına yanıt
    Gelecekte bir şey olacağı yok çünkü üretim yok tüketim çok bu ülkede ayrica bu yeni rejim geçerse kadınlarıda calistirmazlar artık zaten suan amerika da 1950 lilerdeki kadin calisan istihdam sayisina esitiz taş devrine dogru gider artık bu oran calisan nufus sayisi ne kadar düşerse de ulke o kadar geride kalmaya devam eder yani Turkiyeden ben umudumu kestim artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsizlerin Allah yardımcısı olsun işsiz kalmak çok zor.

    Namusuyla hakkıyla kul hakkı yemeden iş yapmak da çok zor artık. Ufak bir dükkan açayım ve 4 tane işçim olsun deseniz o işçileri asgari ücretle çalıştırsanız size aylık maliyeti 10.000 TL. Dükkan kirası, elektrik, su, ısınma giderleri, yıllık vergiler, stopaj v.s. eklenince de o işletmenin aylık gideri 15.000 - 20.000 TL arasına gelecektir. Böyle bir durumda işletmenin ayakta kalabilmesi için aylık en az 30.000 lira kar etmesi lazım ki batmasın ayakta kalabilsin.

    Bu tip işletmelere en güzel örnekde ufak çaplı çiğ köfte dükkanları. 3-4 asgari ücretli personel ile ayakta kalıp işinin döndürmeye çalışan çiğ köfteciler artık bunu yapamadıkları için bir bir kapanmaya başladılar. Aile eşrafını ücretsiz olarak çalıştıranlar hariç maaşlı eleman çalıştıran pastaneler, çiğ köfteciler, cep telefonu dükkanları ve benzer diğer ufak işletmeler kapanmaya başladılar.

    Maalesef düzen eskisi gibi değil ya büyük kartel şirketlerden birisi olacaksınız ya da o şirketlerde bir çalışan olacaksınız. Ben kendi işimi yapayım kendi yağımda kavrulayım işleri yavaş yavaş tükenmeye doğru gidiyor.




  • Şu anki konumuma gelebilmek için buradaki birçok arkadaş gibi 16 yıl okudum. ilkokul-ortaokul-hazırlık-lise-üniversite..

    Mimarlık fakültesi bitirdim. Yeri geldi 3 günde toplam 2 saat uykuyla ayakta durdum. Proje dersleri için haftalar boyunca her gün günde 15-20 saat arası çizim yaptığımı bilirim. Öyle 1 hafta çizdin bitti gibi bişey de değil. Her hafta 2 gün proje dersi, üstüne jüriler, proje teslimleri derken imanımız gevriyordu. Üstüne bir de her dönem onlarca teorik dersten geçmek zorunda olmak da cabası. O dönem yaşadığım ve yaşamak zorunda olduğum düzensiz hayattan dolayı şu an reflü, göz problemleri, bel problemleri vs ne kadar sıkıntı varsa yaşıyorum. Sorun sende, daha düzenli çalışabilirdin demeyin, fakültemizin tamamı böyleydi, bu kadar kasmayınca proje yetişmiyordu, kaldı ki ben diğerlerine göre nispeten az çalışırdım.

    Anadolu Lisesi çıkışlıyım. Erasmus tecrübem vs var, çoğu üniversite mezununun 50 barajını geçemediği YDS'den hiç çalışmadan, sınav öncesi tek soru çözmeden 80 aldım. Ales'ten de aynı şekilde 80.

    Bunlara rağmen mezun olduğumda 1200 tl ile işe başladım. Kimseyi aşağılamam, emeğe saygım var ama çalıştığım ofisin yanındaki marketteki kasiyer bile benden fazla alıyordu. 1.5-2 sene tecrübe edindim sonra maaşım güç bela 2250'ye çıktı, o da farklı bi ofise geçtiğim için.

    Baktım bu böyle gitmiyor, babamın desteğiyle kendi işimi kurdum. Proje ihalesi alayım dedim, kurumlar daha önce bir kurumdan proje ihalesi alıp bitirme şartı istiyor ihaleye girebilmek için. Saçmalığa bakar mısınız ? Her kurum ihale için daha önce girmiş olma şartı isterse ilk ihalemi nasıl alacağım ben ? Haliyle alamadım. Doğrudan temin ile iş alıp iş bitirme deneyimimi artırayım dedim. O işleri de bütün yandaşlar dönüşümlü olarak kendi içlerinde dağıtıyorlar. Alamadım. Özelden 1-2 iş aldım. Memnun kaldılar. Sonra darbe vs oldu , ekonomi patlak verdi, devamı gelmedi. Geçen eylül ayında son bir umut bir iş teklifi için aradılar. Gittim görüştüm, diğer mimar arkadaşlara da sordum 8 bin tl teklif verdim. İşi verecek olan adamın bana önerdiği rakam 2 bin tl. O da neymiş ? 300 tl'yi peşin verecekmiş, kalanı da iş bitince işi beğenirse.. 2000 tl'yi alabilmek için kimbilir kaç ay uğraştıracak yani. S..rim böyle işi dedim. O günden beri iş kovalamıyorum. Çaresizlikten ofisi kapatıp gene özel sektörde iş arayışına girdim. Bütün arkadaşlarım benzer durumlarda. Babasının çevresiyle işleri götüren 1-2 kişi hariç herkes güç bela çalışıyor. Hiçbir avrupa ya da amerika kıtası ülkesinde resmi bir işe teklif verirken okumuş etmiş adam varken gidip de ilkokul mezununa işi vermezler. Türkiye'de ise okudukça,eğitim seviyeniz arttıkça değersizleşiyorsunuz arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 16 Şubat 2017; 2:39:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WalterWhite00

    Şu anki konumuma gelebilmek için buradaki birçok arkadaş gibi 16 yıl okudum. ilkokul-ortaokul-hazırlık-lise-üniversite..

    Mimarlık fakültesi bitirdim. Yeri geldi 3 günde toplam 2 saat uykuyla ayakta durdum. Proje dersleri için haftalar boyunca her gün günde 15-20 saat arası çizim yaptığımı bilirim. Öyle 1 hafta çizdin bitti gibi bişey de değil. Her hafta 2 gün proje dersi, üstüne jüriler, proje teslimleri derken imanımız gevriyordu. Üstüne bir de her dönem onlarca teorik dersten geçmek zorunda olmak da cabası. O dönem yaşadığım ve yaşamak zorunda olduğum düzensiz hayattan dolayı şu an reflü, göz problemleri, bel problemleri vs ne kadar sıkıntı varsa yaşıyorum. Sorun sende, daha düzenli çalışabilirdin demeyin, fakültemizin tamamı böyleydi, bu kadar kasmayınca proje yetişmiyordu, kaldı ki ben diğerlerine göre nispeten az çalışırdım.

    Anadolu Lisesi çıkışlıyım. Erasmus tecrübem vs var, çoğu üniversite mezununun 50 barajını geçemediği YDS'den hiç çalışmadan, sınav öncesi tek soru çözmeden 80 aldım. Ales'ten de aynı şekilde 80.

    Bunlara rağmen mezun olduğumda 1200 tl ile işe başladım. Kimseyi aşağılamam, emeğe saygım var ama çalıştığım ofisin yanındaki marketteki kasiyer bile benden fazla alıyordu. 1.5-2 sene tecrübe edindim sonra maaşım güç bela 2250'ye çıktı, o da farklı bi ofise geçtiğim için.

    Baktım bu böyle gitmiyor, babamın desteğiyle kendi işimi kurdum. Proje ihalesi alayım dedim, kurumlar daha önce bir kurumdan proje ihalesi alıp bitirme şartı istiyor ihaleye girebilmek için. Saçmalığa bakar mısınız ? Her kurum ihale için daha önce girmiş olma şartı isterse ilk ihalemi nasıl alacağım ben ? Haliyle alamadım. Doğrudan temin ile iş alıp iş bitirme deneyimimi artırayım dedim. O işleri de bütün yandaşlar dönüşümlü olarak kendi içlerinde dağıtıyorlar. Alamadım. Özelden 1-2 iş aldım. Memnun kaldılar. Sonra darbe vs oldu , ekonomi patlak verdi, devamı gelmedi. Geçen eylül ayında son bir umut bir iş teklifi için aradılar. Gittim görüştüm, diğer mimar arkadaşlara da sordum 8 bin tl teklif verdim. İşi verecek olan adamın bana önerdiği rakam 2 bin tl. O da neymiş ? 300 tl'yi peşin verecekmiş, kalanı da iş bitince işi beğenirse.. 2000 tl'yi alabilmek için kimbilir kaç ay uğraştıracak yani. S..rim böyle işi dedim. O günden beri iş kovalamıyorum. Çaresizlikten ofisi kapatıp gene özel sektörde iş arayışına girdim. Bütün arkadaşlarım benzer durumlarda. Babasının çevresiyle işleri götüren 1-2 kişi hariç herkes güç bela çalışıyor. Hiçbir avrupa ya da amerika kıtası ülkesinde resmi bir işe teklif verirken okumuş etmiş adam varken gidip de ilkokul mezununa işi vermezler. Türkiye'de ise okudukça,eğitim seviyeniz arttıkça değersizleşiyorsunuz arkadaşlar.

    Başka bölüm mezunuyum fakat süreçler aynen sizin bahsettiğiniz gibi. Benimde yurt dışı eğitim-iş tecrübem ve sınavlardan puanlarım vs var ama yandaş kayırmaktan, seni alırım ama 3 ay maaş vermem diyen köle ticareti yapanlardan doğru düzgün Türkiye'de istediğim işi yapamadım. Şimdi yüksek lisansa başvurup yurtdışına artık temelli gitmeyi düşünüyorum. Ne kadar yurt dışında çalışmak zor olsa da, emeğinin karşılığı bir şekilde veriliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lakers45 -- 16 Şubat 2017; 3:3:49 >




  • Şu kepaze tabloyu hala savunmaya çalışanlar var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işin kötü yani suriyelilere sakaryada 1200 tl yardım 800 tlde kira desteği yapılıyor kendi vatanimızda mülteci kadar bile değer görmüyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 milyon kişiye istihdam yaratıldı sizin haberiniz yok mu? Niye yalan söylüyorsunuz? :-D bakın haberde yazıyor :-D

    http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1392099-2-milyon-kisiye-is-saglanacak
  • Masada,pastadan pay bekleyen godomanlar varken bu milletin anası ağlamaya devam edecek.

    Bunun sinyalini"bu milletin bilmem neresine yerleştireceğiz"diyerek seneler öncesinden vermişlerdi.

    Türkiye'de kazandıran tek meslek nitelikli hırsızlıktır,tabi bu da emek,azim ve sütü bozukluk gerektirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her yerde iş ilanları var konfeksiyoncu bulaşıkcı arayan yerler dolu üni okudun diye bu işleri küçümseyemezsin 0 dan başlamak zorundasın heryerde iş çok ama hiç kimse beğenmiyor üni okumuş direk 5bin maaş ohhh yok öyle memleket
  • İyice bataklığa gidiyor gibiyiz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • real_madrid_ kullanıcısına yanıt
    E tamam o zamna yat evde

    90larda çıraklara meslek öğretiyoruz diye maaş vermiyorlardı

    O çıraklar simdi usta oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hepson

    her yerde iş ilanları var konfeksiyoncu bulaşıkcı arayan yerler dolu üni okudun diye bu işleri küçümseyemezsin 0 dan başlamak zorundasın heryerde iş çok ama hiç kimse beğenmiyor üni okumuş direk 5bin maaş ohhh yok öyle memleket

    Aynı yalanlarla yıllardır hikaye anlatıyorsunuz, ben sanayici adamım ortalık duman olmuş sen bilgisayar başından sallayıp siyasi amaçlar uğruna milleti yanlış yönlendiriyorsun.

    Kimse gelip de 5 bin tl istemiyor (çok çok iyi bir üniversite mezunu geleceği parlak biri belki ister o da %0,1 falandır).

    Asgari ücreti tabi ki biri istemez, çünkü o parayla geçinmek nasıl bir geçinmek olur herkesin malumu.

    AKP, müteahhitlere yaptığı kıyağın dörtte birini sanayiye yapsaydı ekonomi daha iyi olurdu.

    AVM, İşyeri, Konut rantları, kıyak arazilere imar verilmesi ve en bombası köprü geçiş garantisi gibi yardımlar sanayiye yapılsaydı -KDV indirimi gibi- bence daha iyiydi.




  • hepson H kullanıcısına yanıt
    Üniversite bitirmiş adama bulaşık mı yıkatacaksın, konfeksiyoncuda mı çalıştıracaksın, tezgahtar mı yapacaksın? Adam niye üniversite okudu, niye emek verdi o zaman? Aklı başında olan hiçbir üniversiteli 5 bin TL ile işe başlayamayacağını biliyor ama Üniversite mezununu asgari ücret ile işe başlata massın. Üniversite mezunu değilsiniz belli, olduysanız da boşa okumuşsunuz.
  • İş var :) Ama şöyle iş var.
    Özel sektörde...
    En az 10-12 saat mesai.
    en fazla 1600 TL maaş.
    Sigorta Asgariden gösteriliyor.
    Devletimiz sağolsun denetim yok, her zaman işverenin yanında.
    Çalışırsan böyle iş çok. İşçi yerine köle arıyorlar.
  • Tunus'ta üniversite mezunu bir sokak satıcısı vardı. Zabıta memurlarının kötü muamelesini ve gidişatı protesto etmek için kendini yakmıştı. Sonrası malum. Görünen köy kılavuz istemez. Bu kadar üniversite zaten işsizliğin ertelenmesi ve yerel esnafın ekmek yemesi için açılmıştı. Şu andan itibaren, tıp ve bir kaç üniversite hariç, mezun olanların işsizler ordusuna katılacağını ön görmek zor değil. Üniversite mezunu oranı da hala düşük bu arada. Bu seve seve geldi. O yüzden istikrar için eveğt diyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanlız ülke okadar aptallaşmış ki insanlar

    sırf tuttuğum partiye birşey denilmesin diye saçma sapan konuşuyorlar
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.