Şimdi Ara

Genç nufus işsizlik oranı %24, İşsiz sayısı 4 milyona yaklaştı. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
6
Favori
23.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üniversite mezunuyum kendi alanımda is bulamadım gittim mağazada çalıştım 4 ay asgari ücretle zor dayandım valla saçlarımın yanlarında beyaz teller çıktı bidaha asla mağazada çalışmam heleki giyim mağazasında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Legend

    Umarım seni bir gün işten atarlar o paraya muhtaç kalırsın

    Kimseyi savunduğum falan yok, işsizlik maaşı ile işsizlik ile orantı kurmaya çalışıyorsan sana laf anlatmaya da gerek yok...

    Güzel insan sen yanlış anlamış olabilirsin ama bizim insanımız ahlaksız ben biliyorum işsizlik maaşı alıp aynı zamanda sigortasız çalışanları sen hemen savunmaya geçtin problem değil kimseyi savunmana da gerek yok sadece gördüğümüz insanlar farklı senin için düşündüğüm inş işten atılmazsın ve o maaşa muhtaç kalmazsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne diyeceğimi bilemedim şu anda. Direk savunmaya geçtim haklısın fakat bir kitle var ya hükumete toz kondurmak istemeyen, onlarla muhatap olup laf anlatmaya çalışmaktan kime ne diyeceğimi şaşırdım. Evet dediğin gibi ahlaksız insanlar da var çok fazla. Özür dilerim yukardaki hitap şeklim için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben turk vatandasiydim, suriyeli vatandasligina gectim. Devlet bakiyor esimde suriyeli kendi dukkanimiz var vergiden muafiz. Hastaneler beles. Paket servis motorlarimiz var. Sigorta mtv ruhsat ehliyet plaka soran yok. Kisacasi devletin mali deniz..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-280E950A0 -- 28 Aralık 2017; 21:46:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verip vermemem seni ilgilendirmez arkadaşım. Sen işine bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memleket iyiye gidiye elhamdülillah gastamonu ben gastamonu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üniversite mezunu , yüksek lisans öğrencisiyim. yabancı dilim var ama iş bulamıyorum.

    o cadde de yürüyüp her yerde iş ilanı var diyen arkadaşlar yol+yemek+sigorta(yüksekten) olmak şartıyla 2000-2500 tl arasında bir iş bulabilirler mi acaba. rica ediyorum söz bulduğunuz işi beğenicem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Legend

    Ne diyeceğimi bilemedim şu anda. Direk savunmaya geçtim haklısın fakat bir kitle var ya hükumete toz kondurmak istemeyen, onlarla muhatap olup laf anlatmaya çalışmaktan kime ne diyeceğimi şaşırdım. Evet dediğin gibi ahlaksız insanlar da var çok fazla. Özür dilerim yukardaki hitap şeklim için

    Dert etmene gerek yok dediğim gibi güzellikle herkes anlaşır bu forumda hiç kavga ettiğimi bilmem çok zor durumda kalsam da kendimi anlatmaya çalışırım önce he anlatamazsam yapacak bişeyim yok insanımız haksızlığı bilmiyor herkes haklı iş bulma kurumu iş bulur gitmez nasılsa maaş var der olay bu beğenmez çalışanda işini sevmediği için süreklik sağlayamıyor adamlara hak veriyorum etrafında denetleme yok herkes kendi kuralına göre yaşıyor durum bu maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu genclere is yaratmak lazim, boyle gitmez
  • şu işsizlik sorununu azaltmak için tüm partilerin gençlik kollarına sigortalı eleman alsın. yalakalığın karşılığını girişten alan girişimciler çoğalsın dursun. birde şu en tecillisinden master bölümlerinin sayısı arttırılsın. Yoksa ne olacak bu ülkenin hali bu işsizlik oranlarıyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMA BORSAMIZ UCTUKCA UCUYOR!
  • Herkes kendi çalıştığı sektöre hakim olduğu için ona göre konuşuyor. Ben de kendi sektörüme göre konuşup daha sonra genelleme yapıcam. Rusyaya yaş sebze ve meyve ihracatı yapan bir firmanın gümrük işlerini yapıyorum. Şirketten aldığım maaş 1.500 tl. Asgari ücretin biraz üstü yani. Asgari ücret bugün 2.500 tl olsa, firma beni işten çıkarmaz o maaşı da verir. Bizim sektörde fazladan adam çalıştırılmiyor zaten başka sektörde de olduğunu sanmıyorum. İşten çıkarma gibi bir luksleri yok yani. Dolar aldı başını gidiyor zaten. İhracat yapan bir firma olduğumuz için firma tl bazında daha da fazla kazanıyor. Asgari ücret konusunda yıllardır dile getirdiğim gibi yine söylüyorum. Firmaya, firmanın sektörüne, çalıştırdığı kişi sayısına göre asgari ücret uygulanmalı. Mesela bizim firma için bu en az 2.200 tl olmalı. Şirket bunu rahatlıkla verir ki başkalarına veriyor. Bana vermemelerinin sebebi mudurumun zam isteyememesi. O da ek olarak 2.000 tl veriyor bana da çalışıyorum. (bu ne şimdi demeyin bizim işler biraz karışık) yani benim 1.500 tl almamın tek sebebi asgari ücretin düşük olması. Bir de mesela benim bir arkadaşımın butik giyim mağazası var ve orda çalıştırdığı bir kızı var. Ona asgari ücret + prim veriyor. Kazandığı çok bişey yok zaten. O 2.200 tl asgari ücret veremez mesela. O yüzden asgari ücretin artmasından ziyade bir düzenleme gelmeli bence. Ve en önemlisi devletin gelir vergisi ve abartı ssk primlerinden vargecmesi gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gayet normal herkes okuyor artık. İş beğenmemezlik gibi durumlar da var. Üniversite okuyan adam sanayi bölgesinde oturmuyorsa iş bulması imkansız zaten.
  • İşten atılırsan yerine torpilli biri gelirse o zaman gelir buraya yazarsın ama herkes senin gibi işine bak işine bak dediği için ülke bu duruma geldi göz yuma yuma buralara getirdiniz bunları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordlombak

    İnsanımız gayet çalışkan iş verildiği zaman çok güzel bir şekilde yapıyorlar. Bunu Almanya'ya göçen insanlarda da gördük, iş bulmak için zamanında Almanya'ya giden Türkler deliler gibi çalışıp mal ve mülk edinerek Türkiye'ye geldi, kimisi orada kaldı.

    İş beğenmeme gibi durum yok. İş veren tiplerin çoğunun insan olma ruhsatı yok, altında çalışan insanları aşağılama eğilimindeler. Hem açlık sınırında çalışıp hem aşağılanıyorlar. Yani evde peynir ekmeğe talim etmek bu tip aptalca kölelikten daha iyi bir durum.

    Etrafı pislik ve sefalet götürüyor. Dilenciler, hırsızlar, uyuşturucu bağımlıları, torbasında bali çeken çete halinde gezen çocuklar. Ekonomik kriz. Uzayan kuyruklar, toplu ulaşım adeta rezalet durumda tıka basa hınca hınç insan dolu. Zam üstüne zam, elektrik-doğalgaz gibi temel birimlerin inanılmaz fiyatları.

    İnsanlarımız acınası bir durumda. Bunun sorumlusunu "iş beğenmiyorlar" diyerek insanlara atmak çok aymazlık. Daha geçen tıp fakültesi son sınıf öğrencisi bir çocuk inşaatta çalışırken üzerine beton düştüğü için hayatını kaybetti. Bumu beğenmemek. Doktor olacak çocuk ekmek parası kazanmak için inşaatta amelelik yapıyor ama iş beğenilmiyor ? ve ölüyor öyle mi ?

    şu forumda okuduğum en iyi yorumlardan birisi.




  • İş var diyenlerin çoğu akpli işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bloodletting.

    15 temmuzda dışarı çıksaydınız gazi statüsünden işte girerdiniz.O gün tırnağı kırılanı gazi kabul edeceğiz demişti başbakan.Boşa okumuşsunuz gençler 16 yıl.2 3 gün dışarı çıkmanız yeterliydi işe girmeniz için.

    Sokağa çıkmayana da vatan haini diyorlar bunlar. Değnek ellerinde...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.