Şimdi Ara

GENÇ ÇİFTÇİ DESTEKLEME - 30.000TL HİBE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Genç çiftçi destekleme projesini duymuşsunuzdur. Köyde yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden genç arkadaşlar bu destekten yararlanabilecektir. Kendi projenizi yaratabilir veya önerilen projelerden birini seçerek başvuru yapabilirsiniz. Karşılığında 30.000tl'ye kadar devlet hibe desteği verecektir.
    Ancak internette araştırdığımda bu konuda çok az bilgi bulunmakta. Ben tarım bakanlığına giderek bazı araştırmalar yaptım ve bilgilerimi bu forumda yazacağım. Bilgisi olan arkadaşlarda buraya yazarsa bilgi sahibi oluruz.
    Ayrıcahttp://organigiz.org/gencciftcihibedestegi/ nolu sitede öğrendiğim bilgileri yazdım. İsteyen arkadaşlar buradanda bilgi alabilirler.
    Ben zeytin fidanı dikmeyi düşünüyorum ama nasıl yapacağımı ve gider kalemi olarak neler yazmam gerektiğine bir türlü karar veremiyorum.







  • hocam her şey iyi hoş fakat bu projeyi yapacağınız yerleşim birimini siz mi seçiyorsunuz, yoksa sistemden bu projesi için şu ilin şu köyü uygundur deyip random olarak bir yere mi yolluyorlar?
  • pssmst kullanıcısına yanıt
    Cevabını ben vereyim;

    Yerleşim birimini kendiniz seçiyorsunuz. Eğer ahırınız yoksa hiç bulaşmayın derim, çünkü bu meblağ ile yer alıp ahır yapamazsınız. Bu uygulama daha çok hayvancılıkla uğraşanların sürüsünü büyütmesi için hazırlanmış gibi duruyor. Çünkü 30.000 ₺ ile hayvan alsan ahır/ağıl'ın olmayacak. Ahır ve ya ağıl edinsen, hayvan alacak paran kalmayacak.
  • takip. Eğer güzel teşvikler olursa düşünülebilir.
  • konuyu hortlatayim.

    Devletin belirledigi her ilde pek cok koy bulunuyor. Onlardan birini secmeniz lazim. En az bir donum yer olacak. Sizin yada kiralik. 30bin tl kredi tabiiki hic bir ise sifirdan yetmez. Ama baslamaya niyeti olanlar icin cazip hic yoktan o kadar para. Sizinde elinizde biraz varsa guzel bence.

    Bizde basvurduk. Istanbulda oturdugumuz yere yakin bir koy var oarsi icin basvurduk. Ama simdi kredi cikmasin diye duga ediyoruz. Sectigimiz koyde arazi kiralarina baktik istanbul oldugu icin dehset fiyatlar var. Sadece yillik kirasi verilen tesvikten fazla. Hal boyle olunca ne kazanacagizda ne.kar edicez.

    Ancak koyunde yeri olupta buyuk sehirden bikanlar icin guzel uygulama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 8 Haziran 2016; 8:55:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bende gezen yumurtalık tavuk için başvuruda bulunmuştum. Sonuçlar nezaman açıklanacak acaba. Bilen varmı
  • Bize çıktı. 30.000tl. ama maalesef alamadık. Dediğim gibi başvurduğumuz koyde uygun bir arazi bulamadik. Cok pahaliydi asteri yuzunden pahaliya malolacakti o yuzden almadik parayi.
    Bu yuzden hakkımızda yandı maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu parayla sıfırdan başlamanın zor olacağını düşünüyorum, yeri olan kişi için iyi bir ara gaz gibi olur
  • Genç derken belli bi yaş aralığı var mI? Ailece hayvancılık yapıyoruz, açıkçası 3 hayvana bakmakla 5 hayvana bakmak arasında pek fark yok.Hayvancılık hayvan nüfusu büyüdükçe gerçekten kar marjı yüksek iş.
    Arazimiz var, şuan da hali hazırda 10 hayvana bakıyoruz.Mesela ben başvursam, benim üzerime çıksa ama ailem baksa hayvanlara oluyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.