Şimdi Ara

Gen-Z teknolojisi PCI Express’in yerini alabilecek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bilgisayar dünyası bu sıralarda çok daha hızlı bağlantılar sunan PCIe 4.0 standartlarını benimsemek ve tüketiciye sunmakla meşgul. Ne var ki yeni bir teknoloji daha sessiz sedasız büyümesine devam ediyor.


     


    Gen-Z nedir?


     


    Yaklaşık 3 yıl önce bir araya gelen önemli yonga, bilgisayar ve bileşen devleri PCIe standardına alternatif olacak hatta onu geçecek potansiyele ulaşacak bir iç bağlantı teknolojisi üzerinde çalışmaya başlamıştı.


     


    Gen-Z Konsorsiyumu olarak adlandırılan bu grupta AMD, ARM, Broadcom, Cray, Dell EMC, Hewlett Packard Enterprise, Huawei, IDT, Micron, Samsung, SK hynix ve Xilinx gibi devler yer alıyor. Konsorsiyum Gen-Z 1.0 adıyla ilk sürümü kısa süre önce yayınlamıştı.


     


    Ayrıca Bkz.Skylake sonrası için Intel’in yaması dağıtıma hazır

    Konsorsiyum günümüzde büyük veri gibi ağır yüklerin sürekli arttığını ve PCIe standardının bu gelişmelere ayak uyduracak derecede hızlı olmadığını düşünüyor. Gen-Z standardı bu bakımdan hızlı yeniliklerle güncellenen ve ihtiyaca hemen cevap veren bir yapıda geliştiriliyor.


     


    PCIe 4.0 standardı hali hazırda hat başına 64GB/s bant genişliği ve minimum 300W enerji aktarımı sağlayabiliyor. Geliştirme aşamasındaki PCIe 5.0 ise 128GB/s bant genişliğine ulaşabiliyor.


     


    Gen-Z standardının kabul görebilmesi için elbette bunun üzerine çıkması lazım. İlk açıklamalar yüzlerce Gbps bant genişliği vadediyor ancak henüz net rakamlar mevcut değil. Bunun yanında gerçek zamanlı veri analizleri, ölçeklenebilir bellek havuzları oluşturabilme, uçtan uca güvenli bağlantı kurabilme yeniliklerinden bahsediliyor.


     


    Standardı benimsemeye başlayan ilk üreticilerle birlikte gerçek potansiyelini de görebileceğiz. Ne var ki Intel ve Nvidia şu anda konsorsiyuma dahil değil yani en önemli iki unsurun desteğinden yoksun. Bu bakımdan yaygınlaşma konusunda sıkıntılar yaşanacağı aşikâr.


     







  • 'uçtan uca güvenli bağlantı kurabilme' İntel'in neden benimsemediği belli oldu
  • Sorunun cevabı : intel ağa nederse o. Çok iyiyimiş daha emniyetliymiş fasa fiso piyasayı kim domine ediyorsa onun dediği oluyor benim anladığım

  • İntel paşa yoksa zor ama Samsung'la Amd güçlerini birlestirse mümkün.

  • Piyasada şuan Intel sindirilmiş durumda ve başında tonla dava ve sorun var , bu konseye boyun eğmesi söz konusu , bu denli derinden bir yapılanma taşları yerinden oynatıcaktır AGP zamanında olduğu gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxwell1 -- 23 Şubat 2018; 14:56:18 >
  • Bir köprüye bağlı olup herkesin o köprüye bağlı hareket etmesindense Infinity Fabric gibi bir ağ yapısı ile birbirlerine bağlı cihazlar daha iyi olmaz mı? Band genişliği bir sorun olmaktan çıkar böylece.

  • Gen-Z teknolojisi PCI Express’in yerini alabilecek mi?

    Intel'in büyük egosu Genz'e katılmaktan alı koyuyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 23 Şubat 2018; 16:21:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.