|
Gemini 3’ün krallığı kısa sürdü: Anthropic, Claude Opus 4.5’i tanıttı
-
-
Neden 4.5 mesela? Çok ilginç abi.
-
Yatırımlarla ayakta duran Anthropic yine yatırımlarla ayakta duran ve yarını garanti olmayan Openai/Chatgpt ve bunların karşısında trilyonlarca dolar değeri olan,milyarlarca insanın neredeyse her türlü verisine ve bunu işleyecek devasa veri merkezlerine sahip olan Google/Gemini 3 yani szöün özü paralı yada yalaka trollere bakmayın gemini elindeki imkanlar ölçeğinde baktığımızda tam bir çöp.
-
Yeni model başarımından da bağımsız, Anthropic kodlama tarafında daha iyi bir deneyim sunuyor. Ama genel kullanıma bakınca Gemini'dan oldukça memnunum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 25 Kasım 2025; 12:46:36 >
-
Sürekli çöküyor sitesi. Daha site kısmını aşamamışlar
Fakat chatgptye göre çok daha iyi yanıtlar aldım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecceanduana -- 25 Kasım 2025; 13:57:54 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ilk 3 mesajda işinizi çözdünüz çözdünüz yoksa max almak zorunlu olan model
-
Anthropic'in Claude modelleri uzun süredir coding için en iyisi, sektörde profesyonel olarak en sık kullanılan modeller.
Claude code da benzerleri arasında en gelişmiş cli tool.
_____________________________ -
Şu anda aktif olarak kullanan birisi olarak söylüyorum, düne kadar benim için gemini 3 pro > gpt 5.1 high reasoning > sonnet 4.5 (think harder ile çalışıyorum) şeklindeydi, kullanılan tech stack de tabi ki bu sıralamayı değiştirir. Bir kaç ay önce sonnet'in performansını düşürmüşlerdi. Dün gece opus 4.5'e geçtim, hala kullanıyorum, claude max üyesiyim, gemini 3 pro ile de çıktığı gün bir kaç iş yaptım, sonnet 4.5 ile karşılıklı bir kaç mesaj ile çözdüğüm sorunları tek seferde çözmüştü ama opus 4.5, gemini 3 proyu oyuncak etmiş. Eklemesi sonnet 4.5 ile 1-2 gün sürer dediğim bir özelliği tek seferde, 10 dakikada hatasız ekledi geçti gitti. Aynısını gemini 3 pro ile denediğimde yaklaşık 2 saatimi aldı. Claude muhtemelen fiyatı arttıracak. Şimdiden ne kadar işiniz varsa yüklenip en kısa sürede bitirmeye çalışın :)
_____________________________ Bir deli kuyuya taş atar, bin akıllı çıkaramaz -
Çok iyi google aide de en önde olacak gibi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Chat gpt gibi yapamayınca siniri ona vurunca da banlıyor hemen e posta kalmadı elimde bunun yüzünden
Neye para yetiştireceğimi şaşırdım be hepsini iptal edecem en son magarada yasayacam o olacak
artık hepsi normal bir kullanıcı için fazlasıyla iyi ve güçlü bu yapay zekaların. asıl olan ve rekabette kimin kazanacağını belirleyecek olan en çok kullanılan hangisi sorusu. burda da öğrencilere 1 yıllık ücretsiz pro sürümü veren ve devasa bir kullanım oranı ve bilgi database'si olan yılların en büyük şirketi google'ın öne çıkması çok muhtemelen bence. millet gemini ye bir alışırsa ve bundan sonra da onu kullanırsa kullandıkça daha çok veri elde edecek, daha çok veri elde ettikçe daha iyi geliştirecekler, daha iyi geliştirildikçe de millet daha çok kullanacak. kartopu gibi büyüyecek. kısa vadede bence gemini liderliği alır götürür

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler