Şimdi Ara

Geliyoo yapımcıları: 'Yaani’nin kullandığı veri Yandex ve Google’dan'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geliyoo yapımcıları: 'Yaani’nin kullandığı veri Yandex ve Google’dan'

    Turkcell, geçtiğimiz hafta kendi arama motoru Yaani’yi tanıttı. Yaani’nin tanıtılmasının ardından Turkcell’in bu arama motorunu kendisinin geliştirmediği, Yandex ve Bing gibi diğer arama motorlarıyla iş birliği yaptığına dair dedikodular yayıldı. Geçtiğimiz yıl Rusya’da çıkan bazı haberlerde de Turkcell’in Yaani arama motoru için Yandex ile çalışmalara başladığı bilgisi yer almıştı.
     

    Turkcell tarafından yapılan açıklamalarda ise herhangi bir arama motorunun altyapısının kullanılmadığı, sadece yabancı şirketlerinden birtakım teknolojik destek alındığı bilgisi paylaşıldı. Ne konuda teknolojik destek alındığı bilinmiyor.

     

    Geliyoo’nun Yapımcıları Açıklama Yayınladı

    Geçmiş dönemde Yerli arama motoru sloganıyla yola çıkan ancak Google API’si kullandığı ortaya çıktıktan sonra büyük tepki toplayan Geliyoo’nun yapımcıları Yaani hakkında bir açıklama yayınladı.

     
    Yaani’nin kullandığı verilerin Yandex ve Google’dan geldiği aynı zamanda Ntent ile aynı platformu kullandığının vurgusu yapılıyor. Elde edilen verilerin Türkiye’de toplandığının doğru olduğu ancak veri kaynaklarının yabancı şirketlerden alınmasından dolayı Yaani için kullanılan “Türkiye’nin arama motoru” mottosunun doğru olmadığı ifade ediliyor.
     

    Milli ve Yerli Arama Motoru?

    Geliyoo yapımcıları; kendi bot sistemi ve veri merkezini yayına aldığı zaman gerçek milli ve yerli arama motoru olacağını söylüyor. Geliyoo, yayınladığı açıklamada “Yaani diye arama motoru yaptık deyip devlet teşvikleri, hibeleri ve bilimum kaynaklarını kullanmayı hedeflediklerini düşünüyoruz. Bunun için Apple gibi bir de sunum yapıldı. Fakat kullanılan veri Yandex ve Google'dan!” diyor.

    JS Sorgusunda NTent ve Google Kodları

    Yaani uygulamasını kaynak tabanında bulunan JS sorgusu aşağıdaki gibi. Kodlara baktığımızda Ntent ve Google’dan veri çekildiğini görüyoruz.

     
    Geliyoo yapımcıları: 'Yaani’nin kullandığı veri Yandex ve Google’dan'


    Yaani’nin altyapısı hakkında henüz Turkcell yetkilileri net bir açıklama yapmış değil. Firma tarafından açıklama yapılmadığı için ve mobil uygulamanın kodları görünmediğinden dolayı insanlar birtakım teoriler üretiyor. Yaani’nin web site üzerinden arama özelliğinin olmaması, teoriler üretilmesini tetikliyor.

     







  • Harbiden bilgisiz ve cahillik diz boyu. Geliyoo ne zaten. Bu haber komple şaka gibi. Geliyoo yapımcıları şunu demiş bunu demişmiş. Geliyoo yapımcıları ne yahu. Geliyoo diye bir şeyi düzenbazın biri çıkarmış. 5dk'lık iş. Milleti keklemeyi denediler olmadı. Turkcell aynı fikirle başka bir şey denedi o da olmadı. Ha gerçi Turkcell en azından Yandex ile anlaşmalı remarketing olayına girdi. En azından Yandex'in olaydan haberi var yani. Ha yerli diye yedirmeye çalıştılar, hatta yapay zeka deyip uçtular :). Ama geliyoo, tamamen çoluk çocuğun sözde kurnazlığı. 5dk lık html bilgisi. Ha belki kendileri anca seneler sonunda html öğrenmiştir kendini bir şey sanmıştır bilemeyeceğim.

    Ama sonuç olarak komedi bir haber. Geliyoo yapımcıları ne yahu. Duyan adam yerine koyacak. Şaka gibi.
  • Bal gibi js kodlarında görünüyor nasıl hala inkar ediyolar la

  • Milli duygularımızı suistimal eden kişi ve kurumlardan nefret ediyorum. Bu kaçıncı artık...
  • doğru mu değil mi şahsen umrumda değil ama geliyoo şirketi mok atmaya çalışmış gibi geldi bana. işlerine baksalar onlar için daha hayırlı olur.

  • Şıracının şahidi bozacı.

  • Ya nolacağdı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tanıtımda hata olduğu doğru da, Yaani'de en azından bir çalışma var ve giderek kendini geliştireceği, yüzlerce mühendise tecrübe katacağı kesin. Geliyoo rezaletiyle karşılaştırılamaz. Onlar önce 10 milyonluk projelerini bi göstersinler bakayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaBr2 -- 29 Ekim 2017; 21:4:53 >
  • Yerli otomobil, yolcu uçağı ve savaş uçağını da aynı yöntemle aşırıp millete kakaladılar. Hiç şaşırmadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Milli duygularımızı suistimal eden kişi ve kurumlardan nefret ediyorum. Bu kaçıncı artık...

    İşin içinde Turkcell olunca hiç şaşırmıyorum

    Çoğu reklamı milli ve manevi duyguları sömürme üzerine.

    Verdiği hizmetlerden iyi kötü memnunum ama bu duygu sömürüsü olayını yıllardır yapan en büyük firma.
  • Bunlar ne komik isimler ne inovasyon var nede vizyon

  • İkiside aynı yolun yolcusu

  • İlk hibeyi kim kapacak bakalım. Devlet memnun, halk memnun, daha ne olsun, afiyet olsun, yarasın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazılım bilgisi olan herkes bunların sahtekar olduğunu çok iyi biliyor bir arama motoru yapmak kolay değil...

  • Yorumları okuyorumda ne kadar çok okuduğu ile insanları yargılayan bilgisiz ve aynı zamanda cahil insan oldugunu görüyorum. Geliyoo devletten bir kuruş hibe yada destek almadı herşeyi kendi, cebinden harcadı. Tğrkcell ise devlet desteğini istediği için bu işe girdi. Geliyoo çıkarken şu anda domainde gerekli destek sağlanmadığı için scrip kullandık sırf insanlar aradığında bir şeyler bulsun diye dedi Turkcell ise biz kimsenin verisini kullanmıyoruw dedi. Geliyoo web de açık açık apisini de sitesinide gosterdi Turkcell ise app çıkardı kimse görmesin diye. aklınız varsa werre kadar araştırın öğrenin biraz

  • Zaytung?

  • Yaani nin uygulamasında sekmeyi aşarı yukarı hızlıca bir çok kez kaydırınca pencere dönüyor ve arkasında google chrome simgesi çıkıyor, tıpkı chrome mobil uygulamasında olduğu gibi. Web tarayıcı yapmaktan aciz şirket arama motoru yapacakmış yav he he

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Milli duygularımızı suistimal eden kişi ve kurumlardan nefret ediyorum. Bu kaçıncı artık...

    Koyunlara hitap etmek lazım sonuçta...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Yorumları okuyorumda ne kadar çok okuduğu ile insanları yargılayan bilgisiz ve aynı zamanda cahil insan oldugunu görüyorum. Geliyoo devletten bir kuruş hibe yada destek almadı herşeyi kendi, cebinden harcadı. Tğrkcell ise devlet desteğini istediği için bu işe girdi. Geliyoo çıkarken şu anda domainde gerekli destek sağlanmadığı için scrip kullandık sırf insanlar aradığında bir şeyler bulsun diye dedi Turkcell ise biz kimsenin verisini kullanmıyoruw dedi. Geliyoo web de açık açık apisini de sitesinide gosterdi Turkcell ise app çıkardı kimse görmesin diye. aklınız varsa werre kadar araştırın öğrenin biraz

    Harbiden bilgisiz ve cahillik diz boyu. Geliyoo ne zaten. Bu haber komple şaka gibi. Geliyoo yapımcıları şunu demiş bunu demişmiş. Geliyoo yapımcıları ne yahu. Geliyoo diye bir şeyi düzenbazın biri çıkarmış. 5dk'lık iş. Milleti keklemeyi denediler olmadı. Turkcell aynı fikirle başka bir şey denedi o da olmadı. Ha gerçi Turkcell en azından Yandex ile anlaşmalı remarketing olayına girdi. En azından Yandex'in olaydan haberi var yani. Ha yerli diye yedirmeye çalıştılar, hatta yapay zeka deyip uçtular :). Ama geliyoo, tamamen çoluk çocuğun sözde kurnazlığı. 5dk lık html bilgisi. Ha belki kendileri anca seneler sonunda html öğrenmiştir kendini bir şey sanmıştır bilemeyeceğim.

    Ama sonuç olarak komedi bir haber. Geliyoo yapımcıları ne yahu. Duyan adam yerine koyacak. Şaka gibi.




  • Şu "milli" ve "yerli" kelimelerinin kimler ne ekmeğini yedi saymakla bitmez...

  • Bunlar insanları salak mı zannedıyorlar ? Bu yalanlarının ortaya çıkmayacagını mı dusunduler ? İşi bilen kişiler 5 dk da bunların yalanını ortaya cıkardılar. Utanmadan bırde milli yerlı dıye gaz alıp ınsanları salak yerıne koyuyorlar.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.