Şimdi Ara

Gelişmiş ülkeye gitmek istemeyenlerin sebebi nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
2.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Terörü destekliyolar ama elindeki telefonu onlar üretiyor vestel kullansan bile işlemciyi yazılımı ondan alıyorsun paran her türlü onlara gidiyor zaten.

    Alım gücünü hesaplıyım kendi açımdan. Amerika istiyorum, inşallah olur.
    Türkiyede kalırsam alacağım ücret 3000₺ (öğretmenlik)
    Orda diplomam geçersiz gidicem fastfood yerinde çalışıcam saatlik 8 dolar bide part time iş koyucam onun yanına günde 12 saat edicek, zaten burda da asgari ücretliler 10 saat çalışıyor orda 2 saat fazla çalışmak koymaz, getirisi daha kıymetli en azından değiyor (orda 2 saatte 16 dolar kazanıp 1 kilodan fazla kırmızı et alabiliyosun türkiyede 2 saat çalışıp 1 kilo tavuk eti anca) . Kısaca günde 96 dolar yapar, haftada 576 ayda 2300 dolar yapar. %25 gelir vergisini düş 1725$ eline net temiz geçer.

    3000₺ ile 576 litre benzin alabiliyorum. Orda galon ile satılıyor 1 galon 4 litre, galon fiyatı 2.50 dolar. Litre fiyatı 0.63 dolar. 2738 litre benzin alabiliyorum.
    Burda marka ayakkabı (adidas, nike, new balance) 200₺ den başlar orda 40 dolardan yani 5 kat ucuz burda 15 ayakkabı alabilsem orda 43 ayakkabı.
    Burda marka pantalon 150₺ den başlar 20 tane alabiliyosun. Orda 30 dolardan başlar levi's mavi gibi markalar oda 57 pantolon eder.
    Marka gömlekler burda 100 liradan başlar, orda 20 dolardan. Burda 30 gömlek, orda 86 gömlek alabiliyorum.
    Montlara girsem ucu çok açık ama burda 1500 liralık columbia montlar orda 150 doları geçmez neden hep marka söylüyorum oranın yerli malı zaten bunlar yani buranın kotonu lc waikikisi gibi.
    Araba 2.el burda 30 bin liraya bulamayacağın arabayı orda 5000 dolara bulabilirsin. Yine 10 maaşa göre 3 maaş gider. Orda 25 bin dolara civic alırsın 0 burda 100 bin tl 33 maaşa 12 maaş. Orda 25 bin dolara 12 maaş ödeyerek mustang alırsın burda 150 maaşın gider yani 13 senen gider, sen o parayı denkleştirene kadar da o araba 1 trilyon olur :) Şuan 500 bin civarı.
    Orda 1 kilo kırmızı et 12 dolar beyaz et 6 dolar burda kırmızı et 45 lira tavuk 15 lira. 1 amerikada olsam kazancağım maaşla 143 kilo kırmızı et veya 286 kilo tavuk eti alabiliyorum. Türk maaşıyla 66 kilo kırmızı veya, 200 kilo tavuk eti.
    Burda 4-5 liraya aldığımız litrelik kolalarda orda 2 doları geçmez o yine daha ucuz.
    Ev kiraları istanbulla aynı birim olarak. ben istanbulda yaşıyorum zaten e diyeceksin 1700 dolar maaşın olacak kira versen aç gezecen diye, bekarım stüdyo tutarım 600 dolara zaten faturalar dahil burdaki gibi aylık 500 lira kirana eklemiyosun gider olarak. İstanbulda kira ve faturalarla öğretmen maaşının zaten yarısını gömmüş olursun..
    Burda iphone 6000₺ orda 1000$ birinde 2 aylık maaş bedeli, diğerinde 2.5 haftadan az..
    Burda güzel laptop 10 bin tl orda 2000 dolar. 3 maaşa karşı 1 çeyrek maaş...
    Sağlık pahalı kabul ediyorum ama ben türkiyede en son belki de 8 ay önce gitmişimdir muayene olmaya abartmadan söylüyorum, benim gibileri de illaki vardır fazla doktorla işi olmayanlardanım.

    YANİ BURDA ÖĞRETMENLİKTENSE ORDA ASGARİ ÜCRETLİ İŞ YAPARIM DAHA İYİ, KARI SATMIYORUZ YA ÇALIŞMAK AYIP DEĞİL. HELE ORDA HİÇBİR MÜHENDİSE 2000 DOLAR MAAŞ TEKLİF ETMEZLER DAHA İŞİN İ SİNDEN ANLAMASA BİLE AYLIK 4000 DOLAR MAAŞI CEPTEDİR. İYİ ÜNİVERSİTE MEZUNLARIYSA 8000 DOLAR MAAŞLA BAŞLAR. BUNU ARAŞTIRABİLİRSİNİZ GERÇEK BİLGİDİR. TÜRKİYEDE BİLKENT MEZUNUNA BENCE EN FAZLA 4500₺ VERİRLER ÖYLE DÜŞÜNÜN.

    Ben zaten tır ehliyeti almak istiyorum onlar 5000 dolar maaş alıyor 1000 doları kesinti 4000 dolar elinde kalıyor. Onla da minimum masrafla birikim yapıp ev alıp mesleği bırakmayı düşünüyorum. Türkiyede tır sürerek böyle bi hayat yaşayabilsem emin olun yapardım, türkiyede ne diploman olursa olsun doktor pilot olamıcağıma göre aşağı yukarı maaşlar böyle bende tatili var diye seçtim.

    DÜZENLİ OLARAK GREEN CARDA BAŞVURUYORUM, WAT İLE EVLENİCEK KARIDA ARAYACAM AMERİKADA EN KÖTÜ ÇÖPÇATAN SİTELERİNE GİRİCEM ORDAN GELENE GEÇENE YÜRÜYCEM... İNŞALLAH İSTEYEN HERKESE ÇIKAR.

    Ben kendi sebeplerimi yazdım, genel olarak maddi. Diğer yönden de var, mesela trafikte üstüne sürmeye çalışıp sonra anneni tanımadan küfür etmesi gibi şeylerle karşılaşıyorım her gün. Bir de tatile çıkmaya kalksam yandım, yurtdışına çıkamam bile... Sizin kalmak için sebepleriniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • sonuna kadar haklısın.
  • Türkiyede öğretmen bile hayat pahalılığından karın tokluğuna çalışıyor, birikim yapması çok zor belki ek derslerle oda herşey pahalı olduğu için birikimiyle birşey alamıyor biriktirene kadar para değer kaybediyor. Amerikada olursam daha iyi yaşam sürerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seviyorsan git konuş
  • Ailemi de vatandaş olunca 5-10 senelik gurbet sürecinden sonra yanıma almayı düşünüyorum, onlar dil bilmeseler bile bakarım evimi de almış olurum zaten onlar gelene kadar. Kira masrafım olmadığı için, onlarda yük olmaz bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin 3.35

    Gelişmiş ülkeye gitmek istemeyenlerin sebebi nelerdir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailemi, dostlarımı bırakmayı istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gitmek istesem sadece kaçmak için isterdim.ama bunun nedeni burda az et yiyebilmem veya ekonomik serzenişler değil.



    memlekette aklı başında insan yok bende dahil.bu insanlara laf anlatmaktan yoruldum. derdim laf anlatmak da değil aslında, laf anlatma ihtiyacı duymamak istiyorum.



    onun dışında yapamam ben, her ne kadar seçmesem de burda doğdum, burası bana şekil verdi, başka yerde zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunduğu yeri daha iyi yapabilme umudu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oradaki fast food culuk buradaki memurluğundan zor olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi olanaklar bir yana, ben insana değer verildiği için gitmek istiyorum. Özgür olduğumu hissedemiyorum burada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi eyalet bide en pahalı benzin markalarından biri o



    Up bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla hayatta her istediğimiz olmuyor ne yazık ki genç yaşlarda bende istiYordum gitmeyi ama olmadı gren kart başvurusu Kanada gocmenlik derken zaman aldı basını gitti ama biz burda kaldık.iyi ki de kalmışım orada vasıflı bir işin yoksa sürünürsün . Kimsenin konuşmadığı kadar tır şöförleri ile muhabbet ederim işim gereği bir çok ülkeden genci yaşlısı ile o işler öyle kolay değil kardeşim.zaten bir çoğunuzda gidemeyeceksiniz emin olun.ülke şartları kötü ama benim hala inancım var dibe battığımız gibi çıkarızda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajını okumadım ama yıl olmuş 2017 hala saçma bir milliyetçilik düşüncesi var dünya vatandaşı olmalıyız artık

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aile ve güzel yemekler. Bunlar beni burda tutuyor. Sevdiğim şeylerin çoğu pahalı ve korsan kullanmak zorunda kalabiliyorum maalesef. Yoksa kuru vatanseverlik falan yapmam. Hangi ülkede doğacağıma kendim karar vermedim sonuçta. Hepimiz dünya vatandaşıyız o kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 20 Eylül 2017; 13:56:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • California çoğu aynı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari maaş ile onca saat çalışmak insanı fiziken ve zihnen yorar. Yapabileceğin daha iyi bir iş olmadığına emin misin? Şöyle eline net 2500 dolar civarı para geçebilecek bir mesleğin olsa o zaman cidden hayat kaliten artar.
  • Arkadasim ben vasifli bir insan olarak baska ulkeye vasifsiz bilr gitmeyi goze aldiysam olay bitmistir. Okumayanlar ya da kotu bolum okuyanlar da gitmek ister tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdealler. İleride bu ülke adına Allah rızasını gözeterek bir şeyler yapmak istiyorum. Eğitim, bakış açımı geliştirmek, gezmek için yüksek lisans veya doktorada yurt dışına gitmeyi düşünüyorum ama sürekli değil.



    Eğer elimden gelirse kendi işimi kurup istihdama katkıda bulunmak ve çalışanların helal yoldan olmak kaydıyla ailelerini geçindirmelerine katkıda bulunmak istiyorum. Ama bunun için yeterli birikime (teorik, teknik bilgi, sermaye, girişimcilik yeteneği) sahip değilim. Fakat bunlar elime geçerse en kısa sürede bu hayalimi gerçekleştirmeye çalışacağım.



    Bu yüzden bu ülkede kalmak istiyorum.



    Ayrıca hükümet teknolojik girişimler için gayet de destek veriyor, elinden geleni yapıyor. Buna rağmen hataları da var ve çok. Fakat milletin ve özel sektörün hataları daha çok. Öncelikle tembeliz. Girişimcilik denen şey pek yok. Kısa yoldan iyi bir yere kapağı atıyım parayı kırıyım derdinde millet. Ben itüde okuyorum ve çoğunluk bu kafada. (Ben de dahil ama en azından ben imkanım olduğunda iş kurmayı düşünüyorum.) Türkiye'de bir teknoloji şirketi kurulacak olsa bunu kuracak olanlar odtü, itü vs öğrencileri olacak sonuçta. Bunlar basit düşünürse kim yapacak bu işleri Harvard mezunu mu Özel sektör de yine parayı nasıl kırarızın derdinde. Hayır parayı kırma demiyoruz. Ama en azından devletin sana Arge için sağladığı katkıyı bari sömürmeye çalışma. Ford'un bizim öğrencilere yaptırdığı projeler geçmiş öğrenci projelerin biraz değiştirilmiş hâli. Sebep: Tübitak öğrenci projelerine göre katkı sağlıyor. Ayrıyetten yine aynı firma ilk mezunları işe alırken devletten destek alıyor 2-3 yıllığına. Süre bittiğinde işine yarayanlar kalıyor gerisini mobbing uygulayarak gönderiyor. Aslında burada suç devletin de neyse...Yani özetle biz kapağı atmaktan ziyade somut bir şeyler yapmaya çalışalım. Eğer güzel bir proje varsa devlet destek sağlıyor.



    İdealist insanların davranışları bazı insanlara saçma gelebilir. İdealist olanlara ise böyle büyük hedefi olmayan insanlar saçma geliyor, ot gibi yaşadıklarını düşünüyorlar. Ne kadar zorluk yaşasalar da hedeflerinden vazgeçmiyorlar. Çünkü görünürde maddi bir zararda olsalar da manevi olarak tatmin oluyorlar.













    Ne yazdım la ben bu kadar Konu neydi ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Ben litresi dedim mi



    Bir galon 3,7 litredir bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.