Şimdi Ara

Gelir Vergisi Yükseltildi. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
2
Favori
18.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
156 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni sarayların ödemeleri, pandemi döneminde İsrail,Abd,İngiltere, Afrika'da Çad dahil birçok ülkeye toplam 35in üstünde ülkeye yardım paketleri gönderdik bunların parasını hep birlikte ödetecekler bu da yetmezmiş gibi bak ne kadar büyük devletiz herkese yardım ediyoruz diyen moronların naraları işkence gibi, ülkeyi sömürgeleştirdiler halk çalışıyor saraylara ve diğer ülkelere gidiyor paralar...
  • Tek başıma bi kobinin verdigi vergiden daha fazla veriyorum. Millet su donem ac, en azindan ssklidan 3 ay gelir vergisi kesmiycem demesi gerekirken vergi oranini arttiriyosun.
    Resmen hukumetin son çırpınışları. Ancak kotu bir haberim var, yeni hukumet gelse bile bu yapilan zamlarin vergilerin hicbiri geri çekilmeyecek. Hepimize gecmis olsun.
    Bu donemde serefsiz olacaksin, bordrolu calismayacaksin, vergi kaciracaksin, hirsizlik yapacaksin adam dolandiracaksin.
    O zaman daha insan gibi yasayabiliriz sanırım.
    Ne diyim abi rezalet diz boyu, lanet olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes etkileniyor bu arada. Dilimler dusurulmus, yani daha erken kesintiye gireceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah Belasını versin verginizinde sizinde. Ülkemden soğuttular. Başka ülkeyede kabul etmiyorlar arkadaş bizi kim kabul etsin. Çakıldık kaldık..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşler AŞ, bacanaklar limited'de bu işin sonu şuna gider:

    - Hacı beni ek dilime sokma, resmimi düşür. Kalanı elden ver. Sana düşen vergi payı senin olsun. Bana düşen vergi payının %50'sini isterim.
    - Eyw hacı.

    Ben adam çalıştırıyor olsam, (ki artık çalıştırmıyorum. Şirketteki tek çalışan ben şahsen bizzat kendimim. Kendi SGK'mı ödüyorum) dandik kıymanın 80TL olduğu ülkemizde bana bu teklifle gelen çalışanı kırmazdım. Neden çalışana giriyor? Devlete girsin.

    Ama böyle bir şey yapmıyorum tabi? Neden? Çünkü adam çalıştırmıyorum! Fabrikayı kapadım. 25 kişiye kıdem tazminatını verdim.

    Bu arada bizim şirkete giren de çıkmamış mübarek. Güvenli liman gibiymişiz. 25 kişiden 5 kişinin tazminatı iki maaş üç maaş idi. Kalanı 5 yıl ve üstü personel. 10 yıl ve üstü 10 kişi vardı. 10 kişiye 10 maaş öde bakalım. Kapatıp gitmek de dert yani. Nükleer tesis gibi. Kapamak için bile ciddi para gerekiyor.

    ------------------------

    Kurumsal firmalarda, çalışan olarak netten anlaştı isen sıkıntı yok. Giren firmaya girer. Brütten anlaştı isen giren sana girer. Vergi dilimi ile oynama, gelir vergisini yükseltme falan artık bu noktadan sonra, doğrudan kurumsal olmayan firmalarda düşük maaş göstermeleri tetikler. Denetlemede de gider anlatırlar:
    "Sen kimsin?"
    "Ben fabrika müdürüyüm."
    "2500TL maaş mı alıyorsun?"
    "Evet."
    "Peki."

    Sonuçta nereden buldun yasası olmadığı için, at yalanı, öpsünler inananı. Adam da biliyor yalan olduğunu. Ama elinde enstrüman yok. "Sen 20 kağıt maaş alıyon" diyemiyor ki... Sen şirket olarak açık vermediğin sürece, vergi dairesi bir noktadan daha ileri gidemiyor. Eli kolu bağlı. Yasa yok. Yöneticilerin de koymaya niyeti yok. Enseye tokat oldukları şirketlerin alayı duman olur. Abuk subuk bir düzen.

    Dolayısı ile anladığım kadarı ile:
    1) Kurumsal firmalara ve/veya çalışanlarına gareziniz var.
    2) Vergi kaçırılmasını teşvik etmek istiyorsunuz.

    Muhasebesel çakallıklardan anlayan, batmakta olan bir fabrikanın finans işlerini 8 yıl yürütmüş ve bu sırada deneyimin kralını elde etmiş, işletme üstüne finans yüksek lisansı olan biri olarak ben bu tasarıdan bunu anlıyorum.

    "İmi Hisiyin idimin miişini dişik gistirirsin bi sifir di şirkitin kirimlir virgisi irtir."

    Artmaz. Bu devirde, yıl olmuş 2020, kim kar ediyor da şirketin kurumlar vergisi artsın? Daha az zarar yazmanla sonuçlanır. Gelecek yıllarda kar beklentin varsa gelecek yıl karından daha az düşme yapmanla sonuçlanır. Gelecek yıllarda kar beklentin mi var? Ay şen ne hayalpereşt bir şapşiksin!? Eheheiheihe! Şaka bir yana, zaten mümkün olduğunca zarar da yazmamaya çalışıyorsun, çünkü banka da gırtlağında. Dünya kadar kredin var. Ciron düşecek zaten, Allah'ın emri. Zarar da çok çıkmasın, hatta mümkünse hiç çıkmasın ki banka ümüğüne çökmesin, çek karnesi vermemezlik etmesin. BCH'ları takla attırmana izin versin falan... İnce ince dengeler... Banka ilişkisini iyi tutmak adına gelecek yıllarda elde edeceğin kardan ödeyeceğin vergiyi azaltacak olan "geçmiş yıllar zararları" kalemini düşük tutabilirsin. Maksat gemi yüzsün. Başka çaren mi var zaten?

    Yemin ederim bu işlerden kurtulduğum için o kadar mutluyum ki... Türkiye'de yönetim mantığı bu iken, bir daha üretim odaklı yatırım yapıp onlarca kişiye istihdam sağlayıp yolunacak keriz olmaya adaylığını koyanı öpsünler. 20 yıl karpuz gibi yatsak deli zengindik. Malız biz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 29 Mayıs 2020; 0:50:31 >




  • Konu yanlış anlaşılma ile açılmış sanırım. Millet vergi ve bordro uzmanı olmuş maşallah. Değerler değişmedi 2020 yılı için. Yeni basamak eklendi ve yıllık vergi verenler ile aylık vergi verenleri ayırt etmek için yazı yayınlandı. Anlamadığınız konuları açıp milletin kafasını karıştırmayın sonra bize patlıyor, çalışan arkadaşlarımız kapıya dayanıyor vergiler artmış biri dedi diyerek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    10 dönüm bostan yan gel yat Osman. Sen memurmusun bilmiyorum da benim kapasitemin 10 da 1 i ol sonra bana laf söyle. Memurluğu seçecek kadar aciz değilim çok şükür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu devirde 5 bin lira alan kaldı mı hala?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    10 dönüm bostan yan gel yat Osman. Sen memurmusun bilmiyorum da benim kapasitemin 10 da 1 i ol sonra bana laf söyle. Memurluğu seçecek kadar aciz değilim çok şükür.
    Kapasitenin yüksel olduğuna inanıyorsun yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XYLGN

    bu devirde 5 bin lira alan kaldı mı hala?
    Alamayanlar çoğunlukta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelir vergisi yükseltilmedi. Dilimler yükseltildi. Bu konudaki algının tersine çalışan için iyi bir şey. Kısaca yükselmeyle; bir üst gelir vergisi dilimine 1 ay geç girebilirsiniz. Buda 1 ay daha az vergi ödemeniz anlamına geliyor. Tabi bu gelirinize göre hesaplamayla çıkacak bir durum.
  • Ya bu forum ne zaman bu kadar bilgi kirliliği yığını hâline geldi anlamıyorum 70 yaşındaki teyzelerin Whatsapp sohbet grubuna dondurdunuz forumu helal olsun bu mesajı paylirsirsan hayatında çok güzel şeyler olacak paylaşmazsan bela seni bırakmayacak yazın tam olsun şimdi geldim bilgi kirliliğine
    1 bahsi geçen adı üstünde tebliğ yani düzenleyici değil açıklayıcidir yani bir düzenleme değildirler mevcut durumu açıklar
    2 ilgili düzenleme Ocak ayında yapılmıştır açıklaması yeni yapılmıştır
    3 gelir vergisi tarifesi kanun ile yapılır tebliğ ile değil

    Bakıyorum kafalar ışıl ışıl pasparlar bazı yorumlara acıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forum_m

    Ya bu forum ne zaman bu kadar bilgi kirliliği yığını hâline geldi anlamıyorum 70 yaşındaki teyzelerin Whatsapp sohbet grubuna dondurdunuz forumu helal olsun bu mesajı paylirsirsan hayatında çok güzel şeyler olacak paylaşmazsan bela seni bırakmayacak yazın tam olsun şimdi geldim bilgi kirliliğine
    1 bahsi geçen adı üstünde tebliğ yani düzenleyici değil açıklayıcidir yani bir düzenleme değildirler mevcut durumu açıklar
    2 ilgili düzenleme Ocak ayında yapılmıştır açıklaması yeni yapılmıştır
    3 gelir vergisi tarifesi kanun ile yapılır tebliğ ile değil

    Bakıyorum kafalar ışıl ışıl pasparlar bazı yorumlara acıyorum
    Karıştırıyorsunuz ve yanılıyorsunuz.

    27 Aralık tarihli tebliğ farklı. 27 Mayıs taki. Farklı.

    2020 için geçerli vergi dilimleri (27 Aralık ta yayınlanan) 27 Mayıs ile iptal edilerek bir önceki (2019) yılının vergi dilimleri kullanılmasına karar verilmiştir.

    Haklı olduğunuz ve sosyal medyada hatalı olan nokta ise %40 lik vergi dilimi YENI İLAVE EDİLMEMİŞTİR 27 ARALIK YA İLAVE EDİLMİŞTİR.

    Bilgi kirliliğine yol açılmasından şikayet ederken keşke siz de daha detaylı inceleme fırsatı bulmuş olsaydıniz mevzuatı..

    Not: gelir vergisi dilimleri kanun ile değişmez. İlgili gelir vergisi kanunun maddesi tebliğ ile güncellenir.. her yıl bu düzenleme yapılır. Her yıl KANUN DEĞİŞMEZ YA DA KANUN CIKARILMAZ.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    gelir vergisi yükseltilmedi. Dilimler yükseltildi. Bu konudaki algının tersine çalışan için iyi bir şey. Kısaca yükselmeyle; bir üst gelir vergisi dilimine 1 ay geç girebilirsiniz. Buda 1 ay daha az vergi ödemeniz anlamına geliyor. Tabi bu gelirinize göre hesaplamayla çıkacak bir durum.
    Sizde konuyu tamamen yanlış anlamışsınız.

    Gelir vergisi oranları artmadı, bu doğru.
    Ama limitler azaldı. (2019daki limitler kullanılacak).
    Örneğin 2020 de %15 lik dilim üst limiti 22000 TL ye yükselmişti.
    Bu limit 2019 daki 18.000 TL ye geri düştü.. Aynı şekilde diğer dimilerde 2019 oranlarına geri döndü..

    Haliyle yaklaşık 1 ay geç degul 1 ay erken vergi dilimine girmiş olacaksınız.

    Eğer Bordrolu ve brüt ücret ile çalışıyorsaniz Mayıs maaşlarında gelir vergisi farkından gelen kesintiyi görünce konuyu daha iyi anlayacaksınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 29 Mayıs 2020; 2:28:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    Karıştırıyorsunuz ve yanılıyorsunuz.

    27 Aralık tarihli tebliğ farklı. 27 Mayıs taki. Farklı.

    2020 için geçerli vergi dilimleri (27 Aralık ta yayınlanan) 27 Mayıs ile iptal edilerek bir önceki (2019) yılının vergi dilimleri kullanılmasına karar verilmiştir.

    Haklı olduğunuz ve sosyal medyada hatalı olan nokta ise %40 lik vergi dilimi YENI İLAVE EDİLMEMİŞTİR 27 ARALIK YA İLAVE EDİLMİŞTİR.

    Bilgi kirliliğine yol açılmasından şikayet ederken keşke siz de daha detaylı inceleme fırsatı bulmuş olsaydıniz mevzuatı..

    Not: gelir vergisi dilimleri kanun ile değişmez. İlgili gelir vergisi kanunun maddesi tebliğ ile güncellenir.. her yıl bu düzenleme yapılır. Her yıl KANUN DEĞİŞMEZ YA DA KANUN CIKARILMAZ.

    Alıntıları Göster
    Eğer gelir vergisi tarifesinin tebliğ ile düzenlendigini sanıyorsan tekrar araştırmani öneririm ayrıca yayınlanan tebliğ 5 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan 7194 sayılı kanunla ilgili tebligdir. İstersen kaynakta vereyim tebliğin 1. Maddesini okuyabilirsin. Mevzuatı gayet iyi biliyorum merak etmeyin demek istediğim tam da bu bakınız yarım doktor candan yarım imam imandan eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • resmi gazetede asağıdaki gibi yazyor, ama gib sitesidne 22.000 diyor, hangisi doğru ?

    MADDE 27 – (1) 7194 sayılı Kanunun 17 nci maddesi ile 193 sayılı Kanunun 103 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

    “Gelir vergisine tabi gelirler;

    18.000 TL'ye kadar % 15

    40.000 TL'nin 18.000 TL'si için 2.700 TL, fazlası % 20

    98.000 TL'nin 40.000 TL'si için 7.100 TL (ücret gelirlerinde 148.000 TL'nin

    40.000 TL'si için 7.100 TL), fazlası % 27

    500.000 TL'nin 98.000 TL'si için 22.760 TL (ücret gelirlerinde 500.000 TL'nin

    148.000 TL'si için 36.260 TL), fazlası % 35

    500.000 TL'den fazlasının 500.000 TL'si için 163.460 TL (ücret gelirlerinde

    500.000 TL'den fazlasının 500.000 TL'si için 159.460 TL), fazlası % 40

    oranında vergilendirilir.”




  • Enflasyona destek için devlet keşke vergileri indirse boyuna ekliyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GİB ile Resmi gazete farklı yazıyor, ama Resmi gazeteyi ciddiye almak daha mantıklı sanki, bu durumda 1 sene geriye gitti hamd olsun, bir de zaman makinası yok derler biz bulduk bile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.