Şimdi Ara

Gelecek Nesil: Robotlar, askeri teknolojiler ve daha fazlası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
11.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Bilim ve Teknoloji dünyasından en son gelişmeleri aktardığımız video programımız Gelecek Nesil'in yeni bölümü yine dopdolu.

     

    Çocukluğumuzun oyunu Taş-Makas-Kağıt'ta insana yenilmeyen robottan, robotik uzay mekiğine, taşınabilir radar sistemleri ve güdümlü mermilerden kendi kendine giden otomobiller ile üniversite öğrencilerinin hacklediği insansız hava araçlarına kadar bilim ve teknoloji dünyasındaki en güncel konular, Mesut Çevik ve Erdi Özüağ'ın yorumlarıyla ekranlarınıza geliyor.  

     

     



  • Donanımlar çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Ancak videonun başından sonuna dikkatimi çeken tek şey yazılım oldu. En baştaki robottan, en sondaki insansız uzay aracına kadar. Tüm bu teknolojilerin ayakta tutulması yazılım harikası. Video çok güzel ve keyifli olmuş elinize sağlık.

    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tyldrm0 -- 5 Temmuz 2012; 23:49:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun süredir programı çekmiyordunuz bende bıraktınız sanmıştım iyi oldu bu umarım sürekli olur

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0tyldrm0

    Teknoloji eyiye gidiyi


    Türkçe'miz kötüye..

  • ketçap şişesini kaplamada kullanılan süper kaygan yüzey esasında petrol borularının verimini artırmak için tasarlanmıştı. Daha uzun mesafelere daha az maliyetle petrol nakledebilmek için sonra daha farklı yüzeyleri kaplanabileceğini farkettiler. Toz tutmayan cam, içinde madde kalmayan şişe gibi yada üzerine çamur yapışmayan ayakkabı gibi.
    Bu kaplama malzemesinin ana maddesi böcek yiyen bitkilerin boğaz kısmındaki sineğin bile tutunamadığı bitkisel bazlı kaygan kaplama olduğunu okumuştum.

  • Erdi Abi Birazda Bize Dön Hep Mesut Abiye Anlatıyosun Bizede Anlat

  • Dun itibariyle tanri atomu bulundu artik bundan sonra hicbirsey eskisi gibi olmayacak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnc07

    quote:

    Orijinalden alıntı: 0tyldrm0 Teknoloji eyiye gidiyi
    Türkçemiz kötüye..

    Türkçe'miz de kötüye gidiyor...

  • Süperdi çok güzel :)

  • video çok güzel olmuş. daha sık görmek güzel olur.

  • Bence gerekli ve güzel bit program devamını dilerim...

  • Volvo'nun geliştirdiği o öndeki arabayı takip et teknolojisinin kötü yönüde olabilir mesela öndeki araba psikopatlık yapıp makaslamaya başlarsa milleti o fena :)

  • film izler gibi izledim

  • çok iyi olmuş video devamını bekleriz cidden

  • Harika bir video olmuş. Mesut bey ve Erdi bey, Donanım Haber'in kesinlikle dinamosu. Program çok başarılı, yeni şeyler görmek her zaman güzeldir.

  • [bug report] tam ekranda videoyu ileri-geri yapınca video boyutu değişiyor.

  • bende baya beğendim güzel olmuş
  • Öncelikle yeni bölümm için teşekkürler.

    Hızlı tarama için yazılım kadar donanım da önemli. Yüksek hızlı kameralar kullanıyorlardır muhtemelen, yoksa o ayrıntıyı yakalayamaz.

    NASA'nın tepkisi konusunda: Ay'dan maden falan çıkarma zor iş. Öyle birşeye kalkışsalar anında bileceğimiz gibi Ay'daki madenler de bir hayli derindedir diye tahmin ediyorum. Bence bilimsel verilere bir etkisi olmasın ve cihazlara zarar vermesin diye verilmiş bir ifade. Bilim dışı bir sebep olsa o cevap NASA'dan değil ABD hükümetinden falan gelirdi bence.

    Ketçap-Mayonez olayına bayıldım. Çok çektiğim konudur, bazen plastik şişeyi ortadan ikiye kestiğim bile olur. Marketlerde en kısa zamanda görmek dileğiyle. Ama sağlık konusu önemli. Başka bazı şeylerin bu konuda sıkıntılarından bahsediliyor, bunda öyle bir durum yoktur umarım. Ayrıca bu konu pek çok farklı alanda da kullanılabilir. Su tutmayan, kir tutmayan vs. camlar gibi. Zaten M.I.T.'nin bu tür bir ekran üzerine de bir çalışması da vardı.http://www.donanimhaber.com/zamazingo/haberleri/MiT-muhendisleri-suya-buharlasmaya-ve-parlamaya-direncli-yeni-bir-ekran-teknolojisi-uzerinde-calisiyor.htm

    Terletmeyen gömlek muhteşemmiş. Teknolojiye tepeden tırnağa her yerimizde ne denli ihtiyacımız olduğunu buradan da görüyoruz. Gerçekten çehremizi değiştirecek şeyler bunlar, gördükçe keyifleniyorum. Bu konuda uzun gelecekte ise deriye yapışan (hatta belki de derinin yerini alan) ama terleterek yapışma hissi vermeyen, ısının tamamen ayarlanabildiği, soğukta bir ısıtıcı gibi çalışabileceği, sıcakta ise serinletebileceği, abartmak istersek de radyasyon gibi zararlı etkilerden koruyabilecek, havasız/uygun havanın olmadığı ortamlarda nefes alabileceğimiz giysileri öngörüyorum. Gelecekte "spacesuit"lerin böyle olacağını düşünüyorum. (Yapmayı hayal ettiğim filmime saklamıştım ama neyse) Şöyle de bir fikrim var: Bir spacesuit olacak ki ya deposundaki havayı ya da uzaydan aldığı veya diğer elementleri kullanarak oluşturduğu yavayla her santimetresinde bulunan hava gözenekleriyle kişinin istediği şekilde hava verecek ve "spacewalk"lar adeta Dünya'da bir kaldırımda yürünüyormuş gibi normal görünecek. Gerçi gerek termodinamik gerek diğer yönler olsun bunların tümüne belli başlı engeller var gibi ama Higgs bozonunun kanıtlandığı şu günlerde ileride nano ve altı seviyelerdeki mühendisliklerle böyle şeylerin çözümlerinin çıkmayacağını düşünmek öngörüsüzlük olur. En kötüsü -gittikçe uzun geleceğe atlıyorum ama- mini bir füzyon reaktörümüz olur ve sınırsız enerjiyi maddeye dönüştürerek bunu sağlarız. Ayrıca böyle giysilerin kirlenme, yırtılma vs. gibi sorunları da olmayacaktır. Şu anki gerçi bir nanogiysi değil sanırım ama olsun, o da yakın. Bu tip giysiler bence giysi kullanımını da azaltacak. Tek tip beyaz giysilerin kullanıldığı bilim-kurgu filmlerine özeniyor da olabilirim ama şahsen çok ama çok rahat edeceğim görünüş olarak da iç rahatlığıyla "şık" diyebileceğim bir giysiyi günümüzdeki aşağı yukarı tüm giysilere tercih ederim.


    İran'ın videosuna gülümsedim. Adamlar UFO bulmuş gibi görünüyor, hoş.

    Fan muazzam. Soğutma sistemleri konusunda pek çok kez termodinamik kanunları sebebiyle karamsar olduğum olmuştur ama bu gerçekten iyi düşünülmüş birşey. Şimdi hiç aklıma gelmemişti diyecektim ama dejavu yaşamıyorsam sanki hafiften gelmişti. Mesut abi ne yaptın 2000 devir az mı? Benim 1000 RPM'i geçen fanım yoktur. Intel'in 4000-5000 RPM dönen stock fanlarından kullanıyorsunuz herhalde.

    Ama ısıyı nereden attıklarını tam olarak anlamadım. Alttaki tabla dönmüyor herhalde. O halde dönen metal yapraklara ne derece ısı aktarılıyor olabilir ki? Sonuçta tablayla asla direk temasta olmadıkları için direk ısı almıyorlar. Yok sadece hava atma değil üfleme görevi yapıyorlarsa o halde klasik fanlardan nasıl üstün olabilir? Herhalde bu direk olmasa da aşırı yakın temas tahminimden fazla verimli oluyor. Öte yanda bu fanlara koruma şart olur. Şu anki fanlar plastik olduğundan sorun olmuyor ama böyle bir fana değseniz parmak kalmaz. Ses sorununu bitirmesi de güzel ama duyarlı bir kulağı olan beni bile önce ısısıyla çileden çıkaran ekran kartlarının ısı sorununu çözmeleri tek dileğim. Artık GPUları da CPUlar gibi 60 derece ve altında kullanmak istiyorum! Kartım yine yanacak mı diye endişe etmek istemiyorum!


    Robotlarda gerçekten büyük gelişmeler var. Aslında tümünün özellikleri tek bir robotta kullanılsa filmlerdekilere büyük oranda yakın olurlar. Çünkü bugün neredeyse ideal bir robottan beklenebilecek özelliklerin neredeyse tümünü biryerlerde görüyoruz. Maaliyet sorunu olmasa muazzam şeyler görebilirdik.





  • Hızlı tarama için yazılım kadar donanım da önemli. Yüksek hızlı kameralar kullanıyorlardır muhtemelen, yoksa o ayrıntıyı yakalayamaz.

  • bu hafta ilk kez bu hatayı alıyorum beyler,
    ''Video kaynağında bir hata bulundu ve yeniden başlatıldı ''

    Nedir acaba ?
    (3 tarayıcıda aynı sorun)

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.