Şimdi Ara

Gelecek karanlık gözüküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Maddi sıkıntılardan dolayı doğup büyüdüğüm istanbulu 6 - 7 ay önce terk ettik. Parfüm işi vs kurduk borçları ödemek adına o da olmadı daha sonra ortak aldık biraz sermaye bastırdı yüklüce ürün aldık vs bunlar önemsiz şeyler iyi kötü de satış yapıyoruz.

    Bir satıcı olarak zam yapmak istemiyorum ama ürünlerin alış fiyatı satış fiyatına dayanmak üzere. Yani aynı fiyattan satmak imkansız

    Üstte yazdıklarım standart dükkan sahibi ağlamasıydı şimdi gelelim herkesi ilgilendiren konuya

    İstanbulda kiralık evlere bakıyorum saçma sapan mahallelerde kuş yuvası gibi evler 3000 liradan başlıyor. İnsanlar ne kazanıcakta bu kiraları ödeyecek. Arkadaşlarımla falan konuşuyorum eski kiracı 1500 veriyo kontrat bitince ya bu fiyata oturcaksın ya da çıkıcaksın gibi dayatmalar oluyormuş. En temel ihtiyaçtan bahsediyoruz şuanda kalacak EV! Faturasına vs girmiyorum bile

    Yeme içmeye gelince 1 tane süt 15 liraya geldi, 30 lu yumurtalar 40 küsür liralarda. Makarna dışında herhangi bir şey yer içersen mutfak masrafın 2k tutuyor. Yeni doğmuş çocuğumuz var 3. parti bezi alıyorum ilk parti aldığım bezle arasında 60 tl fark var aradan sadece 1.5 ay geçti 3 ay sonra ne olcak bilmiyorum.

    Bu yazdıklarım muhtemelen sizin de içinizde tuttuğunuz şeyler benim bugün patlama sebebim hastane olayı oldu. 40 günlük çocuk devlet hastanesinde randevu alamıyosun çünkü yok mecbur özele gitmek zorundasın ultrason + muayene en uygun fiyatlı olan hastane 900 tl fiyat çekti.

    Kabataslak bir hesap yaparsak istanbula bugün yerleşmiş biri:
    - 3000 tl kira vericek
    - 1500 tl fatura ödicek
    - 1500 tl yemeye içmeye harcicak

    Hasta olmadan, giysi vs almadan ve 0 sosyal hayat ile yaşayabilmek için minimum alınması gereken maaş 6000 TL dediğim masrafları da katarsanız bugün itibariyle istanbulda kıt kanaat yaşamanın bedeli 7500 tl

    Bu bugünün hesabı bu hesabı ben son 1 yıldır yapıyorum her ay bu rakam artıyor özellikle son 3 aydır katlana katlana artıyor.

    İyi veya kötü yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim







  • Aylık 0 lira kazanıyorum ailem günlük 0 sıfır lira harçlık veriyor her şeyim 0 arkadaş 0 sevgili 0 bari ailem 5 lira verse günlük o parayı biriktirip harcardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha yeni başladık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the__executioner__ kullanıcısına yanıt
    Gerçekten içim ürperdi hani yaşamadan bilemezsin muhabbeti var

    Ben şimdi bi şekilde özel hastaneye bu ücreti verebiliyorum ama veremeyen kişi ne yapıcak veremedi ve çocukta problem çıktı 1 insanın hayatı bu kadar ucuz olmamalı tedavi edilemeyeceği için ömrü boyunca sakat kalcak çocuk.

    Daha çok içimi ürperten konu sokak röportajlarında gördüğüm insanlar. Bu tarz insanlar malesef kendi çevremde de var.
  • cnskozmetik kullanıcısına yanıt

    Maalesef daha elektrik doğalgaz zamları yansımadı piyasaya


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet hastanelerinin şuan ki durumu berbat halde , randevu alamıyorsun , doktorlar bitkin ilgilenmiyor o yüzden benim size tavsiyem ne yapın edin özel sağlık sigortası alın . Yıllık belli bir ücret karşılığında özel hastanelerden yararlanabiliyorsunuz . Özellikle küçük bebeğiniz varmış bu çok önemli .
    Diğer konu ise ev kiraları dediğiniz gibi kiralar absürt şekilde arttı , ev fiyatları arttı , benzin arttı , araba fiyatları arttı , fiyatı artmayan bir şey yok. Malesef önümüz deki günler de artışlar devam da edecek . Allah herkesin yardımcısı olsun özellikle arabası evi olmayanların .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kahrolsun kapitalist sistem

  • İstanbul a gerçekleşen göç dalgası tersine dönecek. İleriki yıllarda çoğu insan İstanbul'u terk eder. "Demedi" demeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikrop Adam -- 11 Ocak 2022; 16:20:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İstanbul'da kiralar beş bine çıkacakmış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.