Şimdi Ara

Gelecek İstanbul depremi hakkında edindiğim bilgiler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
9
Favori
30.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya arkadaşlar bu hayat üçgeni olayı bizim ülkede çalışmaz diyorlar.Amerika ve Avrupa'da duvarlar genelde alçıpandan yapıldığı için bu yöntem uygulanabilirde bizim duvarlar beton olduğu yıkılınca ortada pek üçgen kalmaz gibi geliyor bana.
  • Bu arada madde 3'de yazdığın gibi 7.5 şiddetindeki bir deprem 2 dakika sürerse geriye İstanbul diye bir şey kalmaz.
    Yani abartı gelebilir size ama, İstanbul hem plansız hem de malzemeden çalınmış binalar ile dolu. Geçen ki -5.9'du sanırım- depremde bile yıkılan yerler oldu. Bu sefer hem 7.5 hem 2 dakika sürerse ne olur bilemiyorum :/

    İnşallah en yakın zamanda gerekli adımlar atılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora

    3-5 güne unutursunuz merak etmeyin...
    Neyi?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13

    Bizdeki bu algı acayip tuhaf deprem rte suriye savaşı rte sınava çalışmaz tembel rte. Rte günah keçisi oldu. Chp gelince her şey iyi olacak sanki. Müteahhit imamoğlu daha iyi neden müteahhit de ondan bir kucaklayacak hop dertler bitecek. Pkk toprak istiyor bu kucaklaşalım. Deprem olacak evler gidecek bu kucaklaşalım. Çözüm çare kucaklaşma.

    Allah akıl vermiş bu ülke her zaman deprem ülkesiydi. İstanbul da deprem olacağı da biliniyordu. Raporlarda var. Neden 99 a kadar 2019 a kadar bir şey yapılmadı.

    Kiracı isen git daha küçük daha uzak ama güvenli yerlerde otur. Ev sahibi isen ya evini sat yada binanı güçlendir. İmamoğlu değil peygamberoğlu da gelse deprem olacak. Chp trolü yada maaşlı çalışanı değilsen ki ancak sana kırıntıları kalır.

    Kimse seni umursamıyor düşünmüyor umurlarında bile değilsin. İki şeyini istiyorlar oy ve vergi vermen. Yoksa ölmen işlerine bile gelecektir. Evin arsan deprem sonrası onlara kalacak. İstediklerini yapma şansları olacak.
    18 senedir kim iktidarda ? Kimi sorumu tutacağız ?

    Suriye savaşını RTE mi çıkardı diyorum yoksa ülkeyi Suriyeli 5 milyon tip ile doldurdu ? Yani o kadar büyütüyorsunuz ki savaş çıkartacakmış ? RTE de Suriye'de savaş çıakrtacak güç mü var ? Zaten orada savaş çıkartanlara abi çekiyoruz.

    Deprem RTE nin suçu mu diyorum ? 18 yıldır bu ülkede toplanan deprem vergisi ne oldu diyorum, cevabı zaten maliye bakanınız zamanında vermişti" yol yabdık" diye.

    Aklınız varsa size kalsın ben otuduğum evi alırken C dayanım belgesini talep ettim mütehitten. Bak akla bak neymiş başka yere taşınmış,18 yılda filizli gecekondular para getirmiyor diye, taksimi rantsal dönüşüm yapılmasına izin veren kim ? Bana bu kadar tepki gösterdiğinize göre sanırım benim.

    Deprem toplanma alanlarına AVM'leri 18 sene önce Ecevit mi dikti ? RTE istemiyor diye başbakan değişen ülkede, hangi bürokrat kendi kafasına göre AVM diktirecek ? Hoş zaten o avmleri yapan şirketlerin reyizin sarayını yapması işine hiç girmiyorum.

    Size göre hava hoş bahsettiğimiz iktidar terör örgütüne ülkenin kozmik odasını açtı, ama sizin kafaya göre bunun suçlusu da RTE değil.

    Eskiden sizin kafanızdaki insanlara kızıyordum, ama şu an yorumlarınızı okurken yüzümde bir tebessüm oluşuyor, bu zor günlerde bir nebze olsun beni tebessüm ettirdiğiniz için teşekkürler.

    Not : İmamoğlu nun adının geçmesine rağmen, soyadını kullanıp çeşitleme yapmanız acayip kopardı, ekşiçi ağzı ile kolayı ekrana püskürttüm.




  • Le Suroit gemisiyle yapılan incelemelerden sonra hazırlanan raporu degerlendiren ITÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardimcisi Prof. Dr.Okan Tüysüz: “Marmara içinde tek hat halinde iki fay görülüyor. Ilki Körfez’den çikip Çinarcik’in kuzeyinden Büyükçekmece – Yesilköy açiklarina geliyor. Ikincisi Büyükçekmece’den basliyor, Mürefte’ye kadar devam ediyor. Tahmin edilenden uzun. Faylar riskli, ciddi sorun var. Dogudaki fay en son Adalar’dan itibaren 1894′te, batidaki 1766′da Mürefte’de kirilmis. 110 kilometre uzunluk ciddi risktir. Gölcük fayi 130 kilometre, 7.4 büyüklügünde deprem üretti. Düzce 45 kilometre, 7.1 büyüklügünde deprem üretti.”

    Bu arastirmada görev alan uzmanlar, olasi bir Istanbul depremiyle ilgili son zamanlarda yapilan açiklamalarin gerçegi yansitmadigini, özellikle de Prof.Dr. Aykut Barka’nin öne sürdügü gibi, kirilmalarin birden fazla olmadigini, Marmara fayinda iki kirilma olacagini belirtiyor ve bu nedenle kirilmalarin siddetli olacagini söylüyor. Prof. Xavier Le Pichon baskanliginda yapilan arastirmanin sonuçlarina göre, Istanbul’da olasi bir depremin bölgelere göre büyüklügü söyle saptaniyor:

    - Kadiköy (Merkez üssüne uzakligi 26 km): 6 siddetinde sarsilacak.

    - Eminönü (Merkez üssüne uzakligi 16 km): 9 siddetinde sarsilacak.

    - Fatih (Merkez üssüne uzakligi 14-15 km): 9 siddetinde sarsilacak.

    - Zeytinburnu (Merkez üssüne olan uzakligi 12 km): 9 siddetinde sarsilacak.

    - Bakirköy (Merkez üssüne olan uzakligi 10 km): 9 siddetinde sarsilacak. (Bazi yerler 10 siddetine maruz kalabilir)

    -Avcilar (Merkez üssüne olan uzakligi 12 km): 9 siddetinde sarsilacak. (Bazi alanlar 10 siddetine maruz kalabilir)

    -Küçükçekmece (Merkez üssüne olan uzakligi 14 km): 8 siddetinde sarsilacak.

    -Büyükçekmece (Merkez üssüne olan uzakligi 15.5 km): 8-9 siddetinde sarsilacak.

    -Silivri ve Çatalca: 7 siddetinde sarsilacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jac0B0

    O harita çok eski ve geçerli değilmiş hocam bir yerde okumuştum.
    İtü 2007 de yayınladığı mahalle mahalle makale var, onda mesela her mahallenin toprak yapısına göre de risk analizi var.
    Doğru hocam eski haklısınız.
  • doğal sayilardan 1-2-3-4-5 seviyorum,sonrasini silsinler matematikten,luzumsuz seyler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deldiğin şeyin kolon olduğuna emin misin?
    28 yıllık apartman dairemde matkapla kolonu delmeye çalştığımda kolon bana mısın demedi fiziki kuvvetim de iyi gelgelelim darbeli modda 10 sn de 1 cm bile delemedim. kolon bu kadar kolay delinebiliyorsa sizin binanız şansa ayakta duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realistik yönetmen -- 1 Ekim 2019; 1:41:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

    anadolu yakasi nasil guvenli? adalar fayi kirildiginda butun anadolu yakasi neredeyse 1. derece etkileniyor.

    Alıntıları Göster
    Anadolu yakasının zemini daha sağlammış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realistik yönetmen

    deldiğin şeyin kolon olduğuna emin misin?
    28 yıllık apartman dairemde matkapla kolonu delmeye çalştığımda kolon bana mısın demedi fiziki kuvvetim de iyi gelgelelim darbeli modda 10 sn de 1 cm bile delemedim. kolon bu kadar kolay delinebiliyorsa sizin binanız şansa ayakta duruyor.
    maalesef kolon kardeşim hayırlısı valla kitaplardan kule yaptım bantladım belki yaşam alanı oluşur. o kadar kolay deliniyor ki videoya çekicem artık
  • Avrupa-Anadolu yakası sahilde ne kadar yürüyüş alanı varsa hepsi doldurma.Yani altı boş, su var sadece.Ve o doldurma beton ve kazıklardan yapılmış.

    Tsunami çıkmasa da o dolgular ilk gidecek yapılar gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masanın altına girilmelimi girilmemelimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • küçük kırılma olursa silivri ve tekirdağ civarlarında yada arasında kırılma olabilirmiş diyorlar deprem uzmanları
  • mersinaki M kullanıcısına yanıt
    İzmir in en kötü zeminleri den biridir karşıyaka hatta mavisehir tarafındaki zemin suyu birde tuzlu temellere iyi zarar veriyor. Yalıtımı iyi yapılmışsa sıkıntı olmaz ama yalıtımı düzgün yapılmış çok az bina gördüm. insanlar tonla para harcıyor o bölgeye ama bilseler o zeminler öyle kötü ki. Bir arkadasinda dediği gibi evka-3 olabilir zemini fena değildir ayrismis kayaç vardır genelinde. Yada üçyol çevresinde bozyaka hastanesi çevresi bulabilirse yeni evlerden (o bölgede yeni ev bulmak zordur.) bakabilir. Zemini kayaçtır. İlla karşıyaka da alacaksa evi alırken sorsun zemin iyileştirilmesi yapılmış mı yapılmamış mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum o evi en kısa zamanda değiştir. Muhtemelen deniz kumu ile yapılmıştır onun betonu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: legacy of kain

    marmara denizinde deprem olan yerlerin isaretlemelerine baktiginiz zaman da goruluyor,orta kisimda bir depremsiz bolge var evet..yanlismi goruyoruz ?

    sener usumezsoy kumburgaz fayi en fazla 6.1-6.5 uretebilir gibi birseyler diyor,evet 6 kusurler de istanbul un carpik yapilasmasi icin ciddi problem yaratabilir fakat kulaga 7-8 lerden daha iyi geliyor degilmi ?

    oyle bazilarinin soyledigi gibi marmara da boydan boya 110-130 km fay olmadigini,40-50 km ayri bir fay oldugunu, 7-8 lerin olmayacagini vb soyluyor..bazilari da inadina veriyor gazi 7-8-9 lar hergun havada ucuyor..

    bakalim zaman kimleri hakli haksiz cikaracak bilinmez ama bende, aciklama yapanlarin bazilarinin konut sektorunle alakali rehaveti tersine cevirmek,kentsel.donusumu hizlandirmak amacli tetikleyici sekilde daha karamsar bir dil kullaniyor olabileceklerine dair suphe de olusmuyor degil..devlet politikasi gibi birsey...olaya rant siyasi amacli bakmayin sadece..yani halk 5.8 sopasini da ister istemez gormusken ustelik.."ahanda son depremden eccuk birazcuk fazlasi olursa olur en fazla" seklinde algilamaya dunden razi bir toplum kitlesi varken hep bir agizdan bilimsel bir gercek bile olsa 6.-6.5 u telaffuz edeceklerini sanmiyorum..çita nin yuksek tutulmasi belki psikolojimizi bozup huzurumuzu kaciriyor olabilir fakat baska turlu de bu rehaveti tersine cevirmek sanirim imkansiz..alt sinir 5.8 silivri,ust sinir golcuk 7.4 gibi birsey oldu simdi..kim hangisine yakin degerle konusursa ona gore degisecek algilar..
    Celal hoca ve İTÜ ekibinin rantsal bir kaygı taşıdığını düşünmüyorum.

    Silivri'den başlayıp, Küçükçekmece'ye kadar gelen depremsiz fayın uzunluğu 60 km. Bu tek seferde 5 metre ofset yaparak kırılırsa, 30 saniyeye yakın sürecek maks 7,1 şiddetinde deprem olur diyorlar. Bir de adalar açıklarında 20k kadar uzunlukta deprem olmamış beklenen bir fay daha var. Çok düşük ihtimal ama, bu 60k lık fay ile birleşerek tek bir depremde kırılırsa, şiddet yüzde 50 artar, maks 7,6 olur diyorlar.

    Yani kimseyi panikletmiyorlar, teorik olarak en az 7,5 olur söylentilerini yalanlıyorlar. Bu gece olacak, her yer yıkılacak söylentilerini yalanlıyorlar. İnsanları panikletmek gibi bir amaçları yok.

    Şahsen ben 7,1 lik depremden oturduğum bölgenin etkileneceğini düşünmüyorum. 7,4 gölcük depremi kuş ucuşu 60 km uzakta idi, 45 sn sürdü ve benim yaşadığım bölgede hasar alan bina olmadı. zemin de sağlam. Zira faydan yine 30-90 km kuş uçuşu uzaktayız. Yani panik olmadım. Rantsal dönüşümün tillahının yaşandığı Kadıköy aslında deprem açısından kentsel dönüşüme en az ihtiyaç duyan yer. Bakırköy, Ataköy, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Büyükçekmece ve Avcılar'da ise insanlar bir zahmet biraz panik olsunlar ve bir an önce ya binalarını dönüştürsünler, ya da, belediye bu bölgedeki insanları sahilden daha kuzeyde daha güvenli bölgelere taşıyarak, oraları yıksın, yeşil alan, park, bahçe, koru, orman, rekreasyon alanı, hayvanat bahçesi, vs'ye dönüştürsün.

    Ha, tabii tek seferde adalarla birlikte olan 7,6 lık deprem olursa (2 dakika sürerse), cümlemize geçmiş olsun. Geriye istanbul diye bir şey kalmaz. Bizim buralar Suadiye, Bostancı, Kozyatağı vs.de dümdüz olabilir. Bu konuda yeni yapılan binaların bile hepsine güvenmem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Masanın altına girilmelimi girilmemelimi
    Bina çok güvenli değilse girilmemeli. Ama bina çok yeni ve sağlam olduğu düşünülüyorsa ve evde üzerinize düşecek eşyalar vs gibi durumlar olabilir diye düşünüyorsanız o zaman belki mantıklı olabilir.

    Şöyle bir yazı okumuştum.
    https://www.gercekgundem.com/guncel/122281/depremde-nerede-durmali-hayat-ucgeni-nedir

    Dünyanın en ünlü kurtarıcılarından biri olan aynı zamanda hayat üçgeni olarak bildiğimiz önlem tekniğinin yayılmasının öncülerinden Doug Copp'un paylaşmış olduğu yazı, dün yaşanan İstanbul depreminden sonra sosyal medyada bir çok kişi tarafından paylaşılıyor.

    İşte o yazı.

    Adım Doug Copp. Dünyanın en tecrübeli kurtarma birimi Amerikan Uluslar arası Kurtarma Ekibinin Kurtarma şefi ve afet olayları müdürüyüm. Bu makaledeki bilgiler bir deprem anında hayat kurtaracaktır.

    875 yıkılmış binaya sürünerek girdim, 60 ülkeden kurtarma ekipleriyle çalıştım, birçok ülkede kurtarma ekipleri oluşturdum, ve çok sayıda ülkede birçok kurtarma ekibinin üyesiyim. 2 Yıl boyunca birleşmiş milletler felaket 'azaltma' uzmanıydım. 1985'ten beri aynı anda gerçekleşenler hariç dünyadaki bütün büyük felaketlerde çalıştım.

    1996'da benim hayatta kalma metodumun geçerliliğini ortaya koyan bir film yaptık. Türk hükümeti, İstanbul belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Case yapımcılık, ve ARTI bu pratik ve bilimsel testin filme alınmasında işbirliği yaptılar.

    İçinde 20 maket (mannequis) olan bir okulu ve evi yıktık. On maket 'çömel ve korun' metodunu uygularken, 10 maket 'hayat üçgeni' metodumu uyguladı. Tasarlanmış yıkımdan sonra görüntüleri filme almak ve sonuçları belgelemek için enkazı geçip binaya girdik.

    Bina yıkımlarında oluşabilecek şartlar dahilinde direk olarak gözlemlenebilen ve bilimsel şartlar altında hayatta kalma tekniklerimi uyguladığım film 'çömelip korunan/saklanan' kişiler için hayatta kalma şansının sıfır olduğunu ortaya koydu.

    Hayat üçgeni metodumu kullananlar için hayatta kalabilme şansı yaklaşık olarak % 100 oldu. Bu film Türkiye'de ve Avrupa'nın geri kalan kısmında milyonlarca izleyici tarafından izlendi. Bu film ABD, Kanada ve Güney Amerika'da RealTV programında izlendi.

    Enkazına girdiğim ilk bina 1985 Mexico City depreminde bir okuldu. Bütün çocuklar sıralarının altındaydı. Her bir çocuk kemiklerinin kalınlığına kadar ezilmişlerdi. Sıralarının yanındaki koridorlara uzanmış olsalardı hayatta kalmış olabilirlerdi. Bu 'ayıptı, gereksizdi' ve çocukların neden koridorlarda (sıraların arasında) olmadığını merak ettim. O an, çocuklara bir şeyin/eşyanın altına saklanmalarının söylendiğini bilmiyordum.

    Basitçe ifade edilirse, binalar yıkılırken, objelerin üzerine düşen tavan ağırlığı veya içerideki mobilyalar bu nesnelere çarparken yanlarında bir yer, boşluk bırakırlar. Bu boşluk benim 'hayat üçgeni' dediğim alandır. Nesne ne kadar büyük ve ne kadar dayanıklı olursa daha az ezilecektir.

    Nesneler ne kadar az ezilirse boşluk ve bu boşluğu kullanan kişinin yaralanmama olasılığı o kadar artar. Bir dahaki sefere televizyonda yıkılan bina izlerken gördüğün üçgenleri say. Heryerdeler.

    Yıkılan bir binada göreceğiniz en yaygın biçimdir.

    Deprem anında hayatta kalma, ailelerine bakma ve başkalarını kurtarma hakkında 750 bin nüfuslu Trujillo kentinin İtfaiye bölümünü eğittim. Trujillo İtfaiye Departmanının kurtarma şefi Üniversitede profesördür. Bana her yerde eşlik etti. Kişisel ifadeleridir:

    'Adım Roberto Rosales. Trujillo kurtarma ekibi şefiyim. 11 yaşındayken çöken bir binada mahsur kaldım. Mahsur kalışım 1972 yılında 70.000 kişini öldüğü depremde oldu. Erkek Kardeşimin motosikletinin yanında oluşan 'hayat üçgeni' içinde hayatta kaldım.

    Yataklarının veya sıraların, masaların altına giren arkadaşlarım ezilerek öldüler (isim, adres vb detayları anlatıyor). Ben hayat üçgeninin yaşayan örneğiyim. Ölen arkadaşlarım 'çömel ve korun' örnekleridir.

    DOUG COPP'UN ÖNERİLERİ ;

    1) 'Binalar çökerken basitçe 'çömelen ve korunan' kişiler istisnasız her defasında ezilerek ölüyorlar. Masa, araba gibi nesnelerin altına giren kişiler her zaman ezilirler.

    2) Kediler, köpekler ve bebekler'in hepsi doğal bir şekilde dizlerini ana rahmindeki gibi karınlarına doğru çekerek kıvrılırlar. Deprem anında sizde bu şekilde kıvrılmalısınız. Bu doğal bir güvenlik ve hayatta kalma içgüdüsüdür. Daha küçük bir boşlukta hayatta kalabilirsiniz. Hafifçe ezilecek ama yanında boşluk yaratacak bir kanepe, geniş büyük bir eşyanın yanında durun.

    3) Ahşap evler deprem anındaki en güvenliyapılardır. Sebebi basittir; ahşap esnektir ve depremin zorlamasıyla hareket eder. Eğer ahşap bina çökerse geniş yaşam boşlukları oluşur.

    Ayrıca, ahşap binalar daha az yoğunlukta yıkılış ağırlığına sahiptir. Tuğla binalar ayrı tuğla parçalarına ayrılacaklardır. Tuğlalar bir çok yaralanmalara sebep olacaktır, ama (beton) bloklardan daha az ezilmiş vücutlar yaratırlar.

    4) Eğer gece yataktayken deprem olursa, basitçe yuvarlanarak yataktan düşün. Yatağın çevresinde güvenli bir boşluk oluşacaktır. Oteller müşterilerine deprem anında yatakların yanında yere uzanmalarını salık veren bir uyarı notunu odalarda her kapının arkasına asarlarsa depremlerde çok büyük hayatta kalma oranlarını sağlayabilirler.

    5) Televizyon izlerken deprem olursa ve kolayca kapıdan veya pencereden dışarı kaçmak mümkün değilse, kanepe veya büyük bir koltuğun/sandalyenin yanında cenin pozisyonunda kıvrılarak yere uzanın..

    6) Bina çökerken Kapı kirişlerinin altına geçen herkes ölür...Nasıl mı? Eğer kapı kirişlerinin altına geçerseniz ve kapı kirişi öne veya arkaya doğru düşürse inen tavanın altında ezilirsiniz. Eğer kapı kirişi yana doğru yıkılırsa ikiye bölünürsünüz. Her iki durumda da ölürsünüz!

    7) Hiçbir zaman merdivenlere gitmeyin/yönelmeyin. Merdivenler (ana binadan) farklı bir 'frekans aralığına' sahiptir; ana binadan bağımsız/ayrı olarak sarsılırlar. Merdivenler ve binanın geri kalanı devamlı olarak birbirlerine çarparlar, ta ki merdivenlerin yıkılışı gerçekleşene kadar.
    Merdivenlere ulaşan insanlar basamaklar yüzünden yaralanırlar. Korkunç şekilde sakatlanırlar.

    Bina yıkılmasa dahi, merdivenlerden uzak durun. Merdivenler binanın hasar görmesi en muhtemel kısmıdır.
    Depremde yıkılmamış olsa dahi, merdivenler bağırarak kaçmaya çalışan insanların aşırı yüklenmesi ile çökebilir. Merdivenler binanın geri kalan kısmı zarar görmemiş olsa dahi her zaman güvenlik açısından kontrolden geçirilmelidir.

    8) Binanın dış duvarlarına yakın yerlerde durun, mümkünse dışına çıkın. Binanın iç kısımlarındansa dış kısımlarına yakın yerlerde olmak çok daha iyidir. Binanın dış çevresinden ne kadar içeride olursanız, çıkış yolunuzun kapanma ihtimali o kadar artacaktır.

    9) Aynen Nimitz yolundaki katlar arasındaki (yıkılan) blokların meydana getirdiği gibi, deprem anında üst yolun yıkılmasıyla ezilen araçların içinde bulunan insanlar ezilirler. San Francisco depreminin kurbanlarının hepsi araçlarının içindeydiler. Hepsi öldü.

    Araçlarının dışına çıkıp,aracın yanına uzanıp veya oturarak kolaylıkla hayatta kalabilirlerdi. Ölen herkes eğer araçlarından çıkıp, araçlarının yanına oturabilseler veya uzanabilselerdi yaşıyor olabilirdi.

    Ezilen bütün araçların yanında-kolonların direkt olarak üzerine düştüğü araçlar hariç- 3 feet yükseklikte boşluklar oluşmuştu.

    10) Enkaz halindeki gazete ofislerini ve çok miktarda kağıdın olduğu ofisleri dolaşırken kağıdın sıkışmadığını/ezilmediğini
    keşfettim. Kağıt yığınlarının/kümelerinin etrafında geniş boşluklar bulunur/oluşur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: unbqlqnced

    İzmir in en kötü zeminleri den biridir karşıyaka hatta mavisehir tarafındaki zemin suyu birde tuzlu temellere iyi zarar veriyor. Yalıtımı iyi yapılmışsa sıkıntı olmaz ama yalıtımı düzgün yapılmış çok az bina gördüm. insanlar tonla para harcıyor o bölgeye ama bilseler o zeminler öyle kötü ki. Bir arkadasinda dediği gibi evka-3 olabilir zemini fena değildir ayrismis kayaç vardır genelinde. Yada üçyol çevresinde bozyaka hastanesi çevresi bulabilirse yeni evlerden (o bölgede yeni ev bulmak zordur.) bakabilir. Zemini kayaçtır. İlla karşıyaka da alacaksa evi alırken sorsun zemin iyileştirilmesi yapılmış mı yapılmamış mi.
    Valla meğerse İzmir bir fay şehriymiş :( 13 fay olduğu söyleniyor. Sizlerin de dediği gibi zemini ve binaları pekte sağlam olmayabilir.

    Arkadaş muhtemelen vazgeçecek. Yine istanbuldan anadolu yakası muhtemelen sıfır veya 3 4 yaşına kadar binalara bakıyor.


    Yanıt için teşekkürler.




  • https://evrimagaci.org/beklenen-buyuk-istanbul-depremi-nedir-neden-nasil-nerede-ve-ne-zaman-yasanmasi-beklenmektedir-13
    https://eksisozluk.com/ibbnin-zemin-haritalama-projesini-yarim-birakmasi--6195371


    Ayrıca 150 yılda bir kırılan San Andreas fay hattının 57 yıllık bir gecikme yaşadığı söyleniyor.


    Gelecek İstanbul depremi hakkında edindiğim bilgiler

    Gelecek İstanbul depremi hakkında edindiğim bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 2 Ekim 2019; 17:20:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdasdqwertyveyaalxyvance

    Ya arkadaşlar bu hayat üçgeni olayı bizim ülkede çalışmaz diyorlar.Amerika ve Avrupa'da duvarlar genelde alçıpandan yapıldığı için bu yöntem uygulanabilirde bizim duvarlar beton olduğu yıkılınca ortada pek üçgen kalmaz gibi geliyor bana.
    Bulunduğun muhitten emin olamadığın ve belli bir standartı olmadığı için bir anda acayip şekilde tavanda komple çökebilir olabilir yani.Türkiye'de insan ne yediğini bilmiyorki nasıl yerde oturduğundan haberi olsun.Denetim yok iç düzgün.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.