Şimdi Ara

Geleceğin en iyi meslekleri (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
5
Favori
10.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Girşimcilik ve Hukuk asla bitmez şükür ikisi de bende var
  • quote:

Orijinalden alıntı: JessieJ

quote:

Orijinalden alıntı: kotkas

quote:

quote:

quote:

İstanbulda trafik polisi ol, çay çorba şeker derdin olmaz, ek geliride cabası

ahaha Ağlanacak hale gülüyoruz

Valla ağlanacak halimize gülecek duruma düşürenler utansın

Konuya gelirsek Elektrik-Elektronik üzerine ticaret gayet akla yatkın geliyor, önümüzdeki 10 yılda inşaat sektörü hareketli olacağı için bunla alakalı okulları okumakta gayet mantıklı. Ayrıca sabreder biraz zorluk çekterim sonra rahat ve keyifli bir iş yaparım diyorsan gıda üzerine özelliklede aşçı (şef) olabilirsin.

Ben bilişim sistemleri teknolojileri bölümünde okuyorum ahçılık bane biraz ter düştü

Ben ilk mesajını okuyunca hem kendin için hemde okuyanlar için genel olarak soruyorsun sandım. Bilişim sistemleri teknolojisi okuyorsan bende bilişim sektöründe çalışan biri olarak çok faydasını göreceğini söyleyebilirim.

Kesinlikle zaten hem kendim hem okurlar için açmıştım konuyu gelecekte bilgisayar bitecek gibi söylemler iyice arttı o yönden biraz korkum vardı

• Uzakyol Kaptanı yıllar sonra sınavlarla süvari olursun ohh mis :-))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Konuya gelirsek Elektrik-Elektronik üzerine ticaret gayet akla yatkın geliyor, önümüzdeki 10 yılda inşaat sektörü hareketli olacağı için bunla alakalı okulları okumakta gayet mantıklı. Ayrıca sabreder biraz zorluk çekterim sonra rahat ve keyifli bir iş yaparım diyorsan gıda üzerine özelliklede aşçı (şef) olabilirsin.

Ben bilişim sistemleri teknolojileri bölümünde okuyorum ahçılık bane biraz ter düştü

Ben ilk mesajını okuyunca hem kendin için hemde okuyanlar için genel olarak soruyorsun sandım. Bilişim sistemleri teknolojisi okuyorsan bende bilişim sektöründe çalışan biri olarak çok faydasını göreceğini söyleyebilirim.

Kesinlikle zaten hem kendim hem okurlar için açmıştım konuyu gelecekte bilgisayar bitecek gibi söylemler iyice arttı o yönden biraz korkum vardı

Bilgisayar biter tablet çıkar, tablet biter başka birşey çıkar yani adı değişir ama hayatımızdan çıkmaz..Ben sektöre girdiğimde bu kadar çok pc ve minimum bilişimle alakalı cihaz satıldığını düşünmüyordum. Peynir ekmek gibi satılıyor 1 yılda tüm Türkiyeye yetecek kadar pc satılmıştır diye düşünürken adamlar teknolojiyi biraz daha geliştiriyor ve yine aynı şekilde satılmaya devam ediyor...Misal İPhone 4 ve Galaxy S2 milyonlar sattı ama şimdi millet S3 ve İphone 5 için kuyruklarda bekliyor, yemiyor içmiyor para biriktiriyor ya da taksitle borç batağına düşüyor İçin rahat olsun insanlarda bu tüketim çılgınlığı olduğu sürece sektörden çok ekmek yersin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bilgisayar biter tablet çıkar, tablet biter başka birşey çıkar yani adı değişir ama hayatımızdan çıkmaz..Ben sektöre girdiğimde bu kadar çok pc ve minimum bilişimle alakalı cihaz satıldığını düşünmüyordum. Peynir ekmek gibi satılıyor 1 yılda tüm Türkiyeye yetecek kadar pc satılmıştır diye düşünürken adamlar teknolojiyi biraz daha geliştiriyor ve yine aynı şekilde satılmaya devam ediyor...Misal İPhone 4 ve Galaxy S2 milyonlar sattı ama şimdi millet S3 ve İphone 5 için kuyruklarda bekliyor, yemiyor içmiyor para biriktiriyor ya da taksitle borç batağına düşüyor İçin rahat olsun insanlarda bu tüketim çılgınlığı olduğu sürece sektörden çok ekmek yersin

Aynen hocam

• ağ uzmanlığı

server yöneticiliği ama tüm bunlar için önce pc mühendisliğini bitireceksin sonra aynı tıpçılardaki gibi kendini bir alana adayıp ülkede o alanda ne kadar sertifika varsa en yüksek puanla alıp işin piri olacaksın ve aylık 30.000 alırsın. mesela red hat server yöneticiliğine bak derim bırak Türkiyeyi dünyada bile az.
  • Web yazılım, İnternet sektörü, bilişim iyi para kazandıran ölmeyecek mesleklerden biridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

ağ uzmanlığı

server yöneticiliği ama tüm bunlar için önce pc mühendisliğini bitireceksin sonra aynı tıpçılardaki gibi kendini bir alana adayıp ülkede o alanda ne kadar sertifika varsa en yüksek puanla alıp işin piri olacaksın ve aylık 30.000 alırsın. mesela red hat server yöneticiliğine bak derim bırak Türkiyeyi dünyada bile az.

Server yöneticisi olmak için bilgisayar mühendisi olmana sertifikalar dizmene gerek yok, evet öyle yaparsan daha bir janjanlı olur ama ne bilgisayar mühendisleri biliyorum daha linux kurmayı bilmeyen, bu işler kesinlikle tecrübe ve kendini geliştirme işidir, çok sistem uzmanı tanıyorum ne bilgisayar mühendisi ne de sertifikası var ama bu sektörde 10 yıldır tecrübeye sahip birçok büyük büyük firma bireysel kişiye sistem yöneticiliği yapıyor freelance çalışanlar dahada fazla kazanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

ağ uzmanlığı

Server yöneticisi olmak için bilgisayar mühendisi olmana sertifikalar dizmene gerek yok, evet öyle yaparsan daha bir janjanlı olur ama ne bilgisayar mühendisleri biliyorum daha linux kurmayı bilmeyen, bu işler kesinlikle tecrübe ve kendini geliştirme işidir, çok sistem uzmanı tanıyorum ne bilgisayar mühendisi ne de sertifikası var ama bu sektörde 10 yıldır tecrübeye sahip birçok büyük büyük firma bireysel kişiye sistem yöneticiliği yapıyor freelance çalışanlar dahada fazla kazanıyor.

hacı doğru diyorsunda bir banka serverini sana emanet edecekse internet kafelerden yetişmiş ve bir çok şeyti ezbere yapan adamı almaz serverin başına koyduğu adam kendi çözümlerini üretebilmeli ve yaratıcı olmalı senin dediğin adamlar daha çok o bu forumdan öğrendikleriyle geçinen adamlar ha onlarda iş bulur ama en fazla aylık3 milyara iş bulur ben burada müthiş maaşlardan bahsediyorum bak gör:

http://www.turk.internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=24667

http://www.ozmena.com/a/red-hat-sistem-yoneticiligi-sertifikasi-rhce-sinavlari-artik-turkiyede-turkce-olac-654272.html?langid=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 11 Kasım 2012; 16:34:14 >

• quote:

quote:

quote:

ağ uzmanlığı

hacı doğru diyorsunda bir banka serverini sana emanet edecekse internet kafelerden yetişmiş ve bir çok şeyti ezbere yapan adamı almaz serverin başına koyduğu adam kendi çözümlerini üretebilmeli ve yaratıcı olmalı senin dediğin adamlar daha çok o bu forumdan öğrendikleriyle geçinen adamlar ha onlarda iş bulur ama en fazla aylık3 milyara iş bulur ben burada müthiş maaşlardan bahsediyorum bak gör:

http://www.ozmena.com/a/red-hat-sistem-yoneticiligi-sertifikasi-rhce-sinavlari-artik-turkiyede-turkce-olac-654272.html?langid=1

Evet üstad orası doğru istediğin kadar tecrüben olsun referansın olsun çok büyük kurumsal bir firma inatla diploma sertifika istiyor ama bu işlerin sorumluluğu çok daha fazla bir açıdan iyi uğraşacağın şey tek bir doğrultuda, freelance çalışıldığında çok kola ayrılmak zorundasın cins müşteri var uyumlu müşteri var sürekli birşeyler isteyen ama çok para vermeyen müşteri var, uykusuz geceler sabahlar var. Bir bankaya kapat attığında mesain belli olur kendi düzenini kurduğundada su gibi gider herşey ama en ufak sorunda tepene binerler tepende 50 tane işten anlamayan müdürle amirle uğraşır durursun, hele devlette çalışırsan yandın ki ne yandın daha bilgisayarı açamayan üstün gelip sana şunu şöyle yap bunu böyle yap der yada sisteme müdahale eder bozar sen uğraşır durursun, en son ziraat bank ankara merkezinde bilgi işlemde dolgun maaşla çalışan sistem uzmanı arkadaşım istifa etti firma kurdu kendi kendine takılıyor devletten aldığı maaşın aynısını alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 11 Kasım 2012; 16:52:11 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ağ uzmanlığı

Evet üstad orası doğru istediğin kadar tecrüben olsun referansın olsun çok büyük kurumsal bir firma inatla diploma sertifika istiyor ama bu işlerin sorumluluğu çok daha fazla bir açıdan iyi uğraşacağın şey tek bir doğrultuda, freelance çalışıldığında çok kola ayrılmak zorundasın cins müşteri var uyumlu müşteri var sürekli birşeyler isteyen ama çok para vermeyen müşteri var, uykusuz geceler sabahlar var. Bir bankaya kapat attığında mesain belli olur kendi düzenini kurduğundada su gibi gider herşey ama en ufak sorunda tepene binerler tepende 50 tane işten anlamayan müdürle amirle uğraşır durursun, hele devlette çalışırsan yandın ki ne yandın daha bilgisayarı açamayan üstün gelip sana şunu şöyle yap bunu böyle yap der yada sisteme müdahale eder bozar sen uğraşır durursun, en son ziraat bank ankara merkezinde bilgi işlemde dolgun maaşla çalışan sistem uzmanı arkadaşım istifa etti firma kurdu kendi kendine takılıyor devletten aldığı maaşın aynısını alıyor.

görüyorum bu işin az çok içindesin ama şöyle düşün bir çok dil bileceksin işinin sınırı yok yani ondanda anlayacaksın bundanda anlayacaksın ama temelde bir alandan derinlemesine anlayacaksın çözüm üretirken kesin ve net olacak zor bir alan sadece para için girilmez o alana sevdiğin için yaparsın her sorunu bir sınav varsayarsan zevk alıyorsan yaparsın bu işi ve dediğin doğru bu ülkede pc mühendisliği bölümünde hoca olupta gnu hakkında fikri olmayan insanlar var. en basitinden tüm ıp rules trafik vs yani ağ yönetiminide bilmen gerek.

• Ayrıca olayı sadece kurumsal müşteri olarakta görmemek lazım, internet sektöründe kurumsal olmayan bireysel olarak günlük 300-500 k ziyaretçiyi döndüren web siteleri var. Ve bu kişiler sunucu yönetimi konusunda genellikle bilgisiz, hosting firmalarının yönlendirmesiyle işe devam ediyorlar, ortada hiçbirşey yokken sunucuna saldırı geliyor firewall taktıralım diyip aylık 500 lirayı cebine indiren firmalar tanıyorum, karşı tarafın bilgisizliğini paraya dönüştürüyorlar. Çoğu zamanda hosting firmaları müşterinin sunucusal sorunlarıyla uğraşmak istemiyor, bu aşamada müşteri freelance çalışan sistem yöneticilerine yöneliyor, daha sonra o başka birine tavsiye ediyor referans usülüyle o kişi çok güzel paralar kazanıyor kendi işinin patronu oluyor bir nebze ama düzensiz bir hayatada merhaba diyor, kan çanağı olmuş gözler asosyallik sağlık sorunları v.s v.s.

Ki daha bunun web yazılımcısı, tasarımcısı var onlarında sektör içinde çok derdi tasası var, evet web sektörü işi bilen biri için çok iyi paralar kazandırır ama her işte olduğu gibi bu işte kolay değildir, bu adam bilgisayar başından beleşe para kazanıyor diyen tipler vardırya, onlar cahilin önde gidenidir :)

• Sürekli iş olanağı olan bir meslek istiyorsan sağlık alanına yöneleceksin. Sağlık alanında da rahat edeyim diyorsan Acil Tıp Teknisyeni olup, bir gün çalışıp bir gün yatacaksın evde.

Önlerden birisi demiş Kepçe operatörlüğü diye. Doğruluk payı çok yüksek. Kepçe Operatörlüğü ve İnşaat Mühendisi arasında da pozitif kolerasyon var. İkisi de kentsel dönüşüm nedeniyle ihtiyaç halindeler.
  • hocam biraz düşündüm ve doğalgaz bilgisayar diyorum pek bilgim yok ama bilgisayarı kesinlikle önerebilirim
  • Bilişim alanı.
  • sağlık,hukuk,inşaat,bilgisayar,elektrik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalbaz93 -- 11 Kasım 2012; 18:01:08 >
  • Biyomedikal
  • soldier . 3.dünya savaşı yaklasiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benim Adım Jeodezi

harita müh..

Dünyada arazi çok :D

Harita okuyorum meslek lisesinde kontenjanların %60 ı bize ayırılacakmış ama olmayı düşünmüyorum orta derece iş yaparak elde edilen normal bir maaş bana göre çok iyi denemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nickman -- 11 Kasım 2012; 19:52:47 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.