Şimdi Ara

geç açılan xp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slm.
    amd athlon 2500,512md ddr 333 ram,msı K7N2 Delta-L anakart ım var
    xp pro kullanıyorum sistemin acılması 1.5-2 dakika suruyo bu kadar gec acılması normalmi? yapabilecegim bir sey varmı?microsoftun sayfasından bi program indirdim amma pek fayda etmedi.biostan bi ayarımı var acaba?



  • hdd den kaynaklan?yor olabilir
    bende 7200 ata133 maxtor var eski hdd den cok daha hizli aciliyo
  • harddisk 80 gb seagate 7200rpm...acaba hdd mi bozuk?
  • fikri olan ....:)))[bye]
  • startup optimizer programları kullan..
    isim olarak hatırlayamadım şimdi ama sonra yazarım.. [bye]
  • disk birleştirici çek. bu 2-3 saatini alabilir ve osırada hiçbirşekilde bilgisayarı kullanmamalısın. sonra çalıştır'dan msconfig yaz. başlangıç sekmesine tıkla. oradaki listeden açılışta yüklenmesini istemediğin veya fuzuli olan programların yanındaki tik işaretini kaldır. ayrıca bios ayarlaması da gerekiyor olabilir. ama bunun için anakartını, biosunu ve versiyonunu yazman lazım.
  • Dostum bazı cd romlar açılırken surucude cd olup olmadıgı kontrol ediyorlar. Eğer cd var ve zarar görmüş bir cd ise bazen onu okumakla ugrasip bilgisayarın geç açılmasına sebep olabiliyor. Aklında bulunsun..
  • denilenleri yaptım ama pek fayda etmedi.herhalde biosla ilgili bişiy
    ilgilendiginiz icin sagolun
  • yok ya bios dan diil. Bende WinXP pro lisans var.3 kez format atıp kurdum şu ana kadar. İlk kurulduğunda çok hızlı.Daha 1 hafta önce kurdum yeniden..İlk kurulduğunda çok hızlı. 20 sn.de masaüstünü görüyorsun.Ama zamanla driver ları, programları eklentileri kurdun mu iş bitiyor..Zamanla yavaşlıyor. Çözüm ise mümkün olduğunca az sayıda program yükle/kaldır yap. Bunun yanıda zamanla gereksiz dosyaları silen EasyCleaner güzel bir program. onu edin. o işte .tmp uzantılı vs . gereksiz dosyaları silip diski verimli kullandırtıyor. Gereksiz regedit ayarlarını da siliyor. Ayrıca antivirüs programı yüklememen tavsiyem. çok kasıyor. Ayda 1 kez de birleştirme yap diski .ben böle yapıyorum anladım artık ilk günkü gibi..
  • Arkadaslarin dedikleri +

    BIOS'ta Hizli POST ozelligi diye bir sey var. Onu etkinlestirirsen bastaki donanim sinamasi cok kisa surer. Ayrica baslangicta acilan cok fazla program veya windows hizmeti olabilir. Onlari kapat veya cok gereklilerse baslangic zamanlayici program kullan. Bu tur programlar tum baslangic ogelerini zamanlayarak hepsinin ayni anda yuklenmeye calismasini onler. Sanirim StartUp Optimizer boyle bir program.
  • Başlarken çalışan programlardan gereksiz olanları kaldır. Kullanılmayan servisleri kapat. msconfig programı ile başlangıçtaki programları rahatça düzenleyebilirsin. artık kullanmadığın programları tamamen kaldır. çok renkli şatafatlı bol sesli arayüzleri kullanma. sen bunları boşver en iyisi linuxa geç. kullanmasını öğrendikten sonra yavaşlıyor, programlarım çalışmıyor, harddisk defragmantasyonu, dosya sistemi çöktü gibi sıkıntıların çoğunu unut....
  • bootvis kullan düzelir..bilgisayar yüklediğin şeyleri hdd nin değişik yerlerine kopyaladığı için yavaşlıyor..googleda download bootvis diye aratırsan bulursun...Kullanımı da şöyle...trace>nextboot+driver delays (sistem yeniden başlıyacak,bekle)yeniden başlayıp program açılınca trace>optimize system (yine restart atıcak işlem bitene kadar bekle)

    NOT:bootvis microsoftun kendi programıdır,güvenebilirsin.
  • anti virus programı kullaniyor musun?
  • arkadaşım sorunun hdd vede cd rom larının ide ayarlarından kaynaklanıyor sen hdd ni tek ide de master vede cd romunu da diger ide ye de master olarak ayarla sonra makinanı aç makinanın daha hızlı açıldıgını göreceksin kolay gelsin
  • Dostum sagol[frndsp]baya fark etti açılışta.diger arkadaslarada tesekkurler bu arada[bgdnc2][drknrd]
  • Başlat Çalıştıra gelip oraya msconfig enter sonra gelen yerdeki başlangıçtaki çentikleri kaldır bilgisayarı yeniden başlat hızlandığını fark edeceksin
  • Makine Hizmetlerini Kaldırırsan Hızlanayım Derken Sorunlar Yaşabilir Sistemini Çökertebilirsin. Bence O kadar sorun değil bu sistem kaydı büyükse normal bile hızlı bilgisayar hızlı açılacak diye birşey yok. Senin sistemin stabil ise hiç kurcalama bence açılınca sorun yaşıyomusun veya bir süre sonra Ram şişiyomu bunlar önemli.
  • denetim masasında hizmetler bölümünde bir çok hizmeti sonlandırabilirsin.oradaki açıklamaları iyi oku.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by EteRnaL</i>
    <br />slm.
    amd athlon 2500,512md ddr 333 ram,msı K7N2 Delta-L anakart ım var
    xp pro kullanıyorum sistemin acılması 1.5-2 dakika suruyo bu kadar gec acılması normalmi? yapabilecegim bir sey varmı?microsoftun sayfasından bi program indirdim amma pek fayda etmedi.biostan bi ayarımı var acaba?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    arkadaşların dediklerini yapmışın herhal sorun kalmamış:)
    post unu ilk görünce şaşırdım nası oluyo diye bende p2 266>96 mb sdram 133mhz var 50 saniyede açılıyor
  • evet şu bahsettiğiniz bootvis'i kurdum ve optimize yapınca sistem restar olup yeniden başladı ve nerdeyse bütün sistem dosyalarını silmeye başladıı...ve çok uzun süren çileden sonra, sadece system restore imdadıma yetişti...

    neise..arkadaşlara teşekkürler..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.