Şimdi Ara

Gazın Takılı Kalması Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
13.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Yarın çıkmışken, bi de bobine vs baktırırım olmazsa dediğiniz serviste. Sonuçları yazarım. Baktım olmuyor kapının önüne çekerim durur. :)

    Hiç gelemiyorum böyle sanayi işlerine.
  • Sizin aracınızın aynısını 4 yıl kadar benzinli kullandım hiç bir sorum yaşamadım. Benzer sorunu eski (Laguna2) LPG’li aracımda yaşamıştım. Sizinki de aynı şekilde mi çalışıyor bilmiyorum ama lagunada sadece gaz pedalına bağlı mekanik bir düzen değil kelebek. Hem kendi içinde sensörler var hem de ecu tarafından lambda ve maf sensörleri ile yönetilen bir parça. Bahsettiğim sensörlerde arıza olabilir. Bir ihtimal de emme manifolduna lpg enjektörleri tarafından gaz gönderilmeye (gaz kestiğiniz halde) devam ediyorsa bu gazın yanması sonucu yapabilir o takılmayı. Ben gaz kelebeğini değiştikten sonra sorunun soketlerde olduğunu bulmuş ve çözmüştüm.
  • aynı sorun 1.6 8v dacia logan aracımda var kelebek elimizde geziyoz sürekli temizle temizle nereye kadar bozuk bence yada adam akıllı adaptasyon yapmak gerek
  • gaz pedalında sertleşme var mı ? ara sıra gaza basarken takılma oluyor mu? gaz kelebeğini elinle oynattığın zaman sorunsuz çalışıyorsa sorun gaz telinde.
  • serseri006 kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir sertleşme yok. Pedal gayet normal. Takılma vs. de hiç yaşamadım.

    Usta kaputu açıp, kelebeğin ordan gaz verip bıraktığında sorun görmedim ben. Gaz telinden olamaz mı falan diye 2-3 ayrı ustaya söyledim ama yok dediler.

    Gaz teli ucuz bir parça olduğu için iplemediler heralde. Ama ben bi ihtimal ondan da yapabileceğini düşünüyorum.
  • Benzinde kullanırsam ben de sorun yaşamayacağımı biliyorum çünkü benzindeyken yapmıyor.

    Ek olarak, geçen gün yazılım için bilgisayara bağladıklarında lambda sensörünün arıza verdiğini okudum. Ama çok sallamadım lpgde olduğu için.
  • echomaniac E kullanıcısına yanıt
    Ben de güzelce temizlettim, üstüne yazılım da yüklettim de değişen bişey olmadı.

    Bir de okuduğum şeylerin hiç birinde "gaz kelebeğini değiştirdim düzeldi" gibi birşey yok yani.
  • Bir arkadaşımda peugeot 106 vardı onunda gazı takılı kalıyordu bazen bu sorun bazı araçlarda kronik galiba.
  • 206 da 1500 de kalıyor inmiyor aşağı 3-4 sn sonra iniyor. Aynı şekilde boğaz temizliği buji değişimi yapıldı 1 hafta düzelir gibi oluyor, sonra yine aynı lpg de yapıyor sadece. Lpg kadar bela bir şey görmedim hayattan soğuttu.
  • Boğaz kelebeği yüzünden arabasını satıp kurtulan arkadaşım var. En kesin çözüm sıfırını al tak birdaha sıkıntı çıkarmaz
  • Lpg'li araç ilk kez kullanıyorum. Daha önce hep dizel kullandım. Dizelden de bezdim. Ama bu sıkıntılar lpgnin sıkıntıları sanırım.

    Sırf bu sebepten ötürü aracımı satmam, öyle bir düşüncem yok. Sürerken de genelde düşük devirde kullandığım için bana bir sıkıntı çıkarmıyor.

    Ama çözmek istiyorum. Bakalım araştırmalara devam. Kesin kelebektendir diyemediğimiz için 1000 lira bayılmak istemiyorum.
  • Usta bende şuan senin yaşadığın problemin aynısı var aracı yeni aldım ama bu problem beni aşırı soğuttu araçtan ışıklarda duruyorum araç deli gibi bağırıyor dediğiniz gibi boğaz kelebeği 900 lira sıfırı şuan sorun kesin çözülecek olsa bende alacam ama emin olamıyorum. Sorun çözüldümü suan çözüldüyse ne şekilde çözüldü

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.