Şimdi Ara

Gaziantep'i nasıl bilirsiniz??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
11.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet,Güneydoğu anadolu bölgesinde olmasından dolayı ülkemizin batısında yaşayanlarda bazı farklı çağrısımlara neden olabiliyor.Gözlemlerime göre özellikle batıda bazı insanlarda Gaziantep ile ilgili yanlış bilgiler mevcut daha doğrusu önyargılar.Bazıları gerçekten akılalmaz boyutlara varabiliyor.Neyse foruma sorayım birde.Gaziantep'i nasıl bilirsiniz??



  • arkadaşım var antepli.gerçekten iyi, eli açık, oturaklı bir insan.ailesinden olsa gerek nerede ne söyleneceğini çok iyi biliyor.ufak yalanlar dışında yalanı yok.hakkımda harcadığı hiçbir şeyin hesabını yapmadı şu ana kadar (13 senelik arkadaşım)

    bu arkadaşımın annesi hanım hanımcık, alçakgönüllü ve çok güzel yemek yapan bir insan.o da antepli sıcakkanlı bir insan.

    babası da arkadaşım gibi iyi ve eli açık bir insan.o da yaptığı hiçbirşeyin hesabını yapmaz.yaşam savaşından olsa gerek fazla konuşmaz.ciddidir ama taş gibi değildir.

    bu arkadaşımın küçük erkek kardeşleri de saygıyı çok iyi biliyorlar.nerede ne söyleneceğini, nasıl davranılacağını kavramışlar.bu aile tamamen güleryüzlü ve samimi insanlar.haram olan herşeyden sakınıyorlar.sadece aile reisi sigara içiyor.alkol yok.

    yanlış anlaşılmasın memleket muhabbetinden hiç hoşlanmam.konu sahibi arkadaş merak ettiği için söyledim.unutulmamalıdır ki her şehirden iyi ve kötü insanlar çıkar.
  • İyi
  • Güneydoğunun Paris'i. Diğer güneydoğu şehirlerine nazaran açık ara daha gelişmiş ve daha büyük bir şehir. İnsanı da oldukça iyidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nForcer

    Güneydoğunun Paris'i. Diğer güneydoğu şehirlerine nazaran açık ara daha gelişmiş ve daha büyük bir şehir. İnsanı da oldukça iyidir.

    +1
  • Bölgedeki diğer illere göre pkk sempatizanlarının çok çok az olduğu şehir.
  • Gaziantep deyince aklıma et,yemek falan geliyor başka da bir şey bilmem.
  • iyi bilirdik































    sanki imamın cenaze namazında sorduğu soruya benzemiş
  • Az önce bi arkadaşın gaziantep'i yalan yanlış tanıtmasından ötürü baya saydırmıştım iyi yanlarını ama konu silinmiş

    Gaziantep diğer pek çok illere taş çıkartacak bir şehir. Sadece sanayisi ile bile kimse belini yere getiremez. GAyet modern bir şehirdir. Diğer pek doğu iline göre "göçmen olarak gelen insan tipi" azdır. Sadece görüntü kirliliği oluştururlar. Gayet sağlam alt yapısı vardır. Son 10 yılda acayip bir kentsel dönüşüm yaşamıştır. şu an ki partiyi sevmesemde belediye çok iyi çalışmaktadır. Merinos halı royal hali şölen çikolata gibi bir çok firma gaziantepte bulunur ve tuttuğunuz tüm fritolay paketleri, tüm pepsi şişesindeki ambalajlar, yeni rakının ambalajı, tüm ülker ürünlerinin ambalajı (ki tüm bunların hepsi film diye geçiyor, basım yapılmamış halleri) lcw, rodi THY Kargo gibi bir çok firmanın damgalı koli bandı burada üretilir ve bildiğiniz daha bir çok büyük firma gaziantepte barınır. İhracatu ile türkiyeye büyük gelir sağlamatadır. Sanyisinin büyüklüğünden ötürü dediğim gibi gayet modern sırtı yere gelmiycek bir şehirdir. Onlarca alt geçit üst geçit yapılmıştır. Eğitime destek tamdır. Bir çok eskli ilkokul binası yıkılıp tekrar yapılmıştır, trkiyede sayılı illerde olan fibernet hizmeti vardır. Dünyanın en büyük yapay yani elle dikilmiş ormanı da gaziantepedir

    Esas gaziantep insanı ise gayet istanbul insanı kültüründe, görgülü ve gayet elit insanlardır. Biraz gösterişi severler sadece. Türkiyenin en büyük hayvanat bahçesi, ilk halka açık palnetoryumu, büyük müzeleri gibi yapılar burada bulunur. Kendine has, bir ülke gibi tarihi ve gelenekleri vardır. Mutfağı çok lezizdir

    Yani diğer doğu hatta bırakın doğuyu pek çok türkiye ili ie kıyaslanamayacak durumdadır. "Göçmen insan" profili yüzünden adı kötüye çıkabilmektedir ama diğer illere göre azdır. Gaziantepte şimdiye kadar neredeyse hiç terör olayı ayaklanma vs olmamıştır yemez de zaten

    Sadece nezih bazı barları falan olsada gece hayatı yoktur fakat sosyal bir şehir sayılabilir gaziantep

    edit: bu arada 2si öze 1i devlet olmak üzere ki gazikent üniversitesi şimdilik çok çok çömez olsada toplam 3 üniversite barındırır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +18 -- 4 Şubat 2012; 22:47:02 >
  • Özellikle sanayi ve ticaret anlamında doğu ve güneydoğu şehirlerinin önde gelen isimlerinden birisi.Devlet üniversiteside büyük ve eskiden Odtü'ye bağlı olan Gaziantep Üniversitesi'dir.İnsanı hakkında çok şey bilmiyorum fakat yemekleri hakkında hepimiz birşeyler biliyoruz
  • Sanayi,ticaret ve yemekleriyle ülkemizde ön planı çıkıyor.Bu kadar biliyorum.
  • İnsanını çok severim dışardan gitmeyenlerin düşündüğü gibi bir yer değil bir Van'lı olarak söyliyim
  • cemaatin kalesi , zenginlerinin %99'u kürd(muşlu,urfalı,mardinli) o yüzden gösteriş meraklısı , dedikoducu, görgüsüz zevksiz kroların teki.Evet çok misafirperverlerdir şundan da ye şundan ye diyip yedirirler , arkandan ne çok yedi diye dedikodu yapar laf söyler.Annenizin,bacınızın,sevgilinizin dışarıya tek başına çıktığında tedirgin olursunuz rahatsız olursunuz.türkiyenin apaçi fabrikasıdır (asi stayla ve türevleri).sankopark denen en büyük avmsi dışında gidilebilecek bi yer olmadığındna hafta sonu sırf kız kesmek için bütün yaratık,hayvanlar doluşturur yürüyen merdivenlerde milletin anasına,bacısına laf atarlar. yolda yürürken kız olman erkek olman farketmez herkez sana bakar insan görmememin verdiği birşeyden dolayı herhalde.doğunun parisi parisi diyorlar bozuk berbat yollar eğitimsiz kültürsüz insanlarla dolu sanayi geliştiğinden çoğu lise,ortaokul tek kro görgüsüzlerin kendini kanıtlamaya çalıştığı iğrenç bir memleket.zaten her sene sınavlarda ya sonuncu yada sondan 1.oluyor.Kısacası antebe gelip baklava,kebap yiyip kalesini gezeceksen güzel gelebilir beni o tarz şeyler açmıyor. benden tavsiye , batıdan gelecek arkadaşlar kız arkadaşınız ile gelicekseniz sevgilinizi kapatın çarşafa sokun öyle getirin çünkü tarihi mekanları gezdiğiniz yerlerde kız görmemiş ayılar mevcuttur kız arkadaşınıza yanınızda laf atar gururunuza dokunur , dalarsınız 1'e 20 kişi dalarlar çünkü it sürüsü gibi gezdiklerinden ayrı ayrı dolaşmıyorlar başınıza kötü şeyler gelebilir.

    d.n:G.antepliyim ve memleketimin şuan ki halinden utanıyorum kim ne derse desin g.antep 2002den sonra kısaca celal doğandan sonra bozdu nefret edilesi bir ildir.chpli yada anti-akpci felan diilim hemen öyle damga vurmayın ben sadece bütün gerçekleri söyledim öyle gugıla g.antep yazıp görsellerden bakmakla bir ili analiz edemezsin manavdan domates almıyorsun yada kavun.

    provokatör felan diilim olanı söylüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalDistance -- 4 Şubat 2012; 23:04:30 >
  • Gaziantep batıdaki birçok ilden çok daha fazla gelişmiş bir şehir.Bu gelişmişlik özellikle sanayisinde ve inşaat sektöründe daha çok fark ediliyor.Gaziantep öncelikle mükemmel bir tarihe sahip.1920-1921 yılları arasındaki 1 yıl boyunca verdiği inanılmaz savunma dillere destan 80 binlik şehirden 6317 si şehit olmuştur bu süreçte.Fransızlara değil açlığa yenilmiştir bu şehir.Ama ne yazık ki şehrin gençleri tarafından bile bilinmiyor bu muhteşem tarih...Yemeklerine gelince dünya çapında bir mutfağa sahip ,şu an yapılan yemekler Gaziantep mutfağının %20 si bile değil çoğu artık yapılmıyor ya da unutulmuş ona rağmen insanın kendinden geçmesine sahip olacak bir damak lezzetine sahip bu yemekler.Tatlısına gelince baklavada zaten marka olmuş bir şehir tatlının binbirçeşitini yapıyor bu insanlar diyecek hiçbir lafım yok.Sosyal hayata gelince yemeği kadar iyi değil maalesef.Gidilecek kafe sayısı son yıllarda inanılmaz bir artış gösterse de üniversite öğrencileri için pek yeterli değil kanımca.Yani bu şehir her şeyiyle mükemmel bir şehir,yaşanılası bir şehir.
  • Gaziantep'e karşı hep özel bir sevgi ve saygım olmuştur.Yemekleri,kültürü ve gelişme bakımından diğer çevre şehirlere göre oldukça güzel.Gitme şansım olmadı ama günün birinde mutlaka gitmek isterim,malesef hayatımda Ankara'dan doğuya gidemedim Bursa'lıyım genellikle hep kıyı şehirlerini gezmişimdir o sebeple Gaziantep hakkında ki bilgim okuduklarım ve televizyondan izlediklerim ile kısıtlı.Eskiden çekilen Yabancı Damat dizisi ile şehirin iyi bir imaj bıraktığını da eklemem gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Insensitive

    cemaatin kalesi , zenginlerinin %99'u kürd(muşlu,urfalı,mardinli) o yüzden gösteriş meraklısı , dedikoducu, görgüsüz zevksiz kroların teki.Evet çok misafirperverlerdir şundan da ye şundan ye diyip yedirirler , arkandan ne çok yedi diye dedikodu yapar laf söyler.Annenizin,bacınızın,sevgilinizin dışarıya tek başına çıktığında tedirgin olursunuz rahatsız olursunuz.türkiyenin apaçi fabrikasıdır (asi stayla ve türevleri).sankopark denen en büyük avmsi dışında gidilebilecek bi yer olmadığındna hafta sonu sırf kız kesmek için bütün yaratık,hayvanlar doluşturur yürüyen merdivenlerde milletin anasına,bacısına laf atarlar. yolda yürürken kız olman erkek olman farketmez herkez sana bakar insan görmememin verdiği birşeyden dolayı herhalde.doğunun parisi parisi diyorlar bozuk berbat yollar eğitimsiz kültürsüz insanlarla dolu sanayi geliştiğinden çoğu lise,ortaokul tek kro görgüsüzlerin kendini kanıtlamaya çalıştığı iğrenç bir memleket.zaten her sene sınavlarda ya sonuncu yada sondan 1.oluyor.Kısacası antebe gelip baklava,kebap yiyip kalesini gezeceksen güzel gelebilir beni o tarz şeyler açmıyor. benden tavsiye , batıdan gelecek arkadaşlar kız arkadaşınız ile gelicekseniz sevgilinizi kapatın çarşafa sokun öyle getirin çünkü tarihi mekanları gezdiğiniz yerlerde kız görmemiş ayılar mevcuttur kız arkadaşınıza yanınızda laf atar gururunuza dokunur , dalarsınız 1'e 20 kişi dalarlar çünkü it sürüsü gibi gezdiklerinden ayrı ayrı dolaşmıyorlar başınıza kötü şeyler gelebilir.

    d.n:G.antepliyim ve memleketimin şuan ki halinden utanıyorum kim ne derse desin g.antep 2002den sonra kısaca celal doğandan sonra bozdu nefret edilesi bir ildir.chpli yada anti-akpci felan diilim hemen öyle damga vurmayın ben sadece bütün gerçekleri söyledim öyle gugıla g.antep yazıp görsellerden bakmakla bir ili analiz edemezsin manavdan domates almıyorsun yada kavun.

    provokatör felan diilim olanı söylüyorum

    Yazdığım onca şeyden sonra üzülerek söylüyorum ki (kız arkadaşınızı çarşafa kapatında gelin gibi abartmalarına katiyen katılmasamda) biraz doğru fakat o saydığın tiplerin hiç biri yerel anteli değil hepsi lanet olası benimde nefret ettiğim insalıktan tiksindiren göçle gelen lanet olası insanlar. Has antep insanı bu tiplerin tam tam tersi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: +18

    quote:

    Orijinalden alıntı: Insensitive

    cemaatin kalesi , zenginlerinin %99'u kürd(muşlu,urfalı,mardinli) o yüzden gösteriş meraklısı , dedikoducu, görgüsüz zevksiz kroların teki.Evet çok misafirperverlerdir şundan da ye şundan ye diyip yedirirler , arkandan ne çok yedi diye dedikodu yapar laf söyler.Annenizin,bacınızın,sevgilinizin dışarıya tek başına çıktığında tedirgin olursunuz rahatsız olursunuz.türkiyenin apaçi fabrikasıdır (asi stayla ve türevleri).sankopark denen en büyük avmsi dışında gidilebilecek bi yer olmadığındna hafta sonu sırf kız kesmek için bütün yaratık,hayvanlar doluşturur yürüyen merdivenlerde milletin anasına,bacısına laf atarlar. yolda yürürken kız olman erkek olman farketmez herkez sana bakar insan görmememin verdiği birşeyden dolayı herhalde.doğunun parisi parisi diyorlar bozuk berbat yollar eğitimsiz kültürsüz insanlarla dolu sanayi geliştiğinden çoğu lise,ortaokul tek kro görgüsüzlerin kendini kanıtlamaya çalıştığı iğrenç bir memleket.zaten her sene sınavlarda ya sonuncu yada sondan 1.oluyor.Kısacası antebe gelip baklava,kebap yiyip kalesini gezeceksen güzel gelebilir beni o tarz şeyler açmıyor. benden tavsiye , batıdan gelecek arkadaşlar kız arkadaşınız ile gelicekseniz sevgilinizi kapatın çarşafa sokun öyle getirin çünkü tarihi mekanları gezdiğiniz yerlerde kız görmemiş ayılar mevcuttur kız arkadaşınıza yanınızda laf atar gururunuza dokunur , dalarsınız 1'e 20 kişi dalarlar çünkü it sürüsü gibi gezdiklerinden ayrı ayrı dolaşmıyorlar başınıza kötü şeyler gelebilir.

    d.n:G.antepliyim ve memleketimin şuan ki halinden utanıyorum kim ne derse desin g.antep 2002den sonra kısaca celal doğandan sonra bozdu nefret edilesi bir ildir.chpli yada anti-akpci felan diilim hemen öyle damga vurmayın ben sadece bütün gerçekleri söyledim öyle gugıla g.antep yazıp görsellerden bakmakla bir ili analiz edemezsin manavdan domates almıyorsun yada kavun.

    provokatör felan diilim olanı söylüyorum

    Yazdığım onca şeyden sonra üzülerek söylüyorum ki (kız arkadaşınızı çarşafa kapatında gelin gibi abartmalarına katiyen katılmasamda) biraz doğru fakat o saydığın tiplerin hiç biri yerel anteli değil hepsi lanet olası benimde nefret ettiğim insalıktan tiksindiren göçle gelen lanet olası insanlar. Has antep insanı bu tiplerin tam tam tersi.

    hocam zaten göçten sonra böyle oldu diyorum ya 2002den sonra celal doğandan sonra göç arttı cemaat + kürd yapılanması başladı.yerlisine kurban olsunlar zaten , köylüsüne de kurban olsunlar.annem yerlisi,babam köylüsü zaten.

    kimse alınmasın doğruya doğru üniversitenin oralar tabiki de güzel canlı cıvıl cıvıl olucak her memleketin üniversite çevresi öyle.

    G.antep nasıl bir yer diye sormuşlar bende şuan ki halini bütün gerçekleri ile anlattım gugıldan,sözlükten duyduklarım ile diil yaşadıklarımla,gördüklerimle anlattım.
  • Gazi Antep'liyim ve gurur duyuyorum. Fakat güneydoğu da olduğu için kürtlük var mı türü sorular geliyor. Hayır değilim dediğim de inanmıyorlar. İnandırmak zorunda da değilim hani kendi halimde efendi bi insanım kimseye zararım yok. Aile büyüklerine sorarım zaten geçmişimizi kökenimizi kürt olsam söylerim. İnanmamaları beni kızdırıyor.

    Son zamanlarda kürt kökenli göçler oluyor Gazi Antep'e Belirli semtler var Kürtlere ait. Onun dışında başka bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Insensitive

    cemaatin kalesi , zenginlerinin %99'u kürd(muşlu,urfalı,mardinli) o yüzden gösteriş meraklısı , dedikoducu, görgüsüz zevksiz kroların teki.Evet çok misafirperverlerdir şundan da ye şundan ye diyip yedirirler , arkandan ne çok yedi diye dedikodu yapar laf söyler.Annenizin,bacınızın,sevgilinizin dışarıya tek başına çıktığında tedirgin olursunuz rahatsız olursunuz.türkiyenin apaçi fabrikasıdır (asi stayla ve türevleri).sankopark denen en büyük avmsi dışında gidilebilecek bi yer olmadığındna hafta sonu sırf kız kesmek için bütün yaratık,hayvanlar doluşturur yürüyen merdivenlerde milletin anasına,bacısına laf atarlar. yolda yürürken kız olman erkek olman farketmez herkez sana bakar insan görmememin verdiği birşeyden dolayı herhalde.doğunun parisi parisi diyorlar bozuk berbat yollar eğitimsiz kültürsüz insanlarla dolu sanayi geliştiğinden çoğu lise,ortaokul tek kro görgüsüzlerin kendini kanıtlamaya çalıştığı iğrenç bir memleket.zaten her sene sınavlarda ya sonuncu yada sondan 1.oluyor.Kısacası antebe gelip baklava,kebap yiyip kalesini gezeceksen güzel gelebilir beni o tarz şeyler açmıyor. benden tavsiye , batıdan gelecek arkadaşlar kız arkadaşınız ile gelicekseniz sevgilinizi kapatın çarşafa sokun öyle getirin çünkü tarihi mekanları gezdiğiniz yerlerde kız görmemiş ayılar mevcuttur kız arkadaşınıza yanınızda laf atar gururunuza dokunur , dalarsınız 1'e 20 kişi dalarlar çünkü it sürüsü gibi gezdiklerinden ayrı ayrı dolaşmıyorlar başınıza kötü şeyler gelebilir.

    d.n:G.antepliyim ve memleketimin şuan ki halinden utanıyorum kim ne derse desin g.antep 2002den sonra kısaca celal doğandan sonra bozdu nefret edilesi bir ildir.chpli yada anti-akpci felan diilim hemen öyle damga vurmayın ben sadece bütün gerçekleri söyledim öyle gugıla g.antep yazıp görsellerden bakmakla bir ili analiz edemezsin manavdan domates almıyorsun yada kavun.

    provokatör felan diilim olanı söylüyorum

    Öncelikle yazdıkların hep ilin kötü tarafları hiç mi yok bu şehrin iyi tarafı.Yazdığın çoğu şeyde haklısın ama tutup ta Gaziantep e göçle gelmiş insanları sanki Gaziantep in yerli insanıymış gibi anlatmışsın.Gaziantep 2000 ler den sonra inanılmaz bir göç aldı %90 nı da doğudan bu ;şehrin hem kültürünü hem de yaşayış şeklini bozdu.Gaziantep te yaşayan kaç tane Gaziantepli kaldı ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtkntr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Insensitive

    cemaatin kalesi , zenginlerinin %99'u kürd(muşlu,urfalı,mardinli) o yüzden gösteriş meraklısı , dedikoducu, görgüsüz zevksiz kroların teki.Evet çok misafirperverlerdir şundan da ye şundan ye diyip yedirirler , arkandan ne çok yedi diye dedikodu yapar laf söyler.Annenizin,bacınızın,sevgilinizin dışarıya tek başına çıktığında tedirgin olursunuz rahatsız olursunuz.türkiyenin apaçi fabrikasıdır (asi stayla ve türevleri).sankopark denen en büyük avmsi dışında gidilebilecek bi yer olmadığındna hafta sonu sırf kız kesmek için bütün yaratık,hayvanlar doluşturur yürüyen merdivenlerde milletin anasına,bacısına laf atarlar. yolda yürürken kız olman erkek olman farketmez herkez sana bakar insan görmememin verdiği birşeyden dolayı herhalde.doğunun parisi parisi diyorlar bozuk berbat yollar eğitimsiz kültürsüz insanlarla dolu sanayi geliştiğinden çoğu lise,ortaokul tek kro görgüsüzlerin kendini kanıtlamaya çalıştığı iğrenç bir memleket.zaten her sene sınavlarda ya sonuncu yada sondan 1.oluyor.Kısacası antebe gelip baklava,kebap yiyip kalesini gezeceksen güzel gelebilir beni o tarz şeyler açmıyor. benden tavsiye , batıdan gelecek arkadaşlar kız arkadaşınız ile gelicekseniz sevgilinizi kapatın çarşafa sokun öyle getirin çünkü tarihi mekanları gezdiğiniz yerlerde kız görmemiş ayılar mevcuttur kız arkadaşınıza yanınızda laf atar gururunuza dokunur , dalarsınız 1'e 20 kişi dalarlar çünkü it sürüsü gibi gezdiklerinden ayrı ayrı dolaşmıyorlar başınıza kötü şeyler gelebilir.

    d.n:G.antepliyim ve memleketimin şuan ki halinden utanıyorum kim ne derse desin g.antep 2002den sonra kısaca celal doğandan sonra bozdu nefret edilesi bir ildir.chpli yada anti-akpci felan diilim hemen öyle damga vurmayın ben sadece bütün gerçekleri söyledim öyle gugıla g.antep yazıp görsellerden bakmakla bir ili analiz edemezsin manavdan domates almıyorsun yada kavun.

    provokatör felan diilim olanı söylüyorum

    Öncelikle yazdıkların hep ilin kötü tarafları hiç mi yok bu şehrin iyi tarafı.Yazdığın çoğu şeyde haklısın ama tutup ta Gaziantep e göçle gelmiş insanları sanki Gaziantep in yerli insanıymış gibi anlatmışsın.Gaziantep 2000 ler den sonra inanılmaz bir göç aldı %90 nı da doğudan bu ;şehrin hem kültürünü hem de yaşayış şeklini bozdu.Gaziantep te yaşayan kaç tane Gaziantepli kaldı ki?

    o konuda yanlış yaptım , tam kendimi açıklayamadım.2002den sonra demem yeterli olacağını düşündüm k.bakmayın.2.postta açıkladım ama.konu başlığı gazianteplileri diil , gazianteb'i nasıl bilirsiniz diye olduğundan tam açıklama gereği duymadım açıkcası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalDistance -- 4 Şubat 2012; 23:20:21 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.