Şimdi Ara

Gazi Üniversitesi Ülkücüler ile Davalık Oldum Ceza Aldılar... (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
4
Favori
30.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bunların çoğu hayatta bir kazmaya( anladınız aslında ) sap olamayan ve hiçbir zaman olamayacak insanlar. hayattaki başarısızlıklarını bir yere ait olma hissi ile besleyip böyle çeteler meydana geliyor.

    açıkcası ceza almaları beni şaşırttı malum ülke durumu.

    özellikle kendine ülkücüyüm diyip tek bildikleri türklük vb şeyler olanlara soylüyorum, Utanç kaynağısınız.Ahmet Türk bile sizden daha türk. Sizden bir halt olmaz hiçbir zaman da olmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok geçmiş olsun.. bu nedir kardeşim!! bi okula gidiyorsun mafya gibi skmsonik reyis bozuntuları, başka bir okula gidiyorsun pkk yuvası.. lan bu ülke ne bktan be kardeşim.
  • ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:40:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam peki 5-10 yıl sonra af gelirse ne olur? Hala durur mu?
  • Anlamadığım ülkücülerin duman konseri biletiyle alakalı ne derdi var ? Yani sana niye dalmışlar onu anlamadım sormadın mı tatlı bir dille ülkücü biraderim seni üzecek ne yaptık diye ? Bu işte başka bir iş var gibi çünkü adamları kışkırtıcı bir şey bir kelime bile göremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Csb yazmak için kendi konunuzu açmanız yararınıza olacaktır. Başkasının konusuna yazınca biraz boşa gidiyor gibi oluyor.
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    10 numara uydurmuşsun kardeşim ama zebanileri unutmuşsun. Araya bir de c.başkanı istihbarat falan da koysaydın filmlere dizilere konu olurdu. Şu an hangi mesleği yapıyorsun bilmem ama senaristlik yapmadığın her dakika çok büyük zarar.
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Okurken büyük keyif aldım hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onlar Ülkücü değil türkücü bile olamaz
  • En ufak bir ima, bakış da atarlarsa şikayetçi ol tekrar. Bu konuda sana yardımcı olabilecek dernekler de var siyasi partiler de var. Gerekirse bu çetelenme meclis gündemine dahi taşınmalı. İte köpeğe meydanı bırakmayız. Bu memleket bizim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuda çok fazla mesaj var keşke daha önceden görseydimde ilk sayfalarda gözükseydi mesajım ama şuan yazsamda en çok artılanan olmayacak malesef. Görenler en son sayfaya tıklayanlar olacak malesef. Konudada gazide okuyan birisini görmedim daha önce okumuş yada ordan mezun olmuş eşlerinin dostlarının falan fistan olaylarını anlatmışlar. Konuya mesaj atanların aydınlanması gereken şeyler baya var. Başlıyorum; Gazide okuyorum ve okulda 5. Senem. Mesajıma kulak verebilirsiniz çünkü dile kolay 5 senesi gazide geçiren bi öğrenciyim

    Fakültem öncelikle merkez olan o Beşevlerde değil başka yerde. Adını söylemiycem direk bu kendini kaba dayı sanan sürekli grup gezen ama dışarda bişey yapsanız okuldaki kadar aslan kesilemeyecekleri zaatlar hakkında bilgi vericem.

    1) Öncelikle bu ülkücüler dediğiniz akım ve faaliyetler hala gırla devam ediyor MALESEF. Devir teslim törenlerimi dersiniz, kendilerine özel masa ve sandalyelerden oluşmuş kantinin bir köşesimi dersiniz, kendi masalarında ülkücülük ve alparslan türkeşle ilgili bir sürü kitap broşür koyanlarmı dersiniz MALESEF Kİ MALESEF gazi fakültelerinde bunlar kendi "sözde" ağalıklarını taslıyorlar

    2) Devir teslim törenleri ise bi tarafınızla güleceğiniz, sanarsınız ülkeyi kurtardıkları ama çoğunun başta Mhp tarihini bile adam akıllı bilmediği bu zaatların devir teslim törenleri yapılırken; fakültenin yada kampüsün reisi devrettiği kişiyle beraber bunlar toplanır o 2 kişi etrafında daire oluşturur. Hepsinin elinde birer kova su olur ve devir teslim yapılırken bu 2 kişiye su kovalarını başlarından aşağı boşaltırlar ve hortumla su tutarlar. sanarsın krallık veriyolar Allahın boş insanları. Bide başlar yok bozkurttt ahmett bozkurtt mehmet başlar ülkücülük naraları. Ondan sonrasında arka planda ne oluyor bilmiyorum zaten iyiki gözlerimle görmedim sadece bi kızın instagramda beğendiği gönderilerde gördüm

    3) Bu ülkücülük faaliyetleri gazide her fakülte ve kampüste aynı derecede yoğun değil. Benim kampüsümde merkeze göre daha az göz önündeler ve faaliyet yapıyolarmış gibi bi izlenim merkeze göre daha az. Heleki başka kampüslerde daha daha azdır. Ama en yoğun bildiğim kadarıyla merkezde.

    4) Bunlar vatana millete hayırlı insanlar olmak yerine erkeklerin küpelerine falan karışırlar. Elalemin giyiniş tarzı bunları niye geriyorsa. Yada racon kesiyoruz izlenimi vermek için başka bişey değil. "Sıkıyosa sokaklarda mekanlarda küpeyle oturan erkeklerede aynısını yap" deseniz susup kalır bunlar halbuki

    5) Ben 1. Sınıftayken çok faaliyetteydi bizim kampüs 2. Sınıf olduğumdan itibaren hiç birilerine karışanı edeni veya okulda olaylar olduğunu görmedim. Hele bizim fakültede hiç. Ben sınıf atladıkça bunları ortalıkta daha az gördüm

    6) Bu maddede ise kavgalı gürültülü vurmalı olmayan ama benim başımada gelmiş bi olayı anlatıcam Bu zaatlar bi kere ben okuldan arkadaşımda yanımda arabayla çıkarken çevirdiler içlerinden reis olan birisi yanına çağırdı ama arkasında 15 kişi falan var geldi adımı sordu falan konuştu "Sen kızlara çok yürüyomuşsun" falan fistan gibisinden bi racon kesti birazda sert konuştu "bana ikiletme bi daha işte yoksa ağzını burnunu kırarım" falan ben tabi bu beyinleri ahmet kaya, kederli müzikler dinleyip paso sigaraya belkide alkole vurmaktan ölmüş bu insanlara kabadayılanmanın bi anlamı akıllılık yapıp tamam tamam şöyle böyle falan fistan yav he gibi bi tavırla geçiştirdim . Arabadaki arkadaşım olaya sinirlendi yemek yedikten sonra gidelim bi ben konuşayım dedi. Yemeğimizi yedik gittik bunların masalarına oturduk konuşuyoz falan ama masada bir sürü kişi var herkes başkasıyla konuşuyo. O reis denen kişi sonra geldi güldü bana tokalaştık falan adımı söyleyerek "iyi çocuk" falan dedi çünkü göz aşinalığı vardı aramızda baya. Bende dedimki "o kızlar böyle bi durum varsa rahatsız oluyolarsa konuşmayı kesebilirler yada bana söyleyebilirler bu daha yüz kızartıcı gelip sana niye dile getiriyolar" dedim. Oda kroca ve orta çağ mantığı bi sözle "adalet aracılarla sağlanır" dedi

    7) Bunlar özellikle kız kovalayan bi yanınız çapkın bi yanınız varsa bunuda göstermeden yapamayan birisiyseniz fakültede gözlerine batma ihtimaliniz vardır ve içlerinden bazıları heleki hoşlandığı sevdiği bi kız falan olursa kıyameti koparırlar yanındaki saz arkadaşlarıda o "sözde" dava arkadaşının yanında dururlar.

    8) Benim tek güzel geçen yılım 2. Sınıf oldu çünkü spora başlamıştım ne yalan söyleyim bunlar yüzünden yazamadığım yürüyemediğim yada dışarda buluşmaya kadar varmış samimi olamadığım kızlar olmadı. 3. Sınıfta sporu bırakmıştım özgüvenim diplerdeydi zoraki biraz çirkin olmak kaydıyla ve sporu yeni bırakmış olup çokta salmamış bi vücudumla kız düşürmüştüm onlada baya fingirdeştikten sonra 3. Sınıfın ortasından 5. Sınıfa kadar okula ne adam akıllı gittim ne karı kız için gittim nede derslere girdim.

    Son madde olarak şunu söyleyimki gazide okumak bu zaatlar yüzünden tamamen pişmanlıktır. Eğerki amacınız tamamen piyasa yapmak ben burdayım demek ise Yada sizde bunlardan olacaksınız bükemediğin eli öpeceksin mantığıyla öyle istediğiniz şekilde yaşarsınız üniversite hayatını. Çünkü içlerinde kızlarla samimiyeti olan sohbeti olan illaki oluyor diğer arkadaşları bişey demiyorsa sizede bişey demezler doğal olarak. Ben ülkücü değilim bu ülkücülerin içindende olmadım ama baktım sınıftanda baba yürekli diyebilceğim hiç bi erkek dostum yok bende bunlarla büyüklü küçüklü selamün aleyküm aleyküm selamlı şekilde zamanla yanlarında sigara içe içe okulda tanıdığım bir sürü ülkücü arkadaşım oldu hatta o arabayla çıkarken beni durduran kızlara yürüyomuşsun vs diyen eski reisle bile çok kez sigara çay eşliğinde muhabbet etmişizdir.

    Şuan kendileriyle ilgili kavga gürültü vurmalı bi olaya karışacak kadar şeyin içine karışmam çünkü bizim fakültedekilerin çoğunu tanıyorum. İçlerinde tanımadığım birisi racon kesmeye kalksa kendimi savunurum ve ben "şunu şunu şu eski reisi bunu vs." Tanıyorum onlar bişey demiyorda sana noluyor ? Derim. Hatta öyle bi olay olacaksada sonuçta okulda tanıdığım ülkücü çok onlardan birinin yanına giderim olay ne yumruğa ne kavgaya dönüşür tatlıya bağlanır zaten bu farz-ı misaldi çünkü okuldaki 5. Senem ve her sene okuldan soğudum için zaten gitmiyorum bile. Dediğim gibi tek mükemmel geçirdiğim ve göz önünde bulunduğum sene 2. Senemdi ondada bişey olmadı. Geri kalan senelerim tamamen okuldan soğuk dönemlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun eski mezunum teşkilatın içinden biri olarak banada benzer bir mevzudan sana yaptıklarını yapmak istemişlerdi ama yapamadılar seni iyi anlıyorum. Dediğine kesinlikle katılıyorum insanlar haklarını aramalı. Yalnız yinede şunu söyleyeyim bizim teşkilatın mensupları özünde iyi insanlardır. Bu yapı onları biraz karakter anlamında bozuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende daha önce bu gazi ülkücüleri hakkında bir çok şey duymuştum da çok alakasız yerlerde duymuştum. Demek ki öyle şeyler yapıyolarmış ki en alakasız yerlerde bile duymam normalmiş. Vakti zamanında bizim lisede de vardı bunlar gibiler. Bir kere solculardan bir dayak yediler 1 ay okula gelemediler. Ve ben mezun olana kadar da her gün 2 ekip bekledi okulun önünde sonrasında noldu bilemem muhtemelen nesilleri tükenmiştir ülkücülerin. Sağlam bir dayak yeseler bi daha hiç biri gözükmez ortalıkta da yine de dayak yemiş kadar olmuşlar. Umarım sicilleri bozulur ve hayatları mahvolur mafya bozuntuları.
  • Olayı desteklemiyorum arkadaşa geçmiş olsun ama bu konuyu "Gazi üniversitesi sosyalistleri ile Davalık oldum ceza aldılar" diye bir ülkücü açsaydı forum donanım bu konuyu 50 kere silmişti. Adaletinize hayranım forumdonanım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esdarking -- 17 Mayıs 2019; 4:3:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al işte neden İstanbul’da yüksek puanlı bir üniversitede okumalıyıma başka bir neden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim üniversite yıllarımda da bunlarla komik bir anımız vardı :)

    Ben özel üniversiteden mezunum. Bilenler bilir, özel üniversitelerde bu tiplere yine rastlanırlar ama bunların komün oluşturmasına izin verilmez. Eğer bizimki gibi biraz da düzgün bir üniversite yönetiminiz varsa bunlar sadece kafede çay içip memleket kurtarırlar o kadar. Genelde de bir topluluk üyesi olurlar. Mesela bizimkiler Türk Tarih Topluluğu üyesiydi. Bu topluluğa tahsis edilen odada boş zamanlarını geçirirlerdi. Sürekli haber izler numarası yapar, tavla oynarlar :)

    Bizim bir çocuk vardı benden iki dönem altta. Doğu'da sağlam toprak zengini ve büyük bir aşiretten. Çocuk da düzgün biri. Benim sonum ailem gibi olmayacak. Parası pulu olan ama cahil, görgüsüz bir adam olmak istemiyorum derdi hep. O yüzden de okumak istemiş. Üstelik başarılı da bir öğrenci sayılırdı. Hocalarına saygılı, herkes ile iyi geçinmeye çalışır falan... Tamamen tesadüfen, benim son senemde asistanlığını yaptığım bölüm başkanımızdan ders alıyordu. O sayede tanışmıştık. Sınav kağıtlarını bana okutmuştu hoca, itiraz etmeye gelmiş bir soruya az puan verdim diye. Neyse puanının neden kırıldığını açıklarken falan rica etti bu soruyu bana bir anlatır mısın diye. Tabii dedim, oturduk bir çay içtik aşağıda, soruyu anlattım falan derken çocuk bundan sonra her gördüğünde selam verir oldu bana, muhabbet ettik falan derken birden bizim gruptakilerle tanıştı falan derken denk geldikçe takılır oldu bizimle.

    Bu bir kızla çıkıyormuş bu arada. Bizim okulda öyle saçma sapan ele ele tutuşmayın vs ıvır zıvır olmazdı. İsteyen istediği gibi davranırdı. Ne hikmetse bu çocuğa malum tiplerden ikisi yanaştı, ayıp değil mi falan dedi. Çocuğun yaptığı şey de şu, kızın saçına polen gelmiş ağaçlardan onları üflüyor. Yüksek ihtimalle bizimkini ufak tefek gördü (ki öyleydi gerçekten) yüklenecek aklı sıra. Hem de bizim İşletme Fakültesi'nde. Okulun en düzgün yeriydi. Gelenler bizim fakülteden değil haliyle bunları tanımıyorum. Ben de bu esnada biraz ilerde bahçedeki kafede oturuyordum arkadaşlarla. Aynı zamanda fakülte temsilcisi ve öğrenci kurulu başkanıydım. Kısaca zaten son senemdi, aşağı yukarı benim dönemimden herkesi tanırdım, onlar da beni tanırdı. Bizim fakültede de, üniversitede de bu tip şeyler yaşanmadığı için bir an hepimiz çevirdik kafayı izliyoruz olanları bizim çocuklarla.

    Bu iki tip artık neyin kafasını yaşıyorsa bizim çocuktan önce kıza, tekrar söylüyorum kıza "senin namusunu temizliyoruz, çık git şuradan elimizden bir kaza çıkmasın" dedi. Tabii bizimki de sen ne diyorsun falan deyip diklenince, ufak itiş kakışlar başlayınca kalktık masadan refleks olarak. Ama bir baktım bizimle birlikte en az 10 kişi daha kalkmış. Bir de bizim beşli. Etti mi 15. Dedim o anda biz bunlardan daha fenaymışız :). İşin garibi kimsede kavga etme belirtisi de yok. Zaten 4 senemde 1 kez kavga gördüm okulda... Kavga da edilmez. Daha doğrusu edilemez. Çünkü herhalde gördüğüm en düzgün güvenlik şirketi ile çalışıyor okul.

    Neyse bu arada bunlar tırstı, hallerinden belli. Öyle aval aval ayaklanan 15 kişiye bakıyorlar. Derken artık kokusunu mu aldılar bilemem ama çat 2 güvenlik damladı hemen. Yahu daha 15 saniye geçti olayda. Ne ara geldiniz, ne ara duydunuz...

    Bizde, güvenlik ilk olay çıktığında tarafları alır, deyim yerindeyse sorgular, sonra artık o anda kim müsaitse (dekan, bölüm başkanlarından birisi vs) onun karşısına çıakrtır. Olayı anlatır sonra ne olacaksa olur.

    Bizim bölüm başkanı, zaten asistanı olduğum hoca olunca, ben de olaya şahit olunca çağırdı beni. Bu ikisi ip gibi el pençe divan dizilmişler. Neyse hoca gel otur dedi, anlat bir oğlum ne halt etti bunlar dedi. Ben de hocam böyle böyle dedim, olay büyük değil ama bunların ağzından çıkanı kulakları duymuyor. Bir kıza bu söylenir mi dedim. O sırada bizim çocuk ve kız arkadaşı da geldi. Kız biraz ürkmüş falan belli. Neyse hocamız onları da dinledi sonra döndü sen söyle ne yapalım dedi bana. Bu iki tipin bölüm başkanı da bizim hocanın en yakın arkadaşı çıkmış üstüne. Sen söyle disiplin kuruluna gitsinler mi dedi.

    Bizde disiplin kuruluna gidip de okuldan uzaklaştırma almayanı hiç görmedim. En aşağısı da 1 dönem alıyor ki büyük sıkıntı. Atılma vs çıkarsa o daha da sıkıntı. Bunlar tutuştu iyice. Hocam yapmayın etmeyin vs başladılar. Hoca da bana değil ona dil dökün deyip beni işaret ediyor. Döndüler bana. O kadar sıkıntılı ki, disiplin kuruluna gitsinler desem suçlu bile olsalar 2 kişinin en az 1 dönemini ziyan edeceğim. Gerçi bunlar ben gitsinler demesem de en az 3-4 dönem uzatırlar diyorum bir yandan içimden. Yan tarafta iki arkadaşım bana bakıyor. Hoca bildiğiniz ateşe attı beni :)

    Ben de dedim ki kız versin cezalarını. Disipline gitmesinler ama o kızın ağzından ne çıkarsa yapacaklar. Yapmazlarsa direkt gönderelim dedim. Hoca da olur dedi. Bunlar, kıza bacım ne olur biz ettik sen etme falan başladılar. Utanmasalar ağlayacaklar. Anamıza babamıza uzaklaştırma aldık diyemeyiz falan yalvarıyorlar.

    Kızın da o an içinden şeytan çıktı gerçekten :) Bu kadar masum, ama güzel ceza anca Hababam Sınıfı'nda olur derdim. Ama ikincisini de gördüm sayesinde. tam 1 saat boyunca, 12-1 yemek zamanında okulun en işlek yeri olan bizim alt kafeteryada "Bizler namus bekçileriyiz, gerekirse tek ayak üstünde de bekleriz" yazılı boyunlarına asılı pankart ile tek ayak üstünde beklesinler dedi. Hoca duyar duymaz koptu.

    Ben o ana kadar bunun gerçekleşeceğine inanmıyordum ama tamam kız aklınla bin yaşa, yarım saat sonra uyguluyoruz cezayı dedi. Çoucklara da sordu, disiplin mi yoksa bu ceza mı diye. Derken kız bir de demez mi makyaj da yapacaklar diye... Hoca abartmayalım falan dese de bizden daha fena gaza gelmiş bir kere. Neyse tutanak da tutulalım ki cezayı kabul ettiklerini beyan etsinler dedi güvenlik. Ona da okey verdi hoca. Bunlar ben bu cezayı kabul ediyorum diye yazdı imzaladılar bir de :)

    Ciddi ciddi iki tane dras gibi çocuk ağızlarında boyunlarında pankart ile tek ayak üzerinde 1 saat beklediler o kantinde. Hareket etmeleri yasak, el kol hareketi yasak. Fotoğraflarını çekenler mi istersiniz, yanağından makas alanlar mı istersiniz... Kendi arkadaşları geldi, tüm işletme ayağa kalktı o gün :)

    Hoca da güya verdiği cezayı kontrole inecek. Normalde en üst katta epeyce şık bir restoranımız vardı. Orada yer bu hoca hep. Topladı bizi aşağıda fast-food yiyelim ayağına. Bunların tam karşısındaki masaya geçtik yemek yiyoruz. Üstelik bu iki zibidinin bölüm başkanı da geldi o da aynı keyifle izliyor.

    Sonra belli ki güçlerine gitmiş bu zırtapozların arkadaşlarının. Duyunca 8-10 kişi bizim fakülteye geldiler bir 15 dakika sonra. Bizi tanımıyorlar haliyle. Hayatımda hiç görmemişim, onlar da bizi görmemiş. Buranın horozu kim diye böğürdü bir tanesi. Hocaya baktım, öğren bakalım neymiş derdi dedi. Buyur benim diye kalktım. Sen bizi tanıyor musun ulan diye üstüme doğru gelmeye başladı. Yok tanımam mı lazım dedim ben de bir iki adım attım. Daha bölüm başkanlarının burada olduklarından da haberleri yok. Bu cezanın hocalar tarafından da verildiğinden haberleri yok. Derken bunlar iki adım daha attı. Masadaki hocayı fark ettiler. Hepsinin suratı mort.

    Bunların bölüm başkanının ilk tepkisi : "Maşallah siz de duvara çok yakışacaksınız. Geçin şuraya tek ayak üstüne" diyerek iteledi mi oraya... 7-8'i rahat kabul etti. Bütün işletme tam 1 gün kahkahalarla güldük. Üniversite hayatımın en tuhaf ama en komik günüydü istisnasız. Bunlar 10-12 cingo hepsi rezil rüsva oldu. Bir tek şu böğüren çocuk nah koyarsınız beni oraya dedi hocaya. Çıktı gitti.

    Sonradan öğrendik ki bu topluluğun başının daha önce bir adam yaralamaya karışmışlığı varmış. Eski üniversitesinden bu yüzden atılmış. Sonra bizden de atıldı sene bitmeden. Okulda siyasi propaganda yapmaktan, çete kurmaya teşebbüsten ötürü.

    Bizde ayrıca ayın öğrencisi seçilirdi. Kızı da dahice olan fikrinden dolayı ayın öğrencisi seçmişlerdi bir de.

    -----------------------------------------------------------------------------------------

    Bu tiplere pabuç bırakılmaması için önce üniversitenin buna izin vermemesi gerek. Örneği yukarıda. Bunların bu hale gelmesi zaman ve yüz bulmalarıyla oluyor. Eğer üniversitede bir hoca,
    misal öğrencisini el ele tutuştuğu için tenkit ederse, bu tipler yüz bulur. Bizim şansımız buna izin vermeyen düzgün bir yönetime sahip olmamızdı.

    Ama Gazi deyince insanlar bir duruyor. Eskisi kadar olmasa da maalesef çıkıyor bunlar. Çürük elma misali ülkücülük, milliyetçilik gibi, doğru anlaşıldığı zaman çok güzel iki ideolojiyi, mafyacılık oyununa çevirenleri önce sistemin dışlaması lazım. Bizde ise maalesef içine çekiyor. Eğer başından önlemi alınsa bunlar yaşanmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 17 Mayıs 2019; 6:27:37 >
  • Mahkemeye gitmekle iyi ettiğin muhakkak bu golgi cisimleri her yerde aynılar tek başlarına it gibi sine sine dolaşan tiplerdir 5 kişi yanyana gelmeden cümle kuracak cesaretleri de yoktur. Bi ara bi yerde görmüştüm senin anana bacına ülkücü deseler hoşuna gider mi? benim gitmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siannis

    Benim üniversite yıllarımda da bunlarla komik bir anımız vardı :)

    Ben özel üniversiteden mezunum. Bilenler bilir, özel üniversitelerde bu tiplere yine rastlanırlar ama bunların komün oluşturmasına izin verilmez. Eğer bizimki gibi biraz da düzgün bir üniversite yönetiminiz varsa bunlar sadece kafede çay içip memleket kurtarırlar o kadar. Genelde de bir topluluk üyesi olurlar. Mesela bizimkiler Türk Tarih Topluluğu üyesiydi. Bu topluluğa tahsis edilen odada boş zamanlarını geçirirlerdi. Sürekli haber izler numarası yapar, tavla oynarlar :)

    Bizim bir çocuk vardı benden iki dönem altta. Doğu'da sağlam toprak zengini ve büyük bir aşiretten. Çocuk da düzgün biri. Benim sonum ailem gibi olmayacak. Parası pulu olan ama cahil, görgüsüz bir adam olmak istemiyorum derdi hep. O yüzden de okumak istemiş. Üstelik başarılı da bir öğrenci sayılırdı. Hocalarına saygılı, herkes ile iyi geçinmeye çalışır falan... Tamamen tesadüfen, benim son senemde asistanlığını yaptığım bölüm başkanımızdan ders alıyordu. O sayede tanışmıştık. Sınav kağıtlarını bana okutmuştu hoca, itiraz etmeye gelmiş bir soruya az puan verdim diye. Neyse puanının neden kırıldığını açıklarken falan rica etti bu soruyu bana bir anlatır mısın diye. Tabii dedim, oturduk bir çay içtik aşağıda, soruyu anlattım falan derken çocuk bundan sonra her gördüğünde selam verir oldu bana, muhabbet ettik falan derken birden bizim gruptakilerle tanıştı falan derken denk geldikçe takılır oldu bizimle.

    Bu bir kızla çıkıyormuş bu arada. Bizim okulda öyle saçma sapan ele ele tutuşmayın vs ıvır zıvır olmazdı. İsteyen istediği gibi davranırdı. Ne hikmetse bu çocuğa malum tiplerden ikisi yanaştı, ayıp değil mi falan dedi. Çocuğun yaptığı şey de şu, kızın saçına polen gelmiş ağaçlardan onları üflüyor. Yüksek ihtimalle bizimkini ufak tefek gördü (ki öyleydi gerçekten) yüklenecek aklı sıra. Hem de bizim İşletme Fakültesi'nde. Okulun en düzgün yeriydi. Gelenler bizim fakülteden değil haliyle bunları tanımıyorum. Ben de bu esnada biraz ilerde bahçedeki kafede oturuyordum arkadaşlarla. Aynı zamanda fakülte temsilcisi ve öğrenci kurulu başkanıydım. Kısaca zaten son senemdi, aşağı yukarı benim dönemimden herkesi tanırdım, onlar da beni tanırdı. Bizim fakültede de, üniversitede de bu tip şeyler yaşanmadığı için bir an hepimiz çevirdik kafayı izliyoruz olanları bizim çocuklarla.

    Bu iki tip artık neyin kafasını yaşıyorsa bizim çocuktan önce kıza, tekrar söylüyorum kıza "senin namusunu temizliyoruz, çık git şuradan elimizden bir kaza çıkmasın" dedi. Tabii bizimki de sen ne diyorsun falan deyip diklenince, ufak itiş kakışlar başlayınca kalktık masadan refleks olarak. Ama bir baktım bizimle birlikte en az 10 kişi daha kalkmış. Bir de bizim beşli. Etti mi 15. Dedim o anda biz bunlardan daha fenaymışız :). İşin garibi kimsede kavga etme belirtisi de yok. Zaten 4 senemde 1 kez kavga gördüm okulda... Kavga da edilmez. Daha doğrusu edilemez. Çünkü herhalde gördüğüm en düzgün güvenlik şirketi ile çalışıyor okul.

    Neyse bu arada bunlar tırstı, hallerinden belli. Öyle aval aval ayaklanan 15 kişiye bakıyorlar. Derken artık kokusunu mu aldılar bilemem ama çat 2 güvenlik damladı hemen. Yahu daha 15 saniye geçti olayda. Ne ara geldiniz, ne ara duydunuz...

    Bizde, güvenlik ilk olay çıktığında tarafları alır, deyim yerindeyse sorgular, sonra artık o anda kim müsaitse (dekan, bölüm başkanlarından birisi vs) onun karşısına çıakrtır. Olayı anlatır sonra ne olacaksa olur.

    Bizim bölüm başkanı, zaten asistanı olduğum hoca olunca, ben de olaya şahit olunca çağırdı beni. Bu ikisi ip gibi el pençe divan dizilmişler. Neyse hoca gel otur dedi, anlat bir oğlum ne halt etti bunlar dedi. Ben de hocam böyle böyle dedim, olay büyük değil ama bunların ağzından çıkanı kulakları duymuyor. Bir kıza bu söylenir mi dedim. O sırada bizim çocuk ve kız arkadaşı da geldi. Kız biraz ürkmüş falan belli. Neyse hocamız onları da dinledi sonra döndü sen söyle ne yapalım dedi bana. Bu iki tipin bölüm başkanı da bizim hocanın en yakın arkadaşı çıkmış üstüne. Sen söyle disiplin kuruluna gitsinler mi dedi.

    Bizde disiplin kuruluna gidip de okuldan uzaklaştırma almayanı hiç görmedim. En aşağısı da 1 dönem alıyor ki büyük sıkıntı. Atılma vs çıkarsa o daha da sıkıntı. Bunlar tutuştu iyice. Hocam yapmayın etmeyin vs başladılar. Hoca da bana değil ona dil dökün deyip beni işaret ediyor. Döndüler bana. O kadar sıkıntılı ki, disiplin kuruluna gitsinler desem suçlu bile olsalar 2 kişinin en az 1 dönemini ziyan edeceğim. Gerçi bunlar ben gitsinler demesem de en az 3-4 dönem uzatırlar diyorum bir yandan içimden. Yan tarafta iki arkadaşım bana bakıyor. Hoca bildiğiniz ateşe attı beni :)

    Ben de dedim ki kız versin cezalarını. Disipline gitmesinler ama o kızın ağzından ne çıkarsa yapacaklar. Yapmazlarsa direkt gönderelim dedim. Hoca da olur dedi. Bunlar, kıza bacım ne olur biz ettik sen etme falan başladılar. Utanmasalar ağlayacaklar. Anamıza babamıza uzaklaştırma aldık diyemeyiz falan yalvarıyorlar.

    Kızın da o an içinden şeytan çıktı gerçekten :) Bu kadar masum, ama güzel ceza anca Hababam Sınıfı'nda olur derdim. Ama ikincisini de gördüm sayesinde. tam 1 saat boyunca, 12-1 yemek zamanında okulun en işlek yeri olan bizim alt kafeteryada "Bizler namus bekçileriyiz, gerekirse tek ayak üstünde de bekleriz" yazılı boyunlarına asılı pankart ile tek ayak üstünde beklesinler dedi. Hoca duyar duymaz koptu.

    Ben o ana kadar bunun gerçekleşeceğine inanmıyordum ama tamam kız aklınla bin yaşa, yarım saat sonra uyguluyoruz cezayı dedi. Çoucklara da sordu, disiplin mi yoksa bu ceza mı diye. Derken kız bir de demez mi makyaj da yapacaklar diye... Hoca abartmayalım falan dese de bizden daha fena gaza gelmiş bir kere. Neyse tutanak da tutulalım ki cezayı kabul ettiklerini beyan etsinler dedi güvenlik. Ona da okey verdi hoca. Bunlar ben bu cezayı kabul ediyorum diye yazdı imzaladılar bir de :)

    Ciddi ciddi iki tane dras gibi çocuk ağızlarında boyunlarında pankart ile tek ayak üzerinde 1 saat beklediler o kantinde. Hareket etmeleri yasak, el kol hareketi yasak. Fotoğraflarını çekenler mi istersiniz, yanağından makas alanlar mı istersiniz... Kendi arkadaşları geldi, tüm işletme ayağa kalktı o gün :)

    Hoca da güya verdiği cezayı kontrole inecek. Normalde en üst katta epeyce şık bir restoranımız vardı. Orada yer bu hoca hep. Topladı bizi aşağıda fast-food yiyelim ayağına. Bunların tam karşısındaki masaya geçtik yemek yiyoruz. Üstelik bu iki zibidinin bölüm başkanı da geldi o da aynı keyifle izliyor.

    Sonra belli ki güçlerine gitmiş bu zırtapozların arkadaşlarının. Duyunca 8-10 kişi bizim fakülteye geldiler bir 15 dakika sonra. Bizi tanımıyorlar haliyle. Hayatımda hiç görmemişim, onlar da bizi görmemiş. Buranın horozu kim diye böğürdü bir tanesi. Hocaya baktım, öğren bakalım neymiş derdi dedi. Buyur benim diye kalktım. Sen bizi tanıyor musun ulan diye üstüme doğru gelmeye başladı. Yok tanımam mı lazım dedim ben de bir iki adım attım. Daha bölüm başkanlarının burada olduklarından da haberleri yok. Bu cezanın hocalar tarafından da verildiğinden haberleri yok. Derken bunlar iki adım daha attı. Masadaki hocayı fark ettiler. Hepsinin suratı mort.

    Bunların bölüm başkanının ilk tepkisi : "Maşallah siz de duvara çok yakışacaksınız. Geçin şuraya tek ayak üstüne" diyerek iteledi mi oraya... 7-8'i rahat kabul etti. Bütün işletme tam 1 gün kahkahalarla güldük. Üniversite hayatımın en tuhaf ama en komik günüydü istisnasız. Bunlar 10-12 cingo hepsi rezil rüsva oldu. Bir tek şu böğüren çocuk nah koyarsınız beni oraya dedi hocaya. Çıktı gitti.

    Sonradan öğrendik ki bu topluluğun başının daha önce bir adam yaralamaya karışmışlığı varmış. Eski üniversitesinden bu yüzden atılmış. Sonra bizden de atıldı sene bitmeden. Okulda siyasi propaganda yapmaktan, çete kurmaya teşebbüsten ötürü.

    Bizde ayrıca ayın öğrencisi seçilirdi. Kızı da dahice olan fikrinden dolayı ayın öğrencisi seçmişlerdi bir de.

    -----------------------------------------------------------------------------------------

    Bu tiplere pabuç bırakılmaması için önce üniversitenin buna izin vermemesi gerek. Örneği yukarıda. Bunların bu hale gelmesi zaman ve yüz bulmalarıyla oluyor. Eğer üniversitede bir hoca,
    misal öğrencisini el ele tutuştuğu için tenkit ederse, bu tipler yüz bulur. Bizim şansımız buna izin vermeyen düzgün bir yönetime sahip olmamızdı.

    Ama Gazi deyince insanlar bir duruyor. Eskisi kadar olmasa da maalesef çıkıyor bunlar. Çürük elma misali ülkücülük, milliyetçilik gibi, doğru anlaşıldığı zaman çok güzel iki ideolojiyi, mafyacılık oyununa çevirenleri önce sistemin dışlaması lazım. Bizde ise maalesef içine çekiyor. Eğer başından önlemi alınsa bunlar yaşanmaz.
    Hikaye güzelmiş sondaki tespit daha da iyi ki,

    Üniversite yönetimi izin veriyor buna.

    Ülkedeki üniversiteleri bu hale getirdiler ya Hasan Ali Yücel'in ruhu bafilesin bunları.
  • Siannis kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık hocam. Dediğiniz gibi yönetimin buna izin vermemesi gerekir en başta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naci_Balkavan kullanıcısına yanıt
    Tek suçum(!) maalesef bilet satışı yapmak hocam konuyu tekrar okudum atladığım önemli bir detay yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.