Şimdi Ara

gaza bastım tık yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sıfır aldıgım 2010 model otomatik benzinli g.punto kullanıyorum. MOralimi bozan ve korkutan İki sıkıntı yasadım onları anlatayım.

    1- Yoğun istanbul trafiğinde kavşakta fren yapıp yanda gelen aracın geçmesini bekledim. Önüm boşalınca ayağımı frenden çekip gaza bastım ama motordan bir tepki gelmedi. Sanki pedalı boşa basıyormuşum gibi hiç gaz vermedi ve ekranda motor şekilli uyarı lambası yandı. Tekrar denedim ama tık yok. (Bu arada arkada deli gibi kornaya basanlar, keyfimden duruyorum sandılar herhalde)
    Klimayı, radyoyu, lambaları kapadım, motoru stop edip durdurdum ve tekrar çalıştırdım arabayı. Bu kez aynı seyı bir daha yapmadı. 1 haftadır korkuyla sürüyorum arabayı. Acaba şanzıman yada motor gümleyecek mi diye.
    2- Bir bir kaç ay once, havalar sıcakken şöyle bir şey yaşadım. Otomatik olduğu halde araç gazı verdiğimde vitesi atmıyor bir süre 2000 devirlerde bekletip, motor deli gibi bağırıyordu sonra birden 3000 üzerine fırlayıp vites atıyor arabada ileri zıplıyordu.1-2-3-4-5 tum vitesleri bu şekilde geçtiğinde kaza yapmaktan korktum. Tum gun bunu yaptı, ertesi gunse duzeldi. Bu sabah ise yine aynı şeyi iki üç kere yapıp düzeldi.

    Bu iki sorunla karşılaşan yada bilgisi olan arkadas varsa lütfen paylaşsın.







  • Araç tam otomatik mi yoksa dualogic mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kavalalı92

    Araç tam otomatik mi yoksa dualogic mi ?

    dualogic vites
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wickersan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kavalalı92

    Araç tam otomatik mi yoksa dualogic mi ?

    dualogic vites

    Kalibrasyon yaptırın serviste.
  • İkinci durum şanzımanın programıyla veya selenoidleriyle alakalı gibi duruyor. Fakat birinci durum motorla alakalı. Çünkü şanzıman hiç işlev görmese bile aracın boş vitese geçip bağırması gerekirdi.

    Eğer bu bekleme süresinde araç rölantide kaldıysa fakat gaz vermenize rağmen gitmediyse cihaza sokup taratın. Birşey çıkmazsa gaz pedalının oradaki dirence bir baktırın. Pahalı birşey olduğunu düşünmüyorum. Çoğu insanın aracı, o elektrik direnci sistemi yüzünden gaz yemiyor. Böyle bir durum yaşamış olma ihtimaliniz var. Çünkü araç rölantide çalışıyorsa fakat gaza rağmen gitmemişse, sensörler ve komut sistemi çalışıyor fakat araca gaz emri gelmiyor demektir. Bu durum da ya gaz kelebeğinden ya da yeni araçlarda gaz pedalındaki elektrik direnç filminden kaynaklanır diye düşünüyorum.
  • Yazın aynı sorunu Astra 1.3 Easytronic te yaşadım konu açmıştım hatta.

    2.vites te hafif yokuş çıkarken bir anda gazı kesti . Hızlı ve Öfkeli 2 yi izleyenler hani helikopter den bişi attılar aracın elektrik sistemi kapandı ya aynı onun gibi oldu.

    kendim 1 e düşürdüm vitesi yine tık yok El frenini çektim. Motoru durdurdum tekrar çalıştırdım düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.